GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Υγεία

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιό 27-12-2012, 22:56
mimisgs Ο/Η mimisgs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: patisia
Μoto: bmw 1200 gs
Μηνύματα: 8
Προεπιλογή Αλλάζει η αγορά φαρμάκου-υπηρεσιών για ΕΟΠΥΥ το 2013!



Ρεπορτάζ Υγείας

27-12-2012 / 07:08

Αλλάζει η αγορά φαρμάκου-υπηρεσιών για ΕΟΠΥΥ το 2013! Τι φέρνει ο νέος χρόνος

Σε ένα νέο σύστημα αγοράς φαρμάκων αλλά και υπηρεσιών για τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αναμένεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με το νέο χρόνο. Τι αλλάζει


Τη δύναμη του ΕΟΠΥΥ που αποτελεί σήμερα τον κυρίαρχο φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας στη χώρα, αναμένεται να αξιοποιήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με το νέο χρόνο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αξιοποιηθεί ένα σύστημα εκπτώσεων κατά την αγορά φαρμάκων και υπηρεσιών ώστε ο φορέας να επιτυγχάνει καλύτερες τιμές.
Οι σχετικές εισηγήσεις άλλωστε υπάρχουν εδώ και καιρό στο γραφείο του υπουργού Υγείας από υψηλόβαθμα στελέχη της Υγείας.

Ειδικότερα ο ΕΟΠΥΥ θα αρχίσει να λειτουργεί ως «μονοψώνιο» ως μονοπωλιακός δηλαδή οργανισμός και να ζητά δραστικές εκπτώσεις από φαρμακευτικές εταιρείες, κλινικές και ιδιωτικές μονάδες και εταιρείες.

Το σύστημα που θα ακολουθηθεί θα σχετίζεται με τον όγκο των φαρμάκων και των υπηρεσιών που θα «αγοράζει» ο ΕΟΠΥΥ και τις εκπτώσεις. Όσο δηλαδή περισσότερες πωλήσεις γίνονται από συγκεκριμένες εταιρείες τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι εκπτώσεις που θα προσφέρουν στο τέλος του χρόνου.

Πρόκειται για ένα σύστημα που είναι πιθανό να εξασφαλίσει μια σχετικά καλύτερη ρευστότητα για τον ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι ο φορέας θα λειτουργεί και πάλι το 2013 με περιορισμένα κονδύλια αφού η χρηματοδότησή του δεν αναμένεται να αλλάξει άρδην.

Ήδη προετοιμάζονται και οι θεσμικές αλλαγές που θα επιτρέψουν στον Οργανισμό να λειτουργήσει πιο ευέλικτα και με μεγαλύτερο κέρδος.
www.iatropedia.gr
Reply With Quote
Απάντηση


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:39.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!