![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Σαν «βόμβα» έσκασε η δήλωση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν στην φινλανδική τηλεόραση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει οδηγία σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση κατάρρευσης μιας τράπεζας οι μεγαλοκαταθέτες θα συμβάλλουν στη διάσωσή της. «Η Κύπρος ήταν μια ειδική περίπτωση αλλά η ευρωπαϊκή οδηγία θα ορίζει πως σε περίπτωση κατάρρευσης ενός τραπεζικού ιδρύματος ή αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα η ευθύνη θα βαρύνει και τους επενδυτές και τους μεγαλοκαταθέτες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Ρεν. Σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρχει μια αυστηρή «ιεραρχία» σε αυτούς που θα συμβάλλουν στη διάσωση μιας τράπεζας καθώς την κυριότερη ευθύνη θα την έχουν οι μέτοχοι και έπειτα όσοι διαθέτουν μη προστατευόμενες καταθέσεις και επενδύσεις. Ο Επίτροπος Ρεν τόνισε πάντως πως οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, τις οποίες χαρακτήρισε «ιερές» θα είναι ασφαλείς. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λάβει νέα μέτρα για να βοηθήσει τις χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται από την ύφεση Μπορεί η Κομισιόν να είχε πάρει αρχικά αποστάσεις από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ που υποστήριξε ότι το πρόγραμμα που αποφασίστηκε για την Κύπρο συνιστά ένα «νέο πρότυπο» για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη, όμως όπως όλα δείχνουν το σχέδιο αυτό ετοιμάζεται εδώ και καιρό. Δεν ήταν τυχαία και η δήλωση της Σαντάλ Χιουζ εκπροσώπου του επιτρόπου εσωτερικής αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ, πως η πρόταση της Κομισιόν που συζητείται στο Συμβούλιο δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για διασώσεις τραπεζών. Τα μηνύματα στέλνονταν εδώ και μέρες, το ζήτημα είναι αν τα κατάλαβαν οι αποδέκτες... Πηγή: newpost.gr |
|
|
||||
|
||||
|
Απόσπασμα:
![]() . |
|
|
|||
|
|||
|
Καινούργια τραπεζική ορολογία : "μη προστατευόμενες καταθέσεις" !
|
|
|
|||
|
|||
|
Εννοείται ότι δε διεκδικώ την πατρότητα της παρατήρησης......δεν είμαι πολιτικός αναλυτής.
Ουσιαστικά η Γερμανία, μέσω αρχικά της δήλωσης του Ντάισελμπλουμ και τώρα του Ρεν, λέει ότι θα εφαρμοστεί η συμφωνία του Μάαστριχτ, δηλαδή κάθε χώρα είναι υπεύθυνη για τα χρέη της. Δοκίμασαν στην Κύπρο το " νέο " δόγμα κι αφού οι αντιδράσεις είναι περιορισμένες συνεχίζουν..... διάβασα νωρίτερα ένα άρθρο στο Βήμα |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
ετσι να νωμηζου ..............μετα απο απηλες σε εγκωνια παιδια κε μετα στους ιδιους για να πονεσου κε αυτοι ο κεντρικος τραπεζιτης εστηλε την οικογενια του στα εξωτερηκα εγω το μονο που θελω να προσθεσο μετα την προκηρηξη που σταλικε σε εφημεριδα ειναι οτι ολοι οι κυπριοι εχωμαι στο σπιτι απο ενα αυτοματο g3 η ΑΚ47 με 200 σφερες κε 4 χηροβομβιδες ενω αυτοι που εχου οπλοποληβολα αρκετα περησοτερες σφερες |
|
|
|||
|
|||
|
Τι δεν σας αρεσει? εμενα μου φαινεται λογικο.......ειναι και αριστερης προελευσης!!!!!
Παντα δεν λεγατε και ζητουσατε ''οι πλουσιοι να πληρωνουν τι κριση''? Αυτο δεν ζητουσε και ζηταει το ΚΚΕ? Αναπτυξη απο τις καταθεσεις (εσωτερικος δανεισμος κι αγυριστα μετα) και ¨η φορολογηαη αυτων δεν προτεινει ο ΣΥΡΙΖΑ? ΙΔΟΥ λοιπον........ Ηταν μηπως καλυτερο που στην Ιρλανδια το τραπεζικο χρεος εγινε δημοσιο με την κρατικοποιηση των τραπεζων? Σημειωταιον οτι η Ιρλανδια ΔΕΝ ειχε δημοσιο χρεος. Ειναι καλυτερο που στην Ελλαδα το Δημοσιο χρεος εγινε Ιδιωτικο με οτι ακολουθησε? Σημειωστε οτι στην Ελλαδα εγινε οτι εγινε και στην Κυπρο αλλα με αλλον πιο πλαγιο τροπο. Αντι να μας παρουν τις καταθεσεις μας εβαλαν τοσο φορο ουτως ωστε να τον πληρωνουμε ΜΕΣΩ των καταθεσεων μας. Μονο που εδω δεν εξαιρεθηκε κανεις, απο ανεργο μεχρι κροισο τους επιασε ολους, ενω στην Κυπρο......... Στην Κυπρο, για να μην γινει οτι εγινε στην Ελλαδα και την Ιρλανδια εγινε το αυτονοητο.....οι κλεφτες στην χωρα τους και μεγαλοκαταθετες στην Κυπρο πληρωνουν τα σπασμενα. Πολυ καλλυτερο απο μειωσεις συνταξεων, μισθων κ.λ.π.,κ.λ.π,κ.λ.π δεν νομιζετε? Να ΓΙΑΤΙ οι αντιδρασεις ηταν υποτονικες στην Κυπρο. ![]() Εγω που εχω 99.999,99 στην τραπεζα δεν ανυσηχω καθολου........το αντιθετο μαλιστα.![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Εσύ λες δηλαδή ότι δε θα γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων στην Κύπρο; Της Πόπης θα γίνει! Οτι έγινε εδώ σε τρία χρόνια θα γίνει εκεί σε τρεις μήνες...δυστυχώς!
|
|
|
|||
|
|||
|
Και για να πάμε στην ουσία....ακυρώθηκε το deal Eurobank Εθνικής. Θα γίνει όχι της Πόπης, θα γίνει της καραπουτανάρας! Το κουρεματάκι θα γίνει το τετραήμερο του Πάσχα; του Αγ. Πνεύματος ή αμέσως τις γερμανικές εκλογές για να μη δημιουργήσουμε προβλήματα και στη φράου.
Οσο για τις ελληνικές τράπεζες....κλάφτε μανούλες! |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
![]() Λέω να κρατήσω και ένα εικοσαρικάκι κάτω από το μαξιλάρι για ώρα ανάγκης...
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
εγω εχω αλλο προβλημα...3.000.000 ευρω σε ποσες τραπεζες θα παω για να τα μοιρασω...!!! θελω 31 τραπεζες για να την βολεψω... ![]() ασε που τοσα δεν χωρανε κατω απο το στρωμα μου...!!! Last edited by asotosios; 08-04-2013 at 13:07. |
![]() |
|
|