Ουδεμία σχέση έχει αυτό το ταξιδιωτικό με όλα αυτά τα οποία ξέσπασαν το 2010 στον Αραβικό κόσμο. Ευχτυχώς είχα προλάβει να πάω ένα χρόνο νωρίτερα. Άνοιξη του 2009, Μάιος συγκεκριμένα. Στο μυαλό μου το σχεδίαζα από χρόνια, να κάνω τον κύκλο της Μεσογείου με μηχανή. Τελικά το '09 μου δόθηκε η ευκαιρία και όπως λέμε carpe diem, έτσι και εγώ έκανα carpe gs και ξεκίνησα. Για δίαφορους λόγους αποφάσισα να αποφύγω τον κύκλο (βλ. Αλγερία) και έτσι περιορίστικα σε ένα ημικύκλιο ας το πούμε, της ανατολικής Μεσογείου (Τουρκία, Συρία, Ιορδανία, Αίγυπτος, Λιβύη, Τυνισία, Ιταλία). Τα περί προετοιμασίας θα τα αναφέρω ξεχωριστά για την κάθε χώρα, αλλά σε γενικές γραμμές μου πήρε περιπου 4 μήνες για να συγκεντρώσω όλες τις βίζες, πληροφορίες για την κάθε χώρα κτλ κτλ... Όσον αφορά την παρέα, από τα δύο άτομα που θα μπορούσαν να έρθουν μαζί μου κανένας δεν μπορούσε, οπότε πήρα την απόφαση να σολάρω. Και δεν το μετάνιωσα ούτε δευτερόλεπτο μέχρι σήμερα!! Και μερικές φωτό teaser για αυτά που θα ακολουθήσουν.