GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 18-08-2010, 14:54
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250
Προεπιλογή Τι πληρώνει τελικά σε φόρους ένας ελεύθερος επαγγελματίας.....αν κόβει ή ζητά αποδείξ

Τι πληρώνει τελικά σε φόρους ένας ελεύθερος επαγγελματίας.....αν κόβει ή ζητά αποδείξεις...;

Έχοντας λοιπόν λόγω κρίσης συνέχεια στο μυαλό μου τι να κάνει κανείς για να συμπληρώσει το εισόδημα που έχει μειωθεί έλεγα να ασχοληθώ και με παροχή υπηρεσιών. προσέξτε λοιπόν το παρακάτω παράδειγμα και πείτε μου αν κάνω κάπου λάθος.

Έστω λοιπόν ότι είσαι ηλεκτρολόγος μία δουλειά, δεν υπολογίζω ούτε υλικά ούτε τίποτα - όλα αγορασμένα από αυτόν που δίνει την εργασία..

Κοστολογείς λοιπόν και λες θέλω 100 ευρώ για την δουλειά αυτή + ΦΠΑ 23% = 123, το κράτος ήδη χάρη στην δική σου δουλειά έχει πάρει 23 ευρώ, η παροχή υπηρεσίας φορολογείτε με 35% άρα από τα 100 πάνε και τα 35 (σύνολο 58).

Σου μένουν λοιπόν 65 για να καταναλώσεις (φαγητό, βενζίνη, ρούχα), υπολόγισε σε ότι πάρεις ότι το 23% πάλι πάει στο κράτος άλλα 12,15 ευρώ δηλαδή.
Μην μου πει κανένας ότι δεν έναι όλα στο 23% (ακόμα) γιατί θα πω ότι από το 1,5 ευρώ βενζίνη το 1 είναι φόροι.
Συμπέρασμα 23+35+12 = 70 ευρώ.

Άρα από μία εργασία που παράγεις ο ίδιος και παίρνεις 123 ευρώ τα 70 (ποσοστό 57%) περίπου πάνε στο κράτος, τώρα μετρήστε τις παροχές που παίρνετε υγεία, παιδεία , συγκοινωνίες κ.λ.π και αποφασίστε αν συμφέρει να είσαι πολίτης αυτής της χώρας...

Και δεν έχω υπολογίσει παράβολα, χαρτόσημα, διόδια και άλλα όμαρφα που έχει εφεύρει το κράτος για να μας τα παίρνει.
Reply With Quote
Παλιό 18-08-2010, 15:49
ckalfas Ο/Η ckalfas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: Yamaha Virago XV250 BMW R 1200 GS Adventure
Προεπιλογή Απάντηση: Τι πληρώνει τελικά σε φόρους ένας ελεύθερος επαγγελματίας.....αν κόβει ή ζη

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι πληρώνει τελικά σε φόρους ένας ελεύθερος επαγγελματίας.....αν κόβει ή ζητά αποδείξεις...;

Έχοντας λοιπόν λόγω κρίσης συνέχεια στο μυαλό μου τι να κάνει κανείς για να συμπληρώσει το εισόδημα που έχει μειωθεί έλεγα να ασχοληθώ και με παροχή υπηρεσιών. προσέξτε λοιπόν το παρακάτω παράδειγμα και πείτε μου αν κάνω κάπου λάθος.

Έστω λοιπόν ότι είσαι ηλεκτρολόγος μία δουλειά, δεν υπολογίζω ούτε υλικά ούτε τίποτα - όλα αγορασμένα από αυτόν που δίνει την εργασία..

Κοστολογείς λοιπόν και λες θέλω 100 ευρώ για την δουλειά αυτή + ΦΠΑ 23% = 123, το κράτος ήδη χάρη στην δική σου δουλειά έχει πάρει 23 ευρώ, η παροχή υπηρεσίας φορολογείτε με 35% άρα από τα 100 πάνε και τα 35 (σύνολο 58).

Σου μένουν λοιπόν 65 για να καταναλώσεις (φαγητό, βενζίνη, ρούχα), υπολόγισε σε ότι πάρεις ότι το 23% πάλι πάει στο κράτος άλλα 12,15 ευρώ δηλαδή.
Μην μου πει κανένας ότι δεν έναι όλα στο 23% (ακόμα) γιατί θα πω ότι από το 1,5 ευρώ βενζίνη το 1 είναι φόροι.

Άρα από μία εργασία που παράγεις ο ίδιος και παίρνεις 123 ευρώ τα 70 (ποσοστό 57%) περίπου πάνε στο κράτος, τώρα μετρήστε τις παροχές που παίρνετε υγεία, παιδεία , συγκοινωνίες κ.λ.π και αποφασίστε αν συμφέρει να είσαι πολίτης αυτής της χώρας...

Και δεν έχω υπολογίσει παράβολα, χαρτόσημα, διόδια και άλλα όμαρφα που έχει εφεύρει το κράτος για να μας τα παίρνει.
Ξέχασες το ΤΕΒΕ, επικουρικό, ΔΕΗ αν έχεις έδρα, τηλέφωνο εργασίας και τέλος το καλύτερο... ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗ, διότι το κράτος σε θεωρεί εκ των προτέρων κλέφτη και λαμόγιο!!!
Τι σου προτείνει λοιπόν; Κλέψε απ' όπου μπορείς (αν μπορείς αν είσαι στο λιανοπούλι, γιατί στο τέλος της χρονιάς θα σε κλέψω, μα... με την βούλα του νόμου)
Και όλο αυτό ονομάζεται Επιχειρηματικότητα...
Reply With Quote
Παλιό 18-08-2010, 15:54
Senior Member

Προεπιλογή Απάντηση: Τι πληρώνει τελικά σε φόρους ένας ελεύθερος επαγγελματίας.....αν κόβει ή ζη

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ckalfas Εμφάνιση μηνυμάτων
Ξέχασες το ΤΕΒΕ, επικουρικό, ΔΕΗ αν έχεις έδρα, τηλέφωνο εργασίας και τέλος το καλύτερο... ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗ, διότι το κράτος σε θεωρεί εκ των προτέρων κλέφτη και λαμόγιο!!!
Τι σου προτείνει λοιπόν; Κλέψε απ' όπου μπορείς (αν μπορείς αν είσαι στο λιανοπούλι, γιατί στο τέλος της χρονιάς θα σε κλέψω, μα... με την βούλα του νόμου)
Eίπα μα νην το κάνω τελείως μαύρο.....
Reply With Quote
Παλιό 18-08-2010, 21:47
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Απόσπασμα:
.................................................................

Απόσπασμα:
......................................................................................
Η απορία μου ανέκαθεν ήταν,
πού πάει αυτός ο καθημερινός πακτωλός
που εισπράττει το κράτος...
Reply With Quote
Παλιό 18-08-2010, 21:54
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European

Περίμενε να μπεί ο ΓιώργοςΠ να σου πεί

Οσο για την ετήσια αυτοπεραίωση που είπε ο ckalfas πιο πάνω δεν σημαίνει ότι γλύτωσες κιόλας, κάνουν δειγματολειπτικούς ελέγχους....
Reply With Quote
Παλιό 18-08-2010, 22:09
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gepol Εμφάνιση μηνυμάτων
Περίμενε να μπεί ο ΓιώργοςΠ να σου πεί

Οσο για την ετήσια αυτοπεραίωση που είπε ο ckalfas πιο πάνω δεν σημαίνει ότι γλύτωσες κιόλας, κάνουν δειγματολειπτικούς ελέγχους....
Ο Γιώργος μας, αντιλαμβάνεται μια άλλη πραγματικότητα
από αυτήν που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι μας!
Για το δεύτερο, έτσι είναι.
Reply With Quote
Παλιό 18-08-2010, 23:14
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Η απορία μου ανέκαθεν ήταν,
πού πάει αυτός ο καθημερινός πακτωλός
που εισπράττει το κράτος...
Για να είμαστε δίκαιοι δεν τα εισπράτει όλα...αλλά και αυτά που εισπράτει δεν είναι λίγα.
Από εκεί και πέρα 800.000 οι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα και το ερώτημα πόσοι από αυτούς παράγουν πραγματικό έργο, για τους άλλους του ευρύτερου δεν το συζητώ...
Βάλε και τις ρεμούλες, τις μίζες, τις υπερτιμολογήσεις φτάσαμε να μην φτάνουν τελικά.....
Reply With Quote
Παλιό 19-08-2010, 06:48
S.T Ο/Η S.T βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: A

Απόσπασμα:
Για να είμαστε δίκαιοι δεν τα εισπράτει όλα...αλλά και αυτά που εισπράτει δεν είναι λίγα.
Από εκεί και πέρα 800.000 οι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα και το ερώτημα πόσοι από αυτούς παράγουν πραγματικό έργο, για τους άλλους του ευρύτερου δεν το συζητώ...
Βάλε και τις ρεμούλες, τις μίζες, τις υπερτιμολογήσεις φτάσαμε να μην φτάνουν τελικά.....
Όταν γράφεις για τους άλλους του ευρύτερου δεν το συζητώ τι εννοείς?

Last edited by S.T; 19-08-2010 at 06:57.
Reply With Quote
Παλιό 20-08-2010, 03:40
Xarleas Ο/Η Xarleas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Άλιμος
Μoto: H-D Road King 1450cc

Απόσπασμα:

2 ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ απαντήσεις για τον φίλο georgeP που μας καλεί (συχνά-πυκνά) να κάνουμε ΧΑΡΑΚΙΡΙ γιατί δεν ζητάμε ούτε και δίνουμε αποδείξεις (όπου μας παίρνει και όσο μας παίρνει).....
Πρέπει δε λέει να έχουμε και ΕΝΟΧΙΚΑ σύνδρομα για όλα αυτά και να (βοηθήσουμε) το ΔΝΤ και τον τρικάραφλο να εφαρμόσει το προγραμμά του.....
ΟΥΥΥΥΥΣΣΣΣΣΤΤΤΤ ρε λαμόγια απο την Ελλάδα.......
ΟΥΣΤΤΤΤ λέω....

Last edited by Xarleas; 20-08-2010 at 03:42.
Reply With Quote
Παλιό 24-08-2010, 15:56
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Xarleas Εμφάνιση μηνυμάτων
....................................................................................................

2 ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ απαντήσεις για τον φίλο georgeP που μας καλεί (συχνά-πυκνά) να κάνουμε ΧΑΡΑΚΙΡΙ γιατί δεν ζητάμε ούτε και δίνουμε αποδείξεις (όπου μας παίρνει και όσο μας παίρνει).....
Πρέπει δε λέει να έχουμε και ΕΝΟΧΙΚΑ σύνδρομα για όλα αυτά και να (βοηθήσουμε) το ΔΝΤ και τον τρικάραφλο να εφαρμόσει το προγραμμά του.....
ΟΥΥΥΥΥΣΣΣΣΣΤΤΤΤ ρε λαμόγια απο την Ελλάδα.......
ΟΥΣΤΤΤΤ λέω....
και καλα κανει και τα λεει ο GeorgeP αυτα που λες αγαπητε μου!!!!!! και θα τα ξαναπει πολλες φορες κι εσυ, αν θελεις, μην τον ακους!!! ομως θα αναγκαστεις να τα εφαρμοσεις θες δε θες!! Διοτι αν σε μαγκωσουν θα βλαστημας την ωρα και την στιγμη που δεν τον ακουσες!!!!!!!

Γκρινιαζεις για την φορολογια στην Ελλαδα??? Μηπως εχεις ψαξει να δεις τι φορολογια εχει η υπολοιπη ευρωπη? Να μην πιασω τις Σκανδιναυικες χωρες που φτανει το 60%....... κοιτα την αυστρια π.χ.
Θα μου πεις ''ναι αλλα εκει εχουν και παροχες υγειας, παιδειας κ.λ.π.'' κι ετσι τα πληρωμενα σε φορους χρηματα επιστρεφουν κατα καποιον τροπο στον πολιτη!!!! Ναι αλαλ ξερεις γιατι? διοτι ολοι αυτοι δεν σκεπτονται σαν εμενα κι εσενα!!! Διοτι ολοι πληρωνουντους φορους τους μεχρι δεκαρας!! το κρατος απο την αλλη εχει σωστη διαχειριση και οποιο δημοσιο προσωπο παει να βαλει 2 ευρο μαυρα στην τσεπη του γινεται πρωτοσελιδο και φευγει με τις κλωτσιες!!!! Να γιατι!!!!

Ο GeorgeP λοιπον ξερει τι λεει, κι αυτος ο παγαποντης GeorgeP ουδεποτε ψωνισε κατι ανευ αποδειξεως....ΠΟΤΕ!!!!!! Και οποιος αρνηθηκε να του δωσει τον διεγραψε απο τους μελλοντικους προμηθευτες του!!! Ποτε δεν επεσε στην παγιδα του ''με αποδειξη τοσο, χωρις αποδειξη...τοσο''!!!
Βλακας? μπορει!!! ησυχος με την συνειδηση του....σιγουρα!!!!

Γιατι τωρα που το κρατος αρχισε να κοβει ####υς ολοι οι επαγγελματιες σε κυνηγανε να σου δωσουν την αποδειξη σου και δεν το εκαναν και πιο πριν? Απλη ερωτηση κανω!!!!!

Bεβαια τωρα ολοι μπηκαμε στο ιδιο τσουβαλι.....δεν πειραζει!!! Αρκει να υποφερω εγω σημερα και το παιδι μου να ζησει πιο καθαρα και πιο αξιοπρεπως αυριο! και να μην εχει κυριο μελημα στην ζωη του το πως θα κλεψει την εφορια!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης