GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Εξοπλισμός μοτοσικλέτας

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 28-09-2010, 22:48
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"
Προεπιλογή Συναγερμός: ασφάλεια ή αξεσουάρ;

Είναι γνωστό σε όλους οτι το μόνο που δεν είμαι είναι μηχανόσαυρος.
Αλλά παρακολουθώ εδώ και καιρό νήματα πάνω στο θέμα του συναγερμού της BMW και αναρωτιέμαι τελικά αν ο συναγερμός πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν αξεσουάρ ή σαν θέμα ασφάλειας:

1. Γιατί δεν είναι κάποιοι ικανοποιημένοι από τον "μαμίσιο" συναγερμό; αν δεν κάνω λάθος ούτε ένας δεν έχει ποστάρει αστοχία του συναγερμού ή κλοπή της μηχανής του επειδή το μαραφέτι δεν δούλεψε! ούτε καν μια κατάσταση που θα ήθελε να έχει κάποιο διαφορετικό είδος συμπεριφοράς του original συναγερμού (πχ σε καράβι κλπ)
2. τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια σαν το συναγερμό είναι και λίγο gatzet και άμα κάποιος θέλει κάτι που να του κάνει κάτι περισσότερο πχ να του στέλνει sms, να του ψήνει espresso ή κάτι άλλο δικαίωμά του. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να βγάζουμε άχρηστο το συναγερμό της μαμάς είναι απόσταση τεράστια.
3. Υπάρχουν πραγματικά τεχνικά δεδομένα που να λένε οτι ο χ ή ψ συναγερμός είναι ουσιαστικά καλύτερος από το μαμίσιο ή απλά κουβέντα να γίνεται; Οσο για τα περίεργα που έχουν αναφερθεί για ενδεχόμενη βλάβη στο can bas, στον εγκέφαλο της μηχανής, στην ακύρωση της εγγύησης κλπ δεν τα συμμερίζομαι αλλά έστω και φήμες να είναι για να ρισκάρει κανείς θέλει πραγματικά σοβαρή αιτία. Ο συναγερμός ΔΕΝ είναι αξεσουάρ αλλά θέμα ασφάλειας και θέλει κανείς στοιχεία να αποφασίσει.
Εγώ θα ήθελα από όσους ξέρουν το αντικείμενο να μας πούμε που υστερεί τεχνικά ή λειτουργικά ο μαμά συναγερμός ή ποιός άλλος από την αγορά έχει (και ποιά) χρήσιμα χαρακτηριστικά που να αξίζουν την αγορά του.

Last edited by Carduelis; 28-09-2010 at 22:51.
Reply With Quote
Παλιό 28-09-2010, 23:13
evanslam Ο/Η evanslam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Λαύριο - Λαμία
Μoto: BMW R 1200 GSΑ '10
Προεπιλογή Απάντηση: Συναγερμός: ασφάλεια ή αξεσουάρ;

Ισως και να έχεις δίκιο! Πιστέυω πως αφορμή για το παρόν θέμα είναι το πρόβλημα που ποστάρισα πιο πριν! Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ακούσω και εγω τις γνώμες είτε εδω είτε στο αλλό θέμα όλων όσων έχουν εμπειρία και άποψη στους συναγερμούς μαμάς και μη έτσι ώστε να αποφασίσω αν θα κρατήσω τον μαμά ή όχι!
Reply With Quote
Παλιό 28-09-2010, 23:24
Senior Member

Εχεις δίκιο φίλε μου, απλά δεν ήθελα να σπαμάρω το ποστάρισμά σου.
Είναι και άλλοι συμφορουμίτες που έχουν εκφράσει προβληματισμό για το συγκεκριμένο συναγερμό (πχ http://www.gsforum.gr/%CE%95%CE%BE%C...B%3B%3B-12944/ )
Υπάρχει ένα χρήσιμο ποστάρισμα επίσης του Γιώργου Σαββίδη για το πως επιλέγει κανείς συναγερμό (http://www.gsforum.gr/%CE%95%CE%BE%C...BC%CF%8C-2499/), αλλά εγώ δεν είδα πουθενά να αναφέρονται προβλήματα του μαμά συναγερμού! Ισως κάνω λάθος αλλά για να απορίψω τον μαμίσιο θα ήθελα τεχνικά στοιχεία που να φανερώνουν οτι είναι "κακός" ή ελλειματικός συναγερμός και όχι το προσωπικό γούστο του καθενός. Χαρακτηριστικά ενός after market που να είναι πραγματικά απαραίτητα και όχι απλά τρυκ.
Reply With Quote
Παλιό 28-09-2010, 23:30
evanslam Ο/Η evanslam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Λαύριο - Λαμία
Μoto: BMW R 1200 GSΑ '10

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχεις δίκιο φίλε μου, απλά δεν ήθελα να σπαμάρω το ποστάρισμά σου.
Είναι και άλλοι συμφορουμίτες που έχουν εκφράσει προβληματισμό για το συγκεκριμένο συναγερμό (πχ http://www.gsforum.gr/%CE%95%CE%BE%C...B%3B%3B-12944/ )
Υπάρχει ένα χρήσιμο ποστάρισμα επίσης του Γιώργου Σαββίδη για το πως επιλέγει κανείς συναγερμό (http://www.gsforum.gr/%CE%95%CE%BE%C...BC%CF%8C-2499/), αλλά εγώ δεν είδα πουθενά να αναφέρονται προβλήματα του μαμά συναγερμού! Ισως κάνω λάθος αλλά για να απορίψω τον μαμίσιο θα ήθελα τεχνικά στοιχεία που να φανερώνουν οτι είναι "κακός" ή ελλειματικός συναγερμός και όχι το προσωπικό γούστο του καθενός. Χαρακτηριστικά ενός after market που να είναι πραγματικά απαραίτητα και όχι απλά τρυκ.

Ας μιλήσουν οι ειδικοί τότε! Περιμένουμε τις γνώμες σας...
Reply With Quote
Παλιό 28-09-2010, 23:29
syan Ο/Η syan βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R12RT

Απόσπασμα:
Εγώ θα ήθελα από όσους ξέρουν το αντικείμενο να μας πούμε που υστερεί τεχνικά ή λειτουργικά ο μαμά συναγερμός ή ποιός άλλος από την αγορά έχει (και ποιά) χρήσιμα χαρακτηριστικά που να αξίζουν την αγορά του.
Νότη ο μαμά με τον Scorpio απέχει παρασάνγκας...Σ' ένα καφέ ευχαρίστως να σου εξηγήσω τα πώς και διατί...!
Reply With Quote
Παλιό 29-09-2010, 00:52
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από syan Εμφάνιση μηνυμάτων
Νότη ο μαμά με τον Scorpio απέχει παρασάνγκας...Σ' ένα καφέ ευχαρίστως να σου εξηγήσω τα πώς και διατί...!
Ευχαριστώ Στράτο. Αύριο ελπίζω να τα καταφέρω!

Reply With Quote
Παλιό 28-09-2010, 23:50
kosta12gs Ο/Η kosta12gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Thessaloniki
Μoto: R 1200 GS ?

Εχω το συναγερμο της Patrol με εγγυηση ισοβια.
Ειμαι πολυ ικανοποιημενος χωρις να μου εχει εξασφαλισει ο συναγερμος την ασφαλεια της ΜΗ κλοπης της μηχανης μου.
Για αυτο και στην επομενη μηχανη μου θα βαλω ενα συστημα εντοπισμου (οπως αυτο BK Telematics ) και οχι ενα συναγερμο, προκειμενου να γνωριζω μεσω του κινητου μου που ειναι καθε δευτερολεπτο η μηχανη μου.
Αυτα, κατα τη γνωμη μου, ...
Reply With Quote
Παλιό 29-09-2010, 00:46
Senior Member

To ξαναλέω δεν είμαι μηχανικός αλλά χαζός χρήστης στις μοτοσυκλέτες. Αν υπάρχουν ελαττώματα του μαμά συναγερμού είναι άλλο θέμα (και θάθελα πολύ να το ξέρω) από το να υπάρχουν after market συναγερμοί με περισσότερες λειτουργίες. Όλοι ξέρουμε πως ο συναγερμός δρα αποτρεπτικά και δεν σε προστατεύει 100% ποτέ.
Το σύστημα εντοπισμού μέσω gps σε ενδεχόμενη κλοπή είναι από τα πιό χρήσιμα και ουσιαστικά χαρακτηριστικά αλλά δεν ξέρω αν και ποιοί συναγερμοί το προσφέρουν.
Reply With Quote
Παλιό 29-09-2010, 01:20
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86

Απόσπασμα:
Αν υπάρχουν ελαττώματα του μαμά συναγερμού είναι άλλο θέμα (και θάθελα πολύ να το ξέρω)

Ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο ....

Στον συναγερμό που έχω επιλέξει, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των άλλων, η τηλεειδοποίηση ....

Αυτό για μένα, (το τονίζω-για μένα κ χωρίς να τον συστήνω σε κανέναν), ήταν σοβαρός λόγος για να τον επιλέξω ....

Υ.Γ. Ξαναδιάβασε το άρθρο που προτείνεις (από τον Κο Γ. Σαββίδη),

και θα πάρεις ΟΛΕΣ τις απαντήσεις στις απορίες σου κ στους ενδοιασμούς σου.
Reply With Quote
Παλιό 29-09-2010, 10:24
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
.......................................................Το σύστημα εντοπισμού μέσω gps σε ενδεχόμενη κλοπή είναι από τα πιό χρήσιμα και ουσιαστικά χαρακτηριστικά αλλά δεν ξέρω αν και ποιοί συναγερμοί το προσφέρουν.
την πηραν σηκωτη......ο συναγερμος ουρλιαζε......το GPS εστελνε το σημα για το που βρισκεται!!! Σε 50μ την βαλανε σε γκαραζ υπογειο και κλειστο........παπαλα το GPS......πάπαλα και ο συναγερμος (κατσαβιδιά)! Σε 5 ημερες η μοτοσυκλετα ηταν στην FYROM!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης