![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Συμφορουμίτες θα ήθελα την βοήθεια σας επί του εξής θέματος:
Σήμερα το μεσημέρι διαπίστωσα πώς η κόρνα της μοτο ακουγόταν μπουκομένη οπότε είπα να λύσω το φτερό να την τσεκάρω και αφού έλυσα τις δυο πρώτες βίδες οι άλλες δυο δεν έλεγαν να λύσουν με τίποτα με αποτέλεσμα να χαλάσω το κεφάλι τους εκεί δηλαδή που μπαίνει το torch! ] Υποψιάζομαι βέβαια πως υπάιτιο για αυτό είναι το κατάστημα από όπου την αγόρασα(πρώην αντιπροσωπεία bmw moto.... στον Πειραιά)καθώς έίχα και άλλα θέματα με την μοτο στο παρελθόν και δεν εξηγήται το οτι οι δύο πρώτες βίδες λύθηκαν "αέρας" εγώ λέω πως ο μαστοράκος που μόνταρε την μηχανη κάργαρε πολυ τις βίδες και αυτές καβάλησαν βόλτες Στο διαταύτα εγώ τώρα τι κάνω οι βίδες αυτές θα μπορέσουν να λυθούν ποτέ; Last edited by ΓΙΩΡΓΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ; 08-09-2011 at 18:47. |
|
|
|||
|
|||
|
Δοκίμασε να τις λιπάνεις και αφού κατασράφηκε το σημείο υποδοχής του εργαλείου δοκίμασε με ένα δυνατό μυτοτσίμπιδο.
Άλλη λύση το ξετρύπημα...αλλά για να γίνουν αυτά πρέπει να λύσεις τα πράγματα που σε εμποδίζουν... Ισως κ ρεζερβουάρ.. Η άλλη λύση λέγετε Θανάσης και κατοικοεδρεύει εδώ όπου η έδρα Motion & Style βορείων προαστίων... |
|
|
|||
|
|||
|
Οτι σου λέει ο Χάρης, ψέκασε το με κανένα WD40 ή Rost Off και περίμενε κανένα 10λεπτο. Η παγίδα με τα torx είναι στα νούμερα 25-27, αν η βίδα δεν είναι καργαρισμένη και βάλεις 25 αντί για 27 τότε θα λύσεις, αν όμως είναι καργαρισμένη τότε συνήθως καταστρέφεις το κεφάλι της.
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
(βλεπω οτι ασχολησε και με βιδες εεεεεε!!!!) ![]() ![]() Ότι σου ειπαν οι σύντεκνοι από πανω και μαλλον πας για τρύπημα
|
|
|
|||
|
|||
|
Εσύ μην αλλάζεις θέμα, κανόνισε να ρθεις στο Μουζάκι αλλιώς λουκούμια δεν έχει. ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
βαζω μικρα για να μην σπαμαρο πολυ...!!
![]() ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
με την κόληση του κλειδιού πάνω στην κεφαλή έχω δει να βγαίνει βίδα που δεν πίστευα ότι μπορεί να βγει.
|
|
|
|||
|
|||
|
Με κόλλημα υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος χωρίς να καταστρέψεις το <τορξάκι>.
Μετράς την εξωτερική διάμετρο της κεφαλής της χαλασμένης βίδας και βρίσκεις ένα παξιμάδι εξάγωνο (γερμανικό) που η εσωτερική του διάμετρος να ταιριάζει ακριβώς (είτε σε μετρικό ,είτε σε αγγλικό θα βρεις κάποιο) , κανείς 3 πόντες με ηλεκτροσυγκόλληση και μετά με καρυδάκι ή γερμανοπολύγωνο ξεβιδώνει αμέσως !!!
|
|
|
|||
|
|||
|
Ακούστε κάτι κι από εμένα που το έζησα πρόσφατα με το F650 που είχα...
Όταν πήγα να λύσω κάποια από τις Τορκς βίδες που βρισκόταν κάτω από τη σέλα, προκειμένου να αφαιρέσω τις βάσεις των πλαϊνών, τις οποίες είχα ήδη πουλήσει, αυτή είχε μουλαρώσει με αποτέλεσμα, να της βγάλω τα μάτια... ![]() ![]() Ο μαστρο-Δημήτρης που ήταν δίπλα μου και ξήλωνε το GPS εκείνη την ώρα μου λέει... την πήδηξες... ![]() αλλά ταυτόχρονα τον είδα ψύχραιμο...Για να μην ξεχαστώ... η βίδα είχε τελειώσει... είχε φαγωθεί ΕΝΤΕΛΩΣ... δεν υπήρχε τρόπος να πατήσει κάτι εκεί μέσα για να μπορέσω να τη λύσω... ![]() Φέρνει λοιπόν ο Δημητρός ενα μπουκαλάκι μ'ενα υγρό και γεμίζει το κενό της βίδας μέχρι επάνω... Εγώ λέω από μέσα μου... "με δουλεύει"...?? Σε περίπου 2 λεπτά αυτό το υγρό έχει γίνει πλέον στερεό... βάζει το τορκσο-κατσάβιδο πάνω στη βίδα και του τραβάει μία με τη ματσόλα και χώνεται μέσα στη βίδα δίνοντας της πάλι σχήμα τορξ... ![]() ![]() Κάνει μία με το κατσαβίδι... τη λύνει... και όλα άψογα!!! Είχα μείνει Μ@λ@κ@ς !!! Τελικά αυτό το υγρό έμαθα μετά ότι έχει -μεταξύ άλλων- ρινίσματα σιδήρου. Πριν προλάβει λοιπόν αυτό να στερεοποιηθεί εντελώς, με τη σφυριά που έδωσε στο τορξο-κατσάβιδο ξανασχημάτισε την κατεστραμμένη βίδα. Αν ενδιαφέρεται κάποιος, μπορώ να βρω το μαγικό υλικό και να σας το πω. ![]() ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Φιλε CPS θα το χρειαστω το μαγικό ζουμί γιατί έβγαλα τα ματια μιας βίδας απο τις 4 συνολικά που χρειάστηκε να λύσω για να περάσω το μπαρακι του gps που αγορασα απο σένα.....
την έκανα σαν κρατηρα
|
![]() |
|
|