![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Η εκταμίευση της βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας μετατίθεται για τον Μάρτιο, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν την Πέμπτη. Η καταβολή της επόμενης δόσης των 5 δις ευρώ που ήταν προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο του 2011, τελικά θα εκταμιευθεί τον Μάρτιο, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κ. Ολιβιέρ Μπειλί.
Αντίστοιχα, αναφέρει το Reuters, η μεθεπόμενη δόση ύψους 10 δις ευρώ που θα εκταμιευόταν αρχικά τον Μάρτιο, τώρα θα καταβληθεί τον Ιούνιο, ενώ υπάρχει περίπτωση να υπάρξει και άλλη μετάθεση της πληρωμής αυτών των ποσών, αν η τρόικα κρίνει ότι η Αθήνα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. «Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αναφερόμενος στην καταβολή των δόσεων του πρώτου πακέτου διάσωσης ύψους 110 δις ευρώ ανά τρεις μήνες. Από το ποσό αυτό, μέχρι στιγμής έχουν εκταμιευθεί 73 δις και απομένουν άλλα 37 δις. Οι επιθεωρητές της ΕΕ και του ΔΝΤ θα βρίσκονται στην Αθήνα στις 14 -16 Ιανουαρίου, προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο της χώρας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Αν η αποστολή στα μέσα Ιανουαρίου διαπιστώσει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την πληρωμή του Μαρτίου», είπε ο Bailly. Από το ΒΗΜΑ. Για όποιον δεν κατάλαβε ακόμη, ουσιαστικά βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό του Παπαδήμου ( εδώ γελάμε ), ότι αν δεν μας μαμήσει οριστικά, μέσα Μάρτη πάμε σε άταχτη χρεοκοπία. Το πιό ωραίο είναι ότι δεν το θέλουν διότι θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως για όλη την Ευρώπη, εκμεταλλεύονται όμως το ραγιαδισμό των σύγχρονων Ελλήνων και φυσικά τα τσιράκια τους για να μας κάνουν φτηνό εργατικό δυναμικό. Εχει μεγάλη πλάκα που αναρωτιόμαστε αν υπάρχει ηγέτης. Δεν υπάρχει! Αν υπήρχε έστω κι ένας ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτικός με δύο τρεις καλές κινήσεις θα έκοβε κρύος ιδρώτας και τη φράου Μέρκελ κι όλους τους πονηρούς "αλληλέγγυους". Αλλά τι λέμε..... ![]() ![]() ![]() Καληνύχτα Ελλάδα! |
|
|
||||
|
||||
|
Απόσπασμα:
Για σιγά ρε παίδες, γιατί τάχω πάρει τώρα ... ![]() Μας έχουν ******* κανονικά, με απειλές, φόρους, χαράτσια κ δεν ξέρω τί άλλο θ' ακολουθήσει ακόμα ... Έχουμε ήδη πάρει τα 2/3 των 110 δις κ έχουμε μια συνεχή καθοδική πορεία ... Δεν δουλεύει τίποτα, δεν κινείται τίποτα, (προ ημερών που ήμουν στην εφορία, έδιωχναν τον κόσμο που πήγαινε για να εισπράξει την επιστροφή φόρου, λέγοντας/γελώντας ... καλά ... που βρίσκεστε ??? - Πάνε αυτά ... όσοι πρόλαβαν - πρόλαβαν ... ![]() ![]() )Θα μου πεις ... ένα μεγάλο ποσοστό των "εισπράξεων" των 73 δις, πηγαίνει στην αποπληρωμή των τόκων ... οκ ... Τα υπόλοιπα πού είναι ??? Πού είναι η πρωτογενής ανάπτυξη που οι ιθύνοντες ευαγγελίζονται ??? Πότε θ' αρχίσει ??? Όταν μας καταντήσουν σε μισθούς κ συντάξεις Ινδίας ??? Τότε περιμένουμε νάρθουν να επενδύσουν ( Και μέχρι τότε ... τί γίνεται ??? Πώς θα επιβιώσουμε ??? Πώς θα κρατηθούν μέχρι τότε οι επιχειρήσεις ??? Ν' απολυθούν ΟΛΟΙ ??? Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι ??? Και τί θα γίνουν όλοι αυτοί οι απολυμένοι ??? Πώς θα ζήσουν ??? Με πλιάτσικο ή πουλώντας το κορμί τους ??? Ποιό είναι το "έργο" που παράγει η σημερινή κυβέρνηση ??? Απλά βουλώνουν τρύπες με τα 73 δις συν τις εισπράξεις των χαρατσιών, ή ανοίγουν παράλληλα καινούριες ??? Αν υπάρχει κάαααααποιααααα απάντηση, θάθελα να την ακούσω ... Αλλά, απ' ότι φαντάζομαι ... όλοι τις ίδιες απορίες έχουμε ... ![]() ![]() ![]() Μήπως έχει δίκιο ο Γιάννης ??? .
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
τα 73 δις ειναι σχεδον στο συνολο τους για αποπληρωμη των Ελληνικων ομολογων. Τα υπολοιπα, ΣΥΝ τα χαρατσια που αναρωτιεσαι που πανε, ειναι το εσωτερικο ελλειμα το οποιο για φετος ανερχεται σε 10%+ του ΑΕΠ. Το εσωτερικο ελλειμα οφειλεται ΚΑΙ στις απολυσεις (φορος μισθωτων), ΚΑΙ στην μειωμενη καταναλωση(ΦΠΑ), ΚΑΙ στην φοροδιαφυγη που εξακολουθει να υπαρχει, ΚΑΙ στους μισθους του ευρυτερου Δ.Τομεα (ΔΕΚΟ, Οργανισμοι κ.λ.π......), ΚΑΙ στις μιζες τοσων ετων (Τσοχα, Βουλγαρακης, Μαντελης, Ρουσσο και δεν ξερω κι εγω ποσοι άλλοι). Πάτος στο βαρέλι δεν θα υπαρξει αν δεν κλεισουν αυτοι οι οργανισμοι, αν δεν φυγουν (οχι με εθελουσια αλλα με κανονικη απολυση) εργαζομενοι απο τις ΔΕΚΟ, αν δεν σταματησουν οι μιζες, οι προσληψεις στον ευρυτςερο Δ.Τομεα (βλ.ΔΕΗ).... κ.α. Θα μου πεις και τι θα γινουν ολοι αυτοι οι απολυμενοι? Δεν ξερω, δεν με ενδιαφερει.....- οπως δεν ενδιαφερει και αυτους για μενα και τοσους αλλους σαν εμενα - διοτι το κρατος ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥς ΜΙΣΘΟΥς ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ. Εργαζομενος στα ΕΛΠΕ 48 χρονων, γνωστος μου βαραντερακιας, βγηκε προχθες στην συνταξη (εθελουσια) με επιταγη στα χερια 147,000ε συν συνταξη 2000ε!!!!!!!!!!! Για ποια ταμεια ειναι μειον λεγαμε????? Αυτες ειναι οι τρυπες....... Θα μου πεις αυτοι φταινε (οι εργαζομενοι) που απαιτουσαν με ηθικο ¨η ανηθικο τροπο (βλ. απεργιες, διαπλεκομενα) αυξησεις στους μισθους τους ¨η αυτοι που τους ενεκριναν? Φταινε οι εργαζομενοι που τους δινουν κινητρα 147000ε και 2000ε συνταξη μηνιαιως για να βγουν στην εθελουσια ¨η αυτοι που δημιουργησαν την εθελουσια και τους ορους της? Φταινε οι εργαζομενοι στους νεοσυστατους απο το πουθενα Οργανισμους ¨η αυτοι που τους δημιουργουσαν για να βολεψουν αυτους που ηθελαν με ανταλλαγμα τους ψηφους? Η απαντηση ειναι ευλογη Νικο, πρωτιστως φταινε οι εγκρινοντες τους μισθους και οι δημιουργουντες πλασματικες θεσεις εργασιας και δευτερευοντως οι εργαζομενοι που αμα την εισοδο τους στην ΔΕΗ π.χ. ξεκινουσαν τις απεργιες για αυξησεις μισθων! Τα ιδια εκαναν και στον ΟΤΕ, μετα την ιδιωτικοποιηση τους ομως και απεργιες δεν κανουν, και μειωσεις μισθων δεχτηκαν και ο ΟΤΕ δεν εχει κανει καμια αυξηση εδω και 10 χρονια ενω η ΔΕΗ εχει κανει 11 μεσα σε 3 χρονια!!!! Φταινε και οι εργαζομενοι Νικο στον ευρυτερο δημοσιο τομεα, οι οποιοι αφησαν τα χωρια τους και την αγροτια του πατερα τους για να ερθουν στην αθηνα να γινουν Δ.Υ. με τις πλατες του τοπικου βουλευτη τους!! Αλλα φταιμε και ΟΛΟΙ μας Νικο, διοτι καθομαστε και πιστευαμε τον καθε ΑΓΠ, ΚΚ (νεωτερο), Σημιτη, ΓΑΠ που με τους μεστους πολιτικους λογους τους περι ''υπαρχοντων χρηματων'', περι ''αναπτυξης'', περι ''σεμνα και ταπεινα'' και πόσα άλλα αλλα και με το μοιρασμα χρηματων την δεκαετια του 1980 ψηφιζαμε την παραπλανηση σε εναν εικονικο κοσμο ευμαρειας φορωντας πρασινα και μπλε ρουχα!!! Φυσικο ηταν αυτο Νικο διοτι ΟΛΟΙ μας νοιαζομαστε ΜΟΝΟΝ για τους εαυτους μας και την τσεπη μας.......ο καθενας ξεχωριστα! ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ........................... Παμε στην αναπτυξη φιλε Νικο, αν αυριο με εναν μαγικο τροπο ολο το χρεος αποπληρωνοταν και ερχοταν εδω στην Ελλαδα η μερσεντες, η τογιοτα και δεν ξερω κι εγω πια αλλη βιομηχανια, κια ρχιζαμε την παραγωγη σε ερωτω......ΑΠΟ ΠΟΙΟΥς ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ????? Η γερμανια που εχει ολα τα παραπανω απο 4% αναπτυξη το 2009-2010 επεσε στο 0,7% το 2011 με ταση περαιτερω μειωσης, η Κινα απο το ιλιγγιωδες 15% το 2009 σημερα ειναι στο 7% μειουμενο συνεχως. Πια? η Κινα!!!! με τους μισθους του 1-3$ την ημερα.............. Στις επομενες εκλογες................................ ![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
|
|
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
|
Πιστεύω ότι 'φωρτώνω' πολύ καιρό τώρα. ΚΑΙ πράμα ΚΑΙ σαν άνθρωπος.
|
|
|
|||
|
|||
|
Οι αλήτες, με κύριους εκφραστές της συμμορίας τους ΥπΟικ, γελάνε εις βάρος μας.
Οι "φίλοι" δανειστές μας "έφαγαν" μία δόση, αυτή του Σεπτεμβρίου, μετά τις "μαγκιές" του μέγα συνταγματολόγου. Τα χρήματα αυτά θα έπεφταν στην ελληνική οικονομία μιά και την περίοδο μέχρι και μέσα Δεκέμβρη δεν έληγαν ομόλογα. Τα έφεραν έτσι ώστε κι αυτή η δόση πήγε στους ξένους. Το Μάρτη λήγει εκείνο το περιβόητο ομόλογο των 14,4 δις, αν θυμάστε από άλλη ανάρτηση που είχα κάνει. Πάνω σε αυτό αρχίζει ο εκβιασμός. Πολύ γουστάρω που σκέφτονται κι άλλους φόρους, θα πάρουν οριστικά τα ####### μας. Οπως έγραψα παραπάνω, αν είχαμε πολιτικούς με ####### κι όχι ####### πολιτικούς, θα τους έστελναν ένα μήνυμα ότι έχουν αρχίσει συντήρηση στο νομισματοκοπείο, ότι αυξάνουμε στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου κι ίσως μερικά ακόμη και θα βλέπαμε αν θα συνέχιζαν να μας εξευτελίζουν με τον ίδιο τρόπο. Αν δοθεί το σήμα ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για έξοδο, μέσα σε μέρες η ΕΕ καταρρέει, θα γίνει bankrun σε όλο το νότο και τότε θα βλέπαμε πόσα απίδια βάζει ο σάκκος! Αρκετά πιά με τους δοσίλογους εγκάθετους. Μας φόρεσαν τον κυριούλη ( τι άσπιλος! τι αμόλυντος! ) για να κάνει τη δουλειά των αφεντικών του! Ακου δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές! Αντε ####### σιχαμένε! |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Νίκο αυτή η πρωτογενής ανάπτυξη που μας έχουν φάει τα αυτιά είναι μεγάλο ψέμα και απάτη…. Απλά πολύ θα τα ήθελαν…. Και αυτοί που έκαναν την κίνηση να μπούνε σε τέτοια μονοπάτια… μπλέξανε και δεν ξέρουν πώς να φύγουν. Παροτρύνουν τον κόσμο να αρχίσει τον πρωτογενή τομέα με σύμμαχο δήθεν το κράτος και τα ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό… δέχονται τις αιτήσεις, σε βάζουν στο παιχνίδι για να δείχνουν ποσοστό εικονικό νέων επιχειρήσεων και μετά βρες λεφτά για να κάνεις αποπεράτωση έργου μόνος σου…. Σε διπλανό Δήμο από τον δικό μου είναι μια βιομηχανική ζώνη και χαμηλής και υψηλής όχλησης. Ξέρεις πόσες τοπικές επιχειρήσεις μπλέξανε με προγράμματα για να ασχοληθούν σε πρωτογενή τομέα και να γίνουν μεγαλύτερες και ποιο σύγχρονες ? Ουκ ολίγες…. Το αποτέλεσμα είναι ορισμένοι από αυτούς η το παρατήσανε η τους το πήρε η τράπεζα μιας που το είχαν υποθήκη…. Και ακόμα περιμένουν να πάρουν επιδότηση… όλο έρχεται και όλο στον δρόμο χάνετε… Κάτι παρόμοιο έπαθα και εγώ πριν έξι χρόνια που έκανα νέα μονάδα οινοποιείου μέσα στο κτήμα, ήμουν τυχερός που δεν είχε αρχίσει η κρίση ακόμα και με το κατάλληλο λάδωμα που έφαγα από τα αρπαχτικά αξιώθηκα και το τελείωσα μέσα σε τρία χρόνια αντί δύο που είχε οριστεί εξαρχής μιας και η μισή μονάδα προϋπήρχε…. Ποτέ ξανά δουλειά και εμπιστοσύνη σε κρατικό μηχανισμό…. Έχεις ξύστρα ξύσου… αλλιώς κάτσε στα αυγά σου και κοίτα τους ανταγωνιστές από τα άλλα κράτη να σε τρώνε… τουλάχιστον θα κοιμάσαι ήσυχα με παρηγοριά ότι δεν μπορείς και όχι ότι σε τρώνε από παντού και προκοπή δεν βλέπεις. Αυτός είναι ο ένας λόγος που δεν βλέπεις ανάπτυξη, ο άλλος είναι ότι αυτοί που θα μπορούσαν να παράγουν πρωτογενή προϊόντα έμαθαν να πίνουν καφέ σε καφενεία αντί να εξελίσσουν την παραγωγή τους, σου λέει ο καθένας τους… εδώ τα παίρνουμε με επιδοτήσεις και καθόμαστε…. Ποιος μπλέκει τώρα με δουλειά και σαχλαμάρες… καλά είναι και αυτά, και αν μας λείψουν στην πορεία λεφτά… με κανένα δύο πλαστά τιμολόγια θα πάρουμε και επιστροφή φόρου (ΦΠΑ ΕΛΓΑ… όσοι είναι από χωριό ξέρουν) με το κατάλληλο γρασάρισμα στα κρατικά γρανάζια εκταμίευσης…. Άσε οι αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές….. άσε που και οι κτηνοτρόφοι τα κεφάλια που δήλωναν αν υπήρχαν πραγματικά έπρεπε και στην Ομόνοια να είχαν μαντριά γα να χωρέσουν…. Ο φίλος μου ο Τσοπάνης τα καταλαβαίνει τα παραπάνω, σίγουρα θα έχει εκεί πάνω χαραμοφάηδες που όταν αυτός δούλευε αυτοί κάνανε σκι στα πέντε πηγάδια… ε? Αποτέλεσμα ήταν μετά από δεκαετίες καθισιού από τους παραπάνω φυσικό είναι να ξεχάσουν και πως παράγουν! Άσε που τις επιδοτήσεις δεν τις έκαναν υποδομές και εργαλεία και χωράφια, τις έκαναν μπουζούκια και κουπέ κομπρέσορες…. Τώρα το πουλί πέταξε, όσοι κάνανε το κουμάντο τους θα παράγουν και θα την βγάλουν έστω και δύσκολα, οι υπόλοιποι θα τους δείτε τι κατάληξη θα έχουν. Τα παραπάνω αγαπητοί φίλοι μου δεν αποτελούν απλά μια γνώμη και θέση δική μου, τα βλέπω κάθε μέρα με τα ίδια μου τα μάτια. Εδώ που έχω το κτήμα και το οινοποιείο μου (100 στρέματα για να καταλάβετε) είμαι σε μια αγροτική περιφέρεια που πριν επτά χρόνια υπήρχαν 18000 – με 20000 χιλιάδες στρέμματα αμπέλια, σήμερα που μιλάμε έχουν μείνει μόνο τις 11000 περίπου, τα υπόλοιπα τα βγάλανε για να πάρουν επιδοτήσεις που μοιράζανε από την ΕΟΚ. Ο υπόλοιπος κάμπος ξεπερνούσε τα 10 000 στρέμματα για υπόλοιπες καλλιέργειες, δεν καλλιεργούνται πάνω από 4000 στρέμματα, τα υπόλοιπα απλά γεμίζανε χορτάρια και έπαιρναν επιδοτήσεις. Το παράδοξο είναι ότι αυτή την στιγμή που τα λέμε υπάρχουν αγρότες που οι επιδοτήσεις που πήραν είναι ασύλληπτες…. Και δεν έχουν αγροτικό να πάνε στα χωράφια ! Ούτε αποθήκες δεν φτιάξανε να βάλουν τα εργαλεία τους από κάτω! Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις…. Απλά είναι λίγες, δεν φτάνουν…. Και μην αρχίσω με το τι βλέπω στο εξωτερικό από Ελληνικά προϊόντα…. Εκατοντάδες τόνοι λάδια και ελιές τυποποιημένα από Αυστριακές και Ιταλικές εταιρίες με πρώτη ύλη από Griechenland…. Και οι δικοί μας τον ύπνο του δικαίου…. Θα μου πεις αυτά θέλουν και δουλειά, κάτι που είχαμε αλλεργία εμείς τόσα χρόνια… Πηγαίνω σε εκθέσεις με τους συνεργάτες μου που κάνουμε εξαγωγές (εγώ τα κρασιά μου και αυτοί λάδια και ελιές από Καλαμάτα) και καθόμαστε σε περίπτερα που έχουμε ανταγωνιστές ξένους με τα δικά μας προϊόντα… δεν μας το χωράει ο νους… Αυτά τα ολίγα… θα μπορούσα να γράφω μέρες…. Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε… ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Είναι όπως τα λες! Από που κι ως που θα ενδιαφερθεί κάποιος να φτιάξει κάτι άλλο από σουβλατζίδικο ίσως. Που σε μαμάν στη γραφειοκρατία κι όταν το φτιάξεις δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει η εφορία. Λυπάμαι που το λέω για μιά ακόμη φορά. Αυτό το κράτος θέλει μπουλντόζα! Τους πολιτικούς από 74 και δώθε στη φυλακή ή στα συσσίτια και φτιάξιμο από την αρχή. Το μαζί τα φάγαμε του χοντρού δεν το δέχομαι. Κάποιος μοιράζει και κάποιος παίρνει. Δεν είναι ούτε οι στόχοι ούτε τα οφέλη ίσα κι όμοια! |
|
|
|||
|
|||
|
Εντάξει ρε παιδιά ... οι μ@μ@κες που όλοι μας ψηφίσαμε τα φάγανε και τώρα μας πηδάνε κανονικά.
Σε 40 ή το πολύ σε 140 μέρες έχει εκλογές και κανείς δεν ασχολείται με το ύστατο δικαίωμά μας να του ανταπωδώσουμε τα ##### που μας σερβίραν. Τι πρόγραμμα θα ψηφίσουμε;;;; Ποιόν θα πιστέψουμε;;;;; Κυκλοφορούν αρκετοί φυσιολογικοί καθημερινοί άνθρωποί με τα + και τα - τους που κάνουν κινήσεις, λαϊκά μέτωπα, οργανώσεις πολιτών και όπως άλλως τα λένε. Π.Χ ΔΡΑΣΗ (Στ. Μάνος), Ε.Πα.Μ. (Δ. Καζάκης), ο Κουβέλης,ο Αλφα, ο Βήτα και όσους ξέρει ο καθένας. Μας είναι τόσο δύσκολο να ψηφίσουμε ο καθένας ότι άλλο γουστάρει ΕΚΤΟΣ από αυτούς τους 7 που είναι τώρα στη Βουλή ή έστω τους 3 που συγκυβερνούν να δούνε ότι όποιος τα κάνει χάλια, πάει σπίτι του. Οι τροϊκανοί ζητάνε εγγυήσεις από τους 3 αρχηγούς και είναι σίγουροι ότι είμαστε τόσο ####κες που θα βγάλουμε πάλι αυτούς. Αν καταφέρουμε να στείλουμε καμμιά 200αριά καινούργιους στην Βουλή χειρότερα δεν γίνεται να τα κάνουν. Είδαμε η εμπειρία των Σημίτη,ΚΚ και ΓΑΠ, οι Ευρωπαίοι φίλοι τους και οι ''γνώσεις τους'' που μας οδήγησαν τα τελευταία 16 χρόνια. |
![]() |
|
|
Σχετικά Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| Πικρές Αληθειες απο τον Κ.Βαξεβάνη | XCHALLENGE | Διάφορα | 6 | 21-10-2011 22:45 |