![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Χρησιμοποιώ την μότο F650GS TWIN μόνο σε άσφαλτο και μόνο στην πόλη.Εχω τα BAttlewing τα αρχικά.28 μήνες και έκανα 10000 χλμ.
Πότε πρέπει να τα αλλάξω? Κάποιος λαστιχάς μου είπε κάθε 2 χρόνια ή 10000 χλμ. |
|
|
|||
|
|||
|
Εγώ κάθε 20.000km τα οποία όμως τα κάνω σε σύντομο χρονικό διάστημα οπότε η γόμα είναι ακόμα καλή !!!
Αλλάζουν πριν το χρόνο δηλαδή... CPS Sent from my iPhone 4 using Tapatalk |
|
|
|||
|
|||
|
Αν βάλεις όριο τα χρόνια κάθε δυο χρόνια αν η φθορά στη γόμα έρθει πιο πριν δεν το συζητάμε καν αλλαγή. ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Νομιζω ότι δεν υπάρχει κανόνας.
Αν πας στη πίστα στις Σερρες και κάνεις τους γυρους σου βλέπεις τα λάστιχακια σου να μειώνεται η ζωή τους δραματικά μεσα σε 4-5 ώρες λόγω φθοράς. Όπως επίσης σε ταξίδια έξω κατα Γερμανια μεριά όπου φτιάχνουν δρόμους με γνωμονα την οδική ασφάλεια και όχι την κονόμα πάλι βλέπεις τα λαστιχάκια να σε αποχαιρετούν με γρηγορο ρυθμό. Άλλος παράγοντας φθοράς είναι και ο ήλιος που σε συνδιασμό με το χρόνο ξεραίνει τη γόμα και τα μετατρέπει σε απλά προστατευτικά ζαντων..... Έχοντας κατα νού τα παραπάνω εγώ αλλάζω λάστιχα όποτε μετρησω 3χιλιοστά πέλμα και το μεγιστο δυο χρόνια.... τωρα σε χλμ ποτέ δεν έκανα πάνω από 12 με 15000χλμ με το ίδιο λάστιχο. Θυμίσου : τα λάστιχα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος αν ξαπλώσεις σε καμιά στροφή η σε κανα φρενάρισμα πανικού... εξάλλου με τη πολύ καλή κίνηση του Forum μας έχουμε και μια πολύ δελεαστική τιμή.... |
|
|
|||
|
|||
|
Εγω καθε περιπου 10 μηνες στα 15 χιλ. χιλιομ.
|
|
|
|||
|
|||
|
κάθε 15Κ πιστεύω είναι καλά!
|
|
|
|||
|
|||
|
Καθε δυο χρονια MAX! εκτος και αν η φθορα τους υπαγορευει γρηγοροτερη αλλαγη..
|
|
|
|||
|
|||
|
ΟΠΟΙΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 5000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΡΕΤΑΡΕΙ
ΣΤΑ 10000 ΑΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΑ |
|
|
|||
|
|||
|
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι για τα ελληνικα δεδομενα και δρομους,τα ελαστικα μετα τις 10000km,εχουν υπολοιπο ζωης ενα 20%-30%.Αν δε,εχουν στην πλατη τους και μια 2ετια-3ετια κρινεται αμεση η αλλαγη τους.
|
|
|
|||
|
|||
|
Οι λαστιχαδες λένε κάθε 15000χλμ η κάθε 2χρόνια .απο προσωπική εμπειρία αυτο ισχύει
|
![]() |
|
|