![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Παιδιά καλησπέρα έφτασε η ώρα για το σέρβις των 20,000 χλμ, πήρα λοιπόν ένα τηλέφωνο στο γνωστό συνεργείο του Γέρακα για να μάθω τις εργασίες που γίνονται στο σέρβις αυτό. Εκτός λοιπόν από τα γνωστά φίλτρα αέρος-λαδιού, λάδια, λάδι μετάδοσης μου είπαν πως γίνεται και αλλαγή υγρών φρένου και ρύθμιση βαλβίδων. Τελικό κόστος 250 περίπου εκτός και αν χρειάζομαι και τακάκια.
Καθότι άσχετος από αυτά ρώτησα δυο συναδέλφους με κάποιες γνώσεις πάνω σε τεχνικά θέματα και μου είπαν και οι δυο να μην τους αφήσω με τίποτα να μου πειράξουν τις βαλβίδες από την στιγμή που δεν έχω πρόβλημα και πως τα υγρά φρένων είναι πολύ νωρίς για να αλλαχτούν (συνήθως κοντά στα 50,000 χλμ). Θα ήθελα την γνώμη σας και την εμπειρία σας πάνω σε αυτό το θέμα...αν πειράξουν βαλβίδες υπάρχει περίπτωση να χω μετά κάποιο πρόβλημα που δεν θα είχα αν δεν τις ρύθμιζαν? Επειδή ο κινητήρας είναι μπόξερ μήπως χρειάζονται ρύθμιση νωρίτερα? Με τα υγρά φρένων τι γίνεται χρειάζονται ή όχι αλλαγή από τώρα? Η χρήση της μηχανής είναι κυρίως εντός πόλης αλλά τον Ιούνιο ετοιμάζομαι για ταξιδάκι στο Ντουμπρόβνικ.... Δεν βρήκα κάποιο άλλο παρόμοιο θέμα στο φόρουμ ελπίζω να έψαξα καλά και να μην επαναλαμβάνομαι. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων |
|
|
|||
|
|||
|
για boxer.......βαλβιδες καθε 10.000 και υγρα φρενων καθε 20,000 ή 2 χρονια οπως και φιλτρο βενζινης......αν και η χρηση πολης ''επιβαλει'' υγρα φρενων νωριτερα για να σαι ησυχος με την μουργα στην μοναδα.......
αλλα για πες ακριβως τι μηχανη εχεις? Last edited by GAGARIN; 18-05-2012 at 22:32. |
|
|
|||
|
|||
|
Έχω το Gs 1200 ADV 2010 μοντέλο.....
|
|
|
|||
|
|||
|
Πανε με το καλο στο ταξιδι σου και μετα μιλαμε παλι!!!
|
|
|
|||
|
|||
|
Το ταξίδι είναι σε έναν μήνα και έλεγα να κάνω το σέρβις λίγο πριν πάω αφού θα χω πιάσει και τα χιλιόμετρα....
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Πάντα θα δίνεις χρόνο στην μηχανη σου. 10 μέρες περιπου πριν την ημερομηνία αναχώρησης σου να κανείς το οποίο σέρβις σου. Έτσι θα έχεις χρόνο, τις επόμενες μέρες μέχρι την αναχώρηση σου, να αντιληφθεις τυχόν... "Κακοτεχνίες" απο τον μηχανικό σου!!! Last edited by BOXER; 19-05-2012 at 19:45. |
|
|
|||
|
|||
|
Αυτό έχω σκοπό να κάνω και νωρίτερα από δέκα μέρες θα πάω απλά γι αυτό έγραψα από τώρα την απορία μου περί ρύθμισης βαλβίδων και αλλαγής υγρών φρένων...
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
|
|
|
|||
|
|||
|
φιλε μου!...οχι οτι πιστευω οτι θα χεις πραγματικα προβλημα σε οτιδηποτε πανω στη μηχανη σου ...καθοτι στις 20.000 χιλ ...το εργαλειο ειναι ακομα νεογεννητο ...αλλα στο πλαισιο της σωστης συντηρησης της αγαπημενης μας ...ναι ειναι ενα πολυ καλο χρονικο σημειο ...εν οψη και του μελλοντικου σου ταξιδιου ..να κανεις ενα καλο σερβις! Τα λεφτα δεν μου ακουγονται και πολυ υπερβολικα ...καλυτερα να μιλησουν τα παιδια που εχουν κανει καποιο παρομοιο σερβις! Στο θεμα των βαλβιδων ...πρωτα απο ολα πρεπει να ξερεις οτι δεν γινεται κατευθειαν ρυθμιση αλλα απλα ενας ελεγχος ...σε περιπτωση που καποια ειναι πολυ σφικτή ή εντελως χαρχαλη τοτε ρυθμιζετε ..και φυσικα στην συγκεκριμενη περιπτωση που σκοπευεις να το πας στη μαμα BMW ...δεν βρισκω κανενα λογο να ανησυχείς ή να στεναχωριεσαι αμφιβαλοντας για οτδηποτε! Απο κει και περα ...τα υγρα των φρενων ... 2010 μοντελο με 20χιλιαδες!...κλαιν-μαιν ...παλι δεν υπαρχει προβλημα και βιασύνες ...αλλα και να κανεις μια σωστη αλλαγη σε ολο το συστημα δεν ειναι κακο και ουτε υπερβολη ...βασικα οπως ειπα και παραπανω στο πλαισιο μιας σωστης συντηρησης ειναι προβλεπομενη και αυτη η αλλαγη των υγρων! Απλα μην πας απο σκεπτομενος την οικονομια σε καποιον εξωτερικο που ισως να μην γνωριζει σωστα την διαδικασια και αντι να κανεις δουλια βρεις μπελα που θα σε κυνηγαει για παντα! Αν και γνωριζω οτι το δικο σου το μοντελο δεν εχει Servo, ειναι το μοναδικο σημειο σε ολο το σερβις που προσωπικα εχω τρελο κομπλεξ και θα προτιμουσα την σιγουρια καποιου επισημου αντιπροσωπου!
οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω μην το αφησεις για τελευταια στιγμη ...απο κει περα ...σου ευχομαι ενα απροβληματιστο ταξιδι !!!!!
|
|
|
|||
|
|||
|
Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση, σκοπεύω να το κάνω άμεσα δεν θα το αφήσω για τελευταία στιγμή... η απορία μου ήταν άπλα αν έπρεπε να τα κάνω και όχι το οικονομικό σκέλος...
Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου όπως και τα υπόλοιπα παιδιά....βουρ για Γέρακα λοιπόν!!!!
|
![]() |
|
|