GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 14-03-2011, 21:44
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Κυβερνητική αξιοπιστία...

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ThanDim Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια διαφορετική άποψη με βάση τους αριθμούς...........

Zougla online - Ο μύθος του Έλληνα «κηφήνα»

Ψεμα 1ο

το δημοσιευμα δινει την απαντηση μονο του με την μαγικη λεξη ''παραγωγικοτητα''!! ναι μεν οι ελληνες Δ.Υ. καθονται στις καρεκλες τους περισσοτερες ωρες απο ολους τους άλλους αλλα, δυστυχως, παραγουν λιγοτερο απο ολους τους άλλους. Κι εκει ειναι το ζουμι της υποθεσης,
Λεει:
''Όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες παράγουν λιγότερο από 18,5 ευρώ κάθε ώρα εργασίας, οι Ισπανοί 24,4 ευρώ και οι Πορτογάλοι 13,8 ευρώ, ενώ οι Ολλανδοί παράγουν 39,5 ευρώ και οι Γερμανοί 38,7.''

Ψεμα 2ο

το δημοσιευμα λεει:
''Οι Έλληνες, παρά το χαμηλό όριο των 58 ετών που προέβλεπε ο νόμος, βγαίνουν στη σύνταξη στα 62,4 χρόνια τους, δηλαδή 4,4 χρόνια παραπάνω από το νόμιμο όριο, αργότερα ακόμη και από τους Γερμανούς.''

Φυσικα και δεν εξηγει το γιατι, αφου ο μοναδικος λογος ειναι η ελλειψη, σκοπιμη ¨η οχι, ενσημων. Διοτι δεν νομιζω να υπαρχει κανεις παρανοικος που να ειχε 10500 ενσημα (35 χρονια) και ηλικια 58 ετων (μεχρι προτινος) και να καθοτανε να δουλευει!!!

Ψεμα 2ο

το δημοσιευμα λεει:

''Στον πίνακα όπου καταγράφεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων επί του συνόλου των εργαζομένων κάθε χώρας, η Ελλάδα βρίσκεται στη 14η θέση μεταξύ των 17 κρατών που εξετάζονται στην έρευνα, με ποσοστό 11,4%.

Στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν οι «προηγμένες» Σουηδία (30%) και Δανία (29%). Αλλά η Ελλάδα υπολείπεται πολύ και από τη Γαλλία (21,2%) και τη Μεγάλη Βρετανία (17,8%) και ξεπερνά μόνο την Ιρλανδία (11,0%), την Ολλανδία (10,7%) και τη Γερμανία (10,2%). Όπως σημειώνεται στη μελέτη, η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη αυτή παραμένει σταθερή τις τελευταίες δεκαετίες.''

Πουθενα ομως δεν λεει οτι σε καμια απο αυτες τις χωρες δεν ισχυει η μονιμοτητα και οτι η θεση και ο μισθος του καθε υπαλληλου εξαρταται απο την παραγωγικοτητα του!!
Πουθενα δεν λεει οτι πουθενα και σε καμια απο αυτες τις χωρες δεν αμοιβονται υπερωριακα αυτοι οι υπαλληλοι ακομα και οταν δουλευουν 10ωρα και 12ωρα καθημερινως (π.χ. Σουηδια, Ολλανδια κ.α.)

Αλλα γιατι να το πει? αν το ελεγε δεν θα εξυπηρετουνταν οι σκοποι του blog που το δημοσιευει!!

Last edited by GeorgeP; 14-03-2011 at 21:46.
Reply With Quote
Παλιό 14-03-2011, 21:47
Fuji Ο/Η Fuji βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Βόλος - Σκόπελος
Μoto: BMW F650GS/DAKAR

Θα αναφερθώ σε μια κόντρα που άρχισε πριν μερικές δημοσιεύσεις ...

Τον Τάκη (wet & dirty) δεν τον γνωρίζω προσωπικά, το ίδιο και τον Γιώργο (GeorgeP), όπως άλλωστε και τους περισσότερους από εσάς. Σ' αυτό το χώρο μας έφερε η μοτοσυκλέτα μας. Όλοι συμβάλετε τα μέγιστα (πλην εμού του άσχετου) σε τεχνικά, ταξειδιωτικά, θέματα αξεσουάρ και τόσα άλλα. Πραγματικά ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών, αρκετά χρήσιμος.

Οι διαχειριστές μας, για να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον (και για να τρώμε κι άλλες παντοφλιές απ' τις συμβίες ), φτιάξαν και την παρούσα ενότητα. Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύσονται, αναπόφεκτα, βγαίνουν στην επιφάνεια πεποιθήσεις, πιστεύω, γνώμες για τα πολιτικά δρώμενα. Το 'χουμε λίγο σαν Έλληνες, μεταξύ καφέ και τάβλι να φουντώνουμε και μ' αυτόν τον νταλκά. Δε θέλω να πιστεύω όμως, ότι υπάρχει κάποιος ανάμεσά μας, που δε θέλει το καλό αυτού του ταλαίπωρου τόπου. Απλά, πιστεύουμε ότι αυτό θα έρθει με άλλον τρόπο, τον δικό μας. Η πρόθεση καλή λοιπόν κι αυτό κρατάω.

Τη διαφωνία σε αρκετά σημεία, με κάποιους συμφορουμίτες, την εκλαμβάνω σαν αφορμή για ψάξιμο. Κάθε κουβέντα, έστω και διαφορετική, κέρδος είναι, γιατί μας βοηθά να αναζητήσουμε περισσότερη πληροφορία. Πάντα όμως, πρέπει να σεβόμαστε την τοποθέτηση του καθενός, χωρίς να καταφερόμαστε απαξιωτικά, και υπεράνω, και βεβαίως χωρίς ύβρεις και προσβολές επί προσωπικού, που δεν αρμόζουν στην ηλικία μας, και την παιδεία μας, και στον φιλόξενο αυτό χώρο.

Σαν Νίκος, αν έχω προσβάλλει κάποιον με τα γραφόμενά μου, λυπάμαι, και ζητώ συγνώμη. Δεν θα 'θελα επίσης, οι διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις μας, που αποδεδειγμένα, ανέκαθεν έχουν πληγώσει με διχόνιες και συγκρούσεις τον τόπο μας, να μας χαλάνε κι αυτήν την παρέα που φτιάξαμε.

Το μαγαζί είναι μεγάλο, έχει πολλές γωνιές, και πολύ κόσμο. Χίλιοι καλοί χωράνε! Και κανένας να μην φύγει!

Last edited by Fuji; 14-03-2011 at 22:05.
Reply With Quote
Παλιό 14-03-2011, 22:10
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από diomiles Εμφάνιση μηνυμάτων
Εμένα φιλαράκι μου κάνει και η φάτσα σου.
Φυσικά συμφωνώ σε όλα όσα λέει και ο Neo..
ο καθενας με την ανωμαλια του.....
Reply With Quote
Παλιό 14-03-2011, 22:55
ThanDim Ο/Η ThanDim βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Καλαμάτα
Μoto: R1200GS 05

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Ψεμα 1ο...............

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω χρόνο να αναλύω λέξη λέξη τις ανακρίβειες σου.... οπότε ας το να πάει στα κομμάτια.....
Πάντως αυτά που στα αποία αναφέρεσαι ως "ναι μεν..." είναι τα μεγάλα αγκάθια που μας πιπιλάνε τα μυαλά όλοι.

Απόσπασμα:
Αλλα γιατι να το πει? αν το ελεγε δεν θα εξυπηρετουνταν οι σκοποι του blog που το δημοσιευει!!
Εσύ, που με τόσο πάθος υπερασπίζεις αποφάσεις και εντολές άλλων, τι σκοπούς εξυπηρετείς άραγε;;;;;
Reply With Quote
Παλιό 14-03-2011, 23:55
wet & dirty Ο/Η wet & dirty βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: athens
Μoto: R1200GS ADVENTURE & UNIVEGA ALPINA HT-550

Είπα να μη ξαναγαψω αλλα βλέπω ότι σε τρώει και δε κανεί μια έτσι με τη τσουγκρανα περιμένεις εμένα ....άντε πάμε Για ένα Υ.Γ.
Απόσπασμα:
Βαζω παραθεση τα γραφομενα σου διοτι ειναι φανερο οτι απευθυνεσαι σε εμενα, και φυσικα σου απαντω το ιδιο απαξιωτικα!!Ναι ξέρεις και εγω ανατριχιασα τώρα !!!

Παρεκτρεπεσαι ασυστολως!! Χανεις το οποιο δικιο σου με αυτα που γραφεις. Λυπάμαι πολυ κορωνα μου!!!Και τώρα ΕΣΥ νομίζεις ότι εγω περιμένω να βρω το δίκιο μου κάνοντας αντιπαράθεση μαζι σου....εδώ γελάμε !!!

Το ''δικο μου'' κομμα ψευδεται ασυστολως, μαλιστα, δεν μας λες τιποτα ομως για το δικο σου κομμα!! Το κρατας κρυφο ¨η ειναι του αναρχοαυτονομου στυλ οπου προτιμα την ελλαδα ερειπια?Έχεις τόσο κολλημένο μυαλό που νομίζεις ότι όλοι πρέπει να ανήκουμε σε κάποιο κόμμα....Το κόμμα μου είναι το ανοιχτο μυαλό μου,τα χέρια μου και τα πόδια μου,με το πρώτο να δουλεύει πολυ πιο γρήγορα για να μη μείνουν ακίνητα τα επόμενα δυο!!!!
Μετα, απο 9000 ενσημα - τοσα
εχω ητοι 30 ολοκληρα χρονια δουλειας ουτε μια μερα χαμενη απο το 1981 -, ελα να μου πεις τι θα σημαινει ανεργια για σενα στα 48 σου χρονια με ενα παιδι
στην πλατη!! Τοτε θα δεις ποσο τεμπελης θα εισαι κι εσυ και ποια χρηματα θα
παρεις απο το ταμειο ανεργιας ''που ανηκουν σε ατομα που τα εχουν
πραγματικα αναγκη!!''
Καλώς τον Βασιλάκης Καιλα!!!εγώ ξέρω ότι Οταν κάποιος θέλει να δουλέψει γιατί το έχει ανάγκη ,λουστρος γίνεται στην Ακαδημίας!!!!οπότε αλλού Αυτά !!!

Ακομα εισαι μικρος και δεν κατεεις πραμα απο πραγματικα προβληματα ζωης, οταν μεγαλωσεις................στα προβλήματα της ζωής έχω μάθει να να μη κάθομαι με σταυρομενα χέρια αλλα να τα προσπαθο να βρω λύση και Όχι να τα βάζω με όλο το κόσμο....αλλα δε μπορώ τη κοροϊδία εκει τα παίρνω κρανίο !!!!

Προς το παρον..... εισαι μουτσος στο καραβι που λεγεται εργασια και στο υπερωκεανειο που λεγεται ζωη!!!!
καλητερα μουτσος και να ξέρω τι μου γίνεται παρά καπετάνιος και χαμένος στο υπερωκεανειο που λέγεται ζωη!!

Last edited by wet & dirty; 15-03-2011 at 00:16.
Reply With Quote
Παλιό 15-03-2011, 00:15
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Όσο σφίγγει η κρίση,
τόσο θα σφίγγουν και οι κ*λοι μας!

Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε αυτήν εδώ τη γωνιά μας
καθαρή από προσωπικές έριδες και αντιπαλότητες.

Στην μέχρι σήμερα πορεία μας,
η πλειονότητά μας,
έχει αποδείξει πως αντέχει στον διάλογο,
όσο καυστικός κι αν είναι.

Οι προσωπικές μας απόψεις,
τόσο σε πολιτικό όσο και σε φιλοσοφικό επίπεδο (στάση ζωής)
διαφέρουν από λίγο έως πολύ!

Αυτό που μας ενώνει,
είναι η κοινή μας αγάπη για την αλήθεια και τον προβληματισμό,
όπως πολύ σωστά επεσήμανε και ο Νίκος (fuji) παραπάνω.

Πράγματι,
η ισχυρογνωμοσύνη,
είναι ελάττωμα!
Η εμμονή στις απόψεις μας ως αλάνθαστες,
επίσης!

Τί να κάνουμε όμως....

Όλοι έχουμε τα ελαττώματά μας,
τα οποία αντικατοπτρίζονται και στον γραπτό μας λόγο.

Το έχω ξαναγράψει και παλιότερα:
το μεγαλύτερο κακό των σημερινών κυβερνώντων,
είναι ότι μας βάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας.
Ίσως και για να μην ασχολούμαστε μαζί τους....

Ας μην τους δώσουμε αυτή την χαρά!
Ας μην τους κάνουμε το χατήρι.

Οι δύσκολες μέρες που περνάμε
αλλά και οι δυσκολότερες που έπονται,
απαιτούν ομόνοια, ομοψυχία και αλληλεγγύη!

Ας κρατήσουμε την παρέα μας ενωμένη
και από το ταπεινό μετερίζι μας,
ας μην λείψει κανείς.

Όλοι είναι εξίσου χρήσιμοι και απαραίτητοι!

Τα παραπάνω γραφόμενα,
είναι από καρδιάς
και προς προβληματισμό.

Θα επιθυμούσα να τα σκεφθούμε με νηφαλιότητα
μη επιθυμόντας σχολιασμό...

.
Reply With Quote
Παλιό 15-03-2011, 00:34
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από wet & dirty Εμφάνιση μηνυμάτων
Είπα να μη ξαναγαψω αλλα βλέπω ότι σε τρώει και δε κανεί μια έτσι με τη τσουγκρανα περιμένεις εμένα ....άντε πάμε Για ένα Υ.Γ. καλητερα μουτσος και να ξέρω τι μου γίνεται παρά καπετάνιος και χαμένος στο υπερωκεανειο που λέγεται ζωη!!
Ξερεις οτι δεν αφηνω ποστ που με αφορουν αναπαντητα, αλλα στο παρον θα σεβαστω το ποστ του Αρκα και θα σιωπησω!!!!

Παντως ο καλος ο καπετανιος στην φουρτουνα φαινεται και οταν βγει απο αυτην παλι καπετανιος θα ειναι....κρατα το αυτο!!!

Υ.Γ. Αν ειμαι εγω μεσα στις αιτιες που φευγεις........κανεις λαθος!!!! Εχε το υποψιν σου αυτο, στο λεω με ολοκληρη την καρδια μου που οπως ξερεις η μιση ειναι Μανιατικη!!

Last edited by GeorgeP; 15-03-2011 at 00:37.
Reply With Quote
Παλιό 15-03-2011, 00:40
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ThanDim Εμφάνιση μηνυμάτων
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω χρόνο να αναλύω λέξη λέξη τις ανακρίβειες σου.... οπότε ας το να πάει στα κομμάτια.....
Πάντως αυτά που στα αποία αναφέρεσαι ως "ναι μεν..." είναι τα μεγάλα αγκάθια που μας πιπιλάνε τα μυαλά όλοι.

Εσύ, που με τόσο πάθος υπερασπίζεις αποφάσεις και εντολές άλλων, τι σκοπούς εξυπηρετείς άραγε;;;;;
Οπως ειπα και πιο πανω θα σεβαστω την επιθυμια του Αρκας!!!

Πριν με κρινεις παντως διαβασε μια φορα λεξη προς λεξη τις ανακριβειες μου, ισως βρεις και ακριβειες μεσα τους. Ποτε δεν ξερεις!!
Reply With Quote
Παλιό 15-03-2011, 00:45
Senior Member

Απόσπασμα:
Ξερεις οτι δεν αφηνω ποστ που με αφορουν αναπαντητα, αλλα στο παρον θα σεβαστω το ποστ του Αρκα και θα σιωπησω!!!! Αυτο πρπει να γραφτεί στην ιστορία...ΕΣΥ και να σεβαστεις συμπολίτη σου;;this is to good to be true!!!!

Παντως ο καλος ο καπετανιος στην φουρτουνα φαινεται και οταν βγει απο αυτην παλι καπετανιος θα ειναι....κρατα το αυτο!!!αυτο η το άλλο που διεγραψες ;;;

Υ.Γ. Αν ειμαι εγω μεσα στις αιτιες που φευγεις........κανεις λαθος!!!! Εχε το υποψιν σου αυτο, στο λεω με ολοκληρη την καρδια μου που οπως ξερεις η μιση ειναι Μανιατικη!!
Ναι αλλα σίγουρα γράφεις στο φόρουμ με την άλλη μισή !!
Reply With Quote
Παλιό 15-03-2011, 00:52
Senior Member

Και με τη σειρά μου και εγω να σεβαστω την επιθυμία του admin και να σταματήσω την αντιπαράθεση!!!!να είμαστε καλα και πάντα όρθιοι ραντεβού στα ορη στα άγρια βουνά !!!!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης