GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 09-06-2011, 18:33
Fuji Ο/Η Fuji βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Βόλος - Σκόπελος
Μoto: BMW F650GS/DAKAR
Προεπιλογή Απάντηση: Επιστροφή στις "ρίζες".

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Translatoras Εμφάνιση μηνυμάτων
Αγαπητέ Tsompanis.

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό και θα αφήσω τα κοπλιμέντα για αργότερα .

Η κοπελιά φύτεψε στο μπαλκόνι σε ζαρντινιέρες ντομάτες (2 ποικιλίες) και πιπεριές (2 ποικιλίες), μαζί με κάτι αρωματικά.

Τα μισά τα έχει προσβάλει τετράνυχος και τα άλλα μισά μελίγκρα και έχω χάσει την οικιακή μου ειρήνη διότι ψάχνει για βιολογικό εντομοκτόνο, μιας και είναι φανατική του είδους.

Βρήκα κάτι συνταγές που συνδυάζουν νερό, σκόρδο, πιπέρι, πράσινο σαπούνι και άλλα.

Έχεις υπόψη σου κάτι φυσικό που θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα;;;

Κρέμομαι από τα χείλη και το πληκτρολόγιό σου!
Ρίξε στάχτη
Reply With Quote
Παλιό 10-06-2011, 00:52
giotis Ο/Η giotis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: BMW R1200R

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Vagelis Gar Εμφάνιση μηνυμάτων

.........Έχω πάρει και έναν κάδο κομποστοποίησης οπότε μόλις θα έχω κομπόστ έτοιμο θα ειδοποιήσω για όποιον ενδιαφέρεται
Τι τον ήθελες το κάδο αφού έχεις χώρο για αυτοσχέδιαση.
Πασαλους, Πλέγμα, λινάτσα και ορίζεις εσύ το μέγεθος.
Reply With Quote
Παλιό 10-06-2011, 01:06
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina

για την σταχτη δεν το ηξερα! θα το δοκιμάσω.

την κάνουμε φίλε τρανσλατορα?
καλό κόλπο,είναι η τσουκνίδα.

κόβεις αρκετές και τις βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ με νερό.
ή μέσα σε μπουκάλια.τσουκνίδες θα βρεις παντού.

γεμίζεις λοιπόν με νερό και το αφήνεις στον ήλιο για μερικές ημέρες.και εβδομάδες αν γίνεται.όσο πιο πολύ,τόσο πιο καλά
μετά πέρνεις το ζουμί και το ψεκάζεις.
τόσο απλά.
εμείς πάντα προληπτικά αυτή την εποχή ψεκάζουμε.
έχουμε ένα μεγάλο βαρελάκι πλαστικό και πέρνουμε συνέχεια.
εσύ αν βιάζεσαι,στούμπισε λίγο τσουκνίδα να βγάλει ζουμιά,ανακάτεμα με νερό,2 μέρες υπομονή και ρίξε στο ψαχνό!(με ψεκασμό,απο ένα παλιό αζαχ για τα τζαμια)

θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα,αν μέσα στο μείγμα ρίξεις και αρκετά αποτσίγαρα!
είναι λίγο αντιαισθητικό το ξέρω,αλλά η νικοτίνη διώχνει όλα τα ζιζάνια,ακόμη και τα ζωύφια!μέχρι και ακρίδες.
φυσικά το ρίχνουμε τώρα,πολύ πριν την ανθοφορία
δεν το συνιστώ,απλά το αναφέρω,αφού δεν ξέρουμε αν είναι και σωστό και μάλλον ξεφεύγουμε απο τα όρια της ορθής γεωργικής πρακτικής.
Reply With Quote
Παλιό 10-06-2011, 01:18
Senior Member

φίλε βαγγέλη,η κομποστοποίηση είναι μεγάλη υπόθεση και έχει τρελές προεκτάσεις..

έχω δει στο εξωτερικό,απο κάτι τρελαμένα φρικιά,αυτοσχέδιες κατασκευές όπως λέει και ο giotis οι οποίες περιελάμβαναν πολλά...
και όχι μόνο κομπόστο

φαντάσου μόνο σκηνικό,εσύ να ρίχνεις λαχανικά και όλα τα υπόλοιπα της κουζίνας σε κότες και κουνέλια,από κάτω να εχει σχάρα που να πέφτουν τα περιττώματα των ζώων και μέσα σε αυτά να διοχετεύονται σκουλίκια καλιφόρνια,τα οποία πολλαπλασιάζονται με τρελό ρυθμό και είναι πρώτης τάξεως πρωτείνη για πουλερικά και όχι μόνο και τα περιτώματά τους (που πάνε ακόμα πιο κάτω),είναι το πιο ακριβό βιολογικό λίπασμα της αγοράς!!!
τώρα θα μου πείτε το πουλάγανε...

αμ δε!

σε αυτό το λίπασμα λοιπόν,καλιεργούσαν μανιτάρια σιιτάκι που είναι απο τα πιο ακριβά της αγοράς!
ένα απο τα επίσης ακριβά μανιτάρια της αγοράς (πάνω απο 15 ευρώ το κιλό χονδρική) βγαίνει στην κοπριά των αλόγων...
Reply With Quote
Παλιό 10-06-2011, 01:36
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Vagelis Gar Εμφάνιση μηνυμάτων
Στο κτήμα υπάρχει γεώτρηση (πομώνα) 80 μέτρα βάθος, υπάρχει και ηλεκτρικό ρεύμα, απομένει να το περιφράξω. Δεν έχω κάνει ακόμα ανάλυση χώματος σε γεωλόγο για να μου πει τι μπορώ να φυτέψω και τι όχι( αν πχ είναι αλκαλικό ή όξινο υπάρχει τρόπος ώστε να φέρω το ph στα ίσα του? Ή δεν έχει σημασία?)

Το κτήμα είναι περίπου 1,5 στρέμμα, το κακό είναι πως τριγύρω υπάρχουν κάποια σπίτια και δεν ξέρω αν αντιμετωπίσω πρόβλημα (μυρωδιάς) με τα ζώα που θέλω να βάλω (κότες, κουνέλια, γαλοπούλες 2-3 αρνιά).

Τα φυτά που ήδη έχω βάλει στον κήπο ήταν έτοιμα (φυτώριο) και τα πήρα από γνωστό μου.

αφού υπάρχει γεώτρηση είσαι άρχοντας!
μπορείς να στραφείς στα κηπευτικά.

απο την στιγμή που έχεις μόνο 1,5 στρέμμα,
και γείτονες πολύ κοντά σου,

κράτα κότες-κουνέλια κάπου περιορισμένα και για φέτος και δούλεψε την γή.
για αρνιά μην το σκεφτεσε γιατί θα σου φάνε τον υπόλοιπο χώρο και θα σου είναι μπελάς.
αποφάσισε τι ζώα θέλεις να έχεις (κότες? κουνέλια?)και εδώ είμαστε να το αναλύσουμε.

μην ξεχνάς ότι κότες κουνέλια,μπορείς να τα έχεις σε ένα αυτόματο τάισμα και να λείψεις 5 μέρες ρε αδερφέ
τα αρνάκια σε θέλουν εκεί απίκο!
αν σκεφτόσουν πάντως για ζωντανό,σαν πρώτο θα σου πρότεινα μια γίδα,να πίνεις και γαλατάκι,να τρώς και το γιαούρτι σου

αφού έχεις νερό,κοίτα να παράγεις μπόλικα κηπευτικά και αγοράσε έναν μεγάλο καταψύκτη..αλλά μεγάλο!

και αφού είσαι επαρχία,για κοίτα γύρω σου...
δεν παίζει κανένα μικρό χωραφάκι να το νοικιάσεις όπως κάνουμε εμείς οι τσομπάνηδες για βοσκή?
δεν πρέπει να είναι δύσκολο να βρεις 5-10 στρέματα.
να καλιεργήσεις και άλλα,όπως μπιζέλια,ρεβύθια,κουκιά,κολοκύθες,φαί για τα κουνέλια κ.λ.π

για μελίσσια έχω ένα ωραίο λίνκ να σου στείλω αν θέλεις και ρώτα ελεύθερα
οι φίλοι μου είναι μελισσοκόμοι και με τρέχουν καμιά 10 φορές το χρόνο πέρα δώθε μέσα στην νύχτα,φορτωμένο με κυψέλες!
ωραίο τριπ και αυτό.αν σου αρέσει έστω και λίγο απο πριν,μετά θα τα λατρέψεις.φοβερό ζωντανό!
Reply With Quote
Παλιό 10-06-2011, 01:41
Vagelis Gar Ο/Η Vagelis Gar βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Τρίκαλα
Μoto: Γριά

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από giotis Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι τον ήθελες το κάδο αφού έχεις χώρο για αυτοσχέδιαση.
Πασαλους, Πλέγμα, λινάτσα και ορίζεις εσύ το μέγεθος.
giotis δεν έχω ιδέα πως μπορώ να το φτιάξω χειροποίητα. Ο κάδος είναι αρκετά μεγάλος και αν δω πως αξίζει τον κόπο θα χρειαστώ τη βοήθειά σου (πληροφορίες) για να φτιάξω κάτι μεγαλύτερο.

tsompanis πραγματικά απίστευτο !!! Και όλα αυτά με μηδενικό σχεδόν κόστος.

Αύριο σκάβω επιπλέον μέρος για να βάλω κρεμμύδια. Με 1 κιλό κουρκάρι και φύτεμα μέχρι 5 πόντους (για ξερά κρεμμύδια), αν κατάλαβα καλά. Το πότισμα στα κρεμμύδια γίνεται με την ίδια συχνότητα όπως και στα υπόλοιπα ζαρζαβατικά ή θέλει πιο λίγο? Ισχύει όπως με τα αγγούρια δλδ όσο πιο πολύ νερό τόσο πιο γλυκά γίνονται?
Reply With Quote
Παλιό 10-06-2011, 01:54
Senior Member

όχι πολύ νερό.απλά τώρα επειδή έπιασαν οι ζέστες,σκέπασετα λίγο καλα.νερό 1 φορά τν εβδομαδα.
αφράτεψε λίγο το χώμα καλά,γιατί εχει γεμισει το φεγγαρι
Reply With Quote
Παλιό 10-06-2011, 01:58
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis Εμφάνιση μηνυμάτων
όχι πολύ νερό.απλά τώρα επειδή έπιασαν οι ζέστες,σκέπασετα λίγο καλα.νερό 1 φορά τν εβδομαδα.
αφράτεψε λίγο το χώμα καλά,γιατί εχει γεμισει το φεγγαρι
Να ΄σαι καλά ρε φίλε. Αύριο θα τραβήξω και 1-2 φώτο να μου πεις αν κάνω κάτι λάθος. Και πάλι ευχαριστώ
Reply With Quote
Παλιό 10-06-2011, 02:03
Translatoras Ο/Η Translatoras βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Πειραιάς-Πειραϊκή
Μoto: R1200GS

Φίλε Κώστα,

με γεμάτο φεγγάρι ή χωρίς εγώ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!.
Και τώρα τα κοπλιμέντα...

Ξέρεις τι μου αρέσει στις συμβουλές σου;;;

Δεν είναι σκέτες, ξερολίστικες, στείρες.

Δίνεις στον άλλο και καταλαβαίνει ότι οι γνώσεις σου πηγάζουν από την εμπειρία και όχι από το διάβασμα περιοδικών/βιβλίων ή τα σχόλια γνωστών.

Μπορείς και τις συνοδεύεις με σχόλια και παρατηρήσεις διότι τις έχεις εφαρμόσει και πιθανώς τις έχεις τελειοποιήσει.

Σε χαιρετώ και εύχομαι καλό βράδυ σε όλους.
Reply With Quote
Παλιό 10-06-2011, 03:45
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Translatoras Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε Κώστα,

με γεμάτο φεγγάρι ή χωρίς εγώ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!.
Και τώρα τα κοπλιμέντα...

Ξέρεις τι μου αρέσει στις συμβουλές σου;;;

Δεν είναι σκέτες, ξερολίστικες, στείρες.

Δίνεις στον άλλο και καταλαβαίνει ότι οι γνώσεις σου πηγάζουν από την εμπειρία και όχι από το διάβασμα περιοδικών/βιβλίων ή τα σχόλια γνωστών.

Μπορείς και τις συνοδεύεις με σχόλια και παρατηρήσεις διότι τις έχεις εφαρμόσει και πιθανώς τις έχεις τελειοποιήσει.

Σε χαιρετώ και εύχομαι καλό βράδυ σε όλους.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης