![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Πασαλους, Πλέγμα, λινάτσα και ορίζεις εσύ το μέγεθος. |
|
|
|||
|
|||
|
για την σταχτη δεν το ηξερα! θα το δοκιμάσω.
την κάνουμε φίλε τρανσλατορα? καλό κόλπο,είναι η τσουκνίδα. κόβεις αρκετές και τις βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ με νερό. ή μέσα σε μπουκάλια.τσουκνίδες θα βρεις παντού. γεμίζεις λοιπόν με νερό και το αφήνεις στον ήλιο για μερικές ημέρες.και εβδομάδες αν γίνεται.όσο πιο πολύ,τόσο πιο καλά μετά πέρνεις το ζουμί και το ψεκάζεις. τόσο απλά. εμείς πάντα προληπτικά αυτή την εποχή ψεκάζουμε. έχουμε ένα μεγάλο βαρελάκι πλαστικό και πέρνουμε συνέχεια. εσύ αν βιάζεσαι,στούμπισε λίγο τσουκνίδα να βγάλει ζουμιά,ανακάτεμα με νερό,2 μέρες υπομονή και ρίξε στο ψαχνό!(με ψεκασμό,απο ένα παλιό αζαχ για τα τζαμια) θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα,αν μέσα στο μείγμα ρίξεις και αρκετά αποτσίγαρα! είναι λίγο αντιαισθητικό το ξέρω,αλλά η νικοτίνη διώχνει όλα τα ζιζάνια,ακόμη και τα ζωύφια!μέχρι και ακρίδες. φυσικά το ρίχνουμε τώρα,πολύ πριν την ανθοφορία ![]() δεν το συνιστώ,απλά το αναφέρω,αφού δεν ξέρουμε αν είναι και σωστό και μάλλον ξεφεύγουμε απο τα όρια της ορθής γεωργικής πρακτικής. |
|
|
|||
|
|||
|
φίλε βαγγέλη,η κομποστοποίηση είναι μεγάλη υπόθεση και έχει τρελές προεκτάσεις..
έχω δει στο εξωτερικό,απο κάτι τρελαμένα φρικιά,αυτοσχέδιες κατασκευές όπως λέει και ο giotis οι οποίες περιελάμβαναν πολλά... και όχι μόνο κομπόστο φαντάσου μόνο σκηνικό,εσύ να ρίχνεις λαχανικά και όλα τα υπόλοιπα της κουζίνας σε κότες και κουνέλια,από κάτω να εχει σχάρα που να πέφτουν τα περιττώματα των ζώων και μέσα σε αυτά να διοχετεύονται σκουλίκια καλιφόρνια,τα οποία πολλαπλασιάζονται με τρελό ρυθμό και είναι πρώτης τάξεως πρωτείνη για πουλερικά και όχι μόνο και τα περιτώματά τους (που πάνε ακόμα πιο κάτω),είναι το πιο ακριβό βιολογικό λίπασμα της αγοράς!!! τώρα θα μου πείτε το πουλάγανε... αμ δε! σε αυτό το λίπασμα λοιπόν,καλιεργούσαν μανιτάρια σιιτάκι που είναι απο τα πιο ακριβά της αγοράς! ένα απο τα επίσης ακριβά μανιτάρια της αγοράς (πάνω απο 15 ευρώ το κιλό χονδρική) βγαίνει στην κοπριά των αλόγων... |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
αφού υπάρχει γεώτρηση είσαι άρχοντας! μπορείς να στραφείς στα κηπευτικά. απο την στιγμή που έχεις μόνο 1,5 στρέμμα, και γείτονες πολύ κοντά σου, κράτα κότες-κουνέλια κάπου περιορισμένα και για φέτος και δούλεψε την γή. για αρνιά μην το σκεφτεσε γιατί θα σου φάνε τον υπόλοιπο χώρο και θα σου είναι μπελάς. αποφάσισε τι ζώα θέλεις να έχεις (κότες? κουνέλια?)και εδώ είμαστε να το αναλύσουμε. μην ξεχνάς ότι κότες κουνέλια,μπορείς να τα έχεις σε ένα αυτόματο τάισμα και να λείψεις 5 μέρες ρε αδερφέ τα αρνάκια σε θέλουν εκεί απίκο! αν σκεφτόσουν πάντως για ζωντανό,σαν πρώτο θα σου πρότεινα μια γίδα,να πίνεις και γαλατάκι,να τρώς και το γιαούρτι σου ![]() ![]() αφού έχεις νερό,κοίτα να παράγεις μπόλικα κηπευτικά και αγοράσε έναν μεγάλο καταψύκτη..αλλά μεγάλο! ![]() και αφού είσαι επαρχία,για κοίτα γύρω σου... δεν παίζει κανένα μικρό χωραφάκι να το νοικιάσεις όπως κάνουμε εμείς οι τσομπάνηδες για βοσκή? δεν πρέπει να είναι δύσκολο να βρεις 5-10 στρέματα. να καλιεργήσεις και άλλα,όπως μπιζέλια,ρεβύθια,κουκιά,κολοκύθες,φαί για τα κουνέλια κ.λ.π για μελίσσια έχω ένα ωραίο λίνκ να σου στείλω αν θέλεις και ρώτα ελεύθερα οι φίλοι μου είναι μελισσοκόμοι και με τρέχουν καμιά 10 φορές το χρόνο πέρα δώθε μέσα στην νύχτα,φορτωμένο με κυψέλες! ωραίο τριπ και αυτό.αν σου αρέσει έστω και λίγο απο πριν,μετά θα τα λατρέψεις.φοβερό ζωντανό! |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
tsompanis πραγματικά απίστευτο !!! Και όλα αυτά με μηδενικό σχεδόν κόστος. Αύριο σκάβω επιπλέον μέρος για να βάλω κρεμμύδια. Με 1 κιλό κουρκάρι και φύτεμα μέχρι 5 πόντους (για ξερά κρεμμύδια), αν κατάλαβα καλά. Το πότισμα στα κρεμμύδια γίνεται με την ίδια συχνότητα όπως και στα υπόλοιπα ζαρζαβατικά ή θέλει πιο λίγο? Ισχύει όπως με τα αγγούρια δλδ όσο πιο πολύ νερό τόσο πιο γλυκά γίνονται? |
|
|
|||
|
|||
|
όχι πολύ νερό.απλά τώρα επειδή έπιασαν οι ζέστες,σκέπασετα λίγο καλα.νερό 1 φορά τν εβδομαδα.
αφράτεψε λίγο το χώμα καλά,γιατί εχει γεμισει το φεγγαρι
|
|
|
|||
|
|||
|
Να ΄σαι καλά ρε φίλε. Αύριο θα τραβήξω και 1-2 φώτο να μου πεις αν κάνω κάτι λάθος. Και πάλι ευχαριστώ
|
|
|
|||
|
|||
|
Φίλε Κώστα,
με γεμάτο φεγγάρι ή χωρίς εγώ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!. Και τώρα τα κοπλιμέντα... Ξέρεις τι μου αρέσει στις συμβουλές σου;;; Δεν είναι σκέτες, ξερολίστικες, στείρες. Δίνεις στον άλλο και καταλαβαίνει ότι οι γνώσεις σου πηγάζουν από την εμπειρία και όχι από το διάβασμα περιοδικών/βιβλίων ή τα σχόλια γνωστών. Μπορείς και τις συνοδεύεις με σχόλια και παρατηρήσεις διότι τις έχεις εφαρμόσει και πιθανώς τις έχεις τελειοποιήσει. Σε χαιρετώ και εύχομαι καλό βράδυ σε όλους. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
|
![]() |
|
|
Σχετικά Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| FT: "Η Γερμανία έχει βγάλει 10 δισ. ευρώ στις πλάτες της Ελλάδας" | SenseiG | Κόσμος | 0 | 20-05-2011 22:35 |
| Νέα ενότητα στις "ΑΓΓΕΛΙΕΣ" ... "Χαρίζεται" | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Ανακοινώσεις | 20 | 28-02-2011 13:10 |
| Φωτό Ταξιδιού "Το GS Forum στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Μ. Ασίας, 27 - 31/10/10!!!" | CPretenteriS | Ταξίδια στο εξωτερικό | 73 | 08-11-2010 03:26 |
| Πανελλήνια έκθεση "Κρήτη 2010" στις 30 Σεπτεμβρίου | MARK | Επικαιρότητα | 0 | 22-09-2010 10:56 |
| Να τι θα "ντυθώ" στις απόκριες .... | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Αστεία Video | 12 | 20-02-2009 12:16 |