![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Αναφέρομαι στο μονοκύλινδρο. Οταν συμπλεκτάρω, ή βγάζω νεκρά, η μηχανή καθυστερεί από τις 2000 στροφές να πέσει στις 1500. Περίπου 3 με 5 δευτερόλεπτα. Ψάχνοντας το λίγο στο ιντερνετ βρήκα ότι το κάνει σχεδόν σε όλα κι ότι είναι θέμα λογισμικού.
Συμβαίνει και σε σας; Το έχετε αντιμετωπίσει και πως; Ακουσα και γνώμη για αλλαγή ποτενσιόμερου, το έχει κάνει κανείς ή τζάμπα θα δώσω τα 70-80 ευρώ; Μπερδεύτηκα λίγο και ζητάω εμπειρίες και γνώμες! |
|
|||
|
|||
![]()
Βρήκα κι αυτή την αναφορά....
"Το ίδιο φαινόμενο με το κάρφωμα στις 2000 στροφές το είχα και εγώ μετά το service των 20Κ. Λοιπόν πήγα στον μάστορα πάλι (Παναγιωτόπουλο) και το είδαμε. Μου είπε ότι είναι χαρακτηριστικό του νέου λογισμικού που φόρτωσαν στον εγκέφαλο. Κρατάει στις 2000 στροφές λίγα sec και μετά πέφτει αργά στις 1500. Μου είπε ότι οι λόγοι που έκαναν αλλαγές στο λογισμικό είναι τρεις: α) να γίνει πιο ομαλή η 1η ταχύτητα, με λιγότερα ακόμα σκορτσαρίσματα β) πετυχαίνουν ακόμα καλύτερη αναλογία μείγματος αέρα/καυσίμου γ) εξαφανίζουν το φαινόμενο να σβήνει η μηχανή στα καλά καθούμενα στο ρελαντί μετά από απότομη πτώση στις 1500 στροφές (είχα δει σε κάποια forum ξένα τέτοια παρατήρηση) Επίσης, έχετε υπ'όψη ότι απαγορεύεται δια ροπάλου να βάζετε super αμόλυβδη. Πάντα απλή. Το λέει και το manual, μου το έχουν τονίσει και στο service, ενημερώνοντάς με για τη σχετική οδηγία της BMW. Το λογισμικό διαχειρίζεται τον εγκέφαλο για χρήση απλής αμόλυβδης." Το ποστ αυτό είναι από άλλο φόρουμ με ημερομηνία του 2007. |
|
|||
|
|||
![]()
Το δικό μου δεν το κάνει ..πέφτει κατευθείαν στις 1500 από οποιεσδήποτε στροφές
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ουτε το δικο μου το κανει... εχω προβλημα ομως στο οτι μερικες φορες δεν κραταει στο ρελαντι και σβηνει, αυτο που αναφερεις στο δευτερο ποστ.." γ) εξαφανίζουν το φαινόμενο να σβήνει η μηχανή στα καλά καθούμενα στο ρελαντί μετά από απότομη πτώση στις 1500 στροφές " το οποιο ειναι αρκετα εκνευριστικο..
οποτε γνωμη μου αν το εκαναν γι' αυτο να μην κανεις κατι.. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]() To εγχειρίδιο χρήσης λέει γέμισμα μόνο με απλή !
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Μου συμβαίνει και μένα αυτή η καθυστέρηση (dakar μονόμπουζο του΄02) αλλά δεν συμβαίνει συνέχεια και δεν το βρίσκω ενοχλητικό - γι αυτό και δεν έχω ασχοληθεί με αυτό.. Ίσως να το κοιτάξω στο επόμενο σέρβις.. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
εμενα κραταει τις στροφες στις 2000 μονο οταν ειμαι συμπλεκταρισμενος και εν κινηση,μολις σταματησω τελειως (πχ σε φαναρι) πεφτει αμεσως στις 1500.γενικα το πρωι που την αναβω κραταει για λιγο 2000 και μετα πεφτει !οσο για την κατοσταρα καλο ειναι να βαζουμε καμια φορα γιατι πεφτει πολυ νοθεία στην αγορα !!
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Σύγκριση ασφαλιστικών εταιρειών, κόστη | ortho | Απαραίτητα έγγραφα | 17 | 13-11-2011 11:37 |
Άπιστες οι γυναίκες σε θέσεις ισχύος | ahileb | Υγεία | 4 | 18-05-2011 02:27 |
Αίτηση συμβουλής για καμμένο μετασχηματιστή φορτιστή! | gemara | Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games | 6 | 13-04-2011 12:04 |
Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία..... | Arkas | Κοινωνική ευαισθησία | 8 | 26-12-2009 20:51 |
Η Επιστολή των Πανεπιστημιακών προς τον Ομπάμα στα Ελληνικά | EOD-K9 | Ελλάδα | 12 | 18-06-2009 13:20 |