GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 12-09-2011, 15:59
vasorfa Ο/Η vasorfa βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: Π.Φάληρο
Μoto: R 1200 GS Adventure
Προεπιλογή Απάντηση: ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από paschalis Εμφάνιση μηνυμάτων
MΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!
ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΕΡ.
Πώς γίνεται αυτο???

απο αυτοκίνητο ειπε ο ανθρωπος να πάρει ρευμα ουτε απο τζιπ(μεγαλυτερα αμπερωρια) ούτε φορτηγο...(24 βολτ)

πως μπορει να παρουσιασει ζημια το κοντερ παιρνωντας ρευμα απο ιχ

εξαλλου και οι μπαταριες που φοραμε....δεν ειναι .....για ,,,,παπάκια
Reply With Quote
Παλιό 12-09-2011, 16:02
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)
Προεπιλογή Απάντηση: Πώς την βάζω μπρος αν έχω μείνει από μπαταρία ;;;

Εμ... και το κοντέρ δεν έρχεται σε άμεση επαφή με την μπαταρία. Είναι πάνω στο CANBUS.
Reply With Quote
Παλιό 12-09-2011, 16:21
nivam Ο/Η nivam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Βόλος
Μoto: R1200GS 07 ΚawasakiTOP48(χορτοκοπτικό)

Oi ηλεκτρονικές συσκευές δεν καίγονται μόνο απ το πολύ ρεύμα, αλλά και απ το λιγό και απ το ασταθές.
Άρα δε νομίζω πως θα χει πρόβλημα απ τα περισσότερα ampere της μπαταρίας.Αφού η μίζα τραβάει όσο ρεύμα χρειάζεται.
Άλλωστε όλοι χαρήκαμε απ τα δυναμάρια της Odyssey.
Αυτό που μ έχει προβληματίσει, είναι σχετικά με την εκκίνηση από μπαταρία άλλου οχήματος όταν αυτό δουλεύει. Κ αυτό γιατί η μπαταρία όταν είναι σβηστό δίνει περίπου 12.2V στους πόλους, ενώ όταν είναι αναμμένο δίνει 14.7V. Θα μου πείτε οτι υπάρχει κάποια απώλεια στην τάση κατά τη μεταφορά απ τα καλώδια. Αλλά κ πάλι το χω απορία.
Reply With Quote
Παλιό 12-09-2011, 16:31
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2011
Μoto: ΒΜW G650GS,orient luxus 26'-adve

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από blast Εμφάνιση μηνυμάτων
Βασικά την Κυριακή που μας πέρασε ξεκίνησα να κάνω τον γύρω του πιλιου ! Στην διαδρομή όλα πηγαίνανε καλά! Στην τελευταία στάση που έκανα μετά από αρκετά χιλιόμετρα η μηχανή δεν έλεγε να πάρει μπροστά με τπτα. Ακουγόταν η μίζα να δίνει κ μετά έσβηνε το καντράν. Κάποια στιγμή μου έβγαλε και μια ένδειξη ews! Το κακο είναι ότι βιαζόμουνα να επιστρέψω βόλο λόγω κάποιον υποχρεώσεων! Ζήτησα την βοήθεια ενός ανθρώπου ο οποίος είχε μια φορητή μπαταρία με καλώδια! Την Βάλαμε πάνω αλλά κ πάλι δεν καταφέραμε να την βάλουμε μπροστά! Οπότε μας έμεινε η τελευταία λύση το σπρώξιμο κ ευτυχώς με την βοήθεια της κλήσεις που είχε ο δρόμος καταφέραμε να την βάλουμε μπροστά! Με το που έφτασα στον βόλο και την έβαλα στο γκαραζ, την έσβησα κ προσπάθησα να την ανάψω πάλι αλλά δυστυχώς δεν έπαιρνε μπροστά πάλι! Πάντως μου έκανε τρομερή εντύπωση πως δούλευε η μηχανή κανονικά όλη μέρα και στο τέλος έμεινα από μπαταρία!
Φίλε μου επειδή και εγώ είχα ίδιο θέμα με εσένα αλλά με διαφορετικό μηχανάκι(g650gs) θα σου αναφέρω απλά ότι δεν έφταιγε η μπαταρία αλλα ο εκκεντροφόρος ο οποίος και αλλάχτηκε στον "γιατρό" στα πλαίσια ανακλήσεως από την εταιρία.Για ψάχτο γιατι άμα λες γύρναγες όλη την μέρα και δεν έπαιρνε ούτε με καλώδιο δεν μου ακούγεται πολύ εντάξει.
Reply With Quote
Παλιό 12-09-2011, 16:33
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Ο εκκεντροφόρος για τη φόρτιση της μπαταρίας;

Reply With Quote
Παλιό 12-09-2011, 18:44
blast Ο/Η blast βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2010
Περιοχή: Βολος
Μoto: Gs1200R Adv 07

Αύριο έρχεται η καινούργια μπαταρία οπότε θα μάθω εάν το πρόβλημα μου είναι η μπαταρία η κάτι άλλο! Σήμερα που έβαλα το κλειδί πάνω κ δεν άναψε καν το καντράν

Είναι αλήθεια ότι η odyssey δεν χρειάζονται να τις φορτίσεις την πρώτη φορά ! μου έκανε εντύπωση όταν το άκουσα
Reply With Quote
Παλιό 12-09-2011, 18:50
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2011
Μoto: ΒΜW G650GS,orient luxus 26'-adve

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο εκκεντροφόρος για τη φόρτιση της μπαταρίας;

Καμμία σχέση απλά το πρόβλημά μου δεν ήταν η μπαταρία αλλά τα συμπτώματα ήταν παρόμοια με πεσμένης μπαταρίας
Reply With Quote
Παλιό 12-09-2011, 19:11
nivam Ο/Η nivam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Βόλος
Μoto: R1200GS 07 ΚawasakiTOP48(χορτοκοπτικό)

Απόσπασμα:
Είναι αλήθεια ότι η odyssey δεν χρειάζονται να τις φορτίσεις την πρώτη φορά ! μου έκανε εντύπωση όταν το άκουσα
plug and play
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2011, 08:29
blast Ο/Η blast βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2010
Περιοχή: Βολος
Μoto: Gs1200R Adv 07

Χθες το απόγευμα επιχείρησα να βάλω την καινούργια μπαταρία πάνω! Η αλήθεια είναι ότι με παίδεψε αρκετά αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα μου! Αφού την έβαλα πάνω η μηχανή πήρε κανονικά μπροστά αλλά η ψηφιακή ένδειξη χιλιομέτρων αναβόσβηνε συνέχεια την έσβησα την ξανά άναψα και πάλι τα ίδια . Την πήγα και μια βόλτα για να δω αν θα παρατηρήσω τπτα άλλο, αλλά άκρη δεν έβγαλα ! ξέρει κανείς τι θέλει να μου πει η μηχανή με αυτό το πράγμα ? γιατί εγώ άκρη δεν βγάζω και ο μηχανικός μου βρίσκετε χιλιόμετρα μακριά για να τον ρωτήσω ! ευχαριστώ
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2011, 08:42
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European

Απόσπασμα:
Χθες το απόγευμα επιχείρησα να βάλω την καινούργια μπαταρία πάνω! Η αλήθεια είναι ότι με παίδεψε αρκετά αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα μου! Αφού την έβαλα πάνω η μηχανή πήρε κανονικά μπροστά αλλά η ψηφιακή ένδειξη χιλιομέτρων αναβόσβηνε συνέχεια την έσβησα την ξανά άναψα και πάλι τα ίδια . Την πήγα και μια βόλτα για να δω αν θα παρατηρήσω τπτα άλλο, αλλά άκρη δεν έβγαλα ! ξέρει κανείς τι θέλει να μου πει η μηχανή με αυτό το πράγμα ? γιατί εγώ άκρη δεν βγάζω και ο μηχανικός μου βρίσκετε χιλιόμετρα μακριά για να τον ρωτήσω ! ευχαριστώ
Από ότι διάβασα στο νετ, για κάποιο λόγο μάλλον η ECM "αισθάνθηκε" ότι κάτι πειράχτηκε στην αποθήκευση των χλμ. Αυτό γίνεται για να μην επιτρέπει επέμβαση στα χλμ του κοντέρ. Με μια απλή επίσκεψη σε ένα εξουσιοδοτημένο, μπορούν να σου κάνουν reset, και είσαι έτοιμος...
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης