![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() Απόσπασμα:
του δωσανε λοιπον το τυρακι του το βαλανε και σε ωραιο περιτυλιγμα και το πηρε δεν ειδε την φακα ομως... χαζος...μπορει...μαζι σου... αλλα καμια προστασια απο την πολιτεια και πολλα πολλα μικρα γραμματα που στο τελος αυτα τον πνιξανε...!!! συν οτι μας λεγανε παντα οτι η ζωη μας ετσι θα ειναι παντα...δλδ θα παρω ενα δανειο για σπιτι το οποιο θα το αποπληρωνω για 35χρονια... αφου μου το δινανε εγω γιατι να πω οχι...αφου ελεγαν οτι ετσι θα ειναι τα πραγματα γιατι να μενω στο νοικι...αντι να τα δινω αλλου να τα δινω και στο τελος να μου μεινει ενα σπιτι... λιγοι πολυ λιγοι ηταν αυτοι που τα πηραν για να μην τα δωσουν ποτε πισω...οι περισσοτεροι ηταν και ειναι νυκοκυραιοι με οικογενιες...που προσπαθησαν να παρουν ενα σπιτι... τα διακοποδανεια και τα λοιπα δεν θελω ουτε να τα θυμαμαι και δεν κλαιω κανεναν που δεν μπορει να παρει διακοποδανειο... Απόσπασμα:
αλλα αν καποιος με οικογενεια, ανεργος αλλα και οχι ανεργος (δυνητικα ολοι μπορουμε να βρεθουμε σε αυτη την θεση) εχει και 10000ευρω στην ακρη δεν μπορουμε να πουμε οτι εχει...και καμια τρελη καβατζα...ωστε να ειναι σιγουρος και ανετος...!!!\ Απόσπασμα:
παραδειγμα πριν 5 χρονια οποιος συναδελφος εφευγε ή τον εφευγαν ελεγε θα κατσω να βρω κατι καλυτερο... πλεον οποιος φευγει δεν εχει εναλλακτικες... Απόσπασμα:
οταν ο επιχηρηματιας εβγαζε εκκατομυρια δεν εδινε παραπανω στον εργαζομενο...υποτιθεται οτι με αυτα επενδυε για τις δυσκολες ωρες...για να μην μιλησουμε για αυτους που πηραν επιχορηγησεις και φυγανε στην Βουλγαρια κτλ κτλ... αλλα τωρα που και παλι βγαζει κερδος (το ζω το παραδειγμα) ο εργοδοτης κοιταει να κρατησει τα επιπεδα κερδοφοριας του με τις απολυσεις...τα επιπεδα κερδοφοριας οχι την βιωσημοτητα της ετιαριας...και οπως ειπαμε τα νουμερα εξυπηρετουν...και μπορει να τα παρουσιασει οπως τον βολευει...!!! αρα εντελως αθεμιτο... Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
αλλωστε δεν μπορω να δεχτω οτι αμοιβομαι υπερβολικα πολλα λεφτα μιας και τυγχανει να ξερω ποσα αμοιβεται ο αντιστοιχος μου στην Ισπανια, Γαλλια, Ολλανδια, Ιταλια, και λογω θεσης και αρμοδιοτιτων μου στην εταιρια ξερω ποσο κοστιζει ενας εργαζομενος αντιστοιχος στην ιδια την εταιρια στις παραπανω χωρες...απλα να σου πω οτι οσο κοστιζει η δικη μου εργατοωρα με εισφορες κτλ κτλ στην εταιρια Ελλαδας κοστιζει του εργατη στις παραπανω χωρες...και δεν περνω (ακομα) 700ευρω τον μηνα... Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Φετος τα Χριστουγεννα δεν ειδα κινηση στους δρομους την παραμονη οπως αλλες χρονιες... αλλα για να δουμε φετος...γιατι περυσι ηταν απλα η αρχη της κρισης για την Ελλαδα...φετος ειναι η καρδια της κρισης... Απόσπασμα:
απλα δεν υπαρχει κατι οργανωμενο στην Ελλαδα...ο κοσμος καηκε απο τα "οργανωμενα" βλεπε συνδικαλιστες και σια...!!! Απόσπασμα:
αρα τι εγινε...ολοι βαλανε τα λιγοτερο απαραιτητα στην ακρη και πληρωσανε τα απαραιτητα... ο κοσμος ειναι φοβισμενος...και δεν βγαινει στους δρομους...επειδη ακομα ισχυει ο θεσμος της οικογενειας...ολοι σε μια οικογενεια βαλανε και συνεχιζουν να βαζουν πλατη για να βγαλουν τον δικο τους ανθρωπο απο την δυσκολη θεση...σε λιγο ομως αυτη η πλατη θα ειναι αδυνατον να δωθει...και τοτε θα δεις τι εχει να γινει... τελος παντων μακαρι να κανω λαθος και τα πραγματα να στρωσουνε...και με το να στρωσουνε δεν εννοω να γυρισουμε στα δανεια τιςε καρτες κτλ κτλ... αλλα δεν τους βλεπω διατεθημενους... Last edited by asotosios; 20-01-2012 at 16:51. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Θα σταθω σε 2-3 απο αυτα που γραφεις ετσι για να γινεται κουβεντα...... Οι φάκες ηταν πολλες κι αναρωτιεμαι.....μονον εγω τις εβλεπα και δεν με μαγκωσε καμια παρότι εβγαζα τοσο χρημα? Γιατι οι φακες πιασανε αυτους των 700-1000ε ως επι το πλειστον? Εχω μια απαντηση και αν θες την σχολιαζεις εσυ ¨η οποιος αλλος θελει.....πιστευω λοιπον οτι οι των 700-1000 την πατησανε διοτι ηθελαν να μοιασουν σε αυτους των μεγαλυτερων εισοδηματων, να ζησουν το ονειρο της ομορφης και καλης ζωης. Η λαχταρα του ελληνα για σπιτι δεν υπαρχει πουθενα αλλου στον κοσμο....πουθενα αλλου στον κοσμο δεν υπαρχει αιωνια ιδιοκτησια ακινητου μονον στην Ελλαδα. Γιατι? Ακουγεται παραλογο σαν ερωτημα αλλα σκεψου το λιγο. Πως καποιος των 700-1000ε βαζει φεσι για 35 χρονια? δεν ειναι παραλογο? Μονο να αναρωτηθεις οτι το σπιτι των 300,000ε σημερα σε 35 χρονια δεν θα πιανει ουτε τα μισα. Δες τα σημερινα 35χρονα σπιτια ποσο κοστιζουν και θα καταλαβεις τι εννοω. Ετσι οι των 700-1000ε βαζανε το ενα φεσι μετα το άλλο........και την πατησανε. Θα μπορουσα να ειμαι ενας απο αυτους παρολα τα 4000 μισθο αλλα δεν τσιμπησα...διοτι ποτε δεν πιστεψα οτι η ''φτωχεια'' των περασμενων 10ετιων μετατραπηκε σε πλουτο απο την μια μερα στην άλλη. Πιστευω οτι αυτοι των 700-1000ε την πατησαν σαν κι αυτους που τους επεισαν να παρουν αυτοκινητα 4000 κυβικων εκατοστων ανευ τεκμηριου....οποια φακα!!!! Και ο αδερφος μου ετσι την πατησε κι ας του ελεγα οτι το αυτοκινητο το κυνηγανε, κι αν οχι σημερα αυριο δεν ξερεις τι ξημερωνει για ενα τετοιο οχημα. Σημερα για να το βλεπει να καθεται μονον θελει 3000ε τον χρονο. Ο εργοδοτης εχει μια επιχειρηση την οποια εφτιαξε με δικα του χρηματα, με δανειο, με υποθηκη με οποιοδηποτε τροπο δεν εχει σημασια.....ειναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ! Υποτιθεται οπως λες οτι επενδυει και για τις δυσκολες μερες οι οποιες ομως οταν ερθουν δεν ξερει ποσο θα κρατησουν, ετσι για να μεγαλωσει τις πιθανοτητες επιβιωσης του και της επιχειρησης του θυσιαζει υπαλληλους. Δεν μπορει να του πει κανεις κουβεντα........, αν γινοταν αυτο που εννοεις δλδ απο τα επενδυμενα για την δυσκολη ωρα να συντηρει τους υπαλληλους του τοτε δεν θα περνουσε ουτε αυτος ουτε η επιχειρηση καλα και το τελος για αυτην και αυτον θα ερχοταν γρηγοροτερα. Οποιος επιχειρηματιας το κανει αυτο ειναι ενας κακος επιχειρηματιας....οι επιχειρηματιες οι σωστοι βλεπουν πολυ πιο μακρια απο οσο βλεπουμε εμεις οι υπαλληλοι του δια εναν πολυ απλο λογο, εμεις απλως δουλευουμε σε κατι ξενο αυτος δουλευει σε κατι δικο του και θα το διαφυλαξει σαν το σπιτι του αδιαφορωντας για το αν ο απολυμενος υπαλληλος θα πεινασει. Σκληρο μεν αλλα η αληθεια δε. Το γεγονος αν δεν υπηρχαν εγοδοτες δεν θα υπηρχαν εργαζομενοι που το βαζεις? Πως θα ζουσαμε εμεις οι υπαλληλοι? Μονον καλλιεργωντας το παρτερι του σπιτιου μας και βοσκωντας ζωα. Ουτε μοτοσυκλετες ουτε αυτοκινητα ουτε τιποτα.......οι εργοδοτες, για εμας τους υπαλληλους, μας δινουν αυτη την ευκαιρεια να αποκτησουμε οσα εχουμε......... Θα μπορουσα να γραφω μερες και ωρες αλλα αστο καλυτερα, αν θες παιρνεις τηλεφωνο κι ανεβαινω στην Μεταμορφωση πινουμε εναν καφε και τα λεμε εκ του συνεγκις......... |
|
|||
|
|||
![]()
Παρ'το αναποδα!..
![]() (Τι αλλο θα διαβασουμε ακομα.... ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν ο εργαζόμενος δεν παρήγαγε τι θα εμπορεύοταν ο επιχηρηματιας...
Αν ο εργαζόμενος δεν αγοράσει για ποιο λόγο κάποιος να εμπορεύεται... Νομίζω ότι αυτα απαντανε στο ερώτημα σου... Και μια και μιλάμε για Ελλάδαρα πολλοί έγιναν επιχηρηματιεσ με επιχορηγήσεις μέσω γνωστών... Μην το ξεχνάμε... Όσο για τον καφέ πρέπει να γίνει και αυτο...!!! Last edited by asotosios; 20-01-2012 at 22:09. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Στα στεγαστικά δάνεια ο τόκος είναι χαμηλός, ως γνωστόν απαλλάσσονται οι τόκοι από φορολογία και επί πλέον η δόση του δανείου συνήθως ήταν κατώτερη του ποσού που πλήρωνε για ενοίκιο. Λυπάμαι που αν και σχετικός με τα χρηματοοικονομικά, το είδες σα φάκα και έχασες αυτό το κελεπούρι. Όσο για το πόσο θα κοστίζει το ακίνητο σε 35 χρόνια, να είσαι σίγουρος ότι θα είναι απλησίαστο και ο κάτοχος (ή οι κληρονόμοι του) θα μακαρίζει τον εαυτό του που τον φώτισε ο Θεός πριν 35 χρόνια και το αγόρασε! Εγώ προσωπικά δεν έχω δει το Real Estate να φθίνει ποτέ πουθενά στον κόσμο, εκτός από την Αμερική μετά το σκάσιμο της φούσκας για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Σαν παράδειγμα θα σου πω ότι με στεγαστικό αγόρασα διαμέρισμα στα Τρίκαλα το 97 24 εκ. δρχ. και μέσα σε 9 χρόνια το πούλησα 120 χιλ. ευρώ. Με τα λεφτά αυτά αποπλήρωσα το στεγαστικό, έβαλα μπρος και έχτισα καινούργιο στο Βόλο με νέο στεγαστικό και.... όταν περάσει 1 10ετία, αν οι συνθήκες είναι ίδιες, θα το ξανακάνω!!! |
|
||||
|
||||
![]() Απόσπασμα:
Αν ειναι ετσι πως γινεται ο υψηλομισθος να μην μπορει να αποκτησει σπιτι ενω ο χαμηλομισθος ναι? Η απαντηση ειναι μαλλον απλη, η ελληνικη τραπεζα εδινε ευκολα τα δανεια η Γερμανικη οχι!!! Αυτο για μενα ειναι φακα! Απόσπασμα:
Αυτο για μενα ειναι φακα, κι αν θελεις και χαζομαρα του δανειοδοτουμενου που δεν το σκεφτηκε. Απόσπασμα:
Οταν ομως εχεις σκληρο νομισμα το οποιο δεν υποτιμαται, η αξια οτυ ειναι σταθερη και ως εκ τουοτου κι ο πληθωρισμος ειναι επισης σταθερος στο 1-3% δεν υπαρχει περιπτωση κατι να παλιωνει και να αυξανει η τιμη του....οτιδηποτε κι αν ειναι αυτο. Το σπιτι το δικο μου αγορασμενο το 1997 με 42εκ δρχ ειχε αγοραστικη αξια το 2004 330,000ε κι εγω πανυγηριζα.......λογω μεταβασης στο ευρο βεβαια αυτη η τερατωδης αυξηση αλλα εγω δεν το καταλαβαινα τοτε, ημουν της δικιας σου αποψης. Το 2009 ειχε 300,000ε, σημερα δεν ξεπερνα τα 270,000ε στην καλλυτερη. Στο λεω γιατι και τοτε και σημερα ψαχνομαι να μετακομισω στην Μανη. Το σπιτι (διαμερισμα) οσο παλιωνει τοσο πεφτει η αξια του, δες τι γινεται στα Πατησια, στην Κυψελη στον Πειραια, στην Νικαια κ.α. οπου υπαρχουν 30χρονες κατασκευες στην εποχη τυο ευρο οχι της δραχμης. Δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις τα λεφτα σου μετα απο 30 χρονια.....πραγμα που ισχυε ως νοοτροπια και μονον τοτε και συνεπικουρουταν απο τις υποτιμησεις της δραχμης και τον πληθωρισμο του 22%. Αν εχεις οικοπεδο τοτε ναι εκει ισχυει αυτο που λες αλλα πολυυυυυυυυυυυ μακροπροθεσμα. Απόσπασμα:
Απλα πραγματα, ρωτα ποσο πηρε (σε ευρω) το σπιτι του καποιος το 2001 και ποσο εκανε το 2010-11-12..............χαμενος απο χερι ειναι και πριν και πολυ περισσοτερο μετα την κριση. Μην το ξαναεπιχειρησεις, θα βγεις χαμενος................ |
|
|||
|
|||
![]()
Καλά.....ας υπάρξει η πολιτική βούληση να καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας και σου λέω εγώ που θα ξαναπάνε οι τιμές στην Κυψέλη!
Εδώ βέβαια έπιασες τις ιδιαίτερες περιπτώσεις που κοινωνικοί και μόνον λόγοι (βλέπε μαζική εγκατάσταση μεταναστών), υποβάθμισαν περιοχές ολόκληρες. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις πόλεις, η αστυφιλία έφερε κατ' αρχή κόσμο που κατέκλυσε το κέντρο και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη συνέχεια επέφερε την μετακίνησή τους στα προάστια. Ανάλογα λοιπόν κινήθηκαν και οι τιμές ζώνης. Εγώ αυτό που βλέπω και αποτελεί φαινόμενο γενικά αποδεκτό στις οικονομικές αναλύσεις, είναι ότι η οικοδομή ανθίσταται σθεναρά παρά το κλείσιμο της στρόφιγγας στα στεγαστικά από τις τράπεζες. Η ελάχιστη μείωση της τιμής/τ.μ. από πλευράς εργολάβων δεν συνάδει ούτε με το μέγεθος της κρίσης ούτε με την έλλειψη ρευστού στην αγορά. Last edited by megalopsyxos; 22-01-2012 at 23:46. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Ελα στην Ν.Σμυρνη, ασε την Κυψελη αν και μιλησα και για Πειραια που δεν εχει το προβλημα της Κυψελης και για Νικαια, κι αμα δεις σπιτι 10ετιας να πιανει τα λεφτα που αγοραστηκε να μου το πεις......και δεν συμβαινει λογω κρισης. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Για όσους δεν έχουν φύγει ακόμη...μια βόλτα στην Πάρνηθα!! | Epsime | Προτάσεις για κοπάνα - μοτοσυναντήσεις/μοτοπαρέες | 8 | 07-08-2011 15:15 |
Κι αν ακόμα δεν πίνετε Absolut τώρα θα ξεκινήσετε!!! | Slane | Χιούμορ | 8 | 08-11-2010 23:11 |
Δεν μας έχετε δείξει ακόμη το πραγματικό χρέος”! | gsmaniac | Κόσμος | 20 | 10-09-2010 02:36 |
Ο νόμος που δεν σε υποχρεώνει να πας σε εξουσιοδοτημένο | vabu | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 9 | 12-08-2010 11:50 |