![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Και εκτός από τις απαράδεκτες συνθήκες στα βουνά και στα νησιά, είναι μόνιμα ξεσπιτωμένοι και μακρυά από τις οικογένειές τους
![]() Ο πίνακας-ντροπή με τις αποδοχές των στρατιωτικών! Ας τον δείξουν στην τρόικα... ![]() Και η αγωνία συνεχίζεται για τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους. Τα “ισοδύναμα μέτρα” που πρότεινε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος για να αποφευχθεί η περικοπή του 12% στους μισθούς των στρατιωτικών θα πρέπει να εγκριθούν από την τρόϊκα η οποία καταφθάνει στην Αθήνα προς το τέλος του μήνα. Αν και οι τροϊκανοί γνωρίζουν πολύ καλά που οδηγούν τα στελέχη και το προσωπικό των Ελληνικών ΕΔ με τις προτάσεις “σωτηρίας” τους,ίσως θα ήταν σκόπιμο ο κ. Παναγιωτόπουλος ή κάποιος από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να τους φρεσκάρουν τη μνήμη με αυτό το πίνακα της ντροπής στον οποίο καταγράφονται οι αποδοχές των στρατιωτικών από τον απλό στρατιώτη έως τον Α/ΓΕΕΘΑ. Όπως προκύπτει, το 90% των στρατιωτικών λαμβάνει αποδοχές κάτω από 1500 ευρώ και απ΄ αυτούς το 63%, κάτω από 1200 ευρώ. Οι επισημάνσεις είναι απαραίτητες για όσους επιμένουν να θεωρούν τους στρατιωτικούς… καλοπληρωμένους και να τους συγκρίνουν με επαγγέλματα των οποίων η προσφορά είτε δεν έχει καμία σχέση ,είτε δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με το επάγγελμα του στρατιωτικού. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εμένα με βάση το επίπεδο των αξιωματικών αλλά κυρίως των υπαξιωματικών που γνώρισα στη θητεία μου, μάλλον πολλά μου φαίνεται ότι παίρνουν. Όσο για το τι "παίζουν" στον ελληνικό στρατό η πλειοψηφία τους ...μη σχολιάσω.
Πάντως οφείλω να αναγνωρίσω ότι με βάση τους νόμους στην αγορά εργασίας, με αυτά που προσφέρει το κράτος από αμοιβές αλλά και συνθήκες δουλειάς, είναι απόλυτα φυσιολογικό να καταλήγει με ξύσματα από τον πάτο του βαρελιού του εργατικού δυναμικού της χώρας ειδικά σε ότι αφορά τους ΥΠ.ΑΞ. Χαρακτηριστικά από όσους έχω γνωρίσει δυστυχώς οι περισσότεροι στράφηκαν εκεί για σιγουράτζα και γιατί δεν ήταν για τίποτα άλλο και όχι γιατί το επέλεξαν ως καριέρα. |
|
|||
|
|||
![]()
η σιγουρια της μονιμοτητας και του μηνιατικου σιγουρα μαζευει και τεμπεληδες και ακαταληλους αλλα ειναι ενα ποσοστο οπως σε πολλους αλλους κλαδους.
Οι μισθοι δε μου φαινονται υπερβολικοι,αλλα δεν ξερω αν εχουν εξτρα,οπως αν ειναι στα συνορα ,καποια σχολεια που κανουν ,αν ανηκουν σε ειδικες δυναμεις κλπ κατα τα αλλα 2500 χιλιαρικα για καποιον που δουλευει 35 χρονια δε μου ακουγονται υπερβολικα |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]() Κύριε Εισαγγελέα, μειώνουν τους μισθούς των στρατιωτικών, αλλά ο κάθε ξεδιάντροπος ...εθνο-κηφήνας μάς κοστίζει 20.479 μηνιαίως! ![]() - Η Βουλή προς το παρόν αρνείται να δώσει απάντηση στους δικαστές για το πόσο κοστίζει ο κάθε βουλευτής. - Για τα βουλευτικά αυτοκίνητα ο πολίτης πληρώνει 1.000 ευρώ το μήνα για κάθε βουλευτή συν 473 ευρώ έξοδα κίνησης - Οι βουλευτές παίρνουν 11.800 ευρώ για τα σταθερά τηλέφωνα και μέχρι 200 ευρώ το μήνα για τα κινητά. - Ο κάθε βουλευτής δικαιούται δυο επιστημονικούς συμβούλους με το κόστος να φτάνει στα 4.000 ευρώ το μήνα. Προκαλεί το κοινό αίσθημα οι μαθηματικές πράξεις που δείχνουν ότι το μηνιαίο... κόστος ενός βουλευτή ξεπερνά τις 20.000 ευρώ τον μήνα ή τα 700 ευρώ σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Έθνος της Κυριακής". Αυτές οι αποκαλύψεις έρχονται μετά το στενό πρεσάρισμα των δικαστικών και του ειδικού τμήματος του Μισθοδικείου προς τους επικεφαλής της Βουλής για να τους γνωστοποιήσουν κάθε κόστος που δαπανά η Βουλή για κάθε βουλευτή. Από αυτό λοιπόν προκύπτει ότι οι (χωρίς αιδώ) εκλεγμένοι από τον λαό εθνο-κηφήνες λαμβάνουν τα εξής ποσά μηνιαίως:
|
![]() |
|
|