GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #6  
Παλιό 16-03-2009, 14:34
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: Αλλαγή λαδιών και φίλτρο λαδιού

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gser Εμφάνιση μηνυμάτων
ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΙΞΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΟΧΕR (12GS, 12R, AΛΛA KAI ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ R80 ΚΛΠ).
ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΠΛΟΥ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ.
ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ

επειδη πολυ συζητηση γινεται για το ειδος (συνθετικα/ημι/ ορυκτελαια) αλλα και το ιξωδες αυτου, ποστάρω τα παρακατω τα οποια απευθυνονται σε όλους τους κατοχους μοτο και ειδκοτερα σε αυτους με αεροψυκτο μποξερ κινητηρα. Ελπιζω να βοηθησει!!!

o boxer είναι αερόψυκτος και ως τέτοιος ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να καταναλώνει λαδι διότι διαφορετικά θα ''κόλλαγε'' για ψηλου πήδημα!!
Η ειδοποιός διαφορά ενος αερόψυκτου απο έναν υδρόψυκτο περα απο τον τρόπο ψυξης (νερο-αέρας) είναι οι ανοχε΄ς των μετάλλων σε κουζινέτα και οποιοδήποτε σημειο τριβής και κυρίως στα κυλινδροπίστονα!!!! Ενας αερόψυκτος έχει 4 φορές μεγαλυτερα διακενα απο έναν υδρόψυκτο σε αυτο το σημείο διοτι οι διαστολές των μετάλλων του είναι τεράστιες κι απότομες μιας και δεν υπάρχει το νερό για να κρατάει μια σταθερη θερμοκρασία!!! Οταν κινειστε στην πόλη μεσα στην κινηση και μετα βγαινετε στην παραλιακη οι μεταβολές στην θερμοκρασια του κινητήρα μπορει να φτάσει και το +200%!! Σε μια τέτοια περίπτωση, διαστολή και αποτομη συστολή ¨η το αντίθετο συνεπάγεται κατανάλωση λαδιου!!!
Στο ταξιδι, αν ταξιδευτε με 120κμ την ωρα ο ατμοσφαιρικός αέρας που περιλουζει τα κυλινδρα και περνα μεσα απο τις ψυκτρες μπορεί και κρατάει μια αξιοπρεπή θερμοκρασία 90 βαθμων C στα μεταλλα και το λαδι κι ετσι δεν υπαρχουν απότομες συστολές/διαστολές και τα διάκενα παραμενουν στα όρια τα λογικά. Οταν ξεπεραστει αυτο το οριο οι ανοχές μεγαλώνουν μιας και ο αέρας δεν επαρκει να κρατησει μια σταθερη θερμοκρασια κάπου στους 90 βαθμους, αυτη ανεβαινει στους 110C+ και τα μεταλλα διαστέλλονται περισσοτερο παραμένοντας διασταλμένα για όσο διαρκει το ταξιδι με αυτα τα κμ!!! Ετσι το λαδι περνάει μεσα απο τις μεγάλες ανοχές, ανεβαινει στον θάλαμο καυσης και καιγεται, γιαυτο και η κατανάλωση λαδιου στα GS.
Οταν τα παραπάνω συμβαινουν το καλοκαιρι με 30-40 βαθμους το ''προβλημα'' επιδεινωνεται και όλοι καταλαβαινετε το γιατί!!
Αυτος είναι και ό λογος που η BMW συνιστα για τα GS λαδι ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ 20-50 και όχι τιποτα συνθετικά/ημισυνθετικά διότι αυτα έχουν την ιδιότητα να καιγονται ακομα και απο υδρόψυκτους κινητηρες!! Αυτος είναι και ένας απο τους λογους που συνισταται η αλλαγη των λαδιών κάθε 10000κμ παρα το χαμηλο ευρος των στροφών που δουλευει η GS. Ενω στα Βαραντερο π.χ συνισταται καθε 12000κμ. Στα Βαραντερο δεν συνισταται κανενα ειδος λαδιου παρα μονον ιξωδες ανα θερμοκρασια περιβάλοντος και προδιαγραφες κατα ΑΡΙ που αυτες πρέπει να προσεχουν εν πρωτοις όλοι και οχι το αν ειναι συνθετικό κ.λ.π.

Δεν είναι προβλημα η κατανάλωση λαδιου στα GS, ενοχλητικό φαινόμενο ισως αλλα πρόβλημα οχι!! Ετσι ειναι φτιαγμένα!!!

Οταν είχα την δικια μου GS 1150 στο Αθηνα - Θεσσαλονικη με 160κμ και φορτωμένος ήθελα κάπου στο 1-1,5λ+ πήγαινε έλα!! (η μοτο με 5000κμ).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απο ημι συνθετικό σε ημισυνθετικό υπάρχει αποσταση.... χάους!!! Δηλαδη ημισυνθετικό θεωρειται το λάδι που εχει προσμιξη συνθετικών υλων σε ποσοστό πανω απο το 30% και μεχρι το 65% της ολικης συνθεσης του!!! Αν λοιπόν πάρεις το τάδε λαδι ημισυνθετικό με ποσοστο προσμιξης 35% θα έχεις λιγότερες απώλειες απο ένα άλλο ημισυνθετικό που εχει ποσοστό προσμιξης 60%!! Το θεμα είναι οτι δεν ξερει κανεις τι ποιεί η κάθε εταιρεια με τις προσμιξεις!!!

Γιαυτό βαζε στο GS σου απλο ορυκτελαιο με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και μην στενοχωριέσαι για τιποτα.
Σου / σας συνιστω δε να τα αγοράζετε απο εδω http://www.trade-wind.gr/index.php?c...ucts&cat_id=97 όπου ένα 20-50% το εχεις γλυτωσει απο το να τα αγοραζες απο οπουδηποτε αλλου ¨η απο τα εξουσιοδοτημένα!!
Με 4,75ε παιρνεις ένα λιτρο ΑΡΑΛ 20/50 (http://www.trade-wind.gr/index.php?p...mid=57&lang=el)
Προτιμησε τα λάδια αυτοκινητου (όπως το παραπάνω) μιας και εσεις με τα 1200 δεν εχετε υγρο συμπλέκτη κι ετσι οι αναγκες σας είναι ακριβως οι ιδιες με των αυτοκινητων. Εξάλλου συμφωνα με ερευνες μεγάλων εργαστηρίων η ακριβοτερη τιμη των ''για μοτοσυκλετα λαδιων'' δεν δικαιολογειται απο την ποιοτητα τους σε καμια περιπτωση.

Εγω στο Βαραντερο που λογω υγρου συμπλέκτη που εχει πιο αυξημενες αναγκες λιπανσης βαζω αυτοκινητου που ειναι καταλληλα ΚΑΙ για μοτοσυκλετα όπως λεει το κουτι για λογους μαρκετινγκ φυσικά μιας και δεν υπαρχει διαφορα στα συστατικά του!!
Reply With Quote
 

Tags
bmw, bmw gs moto, bmw moto, bmw moto gs, bmwmoto, forum, forumgs, gs forum, gs moto bmw, gs_gs, gsbmw, gsbmwmoto, gsforum, gsmoto, moto, moto bmw, motobmw

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Αλλαγή ελαστικού, στον δρόμο. kostas_366 Τεχνικά θέματα διάφορα 12 10-03-2009 20:11
Αλλαγή Ελαστικών KostasGS Τεχνικά θέματα διάφορα 11 24-01-2009 20:08


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:02.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!