GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #8  
Παλιό 13-03-2009, 15:41
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: WP ή OHLINS ;;;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από epimelitisf Εμφάνιση μηνυμάτων
-Ρώτησα έναν πολύ καλό φίλο και άμεσα-άριστα ενημερωμένο για τέτοιου είδους θέματα (και όχι μόνο...) αφού το επάγγελμά του είναι...οι μοτό,..και μου πρότεινε να το επισκευάσω (νόμιζα από λάθος, ότι της μαμάς δεν επισκευάζονται...) και να περάσω ένα καινούριο ελατήριο (WP.. ; ) για καλύτερη απόδοση, με το μισό και πλέον κόστος!

Η καίρια ερώτησή μου είχε να κάνει με την διάρκεια και την απόδοση και η απάντηση ήταν θετικότατη!
Άρα λοιπόν είναι μία πολύ καλή επιλογή...

Το μπροστινό μάλλον δεν επισκευάζεται αλλά δεν θέλει και άλλαγμα αφού δεν καταπονείται όσο το πίσω, με το βάρος, τα "τινάγματα" της επιτάχυνσης κλπ...

Θα δούμε...


Για επισκευή πώς το βλέπετε; έχει κάνει κάποιος;
Αυτο θα σου συνιστουσα κι εγω!!!
Να ξερεις ότι ΟΛΑ τα αμορτισερ ανοιγονται κι επισκευαζονται!! Ακομα και τα Γιαπωνεζικα που κοιτωντας τα λες ''αποκλειεται να ανοιγει'' κι ομως ανοιγει!!!!
Το παν είναι το λαδι που θα σου βαλει ο μαστορης, δεν ειναι το μηχανελαιο που βαζουμε στον κινητηρα ουτε κια υτο το 10αρακι που βαζουμε εμεις στις μπουκάλες!! Ειναι το λαδι που χρησιμοποιει η Citroen stις υδροπνευματικες της αναρτησεις νομιζω ειναι τυπου ATF αλλα αυτα τα ξερουν οι ''Τασουληδες'' ανα την Ελλαδα!! Ο ''Τασουλης'' στην Καλιρόης ειναι πολυ, μα παρα πολυ, αξιόπιστος και γνωστός αν το πανεληνιο!!
Αν καταφυγεις στην μεθοδο της επισκευης θα σου συνιστουσα να μην βάλεις ελατηριο ουτε WP αλλα ουτε και Ohlins αλλα Hyperpro!! Εχω περασει και απο τα τρια και ολες τις εντυπωσεις τις κερδιζει για μενα το Hyperpro!! Η προδευτικοτητα του ειναι τέτοια που μεσα στην πολη και στο ταξιδι νομιζεις οτι οδηγάς ''Βατραχο'' της Citroen!! Εχει μια αισθηση πολυ λιμουζινατη!! Τα άλλα ειναι λιγο εως πολυ (WP) διακοπτες, μαλακο και αποτομα σκληρό, δεν εχουν αυτο το ενδιαμεσο του hyperpro που κανει την διαφορά!!
Αν τελικα αποφασισεις αυτην την λυση παρε τα συνιστωμενα ελατηρια απο την hyperpro για την δικια σου μοτοσυκλετα. Μην καταφυγεις σε αλλες σκληροτητες γιατι θα χασεις σε αισθηση και δεν το αξιζει η μοτοσυκλέτα σου!!!

Αν πάλι αποφασισεις για ολοκληρο αμορτισερ η νουμερο 1 εταιρεια (κι ακριβοτερη) ειναι η OHLINS αλλα σου προσφερει τοσα πολλα που αξιζει τα λεφτά της. Οσο για το σερβις των γινεται πανευκολα κι απο σενα αν εχεις εργαλεια και ορεξη αλλα και απο τα κατα τόπους εξουσιοδοτημενα απο την OHLINS συνεργεία!!!
Ακομα δεν ειναι αναγκη να πάρεις το ακριβοτερο (ειτε WP ειτε OHLINS) που διαθετουν ενα καρο ρυθμισεις, θα μπλέξεις και ποτε δεν θα εχεις το τελειο, εξ άλλου δεν εχεις supersport που να τις χρειαζεσαι!! Μια τηλεπροφορτιση (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ) ελατηρίου και μια αποσβεση επαναφοράς ειναι αρκετες!!! Εξάλλου τα μαμα αμορτισερ εχουν ενα ευρος ρυθμισης προφορτιση ελατηρίου π.χ απο το 1 έως το 10 και αποσβση επαναφορας απο το 1-5 που ειναι αρκετες με τα μαμα ελατηρια και ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΕς με ενα αφτερ μαρκετ ελατηριο και τα ολοκληρα αφτερ μαρκετ αμορτισερ διαθετουν απο το 1-25 και 1-30 αντιστοιχα!!!

Η αποφαση ειναι δικη σου!!
Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:53.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!