![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Γιώργο,
εάν μου επιτρέπεις θα ήθελα να σχολιάσω ορισμένα θέματα από το τελευταίο σου post. Απόσπασμα:
Ειδικά για τους αυτοκινητοδρόμους, τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και το πρωτεύον εθνικό οδικό δίκτυο, όπως αυτό ορίζεται με τις σχετικές αποφάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα όρια ταχύτητας, εκτός των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων που προβλέπονται από το άρθρο αυτό, καθορίζονται και μεταβάλλονται ύστερα από μελέτη και μόνο με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Οι κατά την προηγούμενη και την παράγραφο αυτή αποφάσεις, τίθενται σε ισχύ από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων στις ανωτέρω οδούς. 'Aρθρο 20/παρ. 7/ Κ.Ο.Κ.Απόσπασμα:
"Ως ταχύτητα ενός σώματος ορίζεται ο ρυθμός μεταβολής της θέσης του ως προς το χρόνο, όπως αυτή μετράται σε ένα δεδομένο σύστημα συντεταγμένων. Στην κινηματική, είναι μέγεθος διανυσματικό, δηλαδή χαρακτηρίζεται τόσο από το μέτρο (μέγεθος) της, όσο και από τη φορά (κατεύθυνση) της." Στην προκειμένη περίπτωση κανείς δεν ισχυρίζεται ότι στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα ευθύνεται η υπερβολική ταχύτητα. Εάν όμως στα ορθά παραδείγματα που παραθέτεις α), β), γ), δ), προσθέσεις και το ε), τότε ο συνδιασμός τους μπορεί και στις περισσότερες φορές είναι θανατηφόρος. Απόσπασμα:
Και για να κάνω και λίγο χιούμορ, να παραθέσω την άποψη που μου έθεσε φίλος πριν μερικά χρόνια: "Κάπνιζε όσο θέλεις. Σε καμμιά ιατρική βιβλιογραφία δεν έχει αποδειχθεί ότι το κάπνισμα σκοτώνει..." Βεβαίως το τσιγάρο από μόνο του δεν σκοτώνει. Όπως και η υπερβολική ταχύτητα. Οι συνέπειες αυτών των δύο είναι βλαβερές. Και επειδή υπάρχουν άνθρωποι που κάπνιζαν μια ζωή και δεν έπαθαν καρκίνο στον πνεύμονα ή καταπατούσαν ασύστολα όλα τα όρια ταχύτητας και ούτε τους σταμάτησαν ποτέ αλλά ούτε και τους συνέβη κάτι, δεν πάει να πει πως δεν ρισκάρουν τη ζωή τους και τις ζωές των άλλων. (Δυστυχώς, προσωπικά, ανήκω και στις δυό κατηγορίες. Και σ' αυτήν του καπνιστή και είμαι λάτρης της ταχύτητας. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να κατακρίνω και τα δύο!) Απόσπασμα:
Εδώ θα σου παραθέσω την άποψη που εξέφρασα στο πρώτο μου post: "Εάν ένα από τα 1.522 θύματα το 2008 και τόσα άλλα από τα προηγούμενα χρόνια μπορούσε να σωθεί είτε από μπλόκο της τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα είτε από τον φόβο να τον σταματήσει η τροχαία για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, τότε είμαι υπέρ των ελέγχων, υπέρ των μπλόκων, υπέρ των ραντάρ." Ελπίζω να μην σε(σας) κούρασα, πάντα φιλικά, Δημήτρης. |
Tags |
bmw, bmw gs moto, bmw moto, bmw moto gs, bmwmoto, forum, forumgs, gs forum, gs moto bmw, gs_gs, gsbmw, gsbmwmoto, gsforum, gsmoto, moto, moto bmw, motobmw |
|
|