GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 04-10-2010, 11:19
Sakis Ο/Η Sakis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator
 
Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: Gs1200 η λευκή του 09!!
Μηνύματα: 7,888
Προεπιλογή Νέο έντυπο Ε1

Ακτινογραφία κάθε φορολογούμενου θα αποτελεί εφεξής το έντυπο φορολογίας εισοδήματος (Ε1), το οποίο θα υποβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2011 ηλεκτρονικά από όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Το υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει ήδη στο σχεδιασμό της νέας φορολογικής δήλωσης, αξιοποιώντας και προτάσεις που υπέβαλλαν οι πολίτες στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

Οι φόροι για τα εισοδήματα του 2010 θα υπολογιστούν με τη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα που προβλέπει αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για όλους, το οποίο κατοχυρώνεται με την προσκόμιση αποδείξεων και συντελεστές φόρου που κυμαίνονται από 18% έως 45%. Με βάση την κλίμακα θα υπολογιστούν και τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί τα οποία φορολογούνταν αυτοτελώς με συντελεστές από 5% έως 20%.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», η νέα φορολογική δήλωση που θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet όλοι οι φορολογούμενοι απαιτεί πλήρη καταγραφή των κινητών και ακίνητων περιουσιακών τους στοιχείων, όπως κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, κέρδη από μετοχές, αποδόσεις αμοιβαίων κεφαλαίων, επαναπατριζόμενα κεφάλαια, αλλά και τα ποσά που ξοδεύουν για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και οικιακούς βοηθούς.

Το μπλε –πλέον- έντυπο Ε1 θα αποτυπώνει όλες τις νέες ρυθμίσεις που έφερε ο τελευταίος φορολογικός νόμος και αφορούν:

-Στη σύνδεση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ με την προσκόμιση αποδείξεων.

-Στα νέα τεκμήρια διαβίωσης για τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία δεν προβλέπεται καμία απαλλαγή.

-Στις αλλαγές στα ποσά των δαπανών που αφαιρούνται από το εισόδημα ή από το φόρο.

-Στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων.

-Στην κατάργηση του εξωλογιστικού προσδιορισμού των εισοδημάτων για ορισμένες κατηγορίες επιτηδευματιών.

-Στα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Νέο Μέλος runner Καλώς ήλθατε 28 04-03-2010 00:25
Νέο Honda PCX ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Άλλες εταιρίες 7 11-12-2009 23:05
Νέο Μέλος !!! GSAirways Καλώς ήλθατε 26 15-09-2009 17:02
Νέο Μέλος. dim Καλώς ήλθατε 22 09-09-2009 20:27
Νέο μέλος gsmix Καλώς ήλθατε 9 29-12-2008 23:57


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:51.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!