GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Χρήσιμα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 12-05-2009, 17:54
skippybi Ο/Η skippybi βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator
 
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: BMW R 850 Roadster ή απλά ''Σουρτούκω''
Μηνύματα: 14,081
Προεπιλογή Σαν σήμερα...........12 Μαΐου

το 1821... σημειώνεται η πρώτη μεγάλη μάχη της ελληνικής επανάστασης, η μάχη στο Βαλτέτσι, και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης βρίσκεται προ των πυλών της Τρίπολης.

το 1864... στον Αμερικανικό Εμφύλιο χιλιάδες στρατιώτες και των Βορείων και των Νοτίων σκοτώνονται στη διάρκεια σύγκρουσης, που έμεινε γνωστή ως "Η μάχη του δικαστηρίου της Σποτσιλβάνια"

το 1864... στον Αμερικανικό Εμφύλιο χιλιάδες στρατιώτες και των Βορείων και των Νοτίων σκοτώνονται στη διάρκεια σύγκρουσης, που έμεινε γνωστή ως "Η μάχη του δικαστηρίου της Σποτσιλβάνια"

το 1870... οι πρώτοι κανόνες του water polo ορίζονται από την Αγγλική Ομοσπονδία Κολύμβησης στο Λονδίνο.

το 1907... γεννιέται η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Κάθριν Χέπμπορν.

το 1910... γεννιέται η Βρετανίδα χημικός, Ντόροθυ Κρόουφουτ Χόντγκιν, η οποία το 1940 ανακάλυψε τη χημική δομή της πενικιλίνης ανοίγοντας το δρόμο για τη συνθετική κατασκευή της. Το 1993 ανακάλυψε επίσης τη χημική δομή της βιταμίνης Β12 και της ινσουλίνης.

το 1932... κάνει το ντεμπούτο του ο Ντι Μπι Ντογκ, γνωστότερος ως Γκούφι... το διάσημο καρτούν της Ντίσνεϊ.

το 1947... εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό "ύποπτων στρατιωτικών".

το 1961... ο Κωνσταντίνος Τσάτσος εκλέγεται ακαδημαϊκός, στην έδρα των Νομικών Επιστημών.

το 1978... το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοινώνει, ότι οι τυφώνες δε θα παίρνουν πια μόνο γυναικεία ονόματα.

το 1982... στο ιερό προσκύνημα της Φατίμα στην Πορτογαλία, ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ δέχεται τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του. Οι δυνάμεις ασφαλείας συλλαμβάνουν ένα Ισπανό ιερέα, λίγο πριν επιτεθεί με την ξιφολόγχη του εναντίον του Ποντίφικα.

το 1984... ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προτείνει τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

το 1987... καταγράφεται παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με ποδήλατο, που πιάνει τα 107 χιλιόμετρα την ώρα!

το 1989... ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος καλεί την ΕΣΣΔ να καταργήσει το Σιδηρούν Παραπέτασμα.

το 1992... πεθαίνει από καρκίνο ο ποιητής Νίκος Γκάτσος.

το 1996... η Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ κερδίζει τη Λίβερπουλ με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και γίνεται η πρώτη ομάδα που κατακτά το νταμπλ για δεύτερη φορά. Ο σκόρερ Ερίκ Καντονά γίνεται ο πρώτος ξένος, που είναι αρχηγός σε κυπελλούχο ομάδα.

το 1997... η Αυστραλέζα Σούζι Μαρόνεϊ γίνεται η πρώτη γυναίκα, που κολυμπάει μια απόσταση 118 μιλίων από την Κούβα στην Φλόριντα σε 24 ώρες και 30 λεπτά.

το 1999... για πρώτη φορά στην ιστορία του μπάσκετ μηδενίζεται ομάδα λόγω ντόπινγκ. Οι Αγγελίδης και Muursep βρέθηκαν ντοπαρισμένοι στον αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ (8/5/1999), με αποτέλεσμα ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ Ηλίας Γιαννάκης να μηδενίσει τον Άρη και να καταχωρήσει τον αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ.


το 1999... εγκαινιάζεται γήπεδο ποδοσφαίρου για τυφλούς στην Θεσσαλονίκη με διαστάσεις 20x40 και πλαστικό τάπητα κόστους 20 εκ. δρχ. Το γήπεδο θα χρησιμοποιείται από την μοναδική ομάδα τυφλών της Θεσσαλονίκης "Ο Πυρσός".

το 2002... ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ πραγματοποιεί 5ήμερη επίσκεψη στην Κούβας και γίνεται ο πρώτος Πρόεδρος, νυν ή πρώην, που επισκέπτεται τα νησί του Φιντέλ Κάστρο από την επανάσταση του 1959

το 2003... πεθαίνει, σε ηλικία 74 ετών, ο λαϊκός συνθέτης και τραγουδιστής Βαγγέλης Περπινιάδης.
Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Σαν σήμερα...........11 Μαΐου skippybi Χρήσιμα 5 11-05-2009 23:08
Σαν σήμερα...........10 Μαΐου skippybi Χρήσιμα 2 11-05-2009 15:08
Σαν σήμερα...........5 Μαΐου skippybi Χρήσιμα 10 07-05-2009 16:50
Σαν σήμερα...........4 Μαΐου skippybi Χρήσιμα 9 05-05-2009 12:55
Σαν σήμερα........1 Aπριλίου. Arkas Χρήσιμα 2 02-04-2009 09:22


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:56.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!