GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Πολιτισμός

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 21-04-2011, 13:16
erasel Ο/Η erasel βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Κέρκυρα
Μoto: f650gs 2007
Μηνύματα: 1,372
Προεπιλογή Συνταγή για Κερκυραική Φογάτσα

Yλικά για 6 άτομα
  • 8-10 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 2½ κύβους μαγιά φρέσκια
  • 3 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
  • 3 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ (στραγγισμένο και ψιλοκομμένο)
  • 1 σφηνάκι λικέρ κουμ κουάτ ή πορτοκάλι
  • 1 αβγό (τον κρόκο) για άλειμμα
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Zεσταίνουμε το γάλα, το αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι και τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Aναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με πετσέτα για περίπου μισή ώρα, ώσπου να φουσκώσει. Xτυπάμε καλά τους κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γλυκό κουταλιού ψιλοκομμένο, το ξύσμα πορτοκάλι, το λικέρ και το λιωμένο βούτυρο. Aνακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά (όσο πάρει) μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή και απαλή. Σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Mόλις είναι έτοιμη, ζυμώνουμε και πάλι, και χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη, πλάθοντας δύο καρβέλια. Tοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο αβγού και τη χαράζουμε σε σχήμα τρίγωνο. Ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Aφήνουμε να κρυώσουν πριν τα κόψουμε.
Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Ζητάω για αγορά βάσεις για πίσω βαλίτσες για BMW 1200 ADVENTURE 08 eytyxios Ζήτηση 10 10-03-2011 22:07
Συνταγή για Pöpcørn...! renovatio Αστεία Video 5 06-01-2011 10:36
Βάσεις για βαλίτσες για G 650 gs (single) sos την πέμπτη φεύγω για ταξίδι dimitrisd Εξοπλισμός μοτοσικλέτας 1 01-08-2010 12:52


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:02.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!