GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 21-09-2011, 12:25
MARK Ο/Η MARK βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Μoto: GS 1200R ADVENTURE
Μηνύματα: 28,959
Προεπιλογή Μέτρα σοκ για την έκτη δόση

Μέτρα σοκ για την έκτη δόση
Άγρια μέτρα για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Νέο μαχαίρι σε μισθούς, εφάπαξ, συντάξεις και απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Μειώνεται στις 4.000-5.000 το αφορολόγητο. Μέχρι το '14 το χαράτσι στα ακίνητα


Η εκταμίευση της έκτης δόσης θα "γονατίσει" τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς τα μέτρα που συμφωνήθηκαν φέρνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Τα σημαντικότερα από τα μέτρα που τέθηκαν επί τάπητος και στα οποία φαίνεται πώς υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία περιλαμβάνουν:
* Άμεση ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου, με δραστικές περικοπές στους μισθούς και χωρίς "προσωπικές διαφορές".
Οι μειώσεις μισθών υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στο 40% και σε ορισμένες περιπτώσεις και στο 50% για υψηλόμισθους υπαλλήλους.
* Περικοπές στις συντάξεις, με έμφαση στις υψηλές, στις οποίες θα μπει πλαφόν, αλλά και στο εφάπαξ.
* Εφεδρεία και απολύσεις σε μια σειρά από οργανισμούς. Υπολογίζεται ότι στην πρώτη λίστα της εφεδρείας θα συμμετάσχουν 20.000 εργαζόμενοι.
* Νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου στο πλαίσιο της φορολογικής αναδιάρθρωσης. Οι εισηγήσεις που εξετάζονται αφορούν τη μείωση στις 4.000 - 5.000 ευρώ, γεγονός που θα οδηγήσει σε επιπλέον φόρο για όλους τους φορολογούμενους, ίσως και 400 ευρώ, ανάλογα με τον συντελεστή που θα επιβληθεί.
* Επέκταση έως και το 2014 του μέτρου του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Παρ' ότι αμφισβητήθηκε η αποτελεσματικότητα του μέτρου αυτού, αποφασίσθηκε τελικά να επιβληθεί και μάλιστα σε μακροχρόνια βάση, καθώς σίγουρα εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων.
* Επιτάχυνση της εξομοίωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπεται να γίνει σταδιακά.
Το μαχαίρι που επιβάλλει η τρόικα -από 5% έως 40%- στις επικουρικές έρχεται από 1/11/2011, ενώ για τις κύριες συντάξεις θα υπάρξει νέος ΛΑΦΚΑ που θα θίξει τις μεγάλες συντάξεις.
Υπό συζήτηση, όπως επισημαίνουν τα "Νέα", είναι η περικοπή των συντάξεων άνω των 1.700 ευρώ.
Στο μεταξύ, θα υπάρξει νέα μείωση στο εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων - εκτός από το 10% που έχει ήδη επιβληθεί - αλλά και στα εφάπαξ των άλλων Ταμείων που είναι ελλειμματικά.
Οι μειώσεις θα επέλθουν στις επικουρικές συντάξεις μετά και τις αναλογιστικές μελέτες. Από το υπουργείο Εργασίας εκτιµάται ότι η μείωση θα είναι είναι της τάξεως του 5%-6%, ενώ τα συνδικάτα εκτιμούν ότι θα φτάσει και το 30%-40%.
Τα επικουρικά ταµεία, τα οποία αυτή τη στιγµή καλύπτουν περίπου 800.000 συνταξιούχους, θα πρέπει να αναπροσαρµόσουν τις παροχές τους µε βάση την οικονοµική τους βιωσιµότητα.
Σε ό,τι αφορά το πλαφόν στις κύριες συντάξεις, στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν και η πρόταση το πλαφόν να πέσει στα 1.700 ευρώ.
Από 1ης Ιουλίου 2011, στο πλαφόν αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα οικογενειακά επιδόματα.
Πρόβλημα βιωσιμότητας υπάρχει και για τα εφάπαξ (έχουν παραγγελθεί αντίστοιχες μελέτες, παρά τις πρώτες μειώσεις που τρέχουν και είναι 10% για το Δημόσιο και 15% για το Ταμείο της ΔΕΗ). Το μεγαλύτερο έλλειμμα αντιμετωπίζει το ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας) με 50.000 συνταξιούχους να περιμένουν στην ουρά για το εφάπαξ.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει στις 11:30 την Κυβερνητική Επιτροπή για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και για τα σημαντικότερα και πιο επίμαχα μέτρα που συζητούνται.
Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Πάθος για ...ποδόσφαιρο moby_gr Αθλητισμός 8 20-04-2011 10:32
Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον καιρό Corsair Χρήσιμα 9 19-02-2011 12:28
20πλάσιο πρόστιμο για όσους δεν πληρώνουν διόδια moby_gr Ελλάδα 33 13-01-2011 21:01
Όσα θέλετε να ξέρετε για τη διατροφή στην περίοδο της Σαρακοστής skippybi Υγεία 3 04-03-2010 03:44
Ευκαιρία για απόσυρση!!! Arkas Πωλήσεις μοτοσυκλετών 17 23-12-2009 11:11


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:42.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!