GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Τεχνολογία

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 19-04-2012, 14:57
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86
Μηνύματα: 84,759
Thumbs up Διάσωση "χαμένων" στα βουνά, μέσω Cosmote και τηλ. αριθμού 112

Σε επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης συνέβαλαν οι τεχνικοί της Cosmote





Στη διάσωση τριών σουηδών σκιέρ στη Βασιλίτσα Γρεβενών και ενός έλληνα ορειβάτη στην Πάρνηθα συνέβαλαν, με την άμεση κινητοποίησή τους, οι τεχνικοί της Cosmote.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, και στις δύο περιπτώσεις, οι οποίες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενεργοποιήθηκε ο διασωστικός μηχανισμός μετά από κλήση των ανθρώπων που ήταν σε κίνδυνο στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης, 112, μέσω του δικτύου της Cosmote.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από ενημέρωση που παρείχε η ομάδα του τηλεφωνικού κέντρου του 112, το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, ζήτησαν τη συνδρομή των τεχνικών της Cosmote για τον εντοπισμό της γεωγραφικής θέσης των καλούντων. Εντός μόλις 15 λεπτών, οι τεχνικοί παρείχαν πληροφορίες για το γεωγραφικό πλάτος και μήκος, την ακτίνα κάλυψης του σταθμού βάσης από τον οποίο δρομολογήθηκε η κλήση και την εκτιμώμενη απόσταση του καλούντος από το σταθμό. Οι πληροφορίες αυτές βοήθησαν τις αρχές και τα σωστικά συνεργεία να οριοθετήσουν την περιοχή στην οποία εκτυλίχθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης και εν συνεχεία να εντοπίσουν τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στο χιόνι.

Τα αιτήματα από το 112 διαχειρίζεται ειδική ομάδα τεχνικών, διαθέσιμη σε 24ωρη βάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την αρχή της χρονιάς, η Cosmote έχει συνδράμει σε 9 περιπτώσεις αιτημάτων για εντοπισμό μέσω του 112 και σε 15 αιτήματα από το Λιμενικό και την Αστυνομία, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι η κινητή τηλεφωνία σώζει ζωές.

Τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης, 112, στην Ελλάδα διαχειρίζεται και συντονίζει εξειδικευμένη ομάδα του ΟΤΕ για λογαριασμό της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.







Υπενθυμίζεται ότι το 112 εξυπηρετεί τους πολίτες που χρειάζονται βοήθεια σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε 24ωρη βάση. Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας ανεξάρτητα εάν ο καλών έχει τοποθετήσει κάρτα sim στο κινητό του τηλέφωνο ή όχι. Ακόμη κι αν το δίκτυο του καλούντος δεν λειτουργεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορεί να πραγματοποιηθεί κλήση στο 112 αρκεί να υπάρχει κάλυψη από άλλο δίκτυο.
__________________
Ο ανόητος ... ψάχνει τα λάθη των άλλων,
ο έξυπνος ... του εαυτού του,
αλλά ο σοφός ... όλους τους συγχωρεί !!!
Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Τροποποίηση σύμβασης Cosmote και καταγγελία συμβολαίων Kosttis Τηλεφωνία 14 26-01-2012 21:42


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:02.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!