GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 27-05-2012, 00:59
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Μηνύματα: 7,766
Προεπιλογή Τελικά τι θέλει ο Τσίπρας;

«Φορέας ελπίδας ο Ολάντ»

Τσίπρας: «Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στο ευρώ»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2012 22:15

Web-Only




Τον κίνδυνο «πλήρους καταστροφής» της ελληνικής οικονομίας από την πολιτική λιτότητας επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει τα πάντα ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να διατηρηθεί στο ευρώ».

Στη συνέντευξή του στο περιοδικό, που θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες αλλά τμήματά της προδημοσιεύει το Σάββατο η Deutsche Welle, ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει: «Δεν είμαστε αντίθετοι στις μεταρρυθμίσεις, λέμε μόνο ότι η λιτότητα απέτυχε», αναφέροντας επίσης πως θεωρεί «φορέα ελπίδας» τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Αν συνεχιστούν «οι πιέσεις και οι εκβιασμοί» με ένα πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο τόσο έκδηλα έχει αποτύχει, υποστήριξς, τότε η Ελλάδα σύντομα δεν θα είναι πράγματι σε θέση να πληρώσει τους πιστωτές της.

«Σε αυτήν την περίπτωση», λέει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «θα πάμε σε στάση πληρωμών, στην οποία θα μας έχουν κατά κάποιον τρόπο εξαναγκάσει να πάμε. Κάτι τέτοιο θα καταστεί επικίνδυνο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία».

«Τα οικονομικά συστήματα όλων των χωρών είναι σήμερα τόσο στενά συνυφασμένα, ώστε να μην μπορεί κανείς να περιορίσει γεωγραφικά την κρίση. Είναι πρόβλημα όλων των χωρών και όλων των οικονομιών» επισήμανε.

«Όταν ξανάρθετε στο Βερολίνο ίσως να είστε Πρωθυπουργός» είπε στον Αλ.Τσίπρα ο δημοσιογράφος, ρωτώντας τον: «Θα είναι τότε ακόμα η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης;».

«Φυσικά, θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να διατηρήσει το ευρώ» απαντά, λέγοντας πως «καταβάλλουμε προσπάθειες να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι είναι και δικό τους συμφέρον να σταματήσουν επιτέλους τις υπαγορεύσεις λιτότητας. Χρειαζόμαστε μια πολιτική, που δεν θα καταστρέφει την ελληνική οικονομία, αλλά θα επιτρέψει και πάλι να υπάρξει ανάπτυξη. Αν δεν αλλάξει η γραμμή της λιτότητας, η συνέπεια θα είναι η πλήρης καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Και κάτι τέτοιο θα σήμαινε πραγματικό κίνδυνο για το ευρώ».



Αυτά τα παλληκάρια στο ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν τι θέλουν; Είτε ξέρουν ακριβώς τι θέλουν και με τη δι/πολυγλωσσία επιδιώκουν το στόχο τους, είτε είναι απλά νηπιαγωγείο.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θέλουμε εμείς, ο λαός.....

Α και για να μην ανοίγω καινούριο θέμα.... νέο μακελειό στη Φινλανδία...αυτοί δεν είναι που μας κουνάν επίσης το δάχτυλο; Σιγά σιγά θα το βάλουν όλοι εκεί που ξέρουμε....

Κατά τη γνώμη μου η ΕΕ όπως την ξέρουμε σήμερα είναι τελειωμένη υπόθεση..... Ας αποφασίσουμε για το μέλλον μας....
Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:24.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!