GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 21-11-2012, 10:16
gako Ο/Η gako βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2010
Περιοχή: ATHINA-HRAKLEIO KRHTHS
Μoto: BMW 1200GS
Μηνύματα: 30
Προεπιλογή Husqvarna TE 449 RR: Έτοιμο για Dakar

Husqvarna TE 449 RR: Έτοιμο για Dakar


Το TE 449 που θα συμμετάσχει στο Rally Dakar έχει προετοιμαστεί από την Speedbrain και υποστηρίζεται εργοστασιακά από την Husqvarna.



Μια μοτοσικλέτα που προορίζεται για να κατακτήσει τον δυσκολότερο αγώνα του κόσμου-το Rally Dakar-παρουσίασε η Husqvarna στην EICMA σε συνεργασία με τον σπεσιαλίστα του είδους Speedbrain.Το εν λόγω πρωτότυπο έχει εξελιχθεί σημαντικά από το μοντέλο που έκανε την εμφάνισή του στον θρυλικό αγώνα του 2012. Την εξέλιξη του κινητήρα των 449,5 κ.εκ. έχει αναλάβει αποκλειστικά η Husqvarna και τα υπόλοιπα η εμπειρότατη ομάδα της Speedbrain, μεταξύ άλλων την εξέλιξη του πλαισίου αλλά των τριών ρεζερβουάρ δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην κατανομή του βάρους.






Το φέρινγκ είναι κατασκευασμένο από Κέβλαρ και ανθρακονήματα όπως και η ποδιά του κινητήρα ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί και στην αεροδυναμική της μοτοσικλέτας, ενώ το βάρος ανέρχεται στα μόλις 137 κιλά. Για τις αναρτήσεις του χρησιμοποιεί ένα ανεστραμένο πιρούνι 50 χλστ. της WP και ένα αμορτισέρ της ίδιας εταιρίας με διαδρομές 300 και 320 χλστ. αντίστοιχα.


Η Speedbrain ιδρύθηκε το 2006 και ήταν η εταιρία πίσω από την επιτυχημένη επιστροφή της BMW στο διάσημο αγώνα αντοχής, το 2011, κατά τον οποίο η ειδικά τροποποιημένη G450X κατάφερε να κερδίσει και κάποιες ειδικές διαδρομές.



Όλα τα...απαραίτητα προς πληροφόρηση του αναβάτη.



Η Speedbrain συμμετείχε με την ίδια επιτυχία και την επόμενη χρονιά με το Husqvarna TE 449, το οποίο και βασίζεται στο enduro της βαυαρικής εταιρίας. Στα χέρια μάλιστα του Ισπανού Joan Barreda, η μοτοσικλέτα κατάφερε να κερδίσει έξι ειδικές του Rally Dakar.


Ιδιαίτερα στενή η TE 449 με το βάρος της εξέλιξης του φέρινγκ να έχει πέσει και στην αεροδυναμική.



Αυτή τη φορά η Husqvarna θα συμμετέχει με πέντε μοτοσικλέτες από τις οποίες οι τέσσερις θα έχουν εργοστασιακή υποστήριξη. Οι επίσημοι αναβάτες θα είναι οι Joan Barreda (Ισπανία), Paulo Concalves (Πορτογαλία), Matt Fish (Η.Π.Α.) με την τέταρτη θέση να έχει μείνει προς το παρόν κενή. Με την TE 449 θα υπάρχει και ιδιωτική συμμετοχή στο πρόσωπο του Ισπανού Jordi Viladoms. Η εταιρία θα εξελίξει και μια έκδοση της μοτοσικλέτας την οποία έχει σκοπό να παραχωρεί σε ιδιωτικές ομάδες κάτι που αναμένεται να γίνει το 2014.



Από ανθρακονήματα και κέβλαρ έχει φτιαχτεί και η ποδιά που βοηθά στη συγκράτηση του βάρους σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:43.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!