GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Κόσμος

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Παλιό 15-03-2013, 13:52
Hekima Ο/Η Hekima βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: R1200GS Συνοδηγός
Μηνύματα: 9,103
Προεπιλογή Το σπίτι του βράχου

Χτισμένο στη μέση του πουθενά, πάνω σε ένα βράχο στον ποταμό Ντρίνα στη Σερβία, το σπίτι που έχτισε το 1968 ο Μίλα Μάντιτς έχει τραβήξει τα βλέμματα χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή και θέλουν να δουν το κτίσμα που φαίνεται σαν να επιπλέει πάνω στο νερό.

Σε αυτό συνέβαλε και η Ιρέν Μπέκερ, φωτογράφος από την Ουγγαρία που βρέθηκε στη Σερβία τον περασμένο Αύγουστο, έβγαλε φωτογραφία το εντυπωσιακό κτίσμα και από τότε έγινε χαμός στο Διαδίκτυο. Μάλιστα το National Geographic τη χαρακτήρισε μία από τις καλύτερες «Φωτογραφίες της Ημέρας» για τον μήνα Αύγουστο.

Το σπίτι απέκτησε πρόσφατα τεράστια φήμη, παρά το γεγονός ότι έχει χτιστεί πριν από 40 χρόνια.

Τότε ο Μίλα Μάντις με τη βοήθεια φίλων του έχτισε τα θεμέλια του σπιτιού του πάνω σε έναν βράχο στη μέση του ποταμού Ντρίνα.

Μόλις ο Μάντιτς ολοκλήρωσε την κατασκευή του νέου του σπιτιού, το οποίο είναι φτιαγμένο ε\από ξύλο και μέταλλο, εγκατέλειψε το διαμέρισμα που είχε στο Βελιγράδι και μετακόμισε κυριολεκτικά μέσα στη φύση.

Δίπλα από το σπίτι υπάρχει μια μικρή βάρκα για τις μετακινήσεις του Μίλια, ενώ για περίπτωση κινδύνου έχει τοποθετήσει και μια φουσκωτή βάρκα στο πίσω μέρος του σπιτιού.

Από το 1968 μέχρι και σήμερα, ο Μίλια έχει αναγκαστεί να επισκευάσει το σπίτι του έξι φορές, καθώς λόγω των πλημμύρων έχει υποστεί μεγάλα προβλήματα.

Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:31.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!