![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
δεν ξερω αν ειμαι δικαιος ανθρωπος αλλα σιγουρα δεν χάλασα μεσα στην λαμογια του ιδιωτικου τομεα!! Απο αυτον τρωω και πινω και τον σεβομαι για αυτο!!! Αν δεν υπηρχε ο ιδιωτικος τομεας 5,500,000 ανθρωποι μεσα και οι ελευθεροι επαγγελματιες (το αλλο 1,500,000 ειναι Δ.Υπάλληλοι) θα ζητιανεβαν στους δρόμους!!! αν δεν υπηρχε ο Ι.τομεας ακομα στην περιοδο του μεσοπολεμου θα ημασταν με οτι συνεπαγεται αυτο!!!! Οπωσδηποτε ομως βλεπω την σκληρη αληθεια και με αυτην πορευομαι και φυσικα δεν παω με τον σταυρο στο χερι.....ξερω τι να περιμενω και τι με περιμενει!! Ακομα, δεν εχω μαθει να εκβιαζω με οποιοδηποτε τροπο και τον οποιονδηποτε αφου γνωριζω οτι το ''λαμογιο'' αφεντικο εχει το μαχαιρι εχει και το πεπονι και με πληρωνει να κανω μια εργασια για να του αποφερει κερδη κι εμενα εισοδημα για να ζησω την οικογενεια μου!! Πολλα ¨η λιγα δεν εχει σημασια, εχω μυαλο να κρινω αν με συμφερει ¨η οχι!!!! Δεν θα κανω εγω τον τροχονομο στα κερδη του αλλουνου!! Δικα του ειναι, φυσικα με την εργασια την δικια μου αλλα και το μυαλο το δικο του για να εχω εγω εργασια, και οπως θελει τα διανεμει!! Θελει να μου δωσει αυξηση...τον ευχαριστω πολυ, δεν θελει να μου δωσει αυξηση και θελει να τα φαει στα μπουζουκια με το καθε ξε####....μεγεια του με χαρα του.......παλι θα τον ευχαριστω!!! Εγω το χερι που μου δινει φαι δεν τον κτυπάω....το φυλάω!!!!!!!! Το να κανω απεργιες για να μου δωσει περισσότερα δεν θα αποφερει τιποτε διότι 1) αν δεν εχει δεν θα μου δωσει, 2) πολυ πιθανον να βρεθω στον δρομο και να χασω και αυτα τα λιγα και τα πολλα και 3) ειναι στην κριση του αν θα μου δωσει αυξηση ¨η οχι, δικια του ειναι η επιχειρηση και οχι δικια μου!!!! Τέλος, εχω μαθει να τιμαω τον λογο μου και κυριως την υπογραφη μου οταν την βαζω σε ενα χαρτι και δεν θα κατεφευγα ΠΟΤΕ σε απεργια - με την παροτρυνση των ''μονιμων'' εργατοπατερων που για δικους τους ''τεμπελικους'' λογους με βαζουν προστανζα - για να εκβιασω την μονιμοποιηση μου!! Ειναι ανανδρο και ανθελληνικο αν το δεις βαθεια!!!! Συμπερασματικα, μου αρεσει η αληθεια οσο σκληρη και να ειναι και δεν παρασερνομαι απο αποφθευγματα του τυπου ''τον καυμενο εχασε την δουλεια του'' ¨η ''τα 500ε που περνουν οι συμβασιουχοι τους μαρανανε και οχι τα 20,000 που περνει ο ταδε στην ιδια εταιρεια....'' κ.λ.π. Ας ειχαν το μυαλο αυτοι που διαμαρτυρονται να σπουδασουν, να δουλεψουν, να δημιουργησουν, να βρουν το καταλληλο μεσο, να πολιτικοποιηθουν, να οργανωθουν σε κομματα (αφου αυτο ηταν η εισοδος στο δημοσιο μεχρι σημερα), να ξαπλωσουν σε κρεββατια οι κυρίες, να στησουν κ...λο οι κυριοι κ.λ.π και να παρουν αυτα τα 20,000+!!!!! Κι οχι να εχουν υπερτατο ονειρο και σκοπο την μονιμοποιηση στο δημοσιο εις βαρος του ιδιου του κρατους!!!!! Ολοκληρη γερμανια με 70,000,000 κατοικους εχει 50,000 Δ.Υπαλληλους και η Ελλαδα με 10,000,000 εχει 1,500,000!!!!! Λες να στενοχωρηθω που θα απολυθουν μερικοι συμβασιουχοι ¨η οχι? Καιρος ειναι να δουν κι αυτοι την σκληρη αληθεια οπως την βλεπουμε και την βιωνουμε ολοι οι άλλοι που δεν εχουμε διχτυα ''πολιτικης'' ¨η ''συνδικαλιστικης'' προστασιας!!! Welcome to the real world mate!!!!!! Το να καθομαι και να απεργω εκβιαζοντας την οποια κυβερνηση, να βγαινω στους δρόμους και να φωναζω για κατι που αν δεν γινει (αναφερομαι στα μετρα) την αλλη μερα ουτε μισθος θα υπαρχει ουτε δουλεια, ουτε τιποτε, και γενικα να συμπεριφερομαι σαν αφεντικο στην δουλεια του άλλου με συγχωρεις δεν το κανω ουτε ποτέ θα το κανω!!!!!! Οσο για την δυναμη.......εχω μπόλικη, θα τα καταφερω ειτε με τον ενα ειτε με τον άλλο τροπο!!!! Σημ. τι εννοεις με '' το γεγονός ότι είσαι άνεργος για 3 μήνες και 10 μέρες μετά απο 29 έτη εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (πράγμα δύσκολο)''??? Last edited by GeorgeP; 30-06-2010 at 10:21. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Θεοποιείς τον ιδιωτικό τομέα και ρίχνεις σταθερά στα τάρταρα συλλήβδην τον δημόσιο τομέα!! Και στον μεν και στον δε αυτός που τα έχει κάνει μαντάρα φίλε μου είναι το ίδιο το κράτος! Ανίκανο, ανεπρόκοπο, ανοργάνωτο και μονίμως κομματικοποιημένο έχει διαλύσει και τους δύο τομείς-πυλώνες της οικονομίας της χώρας! Η μόνη διαφορά οτι στο δημόσιο τομέα τα έκανε τρισχειρότερα απλά γιατί του ανήκει και τον αποδιάλυσε! Σήμερα απολύονται 100 ή 1000 στην κρατικοδίαιτη ΕΡΤ, αύριο 20-30 άτομα το μήνα από τις μεγαλοεπιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Στα δικά μου τα μάτια κατάντια και δυστυχία και τα δύο! Σε μια νορμάλ χώρα οι κανόνες θα έπρεπε να είναι ξεκάθαροι όσον αφορά ΚΑΙ τη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα! Οι περισσότεροι ιδιώτες έχουν ορθοποδήσει με φωτογραφικές διατάξεις, ρουσφετολογικά νομοσχέδια, κουμπαριές και κομματικές σχέσεις και βέβαια κατάντησε "καθεστώς" η εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού με την ανοχή/απάθεια/συνενοχή του ίδιου ανύπαρκτου κράτους. Αν έρθουν μαύρες μέρες στον δημόσιο τομέα, που ήρθαν κιόλας, θα έρθουν επίσης και στον ιδιωτικό Γιώργο. Κακό κράτος με άθλιο δημόσιο τομέα αλλά ανθηρό ιδιωτικό δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει.. Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε αδερφέ μου ανεξαρτήτως μάρκας και ταμπέλλας! Για να φτιάξουν τα πράγματα, είτε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα θέλει στιβαρή κυβέρνηση με θέληση για αλλαγές και ισονομία....πριν πάμε όλοι στον πάτο! |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Δεν θεοποιω τον Ιδ. τομεα απλα υπογραμμιζω την ''σκληροτητα'' του εν σχεση με το δ.Τομεα!! Στον Ιδιωτικο π.χ. δεν απεργεις για τιποτα, μονον παρακαλεις οταν θελεις κατι!! |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
και φυσικά εννοούσα πως δεν μπορείς να τεμπελιάσεις στον ιδιωτικό τομέα σε σχέση με τον δημόσιο.αντιθέτως θα πρέπει πολλές φορές να παλέψεις ακόμη περισότερο για την καταξίωση. και μου έκανε εντύπωση η ορθή σκέψη,την ώρα που τόσος καιρός αναδουλειάς θα μπορούσε κάλλιστα να σου είχε αλλάξει τα μυαλά. σου εύχομαι πάλι καλή δύναμη και φυσικά το ξέρεις και εσύ πως ο ικανός άνθρωπος και αυτός που έχει όρεξη για δουλειά,δεν χάνεται ποτέ |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Και παλι σε ευχαριστω και για το θαρρος που μου δινεις αλλα και για τα καλα σου λογια φίλε μου!! |
|
|||
|
|||
![]()
Ένα σχετικό άρθρο του δημοσιογράφου Μάνου Αντώναρου, αδερφού του πρώην κυβερνητικού εκπρόσωπου και γιού του γνωστού γελοιογράφου Αρχέλαου.
Ίχνος αλήθειας να υπάρχει σε αυτό το άρθρο, σκεφτείτε τα λαμόγια τι έκαναν (και τι κάνουν) τα λεφτά που πληρώνουμε με το έτσι θέλω τόσα χρόνια στη ΔΕΗ... Βάλτε τα bonus εκεί που ξέρετε! by Mano Antonaros on Saturday, August 14, 2010 at 6:52am Αξιότιμε κ. Υπουργέ! Αγαπητέ κ. Γερουλάνε! Σας γράφω αυτή την ανοικτή επιστολή (note το λέμε εμείς εδώ στο FB) για να σας ενημερώσω: Οσο εργαζόμουν στην ΕΡΤ βρέθηκα σε πολλές συσκέψεις υψηλότατου επιπέδου της εταιρίας. Είχα την μεγάλη τιμή να ακούσω από κοντά τις απόψεις διευθυντών, εντεταλμένων συμβούλων, για ΜΟΝΟ εξωτερικές παραγωγές και για λοιπά απαράδεκτα υψηλά έξοδα δημοσίων σχέσεων, ταξιδιών κ.λ.π. Είμαι 30 χρόνια στα media και δεν θυμάμαι ποτέ να άκουσα τόσες ανοησίες μαζεμένες. Προσωπικά δεν πήρα τον λόγο ποτέ όχι γιατι δεν είχα γνώμη,αλλά επειδή δεν ήμουν διευθυντής, καθώς ο ίδιος το'χα αρνηθεί. Αυτό βέβαια είχε σαν συνέπεια να μην έχω λόγο, δικαίωμα (φτου κακά) υπογραφής, αλλά και την μεγάλη ηθική πολυτέλεια να μην παίρνω τον υπέρογκο μισθό της αντίστοιχης θέσης, που μεταξύ μας και συγχωρείστε μου την έκφραση...μπαρμπούτσαλα θέση είναι. Αγαπητέ μου Υπουργέ, Πρέπει να ομολογήσω ότι πολύ τις διασκέδαζα ως θεατής αυτές τις συσκέψεις. Ηταν σαν μπλακ τζακ που όλοι στο τέλος κέρδιζαν την μπάνκα. Το μοναδικό που μου χάλαγε τη διάθεση είναι ότι σχετικά συχνά υπήρχε στην(χρυσή) ταμπακιέρα και το αίτημα μερικών εργαζομένων στην ΕΡΤ, που είχαν ανάγκη μιας αύξησης ή έκακτου βοηθήματος50-100 ευρώ. Συνήθως την ζητούσαν άνθρωποι που είτε οι ίδιοι, είτε τα παιδιά τους ή η γυναίκα τους, ή οι γονείς τους είχαν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Εκεί υπουργέ μου, θαύμασα τον ρεαλισμό του συστήματος... Ούτε μία φορά δεν εγκρίθηκε παρόμοιο αίτημα. Ομολογώ ότι ούτε απορρίφθηκε... απλώς η αγαπημένη έκφραση των συσκεπτομένων ήταν: «Ας το συζητήσουμε την άλλη φορά!» Για έναν περίεργο λόγο Υπουργέ μου, αυτή η (χίλια συγγνώμη) ΓΑΜΗΜΕΝΗ«άλλη φορά» δεν ήρθε ποτέ. Μάλλον εν τω μεταξύ θα γιατρεύτηκαν οι άνθρωποι. Είναι γνωστό ότι η ιατρική κάνει θαύματα στις μέρες μας. Προχθές διάβασα για τις λίστες με τα bonus. Για τις χρονιές που ήμουν στις συσκέψεις. Σας δίνω τον λόγο της συνείδησης μου, ποτέ δεν άκουσα για bonus. Μάλλον θα τις συζητούσαν αναμεταξύ τους σε μεταμεσονύχτιες συσκέψεις, όταν εγώ ήμουν σπιτάκι μου. Δάκρυσα που δεν ήμουν παρών να τους χειροκροτήσω για τα bonus που μοίραζαν ο ένας στον άλλον... Προφανώς μιλάμε για τιτάνες των media και της δημιουργικότητας...Bonus-βραβεία για το...Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για την Eurovision...και προς Θεού να μην το ξεχάσω τα bonus για την άψογη τηλε-διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων. Όχι, δεν σας ειρωνεύομαι κ. Υπουργέ. Αν δεν με πιστεύετε ρίξτε μια ματιά στις λίστες. Ένας μάλιστα επειδή ήθελε να πάει διακοπές με την αγαπημένη του της έδωσε 2 μισθούς bonus για ρεπορτάζ, που δεν ήταν καν αποκλειστικό. Ένας άλλος...της ραδιοφωνίας... έδινε κάθε χρόνο 3 μισθούς bonus στον εαυτό του, για ένα πρόγραμμα που δεν άκουγε ούτε η μάνα του. Ενας άλλος έδινε επίσης 3 μισθούς bonus ετησίωςστον εαυτό του, γιατί ήξερε το κόλπο πώς να δίνει bonus. Bonus δίνανε και σε έναν κοπρίτη παραγωγό που αντί να χρησιμοποιείτα μέσα της Κρατικής Τηλεόρασης, νοίκιαζε απ' εξω... Όχι, κ. Υπουργέ μου, δεν είναι το όνομά μου στις λίστες των bonus. Ως «Αντώναρος» με αδελφό κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα έπρεπε «υπο κανονικές συνθήκες» να είμαι ο βασιλιάς των bonus... ξέρω γω;...να μου δίνανε bonus φαλάκρας... 8 φορές τον μισθό μου κάθε χρόνο. Δεν μου δωσανε –και τους ευχαριστώ από τα βαθη της καρδιάς μου γι' αυτό- επειδή μάλλον δεν πέρασε από το μυαλό μου να τους ζητήσω. Το λέω αυτό με πίκρα Υπουργέ μου, γιατί πριν από μερικούς μήνεςμε την κοιλιά της γυναίκας μου τούρλα (στις 31.12.2009) πήρα το καπελάκι μουκαι έφυγα σαν κύριος από την ΕΡΤ. ΟΛΟΙ οι άλλοι ακόμα εκεί είναι. Καλά κάνουν οι άνθρωποι... αλλά εγώ τους φτύνω κατάμουτρα. Αυτό είναι το δικό μου πανάκριβο bonus που απονέμω στον εαυτό μου. ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΩ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ! Όχι για τα bonus που πήρανε...αλλά για 50-100 ευρώ που δεν δίνανε στους ανθρώπους που τάχανε ανάγκη. Όχι, κ. Υπουργέ μου, δεν σας ζητώ τίποτα. Aφού το ονομά μου δεν είναι σ' αυτή λίστα της ντροπής δεν έχω τίποτα να ζητήσω απότην ΕΡΤ σας. Ταχω όλα... ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΕΡΤ! ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ,ΟΧΙ!!! Ηταν τα πιο άχρηστα χρόνια της καριέρας μου... Αν και τώρα που το σκέφτομαι... ναι... ναι... τώρα που το σκέφτομαι...μιας και ψάχνετε Πρόεδρο... δεν με κάνετε εμένανε (δεν πειράζει καλέ, που ΔΕΝ έχω τα ΤΥΠΙΚΑ προσόντα) ΑΜΙΣΘΙ για 2-3 μήνες-μέχρι να βρείτε κάποιον κατάλληλο- να τους κόψω τον #### φέτες και να τους τον δώσω τηγανητό με σως bonus να τον φάνε; Μετα τιμής Μάνος Αντώναρος |
|
||||
|
||||
![]() Απόσπασμα:
Ρούφαγαν όσο μπορούσαν ..... ![]() ![]() .
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ (ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ)ΣΤΗΝ ΕΡΤ | MARK | Μου τη δίνει που ..... | 2 | 15-02-2010 20:00 |
ΕΡΤ Οπτικοακουστικό αρχείο | leonidas | Διάφορα | 14 | 01-04-2009 12:43 |