![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
απο οτι εχω υποψη μου το τουρκικο προξενιο στη Σαλονικη ηταν το σπιτι που γενηθηκε ο κεμαλ κε ο δρομος ονομαζεται οδος δημοκρατιας .
να ημου δημαρχος σε αυτη την πολυ το πρωτο που θα εκανα θα αλλαζα την οδο απο δημοκρατιας σε οδο Νικηταρα κε οταν θα εψαχνα τα τουρκακια να δουν πιος ηταν ο Νηκηταρας να ανακαληπτο το Νηκηταρα το τουρκοφαγο |
|
|
|||
|
|||
|
Ο Κεμάλ γεννήθηκε στην Χαραυγή, ένα χωριό έξω από τον Λαγκαδά.
Τώρα, τι να πω, αν όντως αυτή η πληροφορία ευσταθεί... Εδώ άλλαξε το λογότυπο του Δήμου "κολλώντας" την ημισέληνο στην προτομή του Μ. Αλεξάνδρου... Δεν ξέρω τι να πω... |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Καλός ο τουρισμός, αλλά θέλει και τρόπο το "στήσιμο" . . . και γενικά οι γείτονες μας μη δούνε κάποιον να σκύβει . Και λίγα λόγια για το σπίτι: Η σημερινή κατάσταση Σήμερα ούτε απομεινάρια του σπιτιού του Κεμάλ υπάρχουν, ούτε του τζαμιού. Μπορεί από τη Θράκη οι μουσουλμάνοι μαθητές που πραγματοποιούν εκδρομές να οδηγούνται υποχρεωτικά για προπαγανδιστικούς λόγους στο δήθεν σπίτι του Κεμάλ στην Αγίου Δημητρίου στο προξενείο, για να προσκυνήσουν, εκείνοι, όμως, που το επιβάλλουν ξέρουν πολύ καλά ότι το σπίτι ήταν στο Σαρή Γιαρ. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που ακόμα και σήμερα -όπως μας λένε κάτοικοι της Χρυσαυγής- έρχονται Τούρκοι κατ’ ευθείαν στη σημείο, όπου υπήρχε το σπίτι και προσκυνάνε… Πριν λίγο καιρό, ένα πούλμαν γεμάτο ταξιδιώτες από την Τουρκία και ο Τούρκος πρόξενος πήγαν και επισκέφτηκαν το χώρο και προσκύνησαν. Αν πριν από 30 χρόνια υπήρχαν χαλάσματα του σπιτιού και του Τζαμιού, που θύμιζαν τον παλιό τούρκικο οικισμό, σήμερα ούτε αυτά υπάρχουν, παρά μόνο ένα απέραντο χωράφι… http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...5FgUfaLHp3W0Tw |
|
|
|||
|
|||
|
Χρυσαυγή - Χαραυγή... Νικόλα εμπερδεύθην!
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Μιχάλη μου ο δρόμος μπροστά από το Προξενείο λέγεται Αγίου Δημητρίου και αναφέρεται στον πολυούχο της πόλης μας
|
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
|
|