Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
Επαθα τιποτε που πηγαινα εσπερινο και δουλευα το πρωι? εγω γιατι το εκανα και τα σημερινα παιδια δεν μπορουν?
Και τελος παντων οι γονεις μας και δουλευαν και σπουδαζαν, αφου το εκαναν αυτοι μπορουμε να το κανουμε κι εμεις....απλα δεν θελουμε!
|
...η παιδικη εργασια ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με σπουδες/σχολειο και για εμενα ειναι σημαντικη στην σωστη αναθρεψη του παιδιου...δεν ειναι σωστο το παιδι να μεγαλωνει με τα παντα ετοιμα χωρις να καταλαβει το τι σημαινει να βγαζεις τα λεφτα που ξοδευεις...
Πρακτικη που ακολουθειτε σε μεγαλο βαθμο στο εξωτερικο...και απο αυτα που εχω δει μπορω να κρινω οτι ειναι θετικοτατο στην ψυχολογια και στην παιδεια των παιδιων...
ετσι μεγαλωσα και εγω με μαθανε να μην θεωρω ποτε δεδομενο οτι η οικογενεια μου θα μου παρεχει τα παντα free of charge...αν δεν το ειχα μαθει απο μικρος δεν θα μπορουσα να ανταπεξελθω σε καποια "απροοπτα" στην ζωη μου...
οφειλω να πω οτι οταν δουλευα μικρος και ελεγα οτι δεν μπορω να παω καπου (βολτα, μπαλα κτλ κτλ) γιατι πρεπει να δουλεψω (οικοδομη οικογενειακη υποθεση βλεπεις, σερβιτορακος οταν δεν υπηρχε μεροκαμματο στην επιλογη 1 κ.ο.κ) αρκετοι απο τους συμμαθητες φιλους κτλ κτλ με κοιταζαν σαν εξωγιηνο...
Αλλα Γιωργο πρεπει να συμφωνεις οτι αλλο η παιδικη εργασια ως μεσω μαθησης/διαπαιδαγωγησης και συνησφορα σε καποια "εξοδα" της οικογενειας και εντελως αλλο να φτασει να γινει εξαναγκασμος για την επιβιωση μιας οικογενειας...
οπως π.χ ηταν στην εποχη των πατεραδων μας...τοτε εχουμε γυρισει πολυ πισω...και δεν πρεπει να ειναι αυτο το ζητουμενο...
και αυτο φοβαμαι οτι γινεται πλεον...