GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα > Μου τη δίνει που .....

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 16-09-2011, 19:50
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS
Προεπιλογή Απάντηση: ΕΛ.ΑΣ. Το Μεγαλείο σου...

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits Εμφάνιση μηνυμάτων
Έστω ότι έχεις δίκιο, έχω όμως μία απορία.
σε όλους αυτούς γιατί άραγε έχει εμπεδωθεί η αίσθηση της ατιμωρησίας και δεν φοβούνται μήπως τους τσιμπήσουν....

Πως είναι δυνατόν να σταματάνε σε φανάρι ξεκράνωτοι δίπλα σε μοτοσυκλέτες της αστυνομίας και να μην τους λένε τίποτα....
Η μικροπαραβατικότητα όπως οι τροχονομικές παραβάσεις είναι κατεστημένο και τρόπος ζωής στην Ελλάδα. Το γιατί υπάρχει και το γιατί δεν υπάρχει η πολιτική (κυρίως) βούληση να αλλάξει αυτό … είναι μεγάλη κουβέντα και οι απόψεις πολλές.

Η αίσθηση ατιμωρησίας υπάρχει γιατί η πολυπαραβατικότητα των Ελλήνων οδηγών και η στατιστική τα κάνουν όλα.!!!!
Δηλαδή ,άντε και μετά από 2.000 σούζες/παντηλίκια, 500 κόκκινα, 800 ανάποδα σε μονόδρομο, 3.000 κινητά, 6.000 ταχυτητες,2500 κράνη/ζώνες κ.α…. πέφτει κάποιος στην <<τσιμπίδα>> και τρώει 500-600 ευρο κλήση, τι έγινε? Θεωρεί ότι ήταν άτυχος ,πληρώνει και συνεχίζει.

Εκτός των τροχονόμων , σπάνια θα έχει χρόνο να ασχοληθεί (και …μπλοκ κλήσεων να γράψει) αστυνομικός τμήματος τάξης ή άλλης υπηρεσίας όπως ΔΙΑΣ/Δελτα κ.α.Δεν είναι αντικείμενο αυτών των υπηρεσιών οι τροχονομικές παραβάσεις.

Ακόμα και τροχονόμος δεν θα αφήσει ( π.χ.) ποτέ την ρύθμιση στο φανάρι για να γράψει παραβάτη ή εάν έχει 2-3 συγκρούσεις σε εκκρεμότητα δεν θα σταματήσει τον ξεκράνωτο κι ας είναι μπροστά του…

Απ΄ την άλλη, όταν γίνονται μπλόκα και πέφτουν βροχή τα προστήματα υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από τον κόσμο …

Τελικά θέλουμε σκληρή τροχό-αστυνόμευση ή όχι ??? ας κάνει ο καθένας μια μικρή δημοσκόπηση στην παρέα του … π.χ. θέλει κάνεις να <<τρώει>> φωτογραφία γιατί πάει με 65 χιλ με όριο τα 50 … σε <<ξεχασμένο- νεκρό από κίνηση>> ορεινό δρόμο 10:30το βράδυ όπως έφαγαν φίλοι στην Αυστρία ?
Πραγματικά θέλουμε να γίνουμε <<Ευρώπη>> ή λέμε @@ για να περνά η ώρα ???... άβυσσος η ψυχή του (νέο)Έλληνα.
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 19:54
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι εύκολο να λες πράγματα έξω από τον χορό....αλλά εγώ αν ήμουν υπουργός οικονομικών θα ζητούσα από τον "ΠΡΟ.ΠΟ" να ξεσκίσει όσους μιλούν στο κινητό, μία έκτακτη εισφορά θα την γλυτώναμε σίγουρα...

Εκτός και αν όλοι είναι αστυνομικοί.........
Κινητό = 85% γυναίκες = …αστυφυλακίνες !!!

Εάν γινόταν κάτι τέτοιο το κράξιμο κατά της αστυνομίας θα ήταν άνευ προηγούμενου.
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 20:07
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Η μικροπαραβατικότητα όπως οι τροχονομικές παραβάσεις είναι κατεστημένο και τρόπος ζωής στην Ελλάδα. Το γιατί υπάρχει και το γιατί δεν υπάρχει η πολιτική (κυρίως) βούληση να αλλάξει αυτό … είναι μεγάλη κουβέντα και οι απόψεις πολλές.

Η αίσθηση ατιμωρησίας υπάρχει γιατί η πολυπαραβατικότητα των Ελλήνων οδηγών και η στατιστική τα κάνουν όλα.!!!!
Δηλαδή ,άντε και μετά από 2.000 σούζες/παντηλίκια, 500 κόκκινα, 800 ανάποδα σε μονόδρομο, 3.000 κινητά, 6.000 ταχυτητες,2500 κράνη/ζώνες κ.α…. πέφτει κάποιος στην <<τσιμπίδα>> και τρώει 500-600 ευρο κλήση, τι έγινε? Θεωρεί ότι ήταν άτυχος ,πληρώνει και συνεχίζει.

Εκτός των τροχονόμων , σπάνια θα έχει χρόνο να ασχοληθεί (και …μπλοκ κλήσεων να γράψει) αστυνομικός τμήματος τάξης ή άλλης υπηρεσίας όπως ΔΙΑΣ/Δελτα κ.α.Δεν είναι αντικείμενο αυτών των υπηρεσιών οι τροχονομικές παραβάσεις.

Ακόμα και τροχονόμος δεν θα αφήσει ( π.χ.) ποτέ την ρύθμιση στο φανάρι για να γράψει παραβάτη ή εάν έχει 2-3 συγκρούσεις σε εκκρεμότητα δεν θα σταματήσει τον ξεκράνωτο κι ας είναι μπροστά του…

Απ΄ την άλλη, όταν γίνονται μπλόκα και πέφτουν βροχή τα προστήματα υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από τον κόσμο …

Τελικά θέλουμε σκληρή τροχό-αστυνόμευση ή όχι ??? ας κάνει ο καθένας μια μικρή δημοσκόπηση στην παρέα του … π.χ. θέλει κάνεις να <<τρώει>> φωτογραφία γιατί πάει με 65 χιλ με όριο τα 50 … σε <<ξεχασμένο- νεκρό από κίνηση>> ορεινό δρόμο 10:30το βράδυ όπως έφαγαν φίλοι στην Αυστρία ?
Πραγματικά θέλουμε να γίνουμε <<Ευρώπη>> ή λέμε @@ για να περνά η ώρα ???... άβυσσος η ψυχή του (νέο)Έλληνα.

Τι είδους πολιτική βούληση χρειάζεται δηλαδή για να γράψει ο αστυνομικός ένα παραβάτη? Μήπως χρειάζεται προσωπική βούληση του κάθε ενός αστυνομικού, να εκτελεί τα καθήκοντά ανά πάσα στιγμή?

Οσον αφορά τις τροχονομικές παραβάσεις, πιστεύω ότι η "λάσκα" των αστυνομικών έχει επιφέρει το χάος που σήμερα επικρατεί στους δρόμους. και δεν μιλώ για μικροπαραβατικότητα, αλλά για καθημερινή παραβίαση φωτεινού σηματοδότη(για παράδειγμα) σε κάθε αλλαγή, κάθε μέρα, με η χωρίς την παρουσία των αστυνομικών που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή.

Τώρα το αν υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις απο τον κόσμο, εμένα ποσώς με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ΣΟΒΑΡΗ αστυνόμευση και όχι κατά το δοκούν και περαστασιακά του στυλ "προσέχτε βγήκαν για ζώνες", και δεν γράφουν όμως κινητά.

Και ναι, θέλω ευρωπαϊκού τύπου αστυνόμευση, και υπερδιαπλασιασμό προστίμων, διότι η ζωή μου, των δικών μου, και ΟΛΟΥ του κόσμου είναι ανεκτίμητη!

Last edited by gepol; 16-09-2011 at 20:08.
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 20:28
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gepol Εμφάνιση μηνυμάτων
...
Και ναι, θέλω ευρωπαϊκού τύπου αστυνόμευση, και υπερδιαπλασιασμό προστίμων, διότι η ζωή μου, των δικών μου, και ΟΛΟΥ του κόσμου είναι ανεκτίμητη!
Συμφωνώ, και να του κόβουν τον #### όποιου περνάει με κόκκινο, πηγαίνει με 70 σε κατοικημένη περιοχή και οδηγάει σαν μεθυσμένος επειδή μιλάει στο κινητό. ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι παραβάσεις, ανεξαιρέτως να τιμωρούνται. Όπως εγώ ξέρω πολύ καλά ότι μπορείς να οδηγείς έτσι και να μην "τρελαίνεσαι", έτσι να κάνουν και οι υπόλοιποι. Αδιακρίτως.

Όσοι έχουμε ζήσει στο εξωτερικό, ξέρουμε ότι όλα αυτά είναι εφικτά και σου κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη και ασφαλή.
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 20:41
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gepol Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι είδους πολιτική βούληση χρειάζεται δηλαδή για να γράψει ο αστυνομικός ένα παραβάτη? Μήπως χρειάζεται προσωπική βούληση του κάθε ενός αστυνομικού, να εκτελεί τα καθήκοντά ανά πάσα στιγμή?

Οσον αφορά τις τροχονομικές παραβάσεις, πιστεύω ότι η "λάσκα" των αστυνομικών έχει επιφέρει το χάος που σήμερα επικρατεί στους δρόμους. και δεν μιλώ για μικροπαραβατικότητα, αλλά για καθημερινή παραβίαση φωτεινού σηματοδότη(για παράδειγμα) σε κάθε αλλαγή, κάθε μέρα, με η χωρίς την παρουσία των αστυνομικών που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή.

Τώρα το αν υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις απο τον κόσμο, εμένα ποσώς με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ΣΟΒΑΡΗ αστυνόμευση και όχι κατά το δοκούν και περαστασιακά του στυλ "προσέχτε βγήκαν για ζώνες", και δεν γράφουν όμως κινητά.

Η αλλαγή νοοτροπίας ενός λαού δεν είναι στο χέρι ενός … τροχονόμου !

Το σύνολο σχεδόν του ΚΟΚ είναι <<μικροπαραβατικότητα>>, όπως το καφάσι με τις ντομάτες στο πεζοδρόμιο μπροστά από το μανάβικο, λίγα τραπέζια περισσότερα από αυτά της άδειας λειτουργίας κ.α που βλέπουμε καθημερινά σε διαφορές δραστηριότητες και όχι μόνο στην οδήγηση. Είναι μέσα στον τρόπο ζωής , στην καθημερινότητα του λαού μας.
Εάν, πως και πότε μπορεί να αλλάξει….............
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 20:48
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European

Απόσπασμα:
Συμφωνώ απόλυτα, η εκτέλεση του καθήκοντος όμως?
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 20:53
nivam Ο/Η nivam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Βόλος
Μoto: R1200GS 07 ΚawasakiTOP48(χορτοκοπτικό)

Απόσπασμα:
Μπορεί να είναι όμως στο χέρι ενός Διοικητή.
Το χω δει να συμβαίνει στο Βόλο.
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 21:06
megalopsyxos Ο/Η megalopsyxos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Deactivated Member

Μoto: SUZUKI GSXF 750 YAMAHA CRYPTON SPECIAL X 135

Απόσπασμα:
Πραγματικά θέλουμε να γίνουμε <<Ευρώπη>> ή λέμε @@ για να περνά η ώρα ???... άβυσσος η ψυχή του (νέο)Έλληνα.[/SIZE]
Aυτά τα ύπουλα ψευτοδιλήμματα "πως θέλουμε τον αστυνομικό, τον πολιτικό, τον εκπαιδευτικό, τον δικαστικό, τον εφοριακό, τον γιατρό...." κλπ είναι το προκάλυμμα συγκάλυψης και πηγή πολλών δεινών.

Τον θέλουμε όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, τη Νομοθεσία και τον Οργανισμό Λειτουργίας της Υπηρεσίας του να εκτελεί τα καθήκοντά του και όχι κατά το δοκούν και πως τον ...βολεύει!!!
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 21:24
Senior Member

Εκτός από ευχές και προσδοκίες , επί της πραγματικότητας έχουμε κάτι?
Άσε τους νόμους ή διάβασε τους πρώτα. Δεν θα το αναλύσω παραπάνω…
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 21:30
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ioannina

Απόσπασμα:

Το σύνολο σχεδόν του ΚΟΚ είναι <<μικροπαραβατικότητα>>, όπως το καφάσι με τις ντομάτες στο πεζοδρόμιο μπροστά από το μανάβικο, λίγα τραπέζια περισσότερα από αυτά της άδειας λειτουργίας κ.α που βλέπουμε καθημερινά σε διαφορές δραστηριότητες και όχι μόνο στην οδήγηση. Είναι μέσα στον τρόπο ζωής , στην καθημερινότητα του λαού μας.
Εάν, πως και πότε μπορεί να αλλάξει….............
Έχεις δίκιο.....
Reply With Quote
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο

Κανόνες καταχώρησης