GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 07-05-2010, 13:05
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700
Προεπιλογή Απάντηση: NTORA caput

Η διαγραφή της Ντόρας είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της Ν.Δ και μία απώλεια για τον Ελληνισμό.
Τι να πω σε αυτό. Εάν ζούσε η γιαγιά μου θα έλεγε το εξής Ηπειρώτικο. Χάθηκε η Βενετιά για βελόνι.. Εξήγηση σε αυτό στην Πόλη… Ψιλά τα κεφάλια αδέρφια. Τα Γαιδούρια που μας κυβερνούν κόψανε καπιστράνα .Ασυδοσία ,απληστία και κουτοφραγγιά. Συγνώμη για τα γραφόμενα αλά έχω πολλή οργή μέσα μου με όλα αυτά που βλέπω.
Να είστε όλοι καλά
Reply With Quote
Παλιό 07-05-2010, 14:03
aeriko Ο/Η aeriko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από napgeo Εμφάνιση μηνυμάτων
Η διαγραφή της Ντόρας είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της Ν.Δ και μία απώλεια για τον Ελληνισμό.
Τι να πω σε αυτό. Εάν ζούσε η γιαγιά μου θα έλεγε το εξής Ηπειρώτικο. Χάθηκε η Βενετιά για βελόνι.. Εξήγηση σε αυτό στην Πόλη… Ψιλά τα κεφάλια αδέρφια. Τα Γαιδούρια που μας κυβερνούν κόψανε καπιστράνα .Ασυδοσία ,απληστία και κουτοφραγγιά. Συγνώμη για τα γραφόμενα αλά έχω πολλή οργή μέσα μου με όλα αυτά που βλέπω.
Να είστε όλοι καλά
Για να μην υπάρχουν απώλειες, σε τέτοιες σοβαρές για το Εθνος στιγμές, η Ντόρα θα επιστρέψει και θα σώσει τον Ελληνισμό. Δεν γλυτώνουμε έτσι εύκολα από αυτούς
Reply With Quote
Παλιό 07-05-2010, 14:20
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs

Απόσπασμα:
Να είστε όλοι καλά
O κόσμος στις εκλογές νέου Προέδρου του Κόμματος της Ν.Δ. στις 29 Νοεμβρίου, είχε άλλη άποψη.
Reply With Quote
Παλιό 07-05-2010, 14:25
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 Εμφάνιση μηνυμάτων
O κόσμος στις εκλογές νέου Προέδρου του Κόμματος της Ν.Δ. στις 29 Νοεμβρίου, είχε άλλη άποψη.
Μάλλον ειρωνικά το έγραψε ο Ναπολέων...
Reply With Quote
Παλιό 07-05-2010, 14:33
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Δημήτρη μπορεί, δεν το ξέρω.
Αλλά νομίζω θα μας το απαντήσει... ο φίλος μας.
Βέβαια (όπως καλά γνωρίζεις) γενικά τα ποστ, τα κάνω μπάχαλο . Αλλά όπως λέει και ο Νίκος, χρειάζετε και αυτό....
Reply With Quote
Παλιό 07-05-2010, 14:40
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Απόσπασμα:
Να είστε όλοι καλά
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 Εμφάνιση μηνυμάτων
Δημήτρη μπορεί, δεν το ξέρω.
Αλλά νομίζω θα μας το απαντήσει... ο φίλος μας.
Βέβαια (όπως καλά γνωρίζεις) γενικά τα ποστ, τα κάνω μπάχαλο . Αλλά όπως λέει και ο Νίκος, χρειάζετε και αυτό....
Reply With Quote
Παλιό 07-05-2010, 15:40
MARK Ο/Η MARK βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Μoto: GS 1200R ADVENTURE

Δεν πάνε να πνιγούνε όλοι τους...........
Reply With Quote
Παλιό 07-05-2010, 18:14
italos Ο/Η italos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Athens-Gerakas
Μoto: R1200GSadv

Συνάδελφοι να βγάλουμε ένα δημψίφισμα στ φόρουμ να δούμε αν είμαστε υπέρ των νέων μέτρων ή κατα!!!

Αλλα να διευκρινήσουμε κάτι....άλλο τα μέτρα και άλλο η οικονομική ενίσχυση....!!!

Συνάδελφοι βαρέθηκα να βλέπω 50άρηδες να προσπαθούνε μέχρι και τώρα να περάσουνε τη κομματοσκυλίστική γραμμή τους πραγματικά το λέω αυτό!!!

Δεν πιστεύω να υπάρχει έστω κ ένας απο εμάς που να ήταν υπέρ των μέτρων...και τι θέλω να πώ με αυτό...

Άλλο η οικονομική ενίσχυση...ναι το "κολο"ΠΑΣΟΚ έπρεπε να πάει στο μηχανισμό στήριξης....αφου με τα φιλαράκια τους που τα πίνουν κάθε μέρα στο μπαρ της βουλής την "κολο"ΝεαΔημοκρατία καταφέρανε μέσα σε 35 χρόνια να φτάσουν το χρέος της χώρας στα 300δις ευρώ!!! το περνάμε έτσι το πόσο ....καθήστε κ σκεφτείτε για πόσα λευτά μιλάμε!!! Και άλλο τα μέτρα που έπρεπ να πάρει η κυβέρνηση...και εκί δυστυχώς κύριε Παπανδρέου κ κύριε Παπακωσταντίνου μιας και για κακή τύχη της χώρας σε εσάς έμελε ο κλήρος ν το χειριστείτε τα κάνατε μπάχαλο!!!!

Πουλήσατε το ιδρώτα των δημόσιων υπαλλήλων και των συνταξιούχων(θα τους πεθάνετε αλήτες μια ώρα αρχίτερα τους ανθρώπους) πού φτηνά....πάρα πολύ φτηνά ...και επείδη ξέρετε να κάνετε πολύ καλή προπαγάνδα.....φέρατε το λάο να χωριστεί σε 2 κοινωνικές τάξεις δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι....!! Διάβαζα τον συνάδελφο Γιώργο πιο πάνω και ομολογώ νευρίασα πάρα πολύ...αλλά έτσι είναι αυτά δεν το κακολογώ....Γιώργο δεν έχεις καταλάβει όμως κάτι φίλε πολύ σημαντικό και αν και είμαι 27 χρονών άσε με να προσπαθήσω να στο εξηγήσω μιας κ λές ότι έχεις κ παιδια....Τα μέτρα Γιώργο μου ήδη άγγιξαν κ τον ιδιωτικο τομέα(στις εργατουπαλληλικες σ΄χεσει....για τιις οικονομικές μην σου πώ τις προβλέψεις θα βάλεις τα μαύρα απο τώρα)..πώς?? μείωση του βασικού μισθού απο στα 540ευρώ καθαρά...αύξηση του ποσοστού απούσεων των των υπαλλήλων με ταυτόχρονη μείωση της αποζημίωσης στο 50%...να κάνεις το σταυρό σου φίλε να μην σε απολύσουνε δηλαδή.... και πολύ φοβάμαι ότι έρχονται και άλλα λίαν συντόμως.

Θέλω να σε φέρω λιγάκι στη φιλοσοφία για 3 γραμμές να καταλάβεις το πλήγμα ενός δημ.υπάλληλου και ενός συνταξιούχου.....θα στο κάνω τελείως τελείως απλοικά αν κ έχω ήδη ξεκινήσει μια έρευνα για το προσωπικο μου αρχείο μιας και τα σπουδάζω τα οικονομικα κάθε μέρα.

Παραδειγμα οικογένειας δημ.υπαλλήλων.
10/1/2010 εισόδημα οικογένειας 30000ευρω το χρόνο.
μείωση μισθού και ταυτόχρονη μείωση επιδομάτων. κ 30% επι των δώρων

2/5/2010 νέα μείωση στα εισοδήματα.....κατάργηση ή μείωση των δώρων.και εκ νέου κατάργηση των επιδομάτων!!

Όταν ένας πατέρας κ μια μάνα έχει 2 παιδιά που σπουδάζουνε...1 στεγαστικό δάνειο....1 κάρτα ....κτλ κτλ κτλ και έχει κάνει τον οικονομικό του προυπολογισμό και έρχεται ξαφνικα μια "μαύρη" κιριακή του ΜΑΙΟΥ και σου κάνει σύνολο στο 30% των αποδοχών σου....πώς τα βγάζεις πέρα Γιώργο μου????????? γτ εγώ δεν ξέρω κανέναν δημόσιο υπάλληλο να είναι πλούσιο...(μην μου αναφέρεις τους κλέφτες).....

Θα σου πώ εγώ πως .....πέρνει τηλέφωνο το γιό του κ του λέει...αγόρι μου ψάξε κ μια δουλειά στη επαρχία την ώρα που σπουδάζεις...αλλιώς γύρνα σπίτι και θα πηγαίνεις μόνο για τις εξεταστικες΄......στο άλλο το παιδί κόβει τα φροντιστήρια .....για τον εαυτό του κ τη γυναίκα του δεν το συζητάμε.....

Το έκανα τόσο μα τόσο απλά....για να μπορέσω να σε βάλω στη φιλόσοφία 1,5εκ. συνανθρώπων σου που λες ότι καλα΄τους έκανε....δημοσίων υπαλλήλων κ συνταξιούχων.

Για να έρθουμε κ στο διαταύτα.....τα μέτρα πλήτουν άμεσα όλους μας....και αυτό πρέπει να καταλάβουμε....

Το κόστος θα είναι τεράστιο για το βιοτικό επίπεδο όλων μα όλων των ελλήνων και το κέρδος για το κράτος θα είναι μηδαμινό(μόλις 0,7% του ΑΕΠ θα κερδίσει το κράτος απο τις μειώσεις αυτές...πληροφοριακά σου λέω δεν φτάνουν ούτε για τους τόκους μια δόσης απο αυτά που χρωστάμε)

Ο κύριος Γεννήματας που είναι μέσα στους κορυφαίους οικονομολόγους παγκοσμίως....βλέπει το μέλλον χειρότερο και με οικονομικά στοιχεία..."πιστεύει"(δεν λέει ότι αποδεικνύει) ότι τα μέτρα δεν θα βελτιώσουνε τπτ!!!

Η κυβέρνηση αντί να κινηθεί πρός την ανα΄πτυξη της αγοράς....της βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα...και να κοιτάξει να αντλήσει πόρους απο την ενχώρια δύναμη της...και είναι μεγάλη αυτή...αντιθέτως έπληξε τους πολίτες της...και χτυπάει στα εργασιακά για να γίνει η εργασία στην Ελλάδα ακόμα πιο ελαστική!!!

Μην κοιτάτε το δάσος η χρεοκοπία η μηχανισμός!!! Μηχανισμός βέβαια δεν το συζητάμε....αλλά όχι στα Τέσσερα.....μην πουλάτε την χώρα τόσο φθηνά!!!

Θα μπορούσαν να αναφέρω πάρα πολλά πολλά ακόμα αλλά ήδη τόσο μεγάλο κείμενο δεν θα το διαβάσουν κ πολλοί!!

Σύντομα όμως να πώ ...τη νέα τάση στην αγορά .....άυξηση του ΦΠΑ με ταυτόχρονη μείωση των μισθών = στάση της αγοράς = νέες απολύσεις = αυξηση της ανεργίας κτλ κτλ!!!

Κάποιοι ...συγνώμοι κάποιοι τεράστιοι οικονομολογοί λένε.....μείωση του ΦΠΑ απο 19% στο 15% .....λέτε να είναι άσχετοι???

Το κράτος προτίμησε την άμεση αύξηση του ΦΠΑ γτ???? απο 19% στο 21% γτ πήρε κατευθεία σε 1 βδομάδα +3δις ευρώ...γτ χρειαζόμασταν τα λευτά....και απο 21 σε 23% πάλι γτ το ίδιο θέλει να κάνει κ τώρα θα καρποφορήσει άμεσα 5δισ ευρώ για τις βραχυπρόθεσμες αναγκες μας...αλλά!!!!!!!!!! θα καταρεύσει η αγορά!!!

Τέλος πάντων!!!

Στις συζητήσεις της παρέας(όλη η παρέα μου με βαρια χαρτιά και προυπηρεσία) μου ένα πράγμα κυριαρχεί....η "μετανάστευση" σε κάποια άλλη χώρα με καλύτερες συνθήκες και περισσότερες ευκαιρίες!!!

Και αφήνουμε όλα τα κομματόσκυλα εδω πέρα να τσακόνονται μεταξύ τους....

Italos/Νίκος

Ωχ συγνώμη το θέμα έλεγε κάτι για μια Ντόρα ε???? μίσω πάω για χέσιμο.......δεν είναι κάτι κατά της Ντόρας που εμένα προσωπικά θα μου λείψει απο την πολιτική σκηνή είχε κάποιο πολιτικό λόγο.....αλλα δεν τη λυπάμαι έχει φάει τόσα κ τόσα που φτάνουν για να ζήσουν κ τα δεκασεγγονά της!

Last edited by italos; 07-05-2010 at 18:23.
Reply With Quote
Παλιό 09-05-2010, 23:18
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από italos Εμφάνιση μηνυμάτων
----------------------------------------------------------------------
Πουλήσατε το ιδρώτα των δημόσιων υπαλλήλων και των συνταξιούχων(θα τους πεθάνετε αλήτες μια ώρα αρχίτερα τους ανθρώπους) πού φτηνά....πάρα πολύ φτηνά ...και επείδη ξέρετε να κάνετε πολύ καλή προπαγάνδα.....φέρατε το λάο να χωριστεί σε 2 κοινωνικές τάξεις δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι....!! Διάβαζα τον συνάδελφο Γιώργο πιο πάνω και ομολογώ νευρίασα πάρα πολύ...αλλά έτσι είναι αυτά δεν το κακολογώ....Γιώργο δεν έχεις καταλάβει όμως κάτι φίλε πολύ σημαντικό και αν και είμαι 27 χρονών άσε με να προσπαθήσω να στο εξηγήσω μιας κ λές ότι έχεις κ παιδια....Τα μέτρα Γιώργο μου ήδη άγγιξαν κ τον ιδιωτικο τομέα(στις εργατουπαλληλικες σ΄χεσει....για τιις οικονομικές μην σου πώ τις προβλέψεις θα βάλεις τα μαύρα απο τώρα)..πώς?? μείωση του βασικού μισθού απο στα 540ευρώ καθαρά...αύξηση του ποσοστού απούσεων των των υπαλλήλων με ταυτόχρονη μείωση της αποζημίωσης στο 50%...να κάνεις το σταυρό σου φίλε να μην σε απολύσουνε δηλαδή.... και πολύ φοβάμαι ότι έρχονται και άλλα λίαν συντόμως.!
Φιλε Ιταλε, μην μου τα λες εμενα αυτα, ειμαι ηδη απολυμενος και χωρις δουλεια απο της 19/03/10!!!! το εχω ποσταρει κανα δυό φορες!!! Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο με καινε τα μετρα και ποσο τα ζω στο πετσι μου!!!!!!

Απόσπασμα:
Παραδειγμα οικογένειας δημ.υπαλλήλων.
10/1/2010 εισόδημα οικογένειας 30000ευρω το χρόνο.
μείωση μισθού και ταυτόχρονη μείωση επιδομάτων. κ 30% επι των δώρων

2/5/2010 νέα μείωση στα εισοδήματα.....κατάργηση ή μείωση των δώρων.και εκ νέου κατάργηση των επιδομάτων!!

Όταν ένας πατέρας κ μια μάνα έχει 2 παιδιά που σπουδάζουνε...1 στεγαστικό δάνειο....1 κάρτα ....κτλ κτλ κτλ και έχει κάνει τον οικονομικό του προυπολογισμό και έρχεται ξαφνικα μια "μαύρη" κιριακή του ΜΑΙΟΥ και σου κάνει σύνολο στο 30% των αποδοχών σου....πώς τα βγάζεις πέρα Γιώργο μου????????? γτ εγώ δεν ξέρω κανέναν δημόσιο υπάλληλο να είναι πλούσιο...(μην μου αναφέρεις τους κλέφτες).....

Θα σου πώ εγώ πως .....πέρνει τηλέφωνο το γιό του κ του λέει...αγόρι μου ψάξε κ μια δουλειά στη επαρχία την ώρα που σπουδάζεις...αλλιώς γύρνα σπίτι και θα πηγαίνεις μόνο για τις εξεταστικες΄......στο άλλο το παιδί κόβει τα φροντιστήρια .....για τον εαυτό του κ τη γυναίκα του δεν το συζητάμε.....

Το έκανα τόσο μα τόσο απλά....για να μπορέσω να σε βάλω στη φιλόσοφία 1,5εκ. συνανθρώπων σου που λες ότι καλα΄τους έκανε....δημοσίων υπαλλήλων κ συνταξιούχων..!
Ολα τα παραπανω τα περασα μεχρι τα 18 μου χρονια (τοτε μπηκα στην εργασια απο οπου απολυθηκα τον Μαρτη μετα απο 29 χρόνια) οταν ο πατερας μου εφερνε τον μισθο του σπιτι και κανανε ''ταμειο'' οπως λεγανε!! Τρεις το λαδι μια το ξυδι και πηγαινε λεγοντας! Το χαρζηλικι μου ηταν 100-300δρχ τον μηνα (στα 17 μου)και μεσα σε αυτα ηταν τα τσιγαρα μου και το τοτε γκομενακι μου!! Αλλα ετσι εμαθα να ζω κι ευτυχως το κρατησα μεχρι σημερα!!!!
Οτυαν το 1988 ο πατερας μου πηρε δανειο 10,000,000 δρχ για να αγορασει σπιτι τοτε το επιτοκιο ηταν 36% (κανε τον υπολογισμο σου) κι εγω επαιρνα 25000δρχ μισθο, τα 15000 φιλε μου τα εδιαν στον πατερα για να αποπληρωσει το δανειο γιατι τα δικα του δεν εφταναν!!! Αυτη ηταν και η συμφωνια μας πριν το παρει το δανειο και το σκεπτικο ηταν οτι θα μας εμενε το σπιτι μετα απο 30 χρόνια!! Ξερεις κανενα σημερα να σκεφτεται ετσι? πως δηλαδη? να δουλεψουμε ολοι στην οικογενεια για να φτιαξουμε κατι!!!! Οχι, το 90% λεει ''εχει ο Θεός''!! Για να μην μιλησω για τα παιδια που θελουν το prada τους (αφου τα άλλα ειναι banal, ce n'est pas sic''!!) κι ας δανειζεται η οικογενεια για να τους τα προσφερει ενω εκεινα ........καφε στην παλτεια γιατι λεει......σπουδαζουν!!!! Φιλε μου εγω σπουδαζα στην Αγγλια κι επειδη ο πατερας μου δεν ειχε δουλευα, ζουσα εκει και εστελνα κι εδω!!!! Ετσι ζουσανε οι ελληνες μεχρι το 1990 φιλε μου, μετα καλομαθε ο Ελληνας απο τα ευκολα δανεια!!! Εορτοδανειο θελεις παρε!! Διακοποδανειο θελεις παρε!!!!! και μετα.....''δεν εχω να πληρωσω και χα χα δεν εχω και τιποτα να μου παρεις Τραπεζα'', χρεος στην τραπεζα και εν συνεχεια χρεος της Ελαλδας στις αγορες αφου οι Τραπεζες δανειζονται απο τις ιδιες αγορες μεσω της Τραπεζης της Ελλαδος!! Γιαυτο και τις υποβαθμισανε προσφατα!!
Εγω στην θεση του παραπανω Δ.Υπαλληλου (και ιδιωτικου το ιδιο και χειροτερο ειναι) ουτε στεγαστικο θα ειχα ουτε καρτα!!!!! Την μονη παραχωρηση που θα εκαν στα παιδια μου ειναι να κανω το σκ@#το μου παξιμαδι για να σπουδασουν...τιποτε άλλο!!!! Χωρια που δεν θα εκανα 2 παιδια....ενα και καλο οπως τωρα!!!! Διοτι για εμενα το ''εχει ο Θεος'' δεν ισυε ουτε ισχύει!!! Εμαθα να ζω με αυτα που βγαζω και οχι με αυτα που δανειζομαι (¨η δανειζονται άλλοι για μενα-βλεπε αυξησει μισθων Δ.υπαλληλων μεσω δανειων της χωρας απο τις αγορες) για να ζησω!!!! Αυτη ειναι πλασματικη ζήση κι εχει αρχη και τελος!!!
3000 φιλε μου (2100 τωρα ) ειναι αρκετα λεφτα για να ζησει μια τετραμελης οικογενεια με σωστο ''ταμειο''!!! Αν χρειαζονται τα παιδια φροντιστηριο και μπορω θα δωσω αν οχι.....''κατσε μαγκα (στο/στα παιδια) και διαβασε γιατι λεφτα για φροντιστηριο δεν εχει!! Αν δεν μπορεις οριστε η φαμπρικα και ο μουτσος στα καραβια''!!! Σκληρο? ναι!! Αναγκαιο? δυο φορες ναι!!!! Αυτα με μαθανε οι δικοι μου και αυτα εφαρμοζω στην ζωη μου!!!!!!

Απόσπασμα:
Το κόστος θα είναι τεράστιο για το βιοτικό επίπεδο όλων μα όλων των ελλήνων και το κέρδος για το κράτος θα είναι μηδαμινό(μόλις 0,7% του ΑΕΠ θα κερδίσει το κράτος απο τις μειώσεις αυτές...πληροφοριακά σου λέω δεν φτάνουν ούτε για τους τόκους μια δόσης απο αυτά που χρωστάμε)..!
0.7% απο εδω , 1% απο εκει και 1,5% απο παραπερα μαζευεται ενα 25%!! Ετσι γινονται οι οικονομιες ειτε στην οικογενεια ειτε στην επιχειρηση ειτε στα κρατη!!!!

Απόσπασμα:
Ο κύριος Γεννήματας που είναι μέσα στους κορυφαίους οικονομολόγους παγκοσμίως....βλέπει το μέλλον χειρότερο και με οικονομικά στοιχεία..."πιστεύει"(δεν λέει ότι αποδεικνύει) ότι τα μέτρα δεν θα βελτιώσουνε τπτ!!!)
Δεν παμε για βελτιωση σε κατι, παμε για επανεκκινηση σε ολα!!!! Και αυτο το λενε οι άλλοι οικονομολογοι πιο μεγαλοι ¨η και πιο μικροι απο τον Κον Γεννηματα!!! Αν ειχες μια επιχειρηση στα ιδια χαλια με της Ελαλδας τι θα εκανες? μειωσεις μισθων, απολυσεις, θα εκλεινες τις μισες λαμπες (το 0,7%) και άλλα πολλα και συνναμα θα κοιταγες πως να παρεις ενα χαμηλοτοκο δανειο να εξωφλησεις τα προηγουμενα για να επανεκκινησης!! Αυτο γινεται τωρα, αλλα θελει υπομονη!!!

Απόσπασμα:
Η κυβέρνηση αντί να κινηθεί πρός την ανα΄πτυξη της αγοράς....της βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα...και να κοιτάξει να αντλήσει πόρους απο την ενχώρια δύναμη της...και είναι μεγάλη αυτή...αντιθέτως έπληξε τους πολίτες της...και χτυπάει στα εργασιακά για να γίνει η εργασία στην Ελλάδα ακόμα πιο ελαστική!!!
Με 300δις χρεος αναπτυξη γιοκ!!! Διοτι αναπτυξη σημαινει κεφάλαια που δεν εχει να δωσει η Ελλαδα!! Σε αυτες τις περιπτωσεις πρωτα εξοικονομεις, μετα αυγατιζεις (επενδυσεις στο εξωτερικο) και μετα δινεις (επενδυεις) στο εσωτερικο!!!

Απόσπασμα:
Μην κοιτάτε το δάσος η χρεοκοπία η μηχανισμός!!! Μηχανισμός βέβαια δεν το συζητάμε....αλλά όχι στα Τέσσερα.....μην πουλάτε την χώρα τόσο φθηνά!!!!!!
ξερεις γιατι παει ο επιχειρηματιας στον τοκογλυφο? διοτι καμια τραπεζα (βλεπε αγορες) δεν του δανειζει γιατι ειναι παταχτσης (Ελλαδα και Πολιτικη/κοι). τι νομιζεις οτι ο τοκογλυφος θα τον παρει τον επιχειρηματια στα ορθια? Στα τεσσερα φιλε μου θα τον παρει και αντι για σαλιο θα βαλει και σμυριδαλοιφη!!!!!!!

Απόσπασμα:
Σύντομα όμως να πώ ...τη νέα τάση στην αγορά .....άυξηση του ΦΠΑ με ταυτόχρονη μείωση των μισθών = στάση της αγοράς = νέες απολύσεις = αυξηση της ανεργίας κτλ κτλ!!!!!!!!!
και ποιος λεει το αντιθετο? οχι εγω!!!

Απόσπασμα:
Κάποιοι ...συγνώμοι κάποιοι τεράστιοι οικονομολογοί λένε.....μείωση του ΦΠΑ απο 19% στο 15% .....λέτε να είναι άσχετοι???
Παντελως ασχετοι γιατι κοιταζουν το δεντρο και οχι το δασος!!!
Στην Αγγλια (λογω της κρισης) το ΦΠΑ μειωθηκε το 2008 στο 15% (απο 17.5%) και μεσα σε ενα χρόνο επανηλθε στο 17,5!!!!! Ξερεις γιατι? διοτι η καταναλωση επαισε τοσο πολυ (συναρτηση της αυξανομενης ανεργιας) που ειανι καλυτερα να το εισπραττεις αυξημενο ποσοστιαια απο τους λιγους που εχουν να ξοδεψουν παρα να μην εισπρατεις το απαιτουμενο ποσο απο τους ιδιους που ξοδευουν τα ιδια σε ποσα!!! Με άλλα λογια αυτος που εχει να παρει 3 ζευγαρια παπαουτσια θα τα παρει ειτε το ΦΠΑ ειναι 15 ειτε 17!!! Καλυτερα λοιπόν να πληρωνει το 17!!!!! Η μειωση του ΦΠΑ θα γινει οταν τα πραγματα ισιωσουν!!!!!

Απόσπασμα:
Το κράτος προτίμησε την άμεση αύξηση του ΦΠΑ γτ???? απο 19% στο 21% γτ πήρε κατευθεία σε 1 βδομάδα +3δις ευρώ...γτ χρειαζόμασταν τα λευτά....και απο 21 σε 23% πάλι γτ το ίδιο θέλει να κάνει κ τώρα θα καρποφορήσει άμεσα 5δισ ευρώ για τις βραχυπρόθεσμες αναγκες μας...αλλά!!!!!!!!!! θα καταρεύσει η αγορά!!!
Μεχρι τωρα η καταρευση ειναι μηδαμινη κι αφορα τα μικρα μαγαζακια!!! Εδω εχουν αρχισει τις εκπτωσεις τα βενζιναδικα μεσω διαφορων προγραμματων και μου λες για καταρευση??? Για ρωτα σε μια BP, shell γιαυτα τα προγραμαμτα και θα δεις οτι δεν σε δουλευω!!!Εγω πιστευω οτι τα παπαουτσια που πληρωνες 300ε, υπερτιμολογημερνα, συντομα θα τα παιρνεις με 150!!!!

Last edited by GeorgeP; 09-05-2010 at 23:30.
Reply With Quote
Παλιό 10-05-2010, 11:35
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"

O λόγος που όλοι είμαστε πλέον δύσπιστοι Γιώργο οτι τα πράγματα θα αλλάξουν είναι οι εξής:
1. Οτι χρειάζονται αλλαγές, θυσίες και νέα νοοτροπία παντού είναι σίγουρο. Ομως οι άνθρωποι που τώρα καλούνται να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) δεν είναι ούτε αμέτοχοι ευθυνών ούτε "αγνοί πατριώτες". Αν μπορούσαν θα το κρύβαν το πρόβλημα μερικά χρόνια ακόμα κάτω από το χαλί φοβούμενοι το πολιτικό κόστος. Ακόμα δεν έχω ακούσει όχι μια παραίτηση για λόγους ευθιξίας, αλλά ούτε μια συγγνώμη από κανέναν!! κάνουν ότι κάνουν επειδή τους σέρνουν οι εξελίξεις τους μεν και το μικροκομματικό συμφέρον τους δε. Αν είχαν κότσια έπρεπε εδώ και χρόνια να μας το αποδείξουν!!
2. Τα μέτρα και οι θυσίες είναι αναγκαίες και οι περισσότεροι που ξέρω το αναγνωρίζουν και όχι μόνο δεν απεργούν αλλά το θεωρούν και λάθος. Το θέμα όμως είναι σε τι βαθμό ο καθένας συνεισφέρει; Πάλι το μάρμαρο θα το πληρώσει εκείνος που δεν έχει τρόπο να φοροδιαφύγει (μισθωτοί και συνταξιούχοι) λες και το κάνει επίτηδες το κράτος να τιμωρεί πάντα εκείνον που ποτέ δεν μπορούσε να φοροδιαφύγει. Οι μεγαλοκαρχαρίες;; οι νεόπλουτοι κάθε είδους;; αυτοί που ξενυχτούν στα μπουζουκομάγαζα όταν εμείς δουλεύουμε;; αυτοί που θησαύρισαν στις πλάτες μας;; οι μιζολάγνοι;; τα περιφερόμενα κοράκια των κάθε είδους προμηθειών;; οι μεσάζοντες;;
3. Καλλιεργείται έντεχνα ένα κλίμα απαξίωσης κατά των δημοσίων υπαλλήλων λες και το κράτος φρόντισε ο ιδιωτικός τομέας να ανθίζει και δεν το πήραμε χαμπάρι! Μιζέρια για τους μεν σκλαβιά και κατάντια για τους δε. Αμα βλέπεις φωτιά στο σπίτι του γείτονα περίμενέ τη και στο δικό σου! Όσο θα σκληραίνουν τα πράγματα για το δημόσιο υπάλληλο, τόσο θα χειροτερεύουν και για τον ιδιώτη. Απολύσεις, αμοιβές αισχρές, ωράρια σκλαβιάς, κλπ Ανίκανο κράτος στον δημόσιο τομέα και ικανό στον ιδιωτικό δεν υπάρχει. Μαζί θα μας βουλιάξουν στην ανέχεια όλους.
4. Και το σημαντικότερο για μένα (και πιθανά και για σένα) που πρόλαβα χούντα και μεταπολίτευση: Όσο δεν υπάρχει έστω ηθική τιμωρία των υπευθύνων, μεταμέλεια των πολιτικών και στοιχειώδης δικαιοσύνη στα αναγκαία μέτρα, περίμενε αδερφέ μου τα χειρότερα. Πάντα σε τέτοιες περιόδους μεγάλης κοινωνικής αναστάτωσης, αν δεν βρεθεί κάποιος πολιτικός με όραμα για την πατρίδα το πιθανότερο είναι να βρούν έδαφος ακραίες τάσεις αριστερές και δεξιές που μελλοντικά μόνο κακό θα κάνουν.
Είτε το θέλουμε είτε όχι οι νεότερες γενιές είναι που έχουν το πρόβλημα μπροστά τους και καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι θα το υποστούν και δίχως να ευθύνονται και δίχως να έχουν λόγο στις εξελίξεις.
Έχω μια κόρη 18 χρονών φίλε μου και αυτό που βλέπω είναι οτι τα παιδιά έχουν όχι μόνο αγωνία αλλά και οργή για τα αδιέξοδα που τους κληρονομήσαμε.
Reply With Quote
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Κανόνες καταχώρησης