GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 17-12-2012, 20:32
siraxanz Ο/Η siraxanz βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Argos-Argolidas
Μoto: r1200gsa '08, Cagiva elephant 750e '95
Προεπιλογή Απάντηση: Ελατηρια βαλβιδων για R1200GS

Αλκίνοε ωραίος....

και μόνο για την "φαγούρα"
Reply With Quote
Παλιό 17-12-2012, 21:07
Alkinoos Ο/Η Alkinoos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2011
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: BMW R1200GS Adventure
Προεπιλογή

Απόσπασμα:
Μπορώ λοιπόν να σου υποδείξω αν θέλεις κάποιον στον οποίο μπορείς ν' απευθυνθείς και να πάρεις τις απαντήσεις που ζητάς ή ίσως και μια άλλη άποψη για το πως τελικά μπορείς να πετύχεις αυτό που θες. Μπορεί πχ μόνο τα ελατήρια να μην κάνουν και να χρειαστεί συνδυασμός 2-3 άλλων πραγμάτων.
Στη διάθεσή σου!
Φίλε μου vaska δεν χρειάζεται να με ρωτήσεις κάν.
Γράψε ονόματα τηλέφωνα κλπ.
Πιστεύω ότι ενδιαφέρει παρα πολλούς εκτός απο εμένα.
Reply With Quote
Παλιό 17-12-2012, 21:34
JohnGS1100 Ο/Η JohnGS1100 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2012
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μoto: R1100GS

Άλκη αν και το μπλέκεις πολύ το πράγμα, πόσο θα σου κοστίσει το εγχείρημα έκανες προυπολογισμό ?
Reply With Quote
Παλιό 17-12-2012, 22:01
vaska Ο/Η vaska βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: YAMAHA IT 490 SUZUKI DR 650 SE BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Alkinoos Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε μου vaska δεν χρειάζεται να με ρωτήσεις κάν.
Γράψε ονόματα τηλέφωνα κλπ.
Πιστεύω ότι ενδιαφέρει παρα πολλούς εκτός απο εμένα.
Σε πρώτη φάση θα επικοινωνήσω μαζί του και θα σου στείλω π.μ. τα στοιχεία του. Μετά κάνεις την κουβέντα σου μαζί του και αναλόγως πράττεις.
Reply With Quote
Παλιό 18-12-2012, 01:37
Senior Member

Προεπιλογή

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100 Εμφάνιση μηνυμάτων
Άλκη αν και το μπλέκεις πολύ το πράγμα, πόσο θα σου κοστίσει το εγχείρημα έκανες προυπολογισμό ?
Εχω κάνει.
Θα ενημερώσω όταν καταλήξω.
Reply With Quote
Παλιό 18-12-2012, 10:35
Senior Member

Για να βοηθήσω λίγο, οι εκκεντροφόροι του S, έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα στις βακβίδες εξαγωγής κατά 1-1,5 χιλ. και άνοιγμα στην εισαγωγής κατά 0,5 χιλ. Οι χρόνοι-διάρκεια ανοίγματος είναι ίδιοι. Μπορείς αντί να αλλάξεις τους εκκεντροφόρους, να δώσεις σε ένα μηχανουργείο τα καπελότα κ να στα "γεμίσει" αντιστοιχα στις εισαγωγές εηαγωγές κατά 1,2 χιλ. και 0,5.
Θα χρειαστείς ελάχιστο άνοιγμα αυλών εισαγωγής κ εξαγωγής όσο σε παίρνει στις κεφαλές σου. Εισαγωγές αέρα μπρορείς να έχεις τις ίδιες που φοράς (ίσως χρειαστεί να τις κοντύνεις αν οι λαιμοί συνεχίζουν μέσα στο φιλτροκούτι, αλλά εξάτμιση θα χρειαστείς ελεύθερο καταλύτη.
Μετά τα γρανάζια cam sprockets, θα χρειαστούν πόντες 2-3 χιλ. αριστερά από ότι έχουν για να δώσεις προπορεία. Αυτά που φοράς με 9 χιλ. είναι υπερβολικά πολύ. Μετά μπουζί ιριδίου (στείλε μου με pm τον τύπο που φοράς να σου βρω alternative motorcraft που καλό σπινθήρα στις ψηλες στροφές).

Τέλος το πρόγραμμα θέλει τροποποίηση και με wideband θα πρέπει να φέρεις το μίγμα στο 12,5 :1 μετά τις 8.000 στροφές. Μετά να ξέρεις ότι ξεχνάς τις ροπές που είχες χαμηλά, θα σου φένεται στην αρχή κούφιο, αλλά στις ψηλές θα γαζώνεις.
Καλή επιτυχία.
Reply With Quote
Παλιό 18-12-2012, 15:50
Senior Member

thanks.
εξατμιση εχω ολοσωμη χωρις καταλυτη, την κατασκευαζω εγω κ ειναι 48μμ εξωτερικη διαμετρο (εσωτερικη 45) εως την ενωση των λαιμων στο υψος του καταλυτη.Απο εκει κ περα μεγαλωνει σταδιακα κ φτανει στα 60μμ που ειναι η εισαγωγη στο carbon εξαγωνο τελικο της akrapovic.
Wideband φοραω ηδη εδω κ καιρο κ εχω ηδη αγορασει τα O2 eliminators της dimsport για να αφαιρεσω τους εργοστασιακους λαμδα.
Απο εκει κ περα προπορεια θα δωσω απ΄ευθειας απο το προγραμμα. Δε θα κατσω να κανω ποντες κλπ.
Οι κεφαλες θα πανε σε flowbench οταν ερθει η ωρα τους.
Καπελοτα δεν νομιζω πως ειναι καλη ιδεα να τα γεμισω.
Εδω κοιταω σε bbpower μερια για να παραγκειλω ελαφρωμενα ωστε να εχω λιγοτερη αδρανεια κ εσυ μου λες να τα γεμισω???
Ασε που οπως το κοβω δε νομιζω οτι δουλευει αυτο που λες.
Αφου ρυθμισεις βαλβιδες, γιατι προφανως θα σφιξουν κατα 1,2 κ 0,5 χιλιοστα αντιστιχα, το βυθισμα θα παραμεινει ακριβως το ιδιο μιας κ δεν αλλαζει η ενεργος διαμετρος του εκκεντροφορου.
Ψαξε το λιγο κ θα δεις, οσο κ να τα γεμισεις, το ιδιο βυθισμα θα εχουν.
Reply With Quote
Παλιό 18-12-2012, 20:13
Senior Member

Όντως τα καπελότα είναι πρόχειρη λύση αν θέλεις αδράνεια αλλά μη νομίζεις ότι 1-2 χιλιοστά παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Το καλύτερο βέβαια είναι να φτιάξεις τους εκκεντροφόρους.

Εξάτμιση έκανες τρομερή δουλεια έβαλες overside σωλήνες που είναι το "αγαπημένο" μου σε μόντες για αυτοκίνητα.
Αρχική διατομή χταποδιού κοντά στο εργοστασιακό, αύξηση διαμέτρου κοντά στον καταλύτη και μεγαλύτερη αύξηση μετά από αυτόν κ μέχρι το τελικό.
Με σχετικά "κλειστό τελικό και κάποια κοπλάκια στις εισαγωγές πετυχαίνεις το απόλυτο στη ροή καυσαερίων από τις χαμηλές μέχρι τα κόκκινα, που βοηθάει τη ροπή, την ευστροφία και την οικονομία στο μίγμα. Το ελευθερο τελικό κόβει.

Για το πρόγραμμα δε νομίζω να το φέρεις αν έχεις τα custom sprockets με +9 μοίρες. Όπως δε μπορείς να το φέρεις και με τα εργοστασιακά GS γρανάζια, θα χάσεις στις χαμηλές.
Τα γρανάζια είναι με +3-4 μοίρες προπορεία θα το δεις στην πορεία δε θα έρχεται με τίποτα το πρόγραμμα . Οπότε οι πόντες κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητες για να φέρεις το πρόγραμμα.

Δηστυχώς χωρίς πατέντες δε θα μπορέσεις να το φέρεις εκεί που θέλεις τον κινητήρα.
Έχω κάνει πολλά μηχανικά tip στο μοτέρ, στους τεντωτήρες, πιστόνια, βαλβίδες, ελατήρια κλπ κλπ θα σου πω όταν το λύσεις το μοτέρ στείλε pm. Θα το ακούς μετά κ θα νομίζεις ότι είναι honda, αθόρυβο κ γραμμικό, χωρίς κραδασμούς σα ραπτομηχανή Θα ανεβάσω βίντεο να ακούσεις το δικό μου να πάρεις μια ιδέα.
Reply With Quote
Παλιό 18-12-2012, 21:02
Senior Member

http://www.youtube.com/watch?v=7y_iZ...ature=youtu.be

Last edited by JohnGS1100; 18-12-2012 at 21:10.
Reply With Quote
Παλιό 18-12-2012, 21:20
Senior Member

Ακόμη ενα στην εκκίνηση :

VIDEO 006 - YouTube
Reply With Quote
Απάντηση