![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Αλκίνοε ωραίος....
![]() και μόνο για την "φαγούρα" ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Γράψε ονόματα τηλέφωνα κλπ. Πιστεύω ότι ενδιαφέρει παρα πολλούς εκτός απο εμένα. |
|
|||
|
|||
![]()
Άλκη αν και το μπλέκεις πολύ το πράγμα, πόσο θα σου κοστίσει το εγχείρημα έκανες προυπολογισμό ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Σε πρώτη φάση θα επικοινωνήσω μαζί του και θα σου στείλω π.μ. τα στοιχεία του. Μετά κάνεις την κουβέντα σου μαζί του και αναλόγως πράττεις.
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Θα ενημερώσω όταν καταλήξω. |
|
|||
|
|||
![]()
Για να βοηθήσω λίγο, οι εκκεντροφόροι του S, έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα στις βακβίδες εξαγωγής κατά 1-1,5 χιλ. και άνοιγμα στην εισαγωγής κατά 0,5 χιλ. Οι χρόνοι-διάρκεια ανοίγματος είναι ίδιοι. Μπορείς αντί να αλλάξεις τους εκκεντροφόρους, να δώσεις σε ένα μηχανουργείο τα καπελότα κ να στα "γεμίσει" αντιστοιχα στις εισαγωγές εηαγωγές κατά 1,2 χιλ. και 0,5.
Θα χρειαστείς ελάχιστο άνοιγμα αυλών εισαγωγής κ εξαγωγής όσο σε παίρνει στις κεφαλές σου. Εισαγωγές αέρα μπρορείς να έχεις τις ίδιες που φοράς (ίσως χρειαστεί να τις κοντύνεις αν οι λαιμοί συνεχίζουν μέσα στο φιλτροκούτι, αλλά εξάτμιση θα χρειαστείς ελεύθερο καταλύτη. Μετά τα γρανάζια cam sprockets, θα χρειαστούν πόντες 2-3 χιλ. αριστερά από ότι έχουν για να δώσεις προπορεία. Αυτά που φοράς με 9 χιλ. είναι υπερβολικά πολύ. Μετά μπουζί ιριδίου (στείλε μου με pm τον τύπο που φοράς να σου βρω alternative motorcraft που καλό σπινθήρα στις ψηλες στροφές). Τέλος το πρόγραμμα θέλει τροποποίηση και με wideband θα πρέπει να φέρεις το μίγμα στο 12,5 :1 μετά τις 8.000 στροφές. Μετά να ξέρεις ότι ξεχνάς τις ροπές που είχες χαμηλά, θα σου φένεται στην αρχή κούφιο, αλλά στις ψηλές θα γαζώνεις. Καλή επιτυχία. |
|
|||
|
|||
![]()
thanks.
εξατμιση εχω ολοσωμη χωρις καταλυτη, την κατασκευαζω εγω κ ειναι 48μμ εξωτερικη διαμετρο (εσωτερικη 45) εως την ενωση των λαιμων στο υψος του καταλυτη.Απο εκει κ περα μεγαλωνει σταδιακα κ φτανει στα 60μμ που ειναι η εισαγωγη στο carbon εξαγωνο τελικο της akrapovic. Wideband φοραω ηδη εδω κ καιρο κ εχω ηδη αγορασει τα O2 eliminators της dimsport για να αφαιρεσω τους εργοστασιακους λαμδα. Απο εκει κ περα προπορεια θα δωσω απ΄ευθειας απο το προγραμμα. Δε θα κατσω να κανω ποντες κλπ. Οι κεφαλες θα πανε σε flowbench οταν ερθει η ωρα τους. Καπελοτα δεν νομιζω πως ειναι καλη ιδεα να τα γεμισω. Εδω κοιταω σε bbpower μερια για να παραγκειλω ελαφρωμενα ωστε να εχω λιγοτερη αδρανεια κ εσυ μου λες να τα γεμισω??? Ασε που οπως το κοβω δε νομιζω οτι δουλευει αυτο που λες. Αφου ρυθμισεις βαλβιδες, γιατι προφανως θα σφιξουν κατα 1,2 κ 0,5 χιλιοστα αντιστιχα, το βυθισμα θα παραμεινει ακριβως το ιδιο μιας κ δεν αλλαζει η ενεργος διαμετρος του εκκεντροφορου. Ψαξε το λιγο κ θα δεις, οσο κ να τα γεμισεις, το ιδιο βυθισμα θα εχουν. |
|
|||
|
|||
![]()
Όντως τα καπελότα είναι πρόχειρη λύση αν θέλεις αδράνεια αλλά μη νομίζεις ότι 1-2 χιλιοστά παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Το καλύτερο βέβαια είναι να φτιάξεις τους εκκεντροφόρους.
Εξάτμιση έκανες τρομερή δουλεια έβαλες overside σωλήνες που είναι το "αγαπημένο" μου σε μόντες για αυτοκίνητα. Αρχική διατομή χταποδιού κοντά στο εργοστασιακό, αύξηση διαμέτρου κοντά στον καταλύτη και μεγαλύτερη αύξηση μετά από αυτόν κ μέχρι το τελικό. Με σχετικά "κλειστό τελικό και κάποια κοπλάκια στις εισαγωγές πετυχαίνεις το απόλυτο στη ροή καυσαερίων από τις χαμηλές μέχρι τα κόκκινα, που βοηθάει τη ροπή, την ευστροφία και την οικονομία στο μίγμα. Το ελευθερο τελικό κόβει. Για το πρόγραμμα δε νομίζω να το φέρεις αν έχεις τα custom sprockets με +9 μοίρες. Όπως δε μπορείς να το φέρεις και με τα εργοστασιακά GS γρανάζια, θα χάσεις στις χαμηλές. Τα γρανάζια είναι με +3-4 μοίρες προπορεία θα το δεις στην πορεία δε θα έρχεται με τίποτα το πρόγραμμα ![]() Δηστυχώς χωρίς πατέντες δε θα μπορέσεις να το φέρεις εκεί που θέλεις τον κινητήρα. Έχω κάνει πολλά μηχανικά tip στο μοτέρ, στους τεντωτήρες, πιστόνια, βαλβίδες, ελατήρια κλπ κλπ θα σου πω όταν το λύσεις το μοτέρ στείλε pm. Θα το ακούς μετά κ θα νομίζεις ότι είναι honda, αθόρυβο κ γραμμικό, χωρίς κραδασμούς σα ραπτομηχανή Θα ανεβάσω βίντεο να ακούσεις το δικό μου να πάρεις μια ιδέα. |
|
|||
|
|||
![]() Last edited by JohnGS1100; 18-12-2012 at 21:10. |
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
Εργαλεία Θεμάτων | |