GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> ΑΝΑΒΑΤΗΣ > Ασφάλεια και τεχνικές οδήγησης

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 02-02-2011, 00:38
princess Ο/Η princess βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: Κηφισιά
Μoto: Συv. σε 1150 adv desierto 3
Προεπιλογή Απάντηση: Ο φόβος της στροφής.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS Εμφάνιση μηνυμάτων
Και τι έχεις να πεις

Περιέγραψέ μας αυτό που είδες...
Ειπα εκατο προσευχες και ειδα εκατο φορες να επαναλαμβανεται η εικονα δεξι οδοστρωμα-πλατη μπροστινου οδηγου και μια ιδεα ουρανου-αριστερο οδοστρωμα αντε και παλι απο την αρχη.Τεσσερις τρελους να απολαμβανουν και εγω να λεω δεν θα φτασουμε θα δει ο Κοζανιτης τι θα παθει....
Reply With Quote
Παλιό 02-02-2011, 00:42
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από princess Εμφάνιση μηνυμάτων
Ειπα εκατο προσευχες και ειδα εκατο φορες να επαναλαμβανεται η εικονα δεξι οδοστρωμα-πλατη μπροστινου οδηγου και μια ιδεα ουρανου-αριστερο οδοστρωμα αντε και παλι απο την αρχη.Τεσσερις τρελους να απολαμβανουν και εγω να λεω δεν θα φτασουμε θα δει ο Κοζανιτης τι θα παθει....

Reply With Quote
Παλιό 02-02-2011, 01:05
Capitain Ο/Η Capitain βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Πειραιάς
Μoto: 2005 R1200RT

Ολα στηρίζονται σε αυτήν την δύναμη την οποία δεν αισθάνεσαι ούτε ελέγχεις σε κανένα αμάξι....
Οταν κάποιος τη συλλάβει περνάει όλο και καλύτερα πάνω σε σέλα...
Reply With Quote
Παλιό 02-02-2011, 01:07
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Capitain Εμφάνιση μηνυμάτων
Ολα στηρίζονται σε αυτήν την δύναμη την οποία δεν αισθάνεσαι ούτε ελέγχεις σε κανένα αμάξι....
Οταν κάποιος τη συλλάβει περνάει όλο και καλύτερα πάνω σε σέλα...
YouTube - Gyroscope
Ακριβώς αυτό !!!
Reply With Quote
Παλιό 02-02-2011, 11:00
basilis76 Ο/Η basilis76 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: BMW R1150GS

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Reply With Quote
Παλιό 02-02-2011, 14:59
nikos-x Ο/Η nikos-x βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2010
Περιοχή: Εγκλωβισμένος στην πόλη !!!
Μoto: HONDA VARADERO 1000 - BMW μπλουζάκια

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Apirathos Εμφάνιση μηνυμάτων
. . . Να κοιτάξω για "dio" ή για ψυχίατρο;
Βάλε στο πανέρι πίσω, το "μεγάλο ρεμάλι" κι έλα την Παρασκευή στην αντάμα των βορείων: http://www.gsforum.gr/%CE%A3%CF%85%C...-2011-a-17273/ , να τσουγκρίσουμε κανά ποτήρι. . . κι όταν με το καλό ανοίξουν τα σχολεία, θα πάμε παρέα
Reply With Quote
Παλιό 02-02-2011, 15:33
nibo Ο/Η nibo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: BMW 800GS

Φίλε μου πήγαινε βγάλε ένα ασφάλτινο σχολείο.

Θα σου αυξήσει την αυτοπεποίθηση και θα μειωθεί ο φόβος σου, γιατί θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, και γιατί να το κάνεις.

Εγώ πριν να κάνω το ασφάλτινο σχολείο οδηγούσα 17 χρόνια, και ομως έκανα κάποια πράγματα λάθος.
Reply With Quote
Παλιό 02-02-2011, 16:47
griv_gs Ο/Η griv_gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: R 1200 GS ADVENTURE

και εγώ είχα το ίδιο θέμα.

Αλλά με προσπάθεια σιγά σιγα στην Ατική Οδό, έχω ελλατώσει τον φόβο μου και καταφέρνω στρίβω όλο και καλύτερα.

¨οχι τέλεια όμως.
Αλλά με πάρα πάρα πολλές δοκιμές, με διαφορετικές στάσεις τους σώματος και ταχύτητες, αλλάζοντας την στάση μου πάνω στην στροφή δοκίμαζα συνέχεια να καταλάβω πως δουλεύει η στροφή. Καλά χιλιόμετρα
Reply With Quote
Παλιό 02-02-2011, 22:29
Ted Ο/Η Ted βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Χολαργός

Γεια σου φίλε!

Να σου πω την εμπειρία μου...

Πριν οδηγήσω μηχανή με πήγε ο πατέρας μου να μου κάνει δώρο το σεμινάριο της bmw. Επειδή δεν είχα ακόμα πάρει την μηχανή και το δίπλωμα στα χέρια τα έκανα με την δική του (κ1200gt). Πριν από αυτό μου είχε κάνει ο ίδιος κάποια μαθήματα στο χώμα πάλι με την ίδια μηχανή.

Με τον πατέρα μου και τα σεμινάρια έμαθα το γιατί και πώς στρίβει η μηχανή.

Λίγο αργότερα πείρα το 1200adv και ένοιωσα την επιθυμία να το μάθω. Καλός ή κακός το έστρωσα στο χώμα και πείρα αρκετά και καλά μαθήματα ισορροπίας (το θετικό ήταν ο έλεγχος της μηχανής και το αρνητικό ήταν το στρώσιμο που δεν ήταν το ιδεώδες ίσως).

Πλέον μπορώ να πω ότι στρίβω καλά αλλά το σημαντικότερο είναι ότι απέκτησα μία εμπιστοσύνη στην μηχανή, κάτι που θα σε σώσει από μία άσχημη στιγμή άλλα και κάτι που το οποίο μπορεί να σε σκοτώσει αν δεν έχεις το μυαλό πάντα στη θέση του.

Ο κολλητός μου οδηγούσε ένα varadero και είχε ένα και μοναδικό ατύχημα (την γλύτωσε με κάποιες γρατζουνιές) και το έπαθε επειδή δεν πίστεψε ότι θα μπορούσε να στρίψει και ως αποτέλεσμα φοβήθηκε και την έκανε... τώρα οδηγάει ένα κ6 και ακόμα το μόνο που ευχαριστιέται είναι το γκάζι στην ευθεία και τις πάντες σε γλιστερούς δρόμους.

Τι θέλω να σου πω?
Ξέχνα ότι ξέρεις και κάνε ένα σοβαρό σεμινάριο οδήγησης.
Δούλεψε λίγο χώμα και μετά σιγά σιγά, βήμα βήμα μαθαίνεις την μηχανή σου.

Έτσι θα είσαι ασφαλής, αποκτώντας εμπιστοσύνη στη μηχανή σου.

Καλά χλμ !
Reply With Quote
Παλιό 03-02-2011, 00:28
siraxanz Ο/Η siraxanz βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Argos-Argolidas
Μoto: r1200gsa '08, Cagiva elephant 750e '95

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Apirathos Εμφάνιση μηνυμάτων
Γειά και πάλι λοιπόν, με ένα θέμα που ίσως τρώει πολλούς στο βάθος:

Φοβάμαι να στρίψω!! Ενώ όλα κυλούν ο#### μέχρι την είσοδο στη στροφή, μόλις μπω σε αυτή, με κυριεύει ο φόβος πως η μηχανή θα γλιστρήσει από την φυγόκεντρο, η αδρεναλίνη ανεβαίνει και έτσι κόβω ταχύτητα ώστε να ελαττώσω την κλίση και καταλήγω να στρίβω σαν αξύριστος γεράκος με δίχρονο "dio" και πράσινο καφάσι πίσω, δεμένο με σκοινί.
Σε στροφές 90 μοιρών στην πόλη, νοιώθω πως αν στρίψω σχετικά γρήγορα, θα γλιστρήσει η μπροστινή ρόδα και θα βρεθώ κάτω σαν πεσμένος γεράκος με δίχρονο "dio" και σπασμένο πλέον, πράσινο καφάσι πίσω, δεμένο με σκοινί.

...Και ξέρω πως τίποτε απο αυτά δε θα συμβεί στο τέλος, f650gs βρίσκεται από κάτω μου αλλά, κάτι με φοβίζει!

Να κοιτάξω για "dio" ή για ψυχίατρο;

Φίλε από όλα αυτά που σου λενε οι συνφορουμίτες και συνοψίζοντας γιατί ψιλο-άρχισε και το σπάμ, σου λέω και εγώ μια γνώμη και αν θες προσπάθησε να την εφαρμόσεις στην καθημερινότητα σου.

1) ΠΑΜΕ ΟΠΟΥ ΚΟΙΤΑΜΕ!!!

Κοιτας λοιπόν την
νοητή γραμμή που σχηματίζει η έξοδος της στροφής και δεν πέρνεις τα μάτια σου από εκει για κανενα λόγο! Το μάτι δεν καρφώνει σε ένα σημείο αλλά προοδευτικά κοιτάς όλο και πιό μακρυά προς την έξοδο φαντάσου σαν να προσπαθείς να κάνει καμπύλη το βλέμμα και να δει εκεί που δεν μπορεί, σαν να στρίβει η ματιά σου!!! Κινείται η μηχανή κινείται και το βλέμμα με την ίδια ταχύτητα, όλο και πιο μακρυά!

2)ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ-ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ-ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ

Προβλέπεις την απαραίτητη ταχύτητα στο σασμάν και βεβαίως την ταχύτητα κίνησης και από το μεσο της στροφής και μετά επιταχύνεις η έστω κρατάς σταθερή ταχύτητα! Δεν επιβραδύνεις και με τίποτα δεν κοιτάς καπου αλλού παρά μόνο πέρα μακρυά την έξοδο της στροφής(αν κοιτάξεις μπροστα στην μηχανή κοντά σου είναι σίγουρο ότι θα το αγοράσεις το οικοπεδο)!!! Να ξέρεις ότι το γκάζι σε βοηθά να στρίψεις με την έννοια ότι αυξάνετε η πρόσφυση του πίσω ελαστκού.

3)ΠΕΤΑΛΑ 180 ΜΟΙΡΩΝ

Στα πέταλα 180 μοιρών τώρα, κάτι πού με φόβιζε παρα πολύ! Στην είσοδο του πετάλου προβλέπεις την απαραίτητη ταχύτητα στο σασμάν και βεβαίως την ταχύτητα κίνησης όπως σου γράφω και στο ένα και.... γυρνάς το κεφάλι 180 μοίρες την έξοδο του πετάλου να βλέπεις που θα πάει η μηχανή! και να είσαι σίγουρος ότι θα πάει! πάλι και εδώ δεν κλείνουμε το γκάζι με την καμμία που λέει και ο γιός μου.

4) ΘΕΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Το σώμα αν βγαίνει από την σέλα βοηθά, σαν ξεκίνημα και πριν αρχίσεις να βγάζεις το σώμα, άρχισε να βγάζεις το γόνατο που είναι στην εσωτερική της στροφής, απλά να το ανοίγεις την στιγμή που μπαίνεις στη στροφή και 1 sec πριν σε 90 μοίρες σε σχέση με την μηχανή και θα δεις μεγάλη βοήθεια!

5) ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ
Στην μηχανή να στέκεσε με τους προσαγωγούς μύες σφιχτα στο ρεζερβουαρ οταν φρεναρεις ειδικά, μην κρατιέσε από το τιμόνι, όσο πιο απαλά τα χέρια στο τιμόνι, τόσο καλύτερα! Δεν σφίγγεις το τιμόνι όταν φοβάσαι, να μάθεις να σφίγγεις τα πόδια επάνω στο ρεζερβουάρ με τους προσαγωγούς σφίξε όσο θες!
ποτέ να μην κρατιέσε από το τιμόνι!

Τό
dio είναι πολύ πιό επικίνδυνο απο την μηχανή σου, ξέχασε το,
ο ψυχίατρος που κολάει δεν το κατάλαβα, να άκουγες τιποτα φωνές η αν έβλεπες οπτασίες θα σου έλεγα ναι στον ψυχίατρο, αλλά στην φοβία της στροφής άστον καλύτερα

τα φούξια είναι τα sos
οπότε αποστήθιστα και αν σου πέσουν κερνάς καμμιά μπύρα στις 25 του Μάρτη

από Άργος με αγάπη

Reply With Quote
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο

Κανόνες καταχώρησης