![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Τελικά τα όσα ακούγονται ότι λοιποί Ελλαδίτες φοβούνται μήπως χάσουν τον αιμοδότη Κρητικό, επιβεβαιώνονται μάλλον. Μα μην φοβάστε κύριοι. Οι κρητικοί δεν ζητούν ολική αυτονομία, αλλά οικονομικά ανεξάρτητη διαχείρηση. Κάποιοι όμως εδώ μέσα επιμένουν να επικεντρώνονται σε ανύπαρκτες τέτοιες θεωρίες. Γιατί άραγε. Με χαρά διαπιστώνω ότι ίσως αποτελέσει νέο ρεπορτάζ. Ευυχώς έχω χρόνο σήμερα!! |
|
|||
|
|||
![]()
Τι χάλι και αυτο με την νεα μοδα της ''αυτονομιας''.Μου θυμιζει αυτοδικια..
![]() Εχει ριξει η παγκοσμιοποιηση τα τσιρακια της να διαλαλουν την ''αυτονομια'' και την διαλυση των εθνων και αντε εμπρος ολοι μαζι να γιορτασουμε την παρακμη πανω στο Αβερωφ ας πουμε.... Η Κρητη δεν θελει να πληρωνει τις αμαρτιες της ''Αθηνοκεντρικης Ελλαδας'' αλλα τοσα χρονια ροκανιζανε κρατικες και κοινοτικες επιδοτησεις με κτηνοτροφους μαιμου και ''αγροτες'' ξενοδοχους. Κριμα ρε γμτ.Παμε κατα διαολου σαν εθνος... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
τουλάχιστον με όλα αυτά σταματήσαμε να ασχολούμαστε με πρωινάδικα, Τζούλιες και τα συν αυτώ.......
Το χαστούκι είναι ισχυρό και μας "αναγκάζει" πλέον να σκεφτόμαστε... Οι κοιμισμένοι κινδυνεύουν, οι ξύπνιοι κινδυνεύουν λιγότερο |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Η Κρήτη αδερφέ δεν πήρε επιδοτήσεις. Οι αυλικοί των βουλευτών τάπαιρναν τόσα χρόνια. Βλέπε άθλιο οδικό δίκτυο, απαράδεκτη δημόσια υγεία, κατασπατάληση του Κρητικού δημόσιου Ελληνικού χρήματος με την υποβάθμιση τιμών σε γεωργία, κτηνοτροφία, κλπ Αυτά όλα ζητά ο Κρητικό να αλλάξουν. Δεν ζητά αποκοπή από το κράτος αλλά ισόνομη μεταχείρηση αυτών που προσφέρει στο Αθηνοκεντρικό κράτος. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Και εγω ρε φιλε ##### δρομους εχω εδω και εμενα σαν σκουπιδι με πετανε στο νοσοκομειο και τα δικα μου χρηματα ετρωγε ο Μαντελης π.χ και στην δουλεια μου εχουν ριξει μεταναστες εργαζομενους που δουλευουν με τα μισά απο οτι εγω και ετσι εγω σαν ακριβός που ειμαι μενω ανεργος,αλλα ρε γμτ δεν θελω ''ανεξαρτησια''.Ελεος,ρε παγκοσμιοποιημενοι. Σκατα τα καναμε 3 δεκαετιες ΟΛΟΙ ΜΑΣ,με τα φιλοδορηματα,τα ρουσφετια,τα γλυψιματα τα,τα,τα... Ας εχουμε τον ανδρισμο να πληρωσουμε και αυτο το 30ετες γλεντι μας και ας μην πηδαμε απο το πλοιο τωρα που κινδυνευει να βυθιστει....εκτος αν διακατεχομαστε απο το συνδρομο του ποντικου ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με τον ΕOD K-9 που είχαμε παρεμφερή κουβέντα. Δεν διαφέρει φίλε μου ο Κρητικός από τους υπόλοιπους Έλληνες. Λόγω του μεγάλου πλούτου που έχει ως υπερπλουτοπαραγωγική περιφέρεια, δίδει απλώς πολλά και έχει ίσως το δικαίωμα να μιλήσει ίσως και πρώτος. Το ζητούμενο λοιπόν όπως πολλάκις έχω διατυπώσει είναι να ξεκινήσει από τη Κρήτη η διαβούλευση για το αν πρέπει να γίνουν αλλαγές σε όλη τη χώρα σχετικά με το τρόπο διακυβέρνησης. Και δεν έχει διαφωνήσει κανείς μέχρι σήμερα μαζί μου ότι αλλαγές χρειάζονται εδώ και τώρα. Ομοσπονδιακή Δημοκρατία με οικονομικά ανεξάρτητες τις 7 περιφέρειες της χώρας, είναι η λύση που προτείνω. Αν έχει κανείς καμιά καλύτερη λύση ας την ρίξει στο τραπέζι! Κατά την γνώμη μου λοιπόν μόνο με ομοσπονδιακή δημοκρατία δεν μπορούν να έχουν το έλεγχο οι παγκόσμιοι και ημεδαποί κερδοσκόποι που πίνουν αυτή τη στιγμή το αίμα του Έλληνα. Όσο για τα άλλα που γράφονται ... έ, λόγια!! Last edited by VILLY; 21-06-2010 at 13:30. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Στον καιαδα λοιπον η Θρακη,Μακεδονια,Ηπειρος που δεν εχουν τοσο μεγαλη(ή και καθολου) αγροτικη παραγωγη και δεν εχουν και το προνομοιο να ειναι τουριστικοι προορισμοι. Φιλε,τα επιχειρηματα σου,μου ειναι ''λιγα'' και ξερεις γιατι? Γιατι αυτο που υποβοσκει,ειναι η διαλυση της ΕΛΛΑΔΑΣ και η δικαιολογια καθε τοσο θα αλλαζει. Τουρκικη πληθησμιακη πλειονοτητα στην Θρακη θα ανακαλυψουν τα σκουλικια,πλουσοιυς Κρητικους που δεν γουσταρουν να πληρωνουν παρακατιανους Στερεοελλαδιτες θα μοστραρουν παλι,αλλα και ''αγανακτισμενους'' ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ που η γαμ..νη η Αθηνα δεν τους δινει πρωταθλημα..... ![]() Ο καθενας ας κανει οτι νομιζει και ας πιστευει οτι θεο θελει. 75% των Κρητων θελει ανεξαρτησια?Οκ και εγω θα αγοραζω τουρκικες ντοματες,πατατες κ.α και διακοπες θα κανω στο Εσκι Σεχιρ.... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν μου επιτρέπετε, θα γράψω κι εγώ μια π@π@ρι@!!
Όταν πρωτοβρέθηκα σε κάποιο ορεινό χωριό του Λασιθίου, νομίζω το 1981, μου έκανε εντύπωση, που μερικοί γέροντες μίλαγαν για ανεξάρτητο Κρητικό κράτος!!! Βέβαια σύντομα, γυρνώντας την Κρήτη, έβγαλα το συμπέρασμα πως αυτά τα λόγια ήταν όπως όλες οι κλασικές Ελληνικές π@π@ριές, του στυλ "κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα", "με την χούντα ήταν καλύτερα", "οι Εβραίοι κυνηγάν τον Καζαντζίδη" κλπ, κλπ... Δεν έχω υπ' όψιν μου κάποια οικονομοτεχνική μελέτη, σαν απλός πολίτης όμως αναρωτιέμαι... Αν δεν ήταν η σύνδεση (για να μην μιλήσουμε για Μινωϊκές και πώληση τους στους ξένους) με τον Πειραιά, που θα πήγαιναν τα ζαρζαβάτια, στην Αίγυπτο?!?! Ή μήπως δεν θα ήταν φτηνότερα στην Αθήνα, τα εισαγόμενα από το Βέλγιο, που έχει γίνει η λαχαναγορά της Ευρώπης?!!? Βέβαια και η Μάλτα και η Κύπρος, είναι (?) ανεξάρτητα κράτη και αν οι φίλτατοι κατά τα άλλα Κρητικοί, επιθυμούν να ζήσουν ανεξάρτητοι, εμένα ποσώς με ενδιαφέρει... Μάλλον όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα και απλώς κάποιος, που δεν πιστεύω ότι είναι πράκτορας (σιγά μην άφηνε ο Μητσοτάκης... ανταγωνιστή), προσπαθεί να "κομίσει γλαύκα εις την Αθήνα", στην ευγενή κατά τα άλλα προσπάθεια της άγρας πελατών. Νομίζω όμως πως ο χώρος δεν είναι ο πιο πρόσφορος, για τέτοιου είδους επιδιώξεις. Ο Gustave Le Bon, στην "ψυχολογία των όχλων", δίνει πιστεύω αρτιότερες εξηγήσεις επ' αυτού, για να μην μακρηγορώ κι εγώ!!! Ευχαριστώ για την κατανόηση. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]()
Όπως έχω ξαναγράψει τα ομοσπονδιακά συστήματα διακυβέρνησης είναι εφαρμοστέα μόνο σε πολιτικοικοινωνικά ανομοιογενή κράτη. Σε εθνικώς ενιαία κράτη όπως η Ελλάδα δεν έχουν εφαρμογή γιατί τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν είναι πιο πολλά από αυτά που θεωρητικώς επιλύονται. Δείτε το Βέλγιο που έχει αρχίσει μετά από 100 χρόνια να διαλύεται. Δείτε τι γίνεται στον Καναδά με τους γαλλόφωνους και τους αγγλόφωνους. Για την Αμερικη ας μην μιλήσουμε καλύτερα... Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση κάνει κουμάντο. Το μόνο που έχει κρατήσει αυτές τις ομοσπονδίες ενωμένες είναι η σωστή ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, όταν εκλείψει και αυτή, επέρχεται διάλυσις.
Η καλύτερη λύση είναι οι Έλληνες από εδώ και στο εξής να σκεφτόμαστε και να δρούμε σαν σύνολο και όχι ατομικώς όπως ΕΠΙΤΗΔΕΣ, όλες μα όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις μας έμαθαν να κάνουμε για να το βουλώνουμε και να μην ζητούμε αυτά που μας ανήκουν, Μην ξεχνάτε πως η Ελλάς, νικήτρια ούσα του 2ου ΠΠ, όχι μόνο δεν έλαβε τις αποζημιώσεις που εδικαιούτο, αλλά οι "φίλοι" της συνεπικουρούμενοι από τους ντόπιους πολιτιικούς λακέδες τους, έριξαν την χώρα σε έναν εμφύλιο σπαραγμό για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ξένων στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή και να αφήσουν τον Έλληνα να αγωνίζεται για ένα κομμάτι ψωμί όταν η Ευρώπη και η Αμερική πέρναγαν στο μεταβιομηχανικό στάδιο. Όσο έλεγχο έχουν οι όποιοι κερδοσκόποι σε μία ομοσπονδιακή δημοκρατία. άλλο τόσο έχουν και σε μία κεντρικώς διευθυνόμενη. Δεν αλλάζει τίποτε. Το θέμα είναι να μην ψηφίζουμε με γνώμονα το ΕΓΩ αλλά το ΕΜΕΙΣ. Το θέμα είναι να γνωρίζουμε την ιστορία μας και να μην επιτρέπουμε στους τυχάρπαστους πολιτικάντηδες που νέμονται τον τόπο μας να την αλλοιώνουν κατά τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Το θέμα είναι να παραμένουμε ενωμένοι και να σεβόμαστε τους ΘΕΣΜΟΥΣ. Το θέμα είναι να είμαστε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΝΤΑ με την Αριστοστελική έννοια της εκφράσεως. Σε ποιά άλλη χώρα αγαπητοί φίλοι, θα είχε ψηφιστεί ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ο οποίος στην ουσία ΑΜΝΗΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΛΕΨΕΙ Η ΑΔΙΚΗΣΕΙ και δεν θα είχε γίνει χαμός; Έχουμε μάθει να κλείνουμε το κέντρο και τα λιμάνια μόνο όταν οι πολιτικώς διευθυνόμενοι εργατοπατέρες μας το ζητούν επειδή "κάνουμε αγώνα". Αγώνα κάνουμε με το να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ των εκπροσώπων που στέλνουμε στο κοινοβούλιο και να την ελέγχουμε συχνά πυκνά με επιστολές και έργα. Αγώνα κάνουμε όταν ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ. Αγώνα κάνουμε όταν ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. Αγώνα κάνουμε όταν ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΑΚΡΙΒΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ, δεν πάρουμε γάλα από κερδοσκόπους, όταν ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ και όχι ωχαδερφιστές όπως είμαστε εδώ και 37 χρόνια... Να ξέρουμε ποιούς ψηφίζουμε και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ αλλιώς ... σπίτια τους... αυτή είναι η λύση. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Ελληνική οικογένεια..... | MARK | Ελλάδα | 1 | 08-05-2010 12:54 |
Ελληνική Οικονομία ...... | frits | Χιούμορ | 6 | 19-01-2010 17:02 |
Eίναι η Μακεδονία Ελληνική ή όχι ???? | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Ελλάδα | 17 | 16-11-2009 13:54 |
Η Μακεδονία Είναι Ελληνική | Gazi | Ελλάδα | 9 | 09-04-2009 23:27 |
Ελληνική Συμμετοχή στο «Ράλλυ Dakar» | KostasGS | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 5 | 30-12-2008 10:25 |