GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 14-09-2010, 15:53
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Αξονας GS 1200 Adv κατα την διαρκεια συγκριτικού!!!

Αν απευθυνεσαι σε εμενα......:

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
1.+k1200s στον Λεοντοκαρδο
Υποκειμενικη αποψη!!!!! Δεν την συμμεριζομαι!!!!!

Απόσπασμα:
2.το σχετικο βιντεακι να ξερεις παιχταδορ οτι επειδη το γνωριζουμε καποιοι δεν εγινε λογο αξονα, εκτος εαν αλλαξαν τα πραγματα
ανεφερα ολους τους πιθανους λογους που αυτο συνεβηκε μεταξυ αυτων και τον αξονα! εξάλλου το εξηγησα και τεχνικα και με παραδειγμα μια GS που κερδισε το Παρισι-Ντακαρ το μακρινο 1985 αναφεροντας μια τεχνικη λεπτομερεια που χωρις αυτην θα ειχε μεινει στο γιβραλταρ αντι να κερδισει τον αγωνα!!!

Απόσπασμα:
3,αφου ονομαζεις μπαζα τα ''κακοφορτωμενα'' adve τα οποια πανε με μπολικα χλμ στο χωμα οταν ειναι 280,00 μπορεις να μου πεις κατι που αντεχει να το κανει αυτο?
Κανενα απο τα μαστοδοντα, ειτε λεγονται BMW GS ADVE ειτε Varadero ειτε KTM ειτε κι εγω δεν ξερω τι δεν μπορει να κανει αυτο που εκαναν τα παιδια που για καλη τους τυχη μονον ενας ειχε ατυχημα!! για να κανεις κατι τετοιο η μοτοσυκλετα ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ θελει πολλα μπικικινια για να το καταφερει!!!

Απόσπασμα:
4,Αληθεια δεν εχω δει κανενα ''βαρυαντερο'' να κανει κατι παρομοιο
Δες φωτο κι εδω http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B5%C...36/index2.html στο μηνυμα 17!!! το σχετικο βιντεο στο ''youtube''!!!

Απόσπασμα:
5, εχω και εγω εναν αξονα με 170 αλογατα και ειναι μια χαρα.Θες να τον δεις φωτο?
ειναι θεμα συντηρησης
κι εγω 330 ιππους σε ενα WRX!!! Θες να το δεις????
Αν το παω ομως στην ειδικη του Αγ.Πετρου θα αποδιμησει το ιδιο στον Αγ.Πετρο........οτι συντηρηση και να του εχω κανει!!!!!
Attached Images
File Type: jpg ΑΜΜΟΣ 1.JPG (62.2 KB, 34 views)
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2010, 16:29
ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ Ο/Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW K1200S BMW F800ST

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν απευθυνεσαι σε εμενα......:

Υποκειμενικη αποψη!!!!! Δεν την συμμεριζομαι!!!!!

ανεφερα ολους τους πιθανους λογους που αυτο συνεβηκε μεταξυ αυτων και τον αξονα! εξάλλου το εξηγησα και τεχνικα και με παραδειγμα μια GS που κερδισε το Παρισι-Ντακαρ το μακρινο 1985 αναφεροντας μια τεχνικη λεπτομερεια που χωρις αυτην θα ειχε μεινει στο γιβραλταρ αντι να κερδισει τον αγωνα!!!

Κανενα απο τα μαστοδοντα, ειτε λεγονται BMW GS ADVE ειτε Varadero ειτε KTM ειτε κι εγω δεν ξερω τι δεν μπορει να κανει αυτο που εκαναν τα παιδια που για καλη τους τυχη μονον ενας ειχε ατυχημα!! για να κανεις κατι τετοιο η μοτοσυκλετα ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ θελει πολλα μπικικινια για να το καταφερει!!!

Δες φωτο κι εδω http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B5%C...36/index2.html στο μηνυμα 17!!! το σχετικο βιντεο στο ''youtube''!!!

κι εγω 330 ιππους σε ενα WRX!!! Θες να το δεις????
Αν το παω ομως στην ειδικη του Αγ.Πετρου θα αποδιμησει το ιδιο στον Αγ.Πετρο........οτι συντηρηση και να του εχω κανει!!!!!
1,παιχταδορ τα παιδια ειναι Ελληνες και ειναι απο αδελφο φορουμ.
Τα μηχανακια ειναι μαμησια και η αιτια ειναι η αναρτηση.

2,εαν το wrx τα παιξει σε αυτη την διαδρομη τοτε ειναι μαλλον made in taiwan.Eπισης δεν καταλαβαινω πως συνεκρινες 170 αλογα με αξονα σε μηχανη με 330 σε ''κουτι''.(δοκιμος μηχανοβιος ορος.Δεν εχω κατι με το schubi)

3.Νομιζω οτι τα gs τα οποια βγαινουν εκτος ειναι περισσοτερα οποτε και στατιστικα να το δεις......

4,Αλλαζω βαλβολινες καθε 10,000χλμ.Νομιζω οτι το κοστος ειναι ελαχιστο σε σχεση με το αναποδο.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2010, 18:34
Senior Member

Απόσπασμα:
1,παιχταδορ τα παιδια ειναι Ελληνες και ειναι απο αδελφο φορουμ.
Τα μηχανακια ειναι μαμησια και η αιτια ειναι η αναρτηση..
To εγραψα δεν το εγραψα????

Απόσπασμα:
2,εαν το wrx τα παιξει σε αυτη την διαδρομη τοτε ειναι μαλλον made in taiwan.Eπισης δεν καταλαβαινω πως συνεκρινες 170 αλογα με αξονα σε μηχανη με 330 σε ''κουτι''.(δοκιμος μηχανοβιος ορος.Δεν εχω κατι με το schubi)..
Ναι καλα!! κανε πρωτα αυτην την διαδρομη και μετα αντε και κανε την με το WRX σεταρισμενο για ασφαλτο οπως και βγασινει απο το εργοστασιο!!!!!!! Χωρια που καταργηθηκε απο το ακροπολης διοτι παραπονουνταν οι ιδηγοι οτι παραηταν σκληρη!!!!

Συγνωμη νομιζα οτι αναφεροσουν σε αυτοκινητο 170 ιππων!!!!!

Απόσπασμα:
3.Νομιζω οτι τα gs τα οποια βγαινουν εκτος ειναι περισσοτερα οποτε και στατιστικα να το δεις.......
τι θελεις να πεις με δαυτο???

Απόσπασμα:
4,Αλλαζω βαλβολινες καθε 10,000χλμ.Νομιζω οτι το κοστος ειναι ελαχιστο σε σχεση με το αναποδο.

δεν εχει σχεση με το σπασιμο του αξονα η βαλβολινη!!!!!!! Η βαλβολινη εχει σχεση με το πηνιο και την κορωνα και οχι με τον αξονα καθ΄έαυτον!!
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2010, 16:43
ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ Ο/Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW K1200S BMW F800ST

gemat

νομιζω οτι η ακαμψια του μονομπρατσου στην ασφαλτο δεν παιζεται παιχταδορ.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2010, 17:06
cosem Ο/Η cosem βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ATHINA
Μoto: R1200GS

Βρε παιδιά, βρε παιδιά.Το μηχανάκι μόνο τον άξονα έχει;;;;;Αν το δεις από μπροστά, είναι στραπατσαρισμένο παντού.Αυτό έπεσε σε γκρεμό και διαλύθηκε.Τι λέμε τώρα;;;;Από χρήση εντούρο κατάντησε έτσι;;;;;

Reply With Quote
Παλιό 14-09-2010, 17:09
commander Ο/Η commander βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: κηφισια
Μoto: GS 115Ο ADV DESIERTO 3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από cosem Εμφάνιση μηνυμάτων
Βρε παιδιά, βρε παιδιά.Το μηχανάκι μόνο τον άξονα έχει;;;;;Αν το δεις από μπροστά, είναι στραπατσαρισμένο παντού.Αυτό έπεσε σε γκρεμό και διαλύθηκε.Τι λέμε τώρα;;;;Από χρήση εντούρο κατάντησε έτσι;;;;;

Ποιος ξερει τι μακακια εκανε και το ρημαξε ουτε χωματινα δε φορει.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2010, 18:42
Senior Member

Απόσπασμα:

τα GS ως γνωστον στερουνται πλαισιου με τον ορο που τον ξερουμε!!! Ετσι ο κινητηρας παιζει τον ρολο του πλαισιου και ο αξονας τον ρολο του ψαλιδιου!! εκει στηριζονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Και οταν λεω τα παντα εννοω οτι πανω στον κινητηρα τοποθετουνται τα παντα απο τα περιφεριακα (τεποζιτα κ.λ.π.} σε μια ''σιδηροκατασκευη'' που βρισκεται πανω απο αυτονμ και πανω ΣΕ αυτον!! Ενω στα μηχανακια με πλαισιο πανω στο πλαισιο βιδωνονται/στηριζονται τα παντα και μετασ ο κινητρας!!!!
Ετσι αν σπασει το ψαλιδι / αξονας ολο το συνολο μετατοπιζεται-στρεβλωνει πες το οπως θες!!!!
Αν ειχε πεσει σε γκρεμο το εμπρος μερος (πιρουνι-τροχος=φαναρι-ζελατινα) δεν θα ηταν αθικτο!!
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2010, 18:48
vaskoukou Ο/Η vaskoukou βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Ζωγραφου-Λουτρακι-Κορινθος
Μoto: R 1200 GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
τα GS ως γνωστον στερουνται πλαισιου με τον ορο που τον ξερουμε!!! Ετσι ο κινητηρας παιζει τον ρολο του πλαισιου και ο αξονας τον ρολο του ψαλιδιου!! εκει στηριζονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Και οταν λεω τα παντα εννοω οτι πανω στον κινητηρα τοποθετουνται τα παντα απο τα περιφεριακα (τεποζιτα κ.λ.π.} σε μια ''σιδηροκατασκευη'' που βρισκεται πανω απο αυτονμ και πανω ΣΕ αυτον!! Ενω στα μηχανακια με πλαισιο πανω στο πλαισιο βιδωνονται/στηριζονται τα παντα και μετασ ο κινητρας!!!!
Ετσι αν σπασει το ψαλιδι / αξονας ολο το συνολο μετατοπιζεται-στρεβλωνει πες το οπως θες!!!!
Αν ειχε πεσει σε γκρεμο το εμπρος μερος (πιρουνι-τροχος=φαναρι-ζελατινα) δεν θα ηταν αθικτο!!
Συγνωμη βλεπουμε την ιδια φωτο?
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2010, 21:30
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaskoukou Εμφάνιση μηνυμάτων
Συγνωμη βλεπουμε την ιδια φωτο?
νομιζω ναι την παρκατω!!!
Attached Images
File Type: jpg BMW final_drive broken 2.jpg (100.4 KB, 7 views)
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2010, 21:51
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina

Απόσπασμα:

εδώ μου είστε πουλάκια μου κρυμένα ε?? πιάσατε πάλι το κους κους?
μπήκε ο χειμώνας και άρχισε η εκτόνωση?

θα μπορούσα να πω αμέτρητα αλλά θα περιοριστώ στο να γράψω μέχρι να τελειώσει το τσιγάρο..

κατα πρώτον σαν βρετανός,είμαι ουδέτερος στην κόντρα σας.
κατα δεύτερον ήταν πολύ εύστοχο το ποστ του νίκου και το παράδειγμα με την ιταλίδα.
δεν κατάλαβα?
πυρακτώνει η εξωτερική και σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλοντος γίνεται αυτοανάφλεξη.
θα ρίξουμε άκυρο σε μια τέτοια ιστορία και ένα τέτοιο κ@υλόκαρο?
που αν το οδηγήσεις πουλάς και το νεφρό σου??
που κάνει 20άρες 30άρες 40άρες να πλημμυρίζουν??
δεν νομίζω..

κατα δεύτερον η φωτό είναι απο ένα πολύ καλό ταξιδιωτικό στο adv που αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε γιατί είναι καλό μέχρι εκεί που έφτασαν.

κατα τρίτον ρε georgep δεν έχεις καταλάβεις κάτι...

δεν έχεις καταλάβει,ότι έχουμε καταλάβει πως τα γιαπωνέζικα εργατόνια είναι αξιόπιστα και σκύλοι..το εμπεδώσαμε.εξάλου έχω 3 χόντα μηχανάκια.
μπορείς αν θέλεις να δημιουργήσεις μια ολόκληρη θεματολογία με επιχειρήματα σε θρεντ για τις επόμενες γενιές και την ενημέρωσή τους.
μην γειώνεις όμως τα πάντα και πιάνεις 5-7 περιστατικά και για μια μοτό που ούτε ξέρω πόσο πούλησε.στην ευρώπη μόνο τέτοιες βλέπεις.

και το κυριότερο δεν έχεις καταλάβει ότι όποιος πέρνει μπέ μπέ το κάνει γιατί κ@υλώνει με την αρχοντιά της.
γιατί γουστάρει να την παρκάρει στον πλαγιοστάτη και να χαζεύει το μονόμπρατσο και να μην βλέπει τσινκ τσου τσινκ και εικόνα που του θυμίζει καραόκε.
να ξέρεις πως υπάρχουν και άνθρωποι που γουστάρουν άλλα πράγματα
"ναι εντάξει το στάνταρ πλαίσιο,αλλά θα δούμε και τίποτα καινούργιο?"

και κάτι τελευταίο που διάβασα σε γειτονικό φόρουμ,είναι πως εν μέρη το σπάσιμο οφείλετε στην μη σωστή κατανομή βάρους απο τις πλαινές βαλίτσες και τις σχάρες.όσες έσπασαν ήταν φορτωμένες τριβάλιτσο

αυτά
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης