![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Γίωργο μην ξεχνάς ότι μιλάνε για ΤΟΥΟΤΑ με το καλύτερο reliability στους κατασκευαστές.
Και φυσικά δεν είσαι η εξαίρεση απλά οι κατασκευαστές βάζουν υψηλό συντελεστή ασφαλείας για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Προσωπική άποψη πάντα είναι αλλαγή λαδιών κάθε χρόνο εφ´ όσον δεν κάνουμε πάνω από 10000 χλμ το έτος. Προσπαθώ να ρυθμίσω τα του χημικού ελέγχου και θα έχω πιο τεκμηριωμένη άποψη. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Χρειαζεται φασματογραφικη αναλυση για τα στερεα μεταλικα σωματιδια που παρασερνει το λαδι λογω τριβης των μεταλλων, και το σημαντικοτερο, χρειάζεται να μαθεις πότε τα προσθετα του λαδιού εχουν εξαντληθει και αν οι παράγοντες μολύνσεως έχουν φθάσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν επιτρέπουν στο λάδι να λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφες του. Αυτα δεν μαθαινονται με μια απλη χημικη εξεταση οσο εξελιγμενη κι αν ειναι διότι, δεδομενου οτι καθε κατασκευαστης χρησιμοποιει διαφορετικα προσθετα (¨η και τα ιδια σε καποιες περιπτωσεις αλλα σε διαφορετικες ποσοτητες) τα οποια ειναι επτασφραγιστο μυστικό θα ειναι πολυ δυσκολο για τον χημικό αναλυτη να προσδιορισει μεσω αυτων την ποιοτητα του. Οι πλέον καταληλλοι γιαυτην την δουλεια ειναι ετουτοι εδω http://www.lehellas.gr/default.asp Οι οποιοι κανουν αυτα: http://www.lehellas.gr/files/brochures-greek/New%20LE%20Hellas%20Oil%20Analysis%20Program%20June%202011%20ls.pdf .......δεν ξερω τι χρειαζονται αλλα και ουτε τι στοιχιζει....... |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Σήμερα είχα μια επαφή με έναν expert του είδους και το συζήτησα και μάλλον θα έχουμε αποτέλεσμα για το που και πότε. Δεν χρησιμοποίησα εξειδικευμένες εκφράσεις στα γραφόμενά μου για να μην μπλέξω τον κόσμο, χώρια ότι δεν είμαι ειδικός και πω καμιά κοτσάνα αλλά ξέρω κάποιους που είναι, και θα με καθοδηγήσουν για το καλύτερο και πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα. |
|
|
|||
|
|||
|
Αν είχες γερμανικό θα εκλαιγες με μαύρο λαδι
![]() Toyota αθραυστος κινητήρας |
|
|
|||
|
|||
|
Κύριοι, το ερώτημα είναι απλό, αλλάζουμε στα 5.000χλμ λάδια ή στα 10.000χλμ, όπως λέει και η μαμά εταιρεία; Απλά με ένα νούμενο και άνευ υποσημειώσεων.
|
|
|
|||
|
|||
|
Οσο αφορά εμένα και μέχρι αποδείξεως του εναντίου κάθε 10000km.
Αυτό θα κάνω._ |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Αν βάλεις 100% συνθετικά και παρατηρείς τη στάθμη λαδιού και συμπληρώνεις, αλλαγές χρειάζεσαι κάθε 10.000 χιλ. Πολύ καλά όλα αυτά που αναλύει ο Georgep ![]() Να συμπληρώσω ότι : 1. Μετά από 5.000 χιλ και ειδικά σε ταξίδι, χρειάζεται τακτικός έλεγχος της στάθμης. 2. Το λάδι καίγεται στο ταξίδι λόγω υψηλών στροφών και όχι εντός πόλης που κατά κανόνα δουλεύει στις χαμηλές στροφές. 3. Εμπειρικά από συνθετικά λάδια που έχω δοκιμάσει (mobil-1, motorcraft, Gulf, selenia, total quarz) , όλα αρχίζουν να καίγονται κάπου στις 7.500-8.000 χιλ., αντέχουν μεν για 10 και 15.000 χιλ αλλά και άριστος να είναι ο κινητήρας, χρειάζεται να συμπληρώσεις. 4. Επιμένω στο ιξώδες 10-60, αξίζει να το δοκιμάσετε ..
|
|
|
|||
|
|||
|
Tα επομενα που θα δοκιμασω ..............
Συνθετικό λιπαντικό ΜΟΤΟ SAE 60 :: bestsynthetics Last edited by stelth1; 15-09-2013 at 00:12. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Μονοτυπο λαδι που ΔΕΝ συστηνει ο κατασκευαστης σε σημερινο κινητρα....δεν επιτρεπεται. Χωρια που ειναι πολυ χοντρο (SAE 60)....ΠΩς ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΡΥΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙς ΣΤΕΝΕΣ ΔΙΟΔΟΥΣ ΛΑΔΙΟΥ? Επισης, καλο θα ηταν να επισκεπτομαστε το σαιτ της εταιρειας και να διαβαζουμε, απο οπου σου μεταφερω.... ''AMSOIL Synthetic SAE 60 Motorcycle Oil is recommended for early-model air-cooled V-Twin engines where a 60-weight motor oil is specified. SAE 60 motor oils are commonly used in Harley-Davidson® Knucklehead, Panhead, Shovelhead and big-bore motorcycles. AMSOIL Synthetic SAE 60 Motorcycle Oil meets API SG, SL/CF; API GL-1; JASO MA/MA2 and ISO-L-EMA2. '' και ''AMSOIL Synthetic SAE 60 Motorcycle Oil stops viscosity breakdown (loss), protects gears and chains, and meets SAE 140, API GL-1 gear oil (δλδ βαλβολινης) requirements.'' Τελος και μην αθετησεις να εμπεδωσεις τα παρακτω στοιχεια: SAE 60 κινηματικο ιξωδες στους 100 βαθμους=23,4 κινηματικο ιξωδες στους 40 βαθνους=190,2 SAE 10/40 (20/50) κινηματικο ιξωδες στους 100 βαθμους=13,8 (20,4) κινηματικο ιξωδες στους 40 βαθνους=93,9 (162,2) Ολα απο εδω http://www.amsoil.com/lit/databulletins/g2798.pdf Πρακτικα τα παραπανω σημαινουν καταστροφη αν απο το συνιστωμενο του κατασκευαστη του οχηματος 10/40 ¨η 20/50 πας στο SAE 60. Last edited by GeorgeP; 16-09-2013 at 12:24. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Last edited by stelth1; 16-09-2013 at 17:10. |
![]() |
|
|