GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 14-09-2012, 02:29
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250
Προεπιλογή Απάντηση: GS1200R αλλαγη μοναδας abs απο bmw χωρις χρεωση?

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaska Εμφάνιση μηνυμάτων
Κι εγώ αυτό ξέρω από τη χρήση και το χρώμα, αλλά όπως σου είπα έχω μόνο 16000 κι έλεγα μήπως υπάρχει χιλιομετρικό ή χρονικό όριο που πρέπει ν' αλλαχτούν.

Ναι η δικιά μου ήταν η πρώτη γενιά με σέρβο.
Θες να πεις ότι δεν τα έχεις αλλάξει ακόμα;;

Σε 2 συνεργεία που έχω απόλυτη εμπιστοσύνη (το ένα εξουσιοδοτημένο) μου είπαν μία φορά τον χρόνο είναι ΟΚ, ανεξάρτητα από χιλιόμετρα...(με την λογική βέβαια ότι εγώ κάνω καμιά 10.000 το χρόνο), τώρα ο ΤΕΟ71 που κάνει 70.000 μάλλον τα αλλάζει κάθε 20.000 δηλαδή 3 φορές το χρόνο..;

Υ.Γ. μην δοκιμάσεις μόνος σου, είναι μεγάλος μπελάς τουλάχιστον αν δεν σου δείξει κάποιος.., νομίζω υπάρχει σχετικό βίντεο εδώ μέσα..

Last edited by frits; 14-09-2012 at 02:33.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2012, 07:42
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ

Σε όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα τα υγρά φρένων αλλάζονται στο πλαίσιο της τακτικής συντήρησης. Τα χλμ ποικίλουν αναλόγως κατασκευαστή και ποιότητας των υγρών. Ένας πρακτικός "δείκτης" για την ανάγκη αλλαγής τους είναι το χρώμα τους. Όταν σκουρίνει, φωνάζει.....
Μου φαίνεται κάτι αντίστοιχο με τις βαλβολίνες της γωνιακής μετάδοσης πίσω....
Αλλάξτε υγράκια φρένων, όταν τα δείτε "μη διάφανα", ή σκούρα. Σε αυτήν την κατάσταση δε διατηρούν τις αρχικές τους ιδιότητες (αντοχή στη θερμοκρασία κυρίως) και σαφώς σε παρατεταμένη κι επίπονη χρήση (κατηφορικά στροφιλίκια ή απανωτά φρένα στην πόλη ) δεν θα έχετε απόδοση στα φρένα σας. Θα γίνεται σπογγοειδής η αίσθηση στη μανέτα κλπ.
Το άλλο με τη συχνότητα αλλαγών του Θόδωρα (Teo 71), όπως αλλάζει λάστιχα κάθε 2μηνο σχεδόν, τακάκια, λάδια (14 φορές το χρόνο) κλπ, έτσι -προφανώς- θα αλλάζει και υγρά φρένων
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2012, 11:09
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Reply With Quote
Παλιό 14-09-2012, 12:19
alexgemelli Ο/Η alexgemelli βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2012
Περιοχή: ν σμυρνη αθηνα
Μoto: gs1200r

ok παιδια να σασ πω και εγω που καλουμε να πληρωσω 1600 ε πως το βλεπω και διορθωστε με.πιστευω οτι οταν υπαρχει σφαλμα αστοχια υλικου βεβαιωμενο μια τοσο μεγαλη εταιρια οπως η bmw ειδικα σε τοσο ευαισθητα θεματα οπως ειναι τα φρενα δεν θα επρεπε να αφηνουν να φυγει απο τα συνεργεια τους ανθρωπος.παιδια πρεπει ολοι να καταλαβουμε οτι εχουμε περασει σε αλλες εποχες οι εταιριες επενδυσαν στον υπερκαταναλοτιισμο μας εριξαν τη ποιοτητα των υλικων τους χωρις ομως να ριξουν τις τιμες τους.να πληρωσω αλλα μη μου χρεωνεις ρε φιλε τη μοναδα 1520 γιατι εχεις την αποκλειστικοτητα χρεωσε την κοστος βαλε και τα εργατικα σου και αν παραπονεθω θα φταιω εγω.αφηστε μας να οδηγουμε τις μηχανες που γουσταρουμε με ασφαλεια!!!
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2012, 13:07
xvitos Ο/Η xvitos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: gs1200

Απόσπασμα:
Δεν βρήκα κάτι σχετικό εκτός από σκόρπιες κουβέντες δεξιά κι αριστερά
Κοίταξε αυτό το νήμα Πρέπει να είσαι στην διετία

Reply With Quote
Παλιό 14-09-2012, 14:15
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE

η απάντηση από γνώστη μηχανικό, για τις ζημιές στις μονάδες, ήταν ότι κανείς ποτέ δεν ασχολείται με την αντικατάσταση των υγρών στα "control circuits"...
αυτό ίσχυε ιδιαίτερα στα 1150 και τις εκεί αντίστοιχες βλάβες τους όπου η πιό εύκολη διαγνωση ήταν η ...αντικατάσταση
είναι σχετικά χρονοβόρο και "μανούρα" και ενδεχομένως "ακριβή" σε χρονοχρέωση διαδικασία οπότε ίσως δεν το προτείνουν(?) και μένουν στην αλλαγή των λοιπών υγρών φρένων....
με τη τήρηση των προβλεπόμενων από τη "μαμά", να φοβόμαστε μόνο τις ...αστοχίες υλικού...
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2012, 14:56
vaska Ο/Η vaska βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: YAMAHA IT 490 SUZUKI DR 650 SE BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από xvitos Εμφάνιση μηνυμάτων
Κοίταξε αυτό το νήμα Πρέπει να είσαι στην διετία

Θα το κοιτάξω, ευχαριστώ.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2012, 15:46
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700

Απόσπασμα:
Θα το κοιτάξω, ευχαριστώ.

Αδερφέ αυτά που γράφω για τα ακατανόμαστα μην τα παίρνεις και πολλή στα σοβαρά.

Πρέπει να υπάρχει και αντίλογος για να σας κρατάω ανεβασμένη την αδρεναλίνη.

Πάντως λέω την αλήθεια.

Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις………..
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2012, 18:28
paschalis Ο/Η paschalis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: thessaloniki
Μoto: R1200GS '04

Απόσπασμα:
Μιας και φαίνεσαι να είσαι γνώστης κι επειδή έχω του 06 με 16000 χλμ, πες μου αν ξέρεις σε παρακαλώ πότε πρέπει να κάνω αλλαγή υγρών στη μονάδα και αν θέλεις ανέφερε και την πηγή σου, διότι όσο και να διάβασα στο βιβλιαράκι που μου δόθηκε μαζί με την μοτο δεν είδα τπτ. Πιθανά να μην το πρόσεξα, αλλά επειδή μια μονάδα κοστίζει μπόλικο και δεν είμαστε για τέτοια τέτοιες εποχές αλλά ούτε και να μένουμε χωρίς φρένα την ώρα που οδηγούμε, βοήθα αν ξέρεις κάτι σίγουρα.
ΕΙμαι απλα κατοχος αυτου του μοντελου εχω ζησει το κολλημενο διακοπτακι-αυτο αποκαλω σχεδιαστικη υπερβαση-και εχω διανυσει 140000 χλμ σε 8 χρονια χωρις κιχ απο τη μοναδα.
Η μοτο εχει να παει σε εξουσιοδοτημενο απο τον Ιανουαριο το 2008 και τα 60000χλμ αντιστοιχα.
Με τη φροντιδα του μηχανικου μου της γειτονιας που εινα ομως ενας υποψιασμενος και υπευθυνος ανθρωπος εχω σωσει τη μοναδα και το πορτοφολι μου κανοντας ελεγχο η αντικατασταση αν επρεπε στο διακοπτακι της μανετας(μια φορα) και αλλαζοντας ολα τα υγρα φρενων μια φορα το χρονο.
Δες πιο πανω το ποστ του vpentza για να καταλαβεις πωσ σε καποια τμηματα της μοτο το σερβις βασει πρωτοκολλου κρυβει ακριβους κινδυνους.

OFF TOPIC αλλα σημαντικο..
Με τον ιδιο μηχανικο εχω σωσει το μαμα αξονα και πως...
Γεμιζοντας με λευκο γρασσο της Φιατ την πισω φυσουνα εκει που ενωνεται με διαφορικο και swingarm με τροπο απαραδεκτο και χωρις σφικτηρα.
Εξω η υγρασια με 3 ευρω εξω και τα εξοδα!
Μονο μεγαλες και καλες βολτες

Τα παραπανω δεν θα τα ξαναγραψω γιατι εχω βαρεθει να το κανω καθε φορα που καποιος κινδυνευει η παει για μοναδα οποιος θελει ας τα σωσει..
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2012, 18:48
alexgemelli Ο/Η alexgemelli βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2012
Περιοχή: ν σμυρνη αθηνα
Μoto: gs1200r

φιλε μη προτρεχεις δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.το δικο μου ειναι τησ επομενης γενιας δεν εχει αυτο το διακοπτακι καλωδιακι κατω απο τη μανετα δεν εχει καμια σχεση με αυτο αναψε ενα πρωι το abs σταματησε να λειτουργει το κοντερ τελος!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης