GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 12-05-2013, 22:23
italos Ο/Η italos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Athens-Gerakas
Μoto: R1200GSadv
Προεπιλογή O μελισσοκόμος του GS FORUM...!!!

Φιλαράκια μου καλησπέρα σε όλους,

όλα ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια όταν με τον αδερφό μου (άνεργο τότε) αποφασίσαμε να "ρίξουμε τις λίγες οικονομίες μας" και να ασχοληθούμε με την μελισσοκομία για καθαρά βιοποριστικούς λόγους, κάτι που γρήγορα άλλαξε και έγινε το λιγότερο αγάπη-έρωτας για αυτή την δουλειά, για τις μελισσούλες μας και για την φύση ειδικότερα. Σε αυτή μας την προσπάθεια ήμασταν πολύ τυχεροί καθότι ο παιδικός φίλος του πατέρα μου στο χωριό είναι απο τους παλιότερους μελισσοκόμους και μας αγκάλιασε και μας δίδαξε, όπως ακόμα κάνει, αφιλοκερδώς την "τέχνη" της μελλισοκομίας Συμμάχους είχαμε εξαρχής και τους γονείς μας που μας στηρίξανε ψυχολογικά αλλά και με πολύ κούραση και προσωπική τους εργασία μας βοήθησαν και στήσαμε το δικό μας μελισσοκομείο. Δειλά δειλά στην αρχή ξεκινώντας με 10 μελισσάκια και με πολύ ενθουσιασμό στη συνέχεια φτιάξαμε το μελισσοκομείο μας, το οικογενειακό μας μελισσοκομείο, που αυτή την στιγμή αποτελείται απο 113 μελίσσια.

Την πρώτη χρονιά βγάλαμε μια ικανοποιητική ποσότητα μελιού που μας έδωσε την ευκαιρία να μπορέσουμε να αυξήσουμε τα μελισσάκια μας και να είμαι στην ευχάριστη θέση τώρα να μπορώ να διαθέτω το προιόν μου όπως ακριβώς αυτό βγαίνει απο την κυψέλη σε συγγενείς και φίλους χωρίς ενδιάμεσους εμπόρους και λοιπούς καλοθελητές. Έτσι ώστε το μέλι να φτάνει στους καταναλωτές αυτούσιο, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία.

Σκοπός μας είναι να δώσουμε στο κόσμο το αγνό παραδοσιακό ελληνικό μέλι έτσι όπως οι παλαιότεροι το θυμούνται αλλά και οι νέοι να μάθουνε να τρέφονται υγιεινά και ποιοτικά.

Θα ξεκινήσω με μια φωτογραφία γιατί μπορώ να πώ ότι μετά απο 1 χαρτί πανεπιστημείου , 1 μεταπτυχιακό τίτλο , καμποσα πτυχία στις ξένες γλώσσες και με 7 χρόνια εργασίας ανακάλυψα μια "δουλεία" που μαρέσει να κάνω, με ευχαριστεί και μου γεμίζει το μυαλό όπως μου γεμίζει το μυαλό τα ταξίδια με την μηχανή.....

Ο μελισσοκόμος του GSforum.......

και μερικές φωτογραφίες διάσπαρτες απο το μελισσοκομείο μας
κυνηγώντας την ανθοφορία της "ερείκης"(κρίμα δεν έδωσε τίποτα) ξημέρωμα στο βουνό με την ανατολή του ηλίου, κάτι σαν να λέμε μπαίνοντας στην τράπεζα το πρωί περιμένωντάς με απο έξω 30 άτομα χιχιχι

έλγχος κυψέλης για αυγό ημέρας και πως πάμε απο γόνους....ετοιμαζόμαστε να ξεχειμωνιάσουμε και το σμήνος κάθε μελισσιού θα πρέπει να είναι δυνατό για να βγάλει το χειμώνα

το χαμογελάκι μου νομίζω τα λέει όλα

λίγες μέρες πριν την μετακόμιση του μελισσοκομείου

ξεκινώντας ο χειμώνας μας βρήκε με μετακόμιση του μελισσοκομείου στην αργολίδα σε πιο ζεστά μέρη για να αντέξει το σμήνος την παγωνιά
τα μελισάκια μας μονά ακόμα....η μπουμπού μάχιμη και εγώ αθήνα-άργος μετά την τράπεζα να βοηθήσω τον αδερφό μου στις εργασίες

αφου ξεχειμωνιάσαμε και όλα πήγανε καλά χωρίς καμμία απώλεια πράγμα πολύ καλό για μας , σιγά σιγά τα σμήνη δυνάμωνανε και γινόντουσαν δυόρωφα.....

ο καλός καιρός της περιοχής σύμμαχος μας και το άνθος της πορτοκαλιάς βοηθήσανε τα σμήνη να αναπτυχθούνε , οι γόνοι ήταν πολλοί και ν'α΄σου τα πρώτα τριώροφα και εμείς να πετάμε απο τη χαρά μας

ξεκινώντας στήσαμε και τις γυροπαγίδες μας για την περισυλλογή της γύρης που οι μελλισούλες μας φέρνανε σαν καλές εργάτριες που είναι

το σμήνος το πρώτο απόγευμα που γύρναγε απο τη δουλειά του μπερδεύτηκε καθώς δεν βρήκε την γνωστή είσοδο του να το περιμένει για να μπεί στην κυψέλη του με αποτέλεσμα να δυσκολευτούνε στην αρχή...γρήγορα όμως άρχισαν να βρίσκουνε το πως ....

περίοδος ανθοφορίας της πορτοκαλίας ένας κακός χαμός στο μελισσοκομείο και εμείς εκεί να βλέπουμε πως δουλεύουν οι μελισσούλες μας

βγάζοντας την πρώτη μας φετινή γύρη ...καθαρίζωντας την, την αφήνουμε ένα βραδάκι έξω να γύγει η υγρασία της και βουρ για την κατάψυξη αυτής της θαυματουργικής τροφής που την παράγει η μέλισσα

λίγες ακόμα τελευταίες απο το μελισσοκομείο μας

και μια πανοραμική

Reply With Quote
Παλιό 12-05-2013, 22:30
xurxes Ο/Η xurxes βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μoto: R1200GSA
Προεπιλογή Απάντηση: O μελισσοκόμος του GSFORUM...!!!

αγορινα μου.......

Να χαρώ το μεράκι σας!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 12-05-2013, 22:31
commander Ο/Η commander βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: κηφισια
Μoto: GS 115Ο ADV DESIERTO 3

μπραβο ρε φιλε να σας πανε ολα κατ ευχην και να τις δειτε τις κυψελες να γινονται πενταοροφες......
Reply With Quote
Παλιό 12-05-2013, 22:31
Senior Member

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τα αδέρφια τον Νίκο και τον Δημήτρη που μου δίνουν την ευκαρία να διαφημίσω το προιόν μου μέσα απο την οικογένεια του GSforum....

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά εκτιμώ την συμπαράστασή σας...

Θα ήθελα εξαρχής να πώ ότι με πολύ σκέψη ανέβαζω μια προσφορά για την οικογένεια του φορουμ φοβούμενος μην παρεξηγηθώ απο κάποιους.

Στόχος μου είναι τα μέλη που τους αρέσουν τα μελισσοκομικά προιόντα να αποκτήσουν τον δικό τους προσωπικό μελισσοκόμο και να μην τρέχουν να αγοράζουν το προιόν αυτό απο τα super markets...

Reply With Quote
Παλιό 12-05-2013, 22:34
siraxanz Ο/Η siraxanz βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Argos-Argolidas
Μoto: r1200gsa '08, Cagiva elephant 750e '95

και ας μην τα καταφερα να έρθω να σε δω
Reply With Quote
Παλιό 12-05-2013, 22:38
Senior Member

Η πρώτη για φέτος παραγωγή ήταν αυτή που μας έδωσε το μέλι απο άνθη πορτοκαλίας απο τους πορτοκαλαιόνες της αργολίδος.

Μέλι από άνθη πορτοκαλιάς.Αποκαλείται και μέλι της ομορφιάς για τις άριστες καλλυντικές του ιδιότητες. Το μέλι από άνθη πορτοκαλιάς περιέχει πολλές βιταμίνες και επιδρά αγχολυτικά και καταπραϋντικά

Έχει υπέροχο άρωμα με εξαιρετική γεύση. Κρυσταλλώνει σε 1-3 μήνες. Είναι έντονα ανοικτόχρωμο.
Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του αρέσουν στον καταναλωτή. Είναι πλούσιο σε εσπεριδίνη η οποία
έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση.

Είναι ιδιαίτερα αρωματικό και αρκετά γλυκό. Έχει υψηλή αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση λόγω του χαμηλού του pΗ.

Τιμή κιλού: 9euro.

Reply With Quote
Παλιό 12-05-2013, 22:41
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Μπράβο Νικόλα....

Καλή δύναμη στην όμορφη αυτή προσπαθεία και καλά κέρδη..

Last edited by frits; 12-05-2013 at 22:48.
Reply With Quote
Παλιό 12-05-2013, 22:43
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Νίκο το μέλι σας που πήρα ως δώρο στην πίττα είναι πολύ νόστιμο! Κάθε επιτυχία φίλε μου!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 12-05-2013, 22:46
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

4 κιλα παρακαλω........
Reply With Quote
Παλιό 12-05-2013, 22:52
Senior Member

Γύρη. Η γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορο λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας. Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη γνωστή ως βιταμίνη R (60 mg/100gr γύρης), η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμορραγίες. Η γύρη περιέχει γουαδοτρόπες ορμόνες, που είναι οι βιολογικά δραστικές ουσίες που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας. Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθυλακίων στη γυναίκα καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών. Η γύρη βοηθά στην διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχεί διουρητική δράση. Η γύρη βελτιώνει την όρεξη γι αυτό και συνίσταται ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις:
  • Αδυναμία και γενικής εξασθένισης του οργανισμού.
  • Απώλεια βάρους
  • Εντερικών ανωμαλιών.
  • Ψύχωσης και νευρασθένειας
  • Απώλεια μνήμης
  • Κακού μεταβολισμού
Η γύρη βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοήθα ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση) Έχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη και βελτιώνει την θεραπευτική αγωγή στην προστατίτιδα (φλεγμονή του προστάτη). Η γύρη είναι πλούσια σε κιστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυΐα και το χρώμα των μαλλιών. Η γύρη μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης (κλιμακτήρίος περιόδου). Η γύρη δίνεί ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την σεξουαλική κατάσταση. Περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που επηρεάζουν θετικά τον μεταβολισμό του νερού, ελέγχουν την όρεξη, την απόθεση λίπους στον οργανισμό, την λειτουργία των ωοθηκών και του Ουροειδούς αδένα, και γενικά προάγει την καλή φυσική κατάσταση του σώματος. Οι υγιέστεροι και περισσότερο μακρόβιοι άνθρωποι του κόσμου είναι οι κάτοικοι των Ιμαλαΐων, του Καυκάσου στη Ρωσία και του βουνού Βικαμπόμπα στο Εκουαντόρ. Οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούν τη γύρη στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.
Πόση γύρη πρέπει να τρώμε την μέρα
Τριάντα πέντε γραμμάρια γύρης (μια κουταλιά της σούπας) την ημέρα, καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η κατανάλωση γύρης πρέπει να ξεκινήσει με μικρή ποσότητα μέχρι να συνηθίσει το στομάχι. Προτείνεται μια κουταλιά του γλυκού καθημερινά για μια περίπου εβδομάδα και σταδιακή αύξηση σε μια κουταλιά της σούπας. Η κατανάλωση γύρης θα πρέπει να συνεχισθεί χωρίς διακοπή για 4-6 μήνες ανάλογα με τις ανάγκες και την αντίδραση κάθε ατόμου ξεχωριστά. Η γύρη καταναλώνεται αυτούσια όπως έχει ή διαλυμένη.

πηγή διαδύκτιο.

Βάζο 250γρ. 7euro.

Κερύθρα με μέλι.

Είναι ενα μελισσοκομικό προιόν που είναι ιδιαίτερα αγαπητό προς τους λάτρεις του μελιού. Η κερήθρα είναι ένα κέρινο τμήμα κυψέλης οπου οι μέλλισες αποθηκεύουν το μέλι, την γύρη και τους γόνους.Την κηρήθρα μπορούμε να την μασήσουμε αντι για τσίχλα παίρνοντας έτσι τις ιδιότητες του μελιού.

Κερύθρα συσκ. τα 300γρ. 6euro (περιορισμένη ποσότητα)

Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης