![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Το "εμπειρικά" σήμαινε ότι οι αρρυθμίες στο ρελαντί, σε κρύα εκκίνηση, προκαλούνταν από την ελάχιστη απώλεια συμπίεσης όταν οι επικαθήσεις στις έδρες βαλβίδων δεν επέτρεπαν ερμητικό κλείσιμο του "κυκλώματος". Όταν η θερμοκρασία του κινητήρα ανεβαίνει οι διαστολές "σφραγίζουν" τα κενά....
Ανοίγοντας το καπάκι κινητήρα σε αυτοκίνητα με ίδια συμπτώματα, είδαν και μέτρησαν τις συμπιέσεις των κυλίνδρων και απεφάνθησαν ότι οι επικαθήσεις στις έδρες βαλβίδων δημιουργούσε απώλειες..... Το πρόβλημα προκύπτει από νοθευμένες βενζίνες, πώς μπορούσα να διαφωνήσω ;;; |
|
|
|||
|
|||
|
και καλα εκανες και δεν διαφωνησες, οι γνωσεις μου και η εμπειρια μου αυτο λενε... ειναι εκει που θελει ξεκαπνισμα, ξεμπουκωμα, ή καθαρισμα με καποιο καθαριστικο που θα ανεβασει λιγο παραπανω τις θερμοκρασιες (εσωτερικες στο κυλινδρο) του κινητηρα και θα τα καθαρισει με τον κινδυνο βεβαια αν πεσει παραπανω να τα λιωσει ολα!!! καλη ιδεα ειναι και ενα καθαρισμα μπεκ ιντζεκτιον και αυλων εισαγωγης (για να βαλουν και κατι στην τσεπη)
|
|
|
|||
|
|||
|
Το αμάξι ξεκαπνίζεται συχνά, εξ ου και η απορία μου για τις επικαθήσεις....
Προσοχή, δεν μου πρότειναν "καθαριστικό" αλλά ενισχυτικό οκτανίων και ταξίδι
|
|
|
|||
|
|||
|
η ιδια συνταγη υψηλοτερες θερμοκρασιες κατα την καυση...
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
![]() Προφανώς η ποιότητα της βενζίνης που το ταίζω (shell ) δεν είναι αρκετή για να κάνει το καθάρισμα !
|
|
|
|||
|
|||
|
Λίγο ξεχείλωμα και όλα θα είναι ok.
|
|
|
||||
|
||||
|
Το πήρα κ είμαι έτοιμος για δοκιμή ...
![]() Ελπίζω να μην ... Ο φαναρτζής/μπογιατζής μου, μου είπε οτι τα "καλύτερα" διαλυτικά τα έχει η DRAPA ... Aυτός το ασετόν, το χρησιμοποιεί για τον καθαρισμό των εργαλείων ... Η τιμή 4,5€ ... ![]()
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
|
|
|
|||
|
|||
|
το πήρα και εγώ 4,7 euro το λίτρο !!!
(με απόδειξη)τα οργανάκια λένε ότι έχω 13λτ μέσα, θέλω 39ml....... ογκομετρητή δεν έχω στο γραφειο ....
Last edited by vpentza; 09-10-2013 at 14:36. |
![]() |
|
|