GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 14-11-2013, 09:47
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE
Προεπιλογή Απάντηση: Resistor tuning

Σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον.......
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η λύση αφορά χαμηλομεσαίες στροφές και καλοκαιρινές θερμοκρασίες.......τον μισό χρόνο κυκλοφορώ εντός της Αθήνας με αυτές τις συνθήκες. Μου λέτε ότι θα κατεβάσω κατανάλωση με αυτό τον τρόπο ? πρέπει να είμαι στα 5,7-6,5 μεικτής διαδρομής εντός πόλης....πόσο πιό κάτω να πάει ?
Reply With Quote
Παλιό 15-11-2013, 13:05
Al Bandy Ο/Η Al Bandy βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2013
Περιοχή: Κρήτη
Μoto: R 1100 RT

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza Εμφάνιση μηνυμάτων
Σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον.......
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η λύση αφορά χαμηλομεσαίες στροφές και καλοκαιρινές θερμοκρασίες.......τον μισό χρόνο κυκλοφορώ εντός της Αθήνας με αυτές τις συνθήκες. Μου λέτε ότι θα κατεβάσω κατανάλωση με αυτό τον τρόπο ? πρέπει να είμαι στα 5,7-6,5 μεικτής διαδρομής εντός πόλης....πόσο πιό κάτω να πάει ?
Απολύτως σωστό (το κόκκινο). Χαμηλομεσαίες και υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζει.

Για την κατανάλωση, μην περιμένεις θαύματα. Αν είσαι στα 5,7-6,5 όπως λές είσαι μια χαρά. Παρακάτω δεν πάει. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ, δεν ξέρω κιόλας. Βρε λες?
Εγώ όμως που είχα θέμα και μού την έριξε στα 5,62 με 6,52 είμαι τρισευτυχισμένος.

Είναι όμως και θέμα οδήγησης. Όποιοι έχουν "βαρύ χέρι" δεν πρόκειται να δουν καμία βελτίωση στην κατανάλωση..
Reply With Quote
Παλιό 14-11-2013, 09:56
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Καλημέρα Βασίλη. Στοο 650 δεν έχω παρατηρήσει αισθητή διαφορά στην κατανάλωση, ίσως επειδή έγινε πιο ομαλή η λειτουργία του κινητήρα και λόγω της " χαράς " μου να βάρυνε το χέρι μου. Ούτως ή άλλως η γερμανική πατέντα έγινε σε boxer κι ίσως έχει κι αυτό τη σημασία του.. Νομίζω όμως ότι με ελάχιστα χρήματα έχουμε βελτίωση τουλάχιστον στην αίσθηση.

Sent from my LG-E610v using Tapatalk
Reply With Quote
Παλιό 14-11-2013, 10:04
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE

Καλημέρα Γιάννη, η αίσθηση που απολαμβάνω, έτσι κι αλλιώς, είναι ερεθιστική....

Θα με ενδιέφερε όμως εφόσον επηρεάζει την κατανάλωση...
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2013, 17:47
advtolis Ο/Η advtolis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2013
Περιοχή: marousi
Μoto: gs 1200 adv

ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ , πολυ καλος τυπος ο γιατρος(ortho) αλλα δυστυχως δεν προλαβαμε να τα πουμε καλα λογο ενος γεγονοτος...
παλι καλα και μιλαγαμε διοτι συνηθως καθομαι απο μεσα οποτε σου χρωσταω και ενα ευχαριστω φιλε....
πανω στο θεμα μας το καλωδιακι ετοιμο μου το εφερε ο ortho θα το βαλω το απογευμα,(ευχαριστω και παλι) εκτος απο την αισθηση, πως αλλιως μπορω να διαπιστωσω εαν οντως κανει δουλεια το resistor??
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2013, 19:54
Al Bandy Ο/Η Al Bandy βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2013
Περιοχή: Κρήτη
Μoto: R 1100 RT

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από advtolis Εμφάνιση μηνυμάτων
ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ , πολυ καλος τυπος ο γιατρος(ortho) αλλα δυστυχως δεν προλαβαμε να τα πουμε καλα λογο ενος γεγονοτος...
παλι καλα και μιλαγαμε διοτι συνηθως καθομαι απο μεσα οποτε σου χρωσταω και ενα ευχαριστω φιλε....
πανω στο θεμα μας το καλωδιακι ετοιμο μου το εφερε ο ortho θα το βαλω το απογευμα,(ευχαριστω και παλι) εκτος απο την αισθηση, πως αλλιως μπορω να διαπιστωσω εαν οντως κανει δουλεια το resistor??
Μια καλή πρακτική είναι η εξής.
Α). Διάλεξε ένα σημείο (κάπως δύσκολο, ανηφόρα, στροφή κλπ) όπου συνήθως χρησιμοποιείς μικρή σχέση και χαμηλές στροφές και οδήγησε με και χωρίς το καλώδιο.
Β). Παρατήρησε σε τι στροφές και τι σχέση στο κιβώτιο είσαι με αυτό και μετά χωρίς αυτό.
Γ). Παρατήρησε την διαδρομή του γκαζιού για τις ίδιες Χ στροφές με αυτό και χωρίς αυτό.
Δ). Πες μας τα συμπεράσματά σου

ΥΓ: Προσοχή. Όταν βγάζεις το καλωδιάκι και βάζεις το εργοστασιακό και αντίστροφα, πάντα με σβηστό κινητήρα και διακόπτη στο off.

Last edited by Al Bandy; 16-11-2013 at 20:01.
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2013, 20:12
Member

OK ......
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2013, 23:23
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από advtolis Εμφάνιση μηνυμάτων
OK ......

Περιμένουμε εντυπώσεις Απόστολε!

χάρηκα για την "εκρηκτική" γνωριμία!

Πρώτος ο καπουτσίνο!
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2013, 23:22
Senior Member

Εβαλα κι εγώ την 56άρα το πρωί. Δεν έκανα πολλά χλμ, ουσιαστικά από το σπίτι στο ιατρείο, στον Απόστολο και σπίτι, 10-12 χλμ συνολικά. Η μηχανή δείχνει να τραβάει πολύ καλά, μου έδωσε μιά αίσθηση "περίσσιας" δύναμης που δεν την είχε μέχρι τις 5500 στροφές. Ανέβηκα την Κατεχάκη ανεβάζοντας γλυκά αλλά γρήγορα.

Χρειάζομαι περισσότερα χιλιόμετρα για να πω πιο σίγουρα, εκτός του αντικειμενικού υπάρχει κι αυτό που προσμένεις, οπότε η εκτίμησή μου αυτή τη στιγμή μπορεί και να επηρεάζεται από τον ενθουσιασμό.

Στην επόμενη αλλαγή αλυσιδογράναζων θα βάλω 15/49 και τότε θα οργώνει το καναρίνι!
Reply With Quote
Παλιό 17-11-2013, 00:05
Member

εκρηκτικος!!!!!!!
δεν το εβαλα το πραματακι ακομα... αυριο θα ασχοληθω και θα γινει η πρωτη βολτα και θα σας πω εντυπωσεις....
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης