GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα > Μου τη δίνει που .....

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 16-09-2011, 22:01
wet & dirty Ο/Η wet & dirty βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: athens
Μoto: R1200GS ADVENTURE & UNIVEGA ALPINA HT-550
Προεπιλογή Απάντηση: ΕΛ.ΑΣ. Το Μεγαλείο σου...

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ckk Εμφάνιση μηνυμάτων

Μην ορκιστείς για αυτό… Σε ανάλογο περιστατικό με χαντάκι και μάνα, μέχρι και ο διοικητής του τμήματος με ωθούσε… να το ξεχάσουμε ρε παιδί μου. Γράφτηκε και αυτό στην αναφορά. Να δεις τί ωραία, που θα απολογηθούν σε λίγο καιρό.

δεν το καταλαβα αυτο φιλε μου...ειναι πολυ γενικο αν θες μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος???
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 23:06
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από wet & dirty Εμφάνιση μηνυμάτων
επιδη ειναι σκοντα οκταβια δεν παει να πει οτι συνοδευεται απο ασφαλιτικο..η δυναμη που εχει απο την αστυνομια ο Πατερας ειναι 1 αστυφυλακας και ολοι οι αλλοι ειναι Ιδιωτες...

Εσένα αυτό σε χάλασε ή ότι φαίρονται ως κράτος εν κράτει;! Οτι σε εμποδίζουν να κινηθείς;! Δεν ενοχλείσαι! Τι να πω ρε παιδιά....

αστυνομικός είσαι; γιατί θίχτηκες;

Θες κι άλλη ιστορία; Στη Μιχαλακοπούλου, πάλι βράδυ, πάλι μηχανή συνοδευτική κι είχε ένα στροβοσκοπικό πίσω που σου μαμούσε τα μάτια. Οταν το είπα στο "συνάδερφο" μοτοσυκλετιστή με κοίταξε σαν να ήμουν σκατό. Είναι δεν είναι αστυνομικός φίλε μου, να πάει να μαμηθεί!
Εσένα δε σε ενοχλούν αυτά.....
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 23:15
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι μια τροχονομική παράβαση, τίποτα περισσότερο-τίποτα λιγότερο.

Οπότε όλα καλά? Μα τί λες τώρα? Λάθος νοοτροπία. Και από ότι καταλαβαίνω είσαι αστυνομικός ή κάτι τέτοιο.

Όταν μιλάμε για νοοτροπία λαού και κατεστημένο δεν δίνω ιδιαίτερo βάρος λόγο του επαγγέλματος ή ιδιότητας του παραβάτη.
Θυμήσου νομάρχες και υπουργούς χωρίς κράνη παλαιότερα … έκαναν δημόσια εμφάνιση χωρίς να τους περάσει από το μυαλό ότι κάνουν παράβαση αλλά ότι κυκλοφορούν κανονικά <<όπως όλος ο κόσμος>>, όπως και οι ψηφοφόροι τους … <<λαϊκά>> παιδιά σου λένε !!!

Και επειδή ένας νομάρχης είναι ζορό καραγκιόζης… όλα καλά?

Τώρα θες να μπούμε σε κουβέντα για το εάν πρέπει ή όχι και με ποιους όρους να κάνουν δεύτερη δουλεία οι εργαζόμενοι στο δημόσιο. Υπάρχει δε, ήδη νομικό πλαίσιο γι΄ αυτό, που επιτρέπει δηλαδή (υπό όρους) την δεύτερη εργασία. Για εμένα ας κάνουν όσες θέλουν και αντέχουν. Εάν δεν είναι νόμιμες… αναλαμβάνουν την ευθύνη και τις επιπτώσεις.
Για εμένα πάλι όχι. Για τους λόγους που ανέφερα.

Απόσπασμα:
Η μικροπαραβατικότητα όπως οι τροχονομικές παραβάσεις είναι κατεστημένο και τρόπος ζωής στην Ελλάδα. Το γιατί υπάρχει και το γιατί δεν υπάρχει η πολιτική (κυρίως) βούληση να αλλάξει αυτό … είναι μεγάλη κουβέντα και οι απόψεις πολλές.

Του είδους τα κατεστημένα είναι που μας έφεραν εδώ που είμαστε.

Η αίσθηση ατιμωρησίας υπάρχει γιατί η πολυπαραβατικότητα των Ελλήνων οδηγών και η στατιστική τα κάνουν όλα.!!!!

Λάθος. Η αίσθηση της ατιμωρησίας υπάρχει επειδή υπάρχει η ατιμωρησία αυτή καθαυτή. Και τώρα που στα λέμε, δεν σου πάει στο μυαλό να γράψεις – δεν ξέρω αν είναι η δουλειά σου – παραβάτη. Απίθανο…

Δηλαδή ,άντε και μετά από 2.000 σούζες/παντηλίκια, 500 κόκκινα, 800 ανάποδα σε μονόδρομο, 3.000 κινητά, 6.000 ταχυτητες,2500 κράνη/ζώνες κ.α…. πέφτει κάποιος στην <<τσιμπίδα>> και τρώει 500-600 ευρο κλήση, τι έγινε? Θεωρεί ότι ήταν άτυχος ,πληρώνει και συνεχίζει.

Δεν σου πάει καν στο μυαλό να πέσουν στην τσιμπίδα οι υπόλοιποι 14,799 παραβάτες. Αρχίζεις και με τσαντίζεις.

Εκτός των τροχονόμων , σπάνια θα έχει χρόνο να ασχοληθεί (και …μπλοκ κλήσεων να γράψει) αστυνομικός τμήματος τάξης ή άλλης υπηρεσίας όπως ΔΙΑΣ/Δελτα κ.α.Δεν είναι αντικείμενο αυτών των υπηρεσιών οι τροχονομικές παραβάσεις.

Ακόμα και τροχονόμος δεν θα αφήσει ( π.χ.) ποτέ την ρύθμιση στο φανάρι για να γράψει παραβάτη ή εάν έχει 2-3 συγκρούσεις σε εκκρεμότητα δεν θα σταματήσει τον ξεκράνωτο κι ας είναι μπροστά του…

Θαυμάσια, μένω κάγκελο.

Απ΄ την άλλη, όταν γίνονται μπλόκα και πέφτουν βροχή τα προστήματα υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από τον κόσμο …

Και? Τί έγινε? Θα βάλω την γάτα μου να κλαίει αν διαμαρτυρηθεί κάποιος που θα βγει από κόκκινο και τον γράψεις ΠΡΙΝ με σκοτώσει… Δεν έχω και γάτα.

Τελικά θέλουμε σκληρή τροχό-αστυνόμευση ή όχι ??? ας κάνει ο καθένας μια μικρή δημοσκόπηση στην παρέα του … π.χ. θέλει κάνεις να <<τρώει>> φωτογραφία γιατί πάει με 65 χιλ με όριο τα 50 … σε <<ξεχασμένο- νεκρό από κίνηση>> ορεινό δρόμο 10:30το βράδυ όπως έφαγαν φίλοι στην Αυστρία ?
Πραγματικά θέλουμε να γίνουμε <<Ευρώπη>> ή λέμε @@ για να περνά η ώρα ???... άβυσσος η ψυχή του (νέο)Έλληνα.
Καθόλου άβυσσος. Ναι θέλουμε να γίνουμε Ευρώπη σε αυτά τα θέματα.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gepol Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι είδους πολιτική βούληση χρειάζεται δηλαδή για να γράψει ο αστυνομικός ένα παραβάτη? Μήπως χρειάζεται προσωπική βούληση του κάθε ενός αστυνομικού, να εκτελεί τα καθήκοντά ανά πάσα στιγμή?

Οσον αφορά τις τροχονομικές παραβάσεις, πιστεύω ότι η "λάσκα" των αστυνομικών έχει επιφέρει το χάος που σήμερα επικρατεί στους δρόμους. και δεν μιλώ για μικροπαραβατικότητα, αλλά για καθημερινή παραβίαση φωτεινού σηματοδότη(για παράδειγμα) σε κάθε αλλαγή, κάθε μέρα, με η χωρίς την παρουσία των αστυνομικών που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή.

Τώρα το αν υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις απο τον κόσμο, εμένα ποσώς με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ΣΟΒΑΡΗ αστυνόμευση και όχι κατά το δοκούν και περαστασιακά του στυλ "προσέχτε βγήκαν για ζώνες", και δεν γράφουν όμως κινητά.

Και ναι, θέλω ευρωπαϊκού τύπου αστυνόμευση, και υπερδιαπλασιασμό προστίμων, διότι η ζωή μου, των δικών μου, και ΟΛΟΥ του κόσμου είναι ανεκτίμητη!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνώ, και να του κόβουν τον #### όποιου περνάει με κόκκινο, πηγαίνει με 70 σε κατοικημένη περιοχή και οδηγάει σαν μεθυσμένος επειδή μιλάει στο κινητό. ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι παραβάσεις, ανεξαιρέτως να τιμωρούνται. Όπως εγώ ξέρω πολύ καλά ότι μπορείς να οδηγείς έτσι και να μην "τρελαίνεσαι", έτσι να κάνουν και οι υπόλοιποι. Αδιακρίτως.

Όσοι έχουμε ζήσει στο εξωτερικό, ξέρουμε ότι όλα αυτά είναι εφικτά και σου κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη και ασφαλή.

Απόσπασμα:
Η αλλαγή νοοτροπίας ενός λαού δεν είναι στο χέρι ενός … τροχονόμου !

Το σύνολο σχεδόν του ΚΟΚ είναι <<μικροπαραβατικότητα>>, όπως το καφάσι με τις ντομάτες στο πεζοδρόμιο μπροστά από το μανάβικο, λίγα τραπέζια περισσότερα από αυτά της άδειας λειτουργίας κ.α που βλέπουμε καθημερινά σε διαφορές δραστηριότητες και όχι μόνο στην οδήγηση. Είναι μέσα στον τρόπο ζωής , στην καθημερινότητα του λαού μας.
Εάν, πως και πότε μπορεί να αλλάξει….............
Για το παραπάνω καφάσι στο πεζοδρόμιο ή το αυτοκίνητο επάνω στο πεζοδρόμιο ή στην διάβαση των πεζών, πάνε οι μανάδες και οι ανάπηροι γύρω – γύρω τα καροτσάκια, με κίνδυνο να κτυπηθούν στον δρόμο από διερχόμενα οχήματα.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από megalopsyxos Εμφάνιση μηνυμάτων
Aυτά τα ύπουλα ψευτοδιλήμματα "πως θέλουμε τον αστυνομικό, τον πολιτικό, τον εκπαιδευτικό, τον δικαστικό, τον εφοριακό, τον γιατρό...." κλπ είναι το προκάλυμμα συγκάλυψης και πηγή πολλών δεινών.

Τον θέλουμε όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, τη Νομοθεσία και τον Οργανισμό Λειτουργίας της Υπηρεσίας του να εκτελεί τα καθήκοντά του και όχι κατά το δοκούν και πως τον ...βολεύει!!!

Απόσπασμα:
δεν το καταλαβα αυτο φιλε μου...ειναι πολυ γενικο αν θες μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος???

Ανέβαινα προς το σπίτι μου και δύο αγόρια συνόδευαν ένα αυτοκίνητο. Στην προσπάθειά μου να τους περάσω από αριστερά και μετά δεξιά, με έκλεισαν και οι δύο. Στα δεξιά όμως είχε χαντάκ… και παρά λίγο να πέσω μέσα. Γύρισα στο τοπικό τμήμα, το ανέφερα και ο διοικητής με παρότρυνε να το ξεχάσουμε μωρέ τώρα για τα παιδιά…

Έ, δεν το ξέχασα… τους γ@μησα την μάνα. Και των τεσσάρων. Με φωτογραφίες και μάρτυρες Η υπόθεση τρέχει
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 23:20
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Απόσπασμα:
επιδη ειναι σκοντα οκταβια δεν παει να πει οτι συνοδευεται απο ασφαλιτικο..η δυναμη που εχει απο την αστυνομια ο Πατερας ειναι 1 αστυφυλακας και ολοι οι αλλοι ειναι Ιδιωτες...

Χα, ένας γνωστός μου έχει την Skoda. Τους καίνε συνέχεια τα καταστήματα, επειδή τροφοδοτούν την αστυνομία με τα εν λόγω μοντέλα. Το τελευταίο το έκαψαν την Παρασκευή στην Μεσογείων. Έχουν τρελαθεί.
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 23:35
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Δείτε ένα πολύ ωραίο. Δυστυχώς δε μπόρεσα να αντιγράψω το βίντεο, πρέπει να πάτε στο λινκ. Ακατανόητο, ηλίθιο και βάρβαρο. Τι ακριβώς κάνουν τα ΜΑΤ; Μπορεί να μας το εξηγήσει κάποιος συμφορουμίτης αστυνομικός; Και παρεπιπτώντως έπεσα τυχαία πάνω του. Σερφάριζα στις εφημερίδες...

Εκθετη διμοιρία των ΜΑΤ από τα επεισόδια με Γάλλους οπαδούς | κοινωνια | ethnos.gr
Reply With Quote
Παλιό 17-09-2011, 00:23
BOXER Ο/Η BOXER βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μοσχατο
Μoto: R1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Δείτε ένα πολύ ωραίο. Δυστυχώς δε μπόρεσα να αντιγράψω το βίντεο, πρέπει να πάτε στο λινκ. Ακατανόητο, ηλίθιο και βάρβαρο. Τι ακριβώς κάνουν τα ΜΑΤ; Μπορεί να μας το εξηγήσει κάποιος συμφορουμίτης αστυνομικός; Και παρεπιπτώντως έπεσα τυχαία πάνω του. Σερφάριζα στις εφημερίδες...

Εκθετη διμοιρία των ΜΑΤ από τα επεισόδια με Γάλλους οπαδούς | κοινωνια | ethnos.gr

...
Reply With Quote
Παλιό 17-09-2011, 02:16
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

ckk

Mην επεκτείνεις νοηματικά ότι γράφω και όπως θέλεις. Δεν είπα πουθενά ότι είναι <<όλα καλά>> . Δεν είπα καλά - κακά- άσχημα - όμορφα , ούτε άρχισα τα ευχολόγια ….γιατί εάν τα αρχίσω θα ξεκινήσω επιθυμώντας την εφαρμογή του νόμου και την επιβολή του 200αρικου σε όσους δεν πληρώνουν διόδια ….

Εσένα δεν πάει στο μυαλό ότι οι όλες παραβάσεις που αναφέρω έχουν γίνει από έναν οδηγό σε διάστημα <Χ> χρόνων… μέχρι να τσιμπηθεί. Για διάβασε καλύτερα, χωρίς <<τσαντίλα>>… Και ένα ήταν ένας, θα έτρωγε και τις 15.000 παραβάσεις, αλλά είναι εκατοντάδες χιλιάδες που κάνουν χιλιάδες παραβάσεις….αυτό σημαίνει πολυπαραβατικότητα (πολλοί κάνουν πολλές), δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό, μόνο με βεβαιώσεις προστίμων από την αστυνομία. Δεν θα μεταφέρω εδώ κοινωνιολογικές μελέτες κ.α. εάν θες ψάξε – διάβασε.

<<Και τι έγινε από την αντίδραση του κόσμου?>> … Δεν έχει ψηφουλάκια …μίλησα για πολιτική βούληση αλλά στον ιδεατό κόσμο, τον όμορφο αγγελικά πλασμένο, δεν γίνονται κατανοητά τα προβλήματα του πραγματικού.
Είναι νομίζεις τυχαίο που πριν τις εκλογές η τροχαία …πίνει φραπέδες ???... ή δεν συμβαίνει αυτό και το φαντάζομαι ???
Reply With Quote
Παλιό 17-09-2011, 03:07
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European

Δεν σε καταλαβαίνω, επιζητάς συμπάθεια στο σώμα με αυτά που γράφεις, η τι επιζητάς τέλος πάντων και εκρήγνυσαι κάθε φορά που κάποιος σχολιάζει δυσμενώς?

Η μήπως πρέπει ο Ελληνας πολίτης να είναι ευχαριστημένος με αυτά που βλέπει, ασχέτως αν υπάρχουν προβλήματα που δεν πρέπει όμως να τον απασχολούν?

Και δεν μιλάμε για τίποτα το αγγελικά πλασμένο, μιλάμε για απλή εφαρμογή του νόμου, του ΚΟΚ, πάντα και όχι κατά το δοκούν και κατά περίσταση...

Και όσο για την αναφορά σου σε επιθυμία σου στην εφαρμογή του νόμου στα διόδια, είναι αν μη τι άλλο αστείο μόνο και να το αναφέρεις. Ξεκίνα να επιθυμείς εφαρμογή του νόμου από παραβίαση σηματοδοτών και στοπ, και τότε συζητάμε σοβαρά....
Reply With Quote
Παλιό 17-09-2011, 08:37
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Απόσπασμα:
ckk

Mην επεκτείνεις νοηματικά ότι γράφω και όπως θέλεις. Δεν είπα πουθενά ότι είναι <<όλα καλά>> . Δεν είπα καλά - κακά- άσχημα - όμορφα , ούτε άρχισα τα ευχολόγια ….γιατί εάν τα αρχίσω θα ξεκινήσω επιθυμώντας την εφαρμογή του νόμου και την επιβολή του 200αρικου σε όσους δεν πληρώνουν διόδια ….
Και αυτό αποτέλεσμα της μη επιβολής του νόμου είναι, εφόσον κυκλοφορείς ξεκράνωτος, μιλάς στο κινητό και κανένας δεν σου κάνει τίποτα, σιγά το δύσκολο να μην πληρώνεις διόδια.....

Αν θέλεις να βάλεις μία τάξη ξεκινάς από τα σοβαρά και μετά βήμα-βήμα πας και στα δεύτερα...

Και κατά την γνώμη μου (για να τελειώσω...) από τα πιό σοβαρά είναι να κυκλοφορείς χωρίς πινακίδα κάτι που είτε θέλεις να το παραδεχτείς είτε όχι συμβαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από συναδέλφους σου...
Reply With Quote
Παλιό 17-09-2011, 08:46
tsatsos Ο/Η tsatsos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΓΑΒΑΛΟΥ
Μoto: BMW R 1200 RT

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων

Ετυχε να ειμαι εκει εκεινη την ωρα και ακουστηκε οτι ειχαν μπει στα λεωφορεια οπαδοι της ΑΕΚ που ειναι λεει αδερφοποιημενοι με τους οπαδους της μαρσειγ για να μπορεσουν να μπουν στο γηπεδο.Τωρα τι να πω..
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης