![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλή συνέχεια στο πολύ όμορφο ταξίδι σας . καλά να περνάτε και να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή.
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλοι μου, το βράδυ που μείναμε κοντά στο Β. Ακρωτήρι, ήταν πολύ άγριο. Φυσούσε μανιασμένα κ η βροχή μαστίγωνε το σπιτάκι! Το δε σπιτάκι ψιλοκουνιόταν λόγω του αέρα κάποιες στιγμές κ αισθανόσουν λές κι έκανε σεισμό... Αφού ξημέρωσε (τρόπος του λέγειν) η Κυριακή 27/6, περιμέναμε να πέσει λίγο ο αέρας για να φύγουμε. Κάναμε την διαδρομή μέχρι κ τα τούννελ, κάπως μπορείς να πείς ότι παλευόταν η κατάσταση. Η οδήγηση πάντα γινόταν με μία αξιοσέβαστη κλίση! Μόλις βγήκα από το τελευταίο τούννελ, άρχισα να παλεύω με το αδύνατο! Βγήκαμε στην ανοιχτωσιά κ άρχισε ο αέρας να μας μαστιγώνει από το πλάι με μανία! Πάντα με κλίση, από το αντίθετο ρεύμα να έρχονται λεωφορεία κ αυτοκινούμενα κ να κάνουν ακόμα πιό δύσκολη την κατάσταση... Τέσσερις με πέντε φορές είπα τέρμα πέσαμε τώρα. Την μία, μία ριπή ανέμου μου πήρε το τιμόνι.... Δεν μπορούσα να το πιστέψω πως μπορούσε να γίνει αυτό.... Είχε στροβιλισμούς ο αέρας! Είδα κάτι μοτοσυκλετιστές που είχαν σταματήσει σε ένα κιόσκι. Περίμενα να βρώ ένα κατάστημα που είχα σταμπάρει όταν πήγαινα πρός το Β. Ακρωτήρι για να σταματήσω, γιατί ήδη οι ζωές μας είχαν μπεί σε κίνδυνο αρκετές φορές! Πέρασα έναν σταθμό εκχιονισμού κ μόλις πήγα λίγα μέτρα συνάντησα το αδύνατο... Σταμάτησα, είπα της Βάνας να κατέβει, κ να κρατήσει την μοτό γιατί θα έπεφτε από την δύναμη του ανέμου! Με βοήθησε να την στρίψουμε πρός την αντίθετη κατεύθυνση, κ κατευθύνθηκα πρός τον σταθμό εκχιονισμού. Έστησα την μοτό από την μεριά που ήταν λίγο απάγκιο κ σταθήκαμε μες την παγωνιά έξω από τον σταθμό εκχιονισμού. Η θερμοκρασία ήταν 3 βαθμούς Κελσίου (την προηγούμενη ήταν 22) κ η βροχή να πέφτει κανονικά! Εκείνη την στιγμή σταμάτησε κι ένα τροχόσπιτο που δεν μπορούσε να συνεχίσει πρός το Β. Ακρωτήρι.
Για καλή μας τύχη πέρασε το αυτοκίνητο ασφαλείας που ελέγχει τον δρόμο για ατυχήματα κ τυχόν κατολισθήσεις, κ μας άνοιξε αυτός ο άνθρωπος (καλή του ώρα), κ καθίσαμε στον σταθμό. ![]() Μάς είπε ότι ο αέρας ήταν 11 Beaufort. ![]() ![]() Στο μεταξύ μέχρι να έρθει, είχα σκεφτεί να τηλεφωνήσω στην ADAC κ να μου φορτώσουν την μοτό κ να με μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο προφασιζόμενος βλάβη. Ο κύριος που μας άνοιξε τηλεφώνησε στην τοπική Οδική Βοήθεια η οποία συνεργαζόταν με την ADAC κ σε 45 λεπτά ήρθε να μας σώσει... ![]() Όχι! Την πίεση δεν μας την πήραν.... ![]() Η ADAC κάλυψε σε συνεννόηση που είχα μαζί τους τα πρώτα 200 € της μεταφοράς κ την διαφορά την πλήρωσα εγώ. Κι έτσι η Οδική Βοήθεια μας πήρε μακριά από τον εφιάλτη.... ![]() Πρέπει να πώ ότι κ οι δύο κύριοι που μας βοήθησαν ήταν πολύ καλοί, ευγενικοί κ μας βοήθησαν με το παραπάνω! Ο κύριος που ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του δρόμου μας είπε ότι πολλά ατυχήματα γίνονται λόγω των δυνατών ανέμων. Αυτοκινούμενα κ τροχόσπιτα αναποδογυρίζουν, οδηγοί μοτοσυκλετών χάνουν τον έλεγχο κ πέφτουν. Κ τελικά μετά από οδήγηση υπό συνεχή βροχή κ λιγότερο αέρα περάσαμε από Νορβηγία στην Φιλανδία. ![]() Έχω οδηγήσει αρκετές φορές με μεγάλη κλίση λόγω αέρα την μοτό μου, αλλά αυτό ήταν κάτι άλλο. Έχω οδηγήσει στη Νότια Ισπανία, που έχει σε αρκετά σημεία δυνατούς ανέμους, ακόμα κ με στροβιλισμούς αέρα στο Μαρόκο, αλλά τέτοιο πράγμα όχι, δεν μου είχε ξανατύχει! Ήταν σαν μιά αόρατη δύναμη προσπαθούσε να ρίξει κάτω την μοτό μου... Ευτυχώς τελείωσε χωρίς απώλειες! Jefe |
|
|||
|
|||
![]()
Τι είπες τώρα Θανάση...
![]() Καλό κουράγιο φίλε και καλή συνέχεια και στους δυό σας! |
|
|||
|
|||
![]()
Καλη συνεχεια αδερφε!! Καλη επιστροφη να εχετε!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
καλή συνέχεια Καλώς να ορίσετε !!!
|
|
|||
|
|||
![]()
αυτό είναι ταξίδι...adventure...! μπραβο παιδιά καλή συνέχεια....!
|
|
|||
|
|||
![]()
πολυμήχανε Θανάση πάλι την βγάλατε καθαρή!!!
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Βλέποντας την θερμοκρασία περιβάλοντος στα 21,5C, στο καντράν της μπέμπας σου,
σκέφτηκα κάποιες εικόνες που είχα δει την προηγούμενη ημέρα στις ειδήσεις που έδειχναν στην Μόσχα τον κόσμο να πέφτει στα συντριβάνια να δροσιστει λόγω της ζέστης και ειπα τυχερά τα παιδιά που πάνε στο Βόρειο ακρωτήρι, τους κάνει καλό καιρό. Αλλά να που από την μιά στιγμή στην άλλη τι μπορεί να αντιμετωπίσεις... αλλά αφού ξεφύγατε απο τον δαιμονισμένο αέρα πάλι καλά! Καλή συνέχεια ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω να πώ ότι στην Νορβηγία συναντήσαμε τρομερή ακρίβεια σε ΟΛΑ! Σχεδόν όλοι όσους συναντήσαμε κ μιλήσαμε μαζί τους μιλούσαν την Αγγλική πολύ καλά. Οι δρόμοι, ήταν ξυσμένοι από τα εκχιονιστικά κ΄είχαν χαρακωσιές οι οποίες δημιουργούσαν πρόβλημα κατάτην οδήγηση με την μοτό κ ειδικά όταν ήταν βρεγμένοι.
Jefe |
|
|||
|
|||
![]()
Καλή συνέχεια παιδιά - ενδέχεται να συναντήσετε παρόμοιες καταστάσεις στο εσωτερικό της Λαπωνίας, το νου σας, καλά χιλιόμετρα και περιμένουμε το επόμενο postάρισμα.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Riding Nordkapp in winter | Michael Chatzilias | Διάφορα | 14 | 06-04-2010 08:47 |
Ημερολόγιο αγώνων ΟΜΕ 2010 (οριστικό) | kostasvar | Αγώνες | 2 | 17-02-2010 12:21 |
Ημερολόγιο μοτοσυκλέτας | soter3gm | Πλοήγηση - Hardware και Software | 5 | 23-11-2009 10:57 |
Nordkapp | NikosGus | Ταξίδια στο εξωτερικό | 34 | 27-07-2009 21:35 |
το Ημερολόγιο του Καθημερινού Ακτιβιστή | skippybi | Περιβάλλον | 4 | 28-01-2009 00:57 |