GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 26-03-2010, 21:27
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]
Προεπιλογή Απάντηση: 2 αφορισμοί που εξέδωσε ο Γρηγόριος Ε'. Ναι, ο "εθνομάρτυρας"

Άντε, να σοβαρευτούμε και ν' ανοίξουμε τα μάτια μας. Κι όπως λέει και ο φίλος Παναγιώτης (aeriko), "Πίστευε, και μη ερεύνα" και όχι, "Πίστευε και μη, ερεύνα"...
Reply With Quote
Παλιό 26-03-2010, 21:32
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie
Προεπιλογή Απάντηση: 2 αφορισμοί που εξέδωσε ο Γρηγόριος Ε'. Ναι, ο "εθνομάρτυρας"

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από aeriko Εμφάνιση μηνυμάτων
Οι εξαιρέσεις δεν κάνουν τον κανόνα. Ολοι αυτοί που αναφέρεις αποτέλεσαν τις λαμπρές, αν θέλεις, εξαιρέσεις και μπράβο τους γιατί έσωσαν την τιμή της εκκλησίας.
Εππέτρεψε μου να διαφωνήσω στο ότι ''η ορθοδοξία είναι το μόνο θρησκευτικό δόγμα της απόλυτης ελευθερίας λόγου''. Ας μην ξεχνάμε π.χ. το περίφημο ''πίστευε και μη ερεύνα''
Αυτό το τελευταίο Παναγιώτη μου,
πού ακριβώς το έχεις βρει ή διαβάσει;
Reply With Quote
Παλιό 26-03-2010, 23:24
loulou1100gs Ο/Η loulou1100gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-Κέντρο, πιό κέντρο δεν γίνεται...
Μoto: R1100GS-XRV 650 και NX650 Dominator-ΧRV 750 RD 07-XTZ 750 Super Tenere

Ετερο λάθος: ερευνάτε τας γραφάς (Στ΄Οικουμενική Σύνοδος Αλεξανδρείας- επίσημο δόγμα).
Τις γενικεύσεις-και μάλιστα τις ανέξοδες-δεν τις αποδέχομαι.Του τύπου δηλαδή όλοι οι πολιτικοί είναι κλέφτες, οι παπάδες άχρηστοι, το ποδόσφαιρο βρωμάει κλπ,κλπ.Υπό το πρίσμα αυτής της "λογικής" δεν μας μένει άλλο τι από ομαδικό σεπούκου.Δεν είναι έτσι.Κοιτάξτε τα δάκτυλά σας.Είναι όλα τα ίδια;Οχι βέβαια.Ετσι, σε κάθε κοινωνική ομάδα υπάρχουν οι σωστοί, υπάρχουν και τα σαπρόφυτα.Σε ό,τι αφορά στον κλήρο, χωρίς να καθαγιάζεται, η κοινωνική και εθνική του προσφορά είναι τεράστια.
Αν θέλετε την άποψή μου, είμαι υπέρ του πλήρους διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας (etat cosmique).Ο διαχωρισμός,να είστε βέβαιοι, θα ωφελήσει την εκκλησία. Είμαι επίσης υπέρ της φορολογήσεως της εκκλησίας ως Νομικού Προσώπου και ιδίως των δικαιωμάτων της από την παραχώρηση χρήσης γής (ενοικίαση κτημάτων για καλλιέργεια).
Να σας θυμίσω και κάτι: η περιουσία της εκκλησίας δεν απεκτήθη αυτοβούλως αλλά από προσφορές των πιστών.Ναι, πρέπει να ελεγχθεί. Οχι όμως να συκοφαντείται συλλήβδην.
Reply With Quote
Παλιό 26-03-2010, 23:56
DERTILAS Ο/Η DERTILAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: Μαρουσι Αθηνα
Μoto: GS 1200 ADVENTURE

Παντου υπαρχει το καλο και το κακο, δεν θα μπορουσε να το αποφυγει αυτο και η εκκλησια...Υπαρχουν ομως και φωτισμενοι πνευματικα ανθρωποι μεσα στους κολπους της εκκλησιας, που καλο θα ηταν να ακουγονται περισσοτερο...
Reply With Quote
Παλιό 27-03-2010, 00:13
Corsair Ο/Η Corsair βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Χανιά
Μoto: Bmw gs1200

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από DERTILAS Εμφάνιση μηνυμάτων
Παντου υπαρχει το καλο και το κακο, δεν θα μπορουσε να το αποφυγει αυτο και η εκκλησια...Υπαρχουν ομως και φωτισμενοι πνευματικα ανθρωποι μεσα στους κολπους της εκκλησιας, που καλο θα ηταν να ακουγονται περισσοτερο...

Συμφωνώ μαζί σου. όμως οι πνευματικά φωτισμένοι άνθρωποι
μέσα στους κόλπους της εκκλησίας είναι χαμηλά στην ιεραρχία.
Το ψάρι βρωμά από το κεφάλι....

Reply With Quote
Παλιό 27-03-2010, 15:14
aeriko Ο/Η aeriko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτό το τελευταίο Παναγιώτη μου,
πού ακριβώς το έχεις βρει ή διαβάσει;
Ειναι από τα παλαιά δόγματα της εκκλησίας. Αν θέλεις η μία από τις δύο σχολές της. Η μία του ''πίστευε και μη ερεύνα'' και η άλλη, η πιο προοδευτική αυτή που αναφέρει ο φίλος loulou ''ερευνάτε τας γραφάς''
Reply With Quote
Παλιό 27-03-2010, 16:17
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από aeriko Εμφάνιση μηνυμάτων
Ειναι από τα παλαιά δόγματα της εκκλησίας. Αν θέλεις η μία από τις δύο σχολές της. Η μία του ''πίστευε και μη ερεύνα'' και η άλλη, η πιο προοδευτική αυτή που αναφέρει ο φίλος loulou ''ερευνάτε τας γραφάς''

Καλέ μου φίλε Πάνο,
ούτε δόγμα είναι,
ούτε παλαιά σχολή υπάρχει,
ούτε καινούργια.

Θα μπορούσα να σου παραθέσω αναλύσεις επί αναλύσεων, όσον αφορά στο "πίστευε και μη ερεύνα", στην προέλευσή του, στην τοποθέτηση κατά το δοκούν των σημείων στίξεων κατά καιρούς (ένα κόμμα, αλλοιώνει όλη την φράση), στην παράφρασή του, στην ενδεχόμενη απομόνωσή του από άλλα συμφραζόμενα κλπ.

Η απτότερη απόδειξη, για τους πιστεύοντες στον Χριστό, της ουτοπίας αυτής της ρήσης, δεν είναι άλλη, από το γεγονός, ότι ο ίδιος ο Χριστός, ζήτησε από τον μαθητή Του Θωμά, να τον ψηλαφίσει προκειμένου να "πιστέψει" στην Ανάστασή Του!

Βεβαίως, αυτό είναι θέμα Πίστεως και είναι στην διάθεση του καθενός να πιστεύει ή μη.

Συμπερασματικά,
η Ορθόδοξη Πίστη, δεν ασπάζεται το "πίστευε και μη ερεύνα",
τουναντίον προτρέπει και ενθαρρύνει την έρευνα!

Reply With Quote
Παλιό 27-03-2010, 19:33
aeriko Ο/Η aeriko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS

Αν πρόσεξες Δημήτρη στο ποστάρισμα μου δεν έχω χρησιμοποίησει κανένα σημείο στίξεως για να αλλοιώσω ή παραφράσω κάτι. Πάντα φιλικά
Reply With Quote
Παλιό 29-03-2010, 16:07
pkar Ο/Η pkar βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Peireus
Μoto: R1200 GS 08

Το κόμα αν θα υπάρχει και πού μέσα στη φράση μάλλον εξαρτάται απο τις προθέσεις αυτού που το λέει....
Reply With Quote
Παλιό 30-03-2010, 14:12
MARK Ο/Η MARK βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Μoto: GS 1200R ADVENTURE

Με τις υγείες μας..................
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης