![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Άντε, να σοβαρευτούμε και ν' ανοίξουμε τα μάτια μας. Κι όπως λέει και ο φίλος Παναγιώτης (aeriko), "Πίστευε, και μη ερεύνα" και όχι, "Πίστευε και μη, ερεύνα"...
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
πού ακριβώς το έχεις βρει ή διαβάσει; |
|
|||
|
|||
![]()
Ετερο λάθος: ερευνάτε τας γραφάς (Στ΄Οικουμενική Σύνοδος Αλεξανδρείας- επίσημο δόγμα).
Τις γενικεύσεις-και μάλιστα τις ανέξοδες-δεν τις αποδέχομαι.Του τύπου δηλαδή όλοι οι πολιτικοί είναι κλέφτες, οι παπάδες άχρηστοι, το ποδόσφαιρο βρωμάει κλπ,κλπ.Υπό το πρίσμα αυτής της "λογικής" δεν μας μένει άλλο τι από ομαδικό σεπούκου.Δεν είναι έτσι.Κοιτάξτε τα δάκτυλά σας.Είναι όλα τα ίδια;Οχι βέβαια.Ετσι, σε κάθε κοινωνική ομάδα υπάρχουν οι σωστοί, υπάρχουν και τα σαπρόφυτα.Σε ό,τι αφορά στον κλήρο, χωρίς να καθαγιάζεται, η κοινωνική και εθνική του προσφορά είναι τεράστια. Αν θέλετε την άποψή μου, είμαι υπέρ του πλήρους διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας (etat cosmique).Ο διαχωρισμός,να είστε βέβαιοι, θα ωφελήσει την εκκλησία. Είμαι επίσης υπέρ της φορολογήσεως της εκκλησίας ως Νομικού Προσώπου και ιδίως των δικαιωμάτων της από την παραχώρηση χρήσης γής (ενοικίαση κτημάτων για καλλιέργεια). Να σας θυμίσω και κάτι: η περιουσία της εκκλησίας δεν απεκτήθη αυτοβούλως αλλά από προσφορές των πιστών.Ναι, πρέπει να ελεγχθεί. Οχι όμως να συκοφαντείται συλλήβδην. |
|
|||
|
|||
![]()
Παντου υπαρχει το καλο και το κακο, δεν θα μπορουσε να το αποφυγει αυτο και η εκκλησια...Υπαρχουν ομως και φωτισμενοι πνευματικα ανθρωποι μεσα στους κολπους της εκκλησιας, που καλο θα ηταν να ακουγονται περισσοτερο...
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Συμφωνώ μαζί σου. όμως οι πνευματικά φωτισμένοι άνθρωποι μέσα στους κόλπους της εκκλησίας είναι χαμηλά στην ιεραρχία. Το ψάρι βρωμά από το κεφάλι.... ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ειναι από τα παλαιά δόγματα της εκκλησίας. Αν θέλεις η μία από τις δύο σχολές της. Η μία του ''πίστευε και μη ερεύνα'' και η άλλη, η πιο προοδευτική αυτή που αναφέρει ο φίλος loulou ''ερευνάτε τας γραφάς''
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Καλέ μου φίλε Πάνο, ούτε δόγμα είναι, ούτε παλαιά σχολή υπάρχει, ούτε καινούργια. Θα μπορούσα να σου παραθέσω αναλύσεις επί αναλύσεων, όσον αφορά στο "πίστευε και μη ερεύνα", στην προέλευσή του, στην τοποθέτηση κατά το δοκούν των σημείων στίξεων κατά καιρούς (ένα κόμμα, αλλοιώνει όλη την φράση), στην παράφρασή του, στην ενδεχόμενη απομόνωσή του από άλλα συμφραζόμενα κλπ. Η απτότερη απόδειξη, για τους πιστεύοντες στον Χριστό, της ουτοπίας αυτής της ρήσης, δεν είναι άλλη, από το γεγονός, ότι ο ίδιος ο Χριστός, ζήτησε από τον μαθητή Του Θωμά, να τον ψηλαφίσει προκειμένου να "πιστέψει" στην Ανάστασή Του! Βεβαίως, αυτό είναι θέμα Πίστεως και είναι στην διάθεση του καθενός να πιστεύει ή μη. Συμπερασματικά, η Ορθόδοξη Πίστη, δεν ασπάζεται το "πίστευε και μη ερεύνα", τουναντίον προτρέπει και ενθαρρύνει την έρευνα! |
|
|||
|
|||
![]()
Αν πρόσεξες Δημήτρη στο ποστάρισμα μου δεν έχω χρησιμοποίησει κανένα σημείο στίξεως για να αλλοιώσω ή παραφράσω κάτι. Πάντα φιλικά
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το κόμα αν θα υπάρχει και πού μέσα στη φράση μάλλον εξαρτάται απο τις προθέσεις αυτού που το λέει....
|
|
|||
|
|||
![]()
Με τις υγείες μας..................
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Από που "βγαίνει" το nickname σας | manro | Διάφορα | 375 | 16-05-2012 21:40 |
"Αγίου Βαλεντίνου" - Τί δώρο θα κάνετε στην "καλή" σας ??? | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Διάφορα | 21 | 14-02-2010 22:55 |
"Μου τι δίνουν" οι πινακίδες σημάνσεως που δεν εκσυχρονίζονται ..... | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Μου τη δίνει που ..... | 9 | 04-09-2009 14:39 |
Μέλη της "Χρυσής Αυγής" διέκοψαν εκδήλωση του "Ουράνιου Τόξου" | nek21 | Γενικά - Αναβάτης | 126 | 19-07-2009 00:53 |
Κβαντική δύναμη που "νικά" τη βαρύτητα | skippybi | Επικαιρότητα | 4 | 09-01-2009 20:57 |