GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 10-04-2010, 22:56
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973
Προεπιλογή Απάντηση: Τί σκάφος να πάρω ;;;

μιχαλη......πρεπει να σκεφτεις πολυ την κινηση,που πας να κανεις
θα πρεπει πρωτα απο ολα να αγαπας πολυ την θαλασσα και να το εχουν καταλαβει και οι γυρω σου
το λεω αυτο,γιατι η θαλασσα ειναι δυσκολη και θελει θυσιες
καταλαβα οτι δεν εχεις εμπειρια απο θαλασσα,οποτε πρεπει να εισαι προσεκτικος στην αγορα ενος σκαφους
δεν πρεπει να αποκλησεις τα φουσκωτα,γιατι ειναι τα καλυτερα σκαφη,για καποιον χωρις εμπειρια
ειναι τα πιο ασφαλη,με καλυτερη πλευση και τα πιο οικονομικα(σε αυτα τα μετρα 6-8)
θα πρεπει να εισαι σιγουρος για την οικογενεια σου,οτι θα ακολουθει στις εξορμησεις σου
το λεω αυτο,γιατι πολλοι φιλοι εκαναν αγορα σκαφους και ΔΕΝ εμπαινε κανεις μαζι τους,με συνεπεια να το πουλησουν αμεσως
μπορω να γραψω παρα πολλα για το θεμα και θα σας κουρασω
καλο θα ηταν σε εναν καφε να αναλυσουμαι το θεμα απο κοντα
Reply With Quote
Παλιό 10-04-2010, 23:00
DERTILAS Ο/Η DERTILAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: Μαρουσι Αθηνα
Μoto: GS 1200 ADVENTURE

Μηπως τα 8 μετρα ειναι λιγο πολλα???Μπορει να σε παιρνει οικονομικα αλλα ειναι πολλα που πρεπει να σκεφτεις περαν αυτου!
Reply With Quote
Παλιό 10-04-2010, 23:01
Lerian Ο/Η Lerian βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Λ Ε Ρ Ο Σ
Μoto: R 1150 GS Adv - X9 125

Μιχάλη μου, αν σου αρέσουν τα bowriders όπως είναι αυτό, πάω πάσο, οι ώρες που λέει ότι έχει, είναι λίγες, η κατασκευάστρια εταιρία αξιόπιστη (Christ Craft).
Οι θάλασσες που θες να το χρησιμοποιείς κάνουν για αυτό το σκάφος; Μήπως η λύση του φουσκωτού είναι καλύτερη για το Ιόνιο; Για τα νερά τα δικά μας, σχεδόν όλα τα σκάφη κάνουν, στη Ρόδο "τραβάνε" καλύτερα τα μεγάλα φουσκωτά.
Πιστεύω πως είναι καλύτερα να δεις ή να ρωτήσεις ντόπιους για το τι σκάφη προτιμούν.
Από εκεί και πέρα είναι και θέμα προσωπικού γούστου.
Εγώ προσωπικά ψάχνω για πολυεστερικό καμπινάτο.
It's up to you...
Reply With Quote
Παλιό 10-04-2010, 23:13
pirate Ο/Η pirate βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: Ηράκλειο - ΚΡΗΤΗΣ
Μoto: R1200GS

για δες αυτό
Reply With Quote
Παλιό 10-04-2010, 23:42
Michael Chatzilias Ο/Η Michael Chatzilias βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Αθήνα, Μετς
Μoto: Έμεινα χωρίς μηχανή...

Πολύ σωστά. Μιλάω με τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου σκάφους για περισσότερες λεπτομέρειες, και για να το δω από κοντά εάν θέλω να κάνω βήμα παρακάτω. Επίσης, μιλάω με κάποιους ξένους γνωστούς μου από την εταιρεία που έχουν ένα Doral 6μετρο, Open, με μηχανή Volvo Diesel του 2006 με 65 ώρες λειτουργίας το οποίο αρχίσαμε στα 20Κ και το διαπραγματεύομαι στα 15Κ. Το συγκεκρινένο μου αρέσει, ειδίως η σχέση μεγέθους, ποιότητας, open, ώρες λειτουργίας, Volvo Diesel 2006 / τιμής.

Ο σκοπός είναι οι βόλτες στα γύρω νησιά, και το ναυτικό κάμπινγκ όπως αναφέρεις. Επί το πλείστον ομως το hop on hop off στα κοντινά νησιά μας.

Τα χρήματα που θέλω να δώσω δεν θέλω να ξεπερνούν τα 14-15Κ με όλα μέσα.

Βέβαια, εάν δω καμπινάτο αντί για open, με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και μέσα στην τιμή, το κοιτάζω με εξίσου το ίδιο ενδιαφέρον...

Ευχαριστώ και πάλι.
Reply With Quote
Παλιό 10-04-2010, 23:48
Senior Member

θα πρεπει πρωτα απο ολα να αγαπας πολυ την θαλασσα και να το εχουν καταλαβει και οι γυρω σου
καταλαβα οτι δεν εχεις εμπειρια απο θαλασσα,οποτε πρεπει να εισαι προσεκτικος στην αγορα ενος σκαφους
δεν πρεπει να αποκλησεις τα φουσκωτα,γιατι ειναι τα καλυτερα σκαφη,για καποιον χωρις εμπειρια
ειναι τα πιο ασφαλη,με καλυτερη πλευση και τα πιο οικονομικα(σε αυτα τα μετρα 6-8)
θα πρεπει να εισαι σιγουρος για την οικογενεια σου,οτι θα ακολουθει στις εξορμησεις σου
το λεω αυτο,γιατι πολλοι φιλοι εκαναν αγορα σκαφους και ΔΕΝ εμπαινε κανεις μαζι τους,με συνεπεια να το πουλησουν αμεσως

Πολύ σωστή η σκέψη σου. Γι αυτό δεν ανοίγομαι περισσότερο σε κάτι μεγαλύτερο και πιο όμορφο, για παράδειγμα σε ένα Bavaria ή motor sailer, ή σε κάτι ακόμα καλύτερο (ίσως σε τέτοια περίπτωση μεγαλύτερη από 100Κ να το μοιραζόμουν με τους συνεργάτες μου). Κάτι τέτοιο θα έφερνε μεγάλο ρίσκο και δεν είμαι διατεθιμένος να το αναλάβω. Γι αυτό τον λόγο κοιτάζω κάτι μικρότερο για εδώ γύρω, και νομίζω ότι 6-7 μέτρα είναι Οκ και του γούστου μου.

Δεν μου αρέσουν τα φουσκωτά, αν και πιο εύκολα στην πλεύση και πιο φτηνά. Επίσης, οι τίμές έχουν πέσει αρκετά στα καμπινάτα ή τα μεγάλα open στα 5-7 μέτρα με λίγες ώρες...

Σωστή η παρατήρησή σου, την έχω σκεφτεί.
Reply With Quote
Παλιό 10-04-2010, 23:56
Senior Member

Μιχάλη μου, αν σου αρέσουν τα bowriders όπως είναι αυτό, πάω πάσο, οι ώρες που λέει ότι έχει, είναι λίγες, η κατασκευάστρια εταιρία αξιόπιστη (Christ Craft).
Οι θάλασσες που θες να το χρησιμοποιείς κάνουν για αυτό το σκάφος; Μήπως η λύση του φουσκωτού είναι καλύτερη για το Ιόνιο; Για τα νερά τα δικά μας, σχεδόν όλα τα σκάφη κάνουν, στη Ρόδο "τραβάνε" καλύτερα τα μεγάλα φουσκωτά.
Πιστεύω πως είναι καλύτερα να δεις ή να ρωτήσεις ντόπιους για το τι σκάφη προτιμούν.
Από εκεί και πέρα είναι και θέμα προσωπικού γούστου.
Εγώ προσωπικά ψάχνω για πολυεστερικό καμπινάτο.
It's up to you...

Σωστά και για τα νερά πλεύσης.

Το Ιόνιο (με εξαίρεση την Ζάκυνθο που έχει ανοιχτό καιρό) έχει θάλασσα κατάλληλη για πλεύση κοντινή και μακρινή, με ήπιους ανέμους και ήπιους κυματισμούς (ειδίως η πλευρά στον Σκορπιό, Μαδούρη, Σπάρτη και πιο βόρεια στα Σύβοτα και Κέρκυρα). Έχετε υπόψη σας ότι το ίδιο ισχύει και για το Πήλιο, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόνησσο και το θαλάσσιο πάρκο εκεί. Για το Ιόνιο λοιπόν σηκώνει καρίνα.

Για την Ρόδο που έχει μεν ανοιχτές θάλασσες, ήπιες όμως μέχρι την Σύμη και την Κω, χρειάζονται μεγαλύτερα όπως μεγάλο φουσκωτό (δίκιο). Θα εγκατασταθούμε (τα καλοκαίρια) στο νοτιο ανατολικό άκρο της, στο χωριό Κάλαθος, το οποίο έχει όμοια θάλασσα με Ιόνιο όπως προανέφερα. Οι ντόπιοι εκεί έχουν καμπινάτα με καρίνα, και λιγότεροι φουσκωτά. Όλη η νοτιοανατολική πλευρά του νησιού που κοιτά Τουρκία έχει ήπια νερά.
Reply With Quote
Παλιό 11-04-2010, 00:08
pirate Ο/Η pirate βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: Ηράκλειο - ΚΡΗΤΗΣ
Μoto: R1200GS

Μιχάλη όλα τα φουσκωτά (πλην συμβατικά) έχουν πολυεστερική γάστρα, είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα τους πολυεστερικά και έχουν καλύτερη και ασφαλέστερη πλεύση σε κακούς καιρούς, επίσης το μπαλόνι τους δεν είναι μονοκόμματο αλλά έχει θαλάμους ανάλογα με τα μέτρα του σκάφους, η γάστρες τώρα ανάλογα τις μοίρες τους περνάνε τους διάφορους καιρούς άλλες καλύτερα και άλλες χειρότερα άλλες είναι γρήγορες στην μπονάτσα και σε "δέρνουν" όταν έχει κύμα κλπ κλπ
Reply With Quote
Παλιό 11-04-2010, 00:09
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Michael Chatzilias Εμφάνιση μηνυμάτων

Πολύ σωστή η σκέψη σου. Γι αυτό δεν ανοίγομαι περισσότερο σε κάτι μεγαλύτερο και πιο όμορφο, για παράδειγμα σε ένα Bavaria ή motor sailer, ή σε κάτι ακόμα καλύτερο (ίσως σε τέτοια περίπτωση μεγαλύτερη από 100Κ να το μοιραζόμουν με τους συνεργάτες μου). Κάτι τέτοιο θα έφερνε μεγάλο ρίσκο και δεν είμαι διατεθιμένος να το αναλάβω. Γι αυτό τον λόγο κοιτάζω κάτι μικρότερο για εδώ γύρω, και νομίζω ότι 6-7 μέτρα είναι Οκ και του γούστου μου.

Δεν μου αρέσουν τα φουσκωτά, αν και πιο εύκολα στην πλεύση και πιο φτηνά. Επίσης, οι τίμές έχουν πέσει αρκετά στα καμπινάτα ή τα μεγάλα open στα 5-7 μέτρα με λίγες ώρες...

Σωστή η παρατήρησή σου, την έχω σκεφτεί.
πιο φτηνα τα φουσκωτα?
δε το νομιζω!αντιθετως ειναι αρκετα πιο ακριβα!
σκεψου παντως και την παραμετρο της ασφαλειας!τα φουσκωτα ειναι πολυ πιο ασφαλη απο τα πλαστικα,μα παρα πολυ!
τελος νομιζω οτι για αυτο που το θες μεχρι 6 μετρα καλυπτεσαι!
Reply With Quote
Παλιό 11-04-2010, 01:03
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
πιο φτηνα τα φουσκωτα?
δε το νομιζω!αντιθετως ειναι αρκετα πιο ακριβα!
σκεψου παντως και την παραμετρο της ασφαλειας!τα φουσκωτα ειναι πολυ πιο ασφαλη απο τα πλαστικα,μα παρα πολυ!
τελος νομιζω οτι για αυτο που το θες μεχρι 6 μετρα καλυπτεσαι!
αρκετα πιο φτηνα.....
μιλαμε για νορμαλ φουσκωτα και οχι υπερκατασκευες με overpower ιπποδυναμεις,που μονο εντυπωσιασμο σε αναυτους προσφερουν.

Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης