![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
κι εγω μεσα με το παιδι!! Η συζυγος εχει ανειλημενη υποχρεωση στην σαλαμινα και δεν θα ερθει!
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() ![]() ![]() κοριτσι.......εχεις γιωργο μου,μην το ξεχνας ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() Eσύ βρε "κούτσαβλε" ![]() δεν θάρθεις; |
|
|||
|
|||
![]() θα ειμαι φευγατος........
![]() αμφικλεια,πολυδροσο κλπ....... ![]() ασε που χωρις ποδηλατο,εκει δεν λεει.... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Και μία μικρή ιστορική αναδρομή
ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΑΤΟΪΟΥ Το σημαντικότερο ιστορικό μνημείο της περιοχής του Δρυμού αποτελεί το παλάτι της τέως βασιλικής οικογένειας στο Τατόι μαζί με τα βοηθητικά του κτίρια. ![]() ![]() Το 1973 με νέο δημοψήφισμα απαλλοτριώνεται αναγκαστικά υπέρ του δημοσίου ολόκληρη η λεγόμενη «βασιλική περιουσία» και το 1975 με την οριστική κατάργηση του θεσμού της βασιλείας απομένει προς ρύθμιση η περιουσία αυτή. Το 1992 γίνεται ρύθμιση με την οποία έκταση 4.000 στρ., στην οποία περιλαμβάνεται το παλάτι με όλα τα βοηθητικά κτίρια δίδεται στον πρώην ιδιοκτήτη του και τα υπόλοιπα τα διαχειρίζεται το ίδρυμα «Εθνικός Δρυμός Τατοΐου», τα μέλη του Δ.Σ. του οποίου, τα διορίζει ο πρώην ιδιοκτήτης του κτήματος. Μικρές επίσης εκτάσεις δίδονται σε ιδρύματα. Το 1994 με νέα ρύθμιση επαναφέρεται η απαλλοτρίωση του 1973 και το όλο «κτήμα» επανέρχεται στο δημόσιο. Μετά από την ρύθμιση αυτή έγιναν προσφυγές για την αντισυνταγματικότητα του νόμου από τους πρώην ιδιοκτήτες και η υπόθεση έληξε το 2002 μετά από σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με βάση την απόφαση αυτή καταβλήθηκε εύλογο τίμημα στους τέως βασιλείς για το σύνολο της περιουσίας τους στην Ελλάδα (4.000.000.000 δρχ.) και το Τατόι έγινε Δημόσιο Κτήμα οριστικά. ![]() Η μη επίλυση για χρόνια του ιδιοκτησιακού θέματος της όλης «βασιλικής περιουσίας» όχι μόνο δεν επέτρεψε την ανάδειξη των μνημείων αυτών, αλλά συνετέλεσε στη σημαντική φθορά των από την χρόνια εγκατάλειψή του. Το παλάτι και πολλά κτίρια μπορούν ακόμη να διατηρηθούν και να αποτελέσουν άριστους χώρους, για ιστορικό μουσείο, κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, μουσείο φυσικής ιστορίας, χώρους αναψυχής κτλ. Η απόστασή τους από την Αθήνα είναι ελάχιστη και το περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκονται ιδεώδες. |
|
|||
|
|||
![]()
Είναι πανέμορφα. Μην ξεχάσετε το περπάτημα προς τους τάφους...παρότι βαρύ, το περπάτημα είναι πολύ όμορφο προς τα κει...
Σταύρο, δες αν υπάρχουν ακόμα αυτά τα παλιά αμερικάνικα station στο γκαράζ και πες μου... p.s. Τα βαρέλια στο γκαράζ είναι τα παλιά, αν κοιτάξεις προσεκτικά μέσα στις κρασοαποθήκες δίπλα στα παρατημένα αυτοκίνητα, σε ό,τι έχει απομείνει, θα δεις το βασιλικό σήμα. Καλά να περάσετε και βεβαίως μην παραλείψετε όμορφες φωτογραφίες! |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα κτίρια και η διαμόρφωση του χώρου έχουν ένα ενδιαφέρον αλλά εγώ την βρίσκω με την φυσική ομορφιά του χώρου που είναι απαράμιλλη
Πραγματικά είναι εντυπωσιακά. Εάν τα μικρά έχουν και ποδήλατα θα είναι παράδεισος γι αυτά! Καλά να περάσετε Σταύρο, Ξανθή, GeorgeP - και όποιος άλλος πάει. |
|
|||
|
|||
![]()
Η ομάδα έτοιμη για την αυριανή βολτούλα!
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Κρήτη / Πρωτομαγιά 2010 στο Φαράγγι και στη Παραλία Τρυπητής... | Alfa7 | Προτάσεις για κοπάνα - μοτοσυναντήσεις/μοτοπαρέες | 92 | 11-05-2010 23:56 |
Πρωτομαγιά 2010 στην Λέρο ..... | Lerian | Προτάσεις για κοπάνα - μοτοσυναντήσεις/μοτοπαρέες | 127 | 28-04-2010 22:34 |
Πρωτομαγιά στην ΠΥΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ | Dionisis | Προτάσεις για κοπάνα - μοτοσυναντήσεις/μοτοπαρέες | 52 | 12-04-2010 20:51 |
Περίπατος στα βασιλικά κτήματα (Τατόι) | frits | Προτάσεις για κοπάνα - μοτοσυναντήσεις/μοτοπαρέες | 17 | 24-03-2010 12:05 |
Πρωτομαγιά στον Πάρνωνα | ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ | Εκδρομές εντός Ελλάδος | 17 | 20-05-2009 10:09 |