![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
εγω συμφωνω με τον κωστα....
ολοι μια παρεα ειμαστε,οταν ειναι καλη η τιμη το λεμε,αλλα οταν ειναι ακριβο κατι,παλι το λεμε ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια αγγελία ή ομαδική αγορά δημιουργεί αυτή τη συζήτηση και όπως πάντα δίκιο έχουν και οι δυό πλευρές.
Η εμπειρία όλων μας λέει οτι σε εξειδικευμένα φόρουμ οι αγγελίες με μεγάλες αποκλίσεις τιμών δεν ευδοκιμούν γιατί όλοι σχεδόν ξέρουν τις τιμές της αγοράς. Καλό θα είναι όμως να μην γίνονται "παζάρια" παρά μόνο σε προσωπική επικοινωνία και μάλιστα από όσους έχουν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο είδος. Αλλιώς η αγγελία περνάει σε δεύτερο πλάνο και οι "διαφωνίες" σε πρώτο. Τώρα τα σχόλια για την ακριβή ή φθηνή ή έξυπνη αγορά είναι άλλο θέμα και αν δεν ξέρεις σε ποιόν απευθύνεσαι και πως θα το πάρει ενδεχομένως να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις. Πάλι προσωπική μου γνώμη, αν θέλει κανείς να ενημερώσει για κάποιο είδος που μπορεί να βρεθεί σε καλύτερη τιμή είναι εύκολο να αναρτήσει ένα thread ξεχωριστό και "ο νοών νοείτο". Αν το κάνεις μέσα στην αγγελία δημιουργείται αντιπαράθεση. Ακόμα και έτσι όμως ένα πμ ή ένα τηλέφωνο λύνει τις απορίες (αν και όχι πάντα). Προφανώς δεν είναι θέμα παραβίασης κανονισμών του φόρουμ (που δεν είναι δουλειά μου να του κάνω το δικηγόρο) αλλά άτυπων κανόνων σωστής συμπεριφοράς μεταξύ ανθρώπων που συνήθως δεν γνωρίζονται παρά μόνο μέσα από τα γραπτά τους. Μια στραβή κουβέντα σε ποστάρισμα, τα κεφαλαία σε λάθος στιγμή, μπορεί να δημιουργήσει παραξήγηση ανάμεσα σε άτομα που αν γνωρίζονταν όχι μόνο δεν θα έδιναν σημασία, αλλά θα έπιναν και καμμιά μπύρα παρέα.. Ο κάθε φίλος εδώ μέσα είναι καλό να λέει και να γράφει την άποψή του, μια και οι καλές προθέσεις όλων είναι αυτονόητες. Η εύκολη λύση είναι να γράφεις "μοναχικά χιλιόμετρα". |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Είναι και πολύ ωραίο αυτό όμως. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() ![]() Last edited by kostasvar; 07-05-2010 at 18:04. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Ο μόνο λόγος που αναφέρεται μία άλλη τιμή σε αγγελία είναι ως σημείο αναφοράς. Αν δεν σου αρέσει, δεν την θεωρείς σωστή, δεν την θεωρείς ηθική κ.ο.κ τότε μην την λαμβάνεις υπόψιν σου, είναι τόσο απλό. Άσε να εκμεταλλευτεί την πληροφορία ο πωλητής και ο αγοραστής, ως νουθεσία και όχι ως φόβητρο. Με συγχωρείς αλλά, εκτός κι να εννοούσες κάτι άλλο και εγώ το παρερμήνευσα, αυτό είναι το πιο ανεμικό τσιτάτο που έχω διαβάσει. Η μόνη εύκολη λύση -αυτό που μπορούν να κάνουν όλοι ανεξαιρέτως- είναι να γράφουν ατέλειωτα κατεβατά στο πληκτρολόγιο. ( προς αποφυγή παρεξηγήσεων: αναφέρομαι γενικά και όχι ειδικά σε εσένα) Ευχαριστώ ακόμα μια φορά για την υπομονή σας. Σωκράτης Last edited by iagos; 07-05-2010 at 18:45. |
|
|||
|
|||
![]()
Επιτρέψτε μου και μένα μια ταπεινή άποψη.
Αν οι κανόνες του φόρουμ που μας φιλοξενεί δεν το απαγορεύουν (υπάρχουν φόρουμς που στις αγγελλίες δεν υπάρχει καμμιά απολύτως απάντηση - σχόλιο, είναι καθαρές), είναι θαρρώ λογικό να υπάρχει μια "συζήτηση" γύρω από κάποια αγγελία χωρίς προσβλητική και απαξιωτική διάθεση. Ας μη ξεχνάμε τελικά, πως είμαστε σε μια δημόσια συζήτηση, κι όχι στη ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ που δίνονται στεγνές αγγελίες. Αν είμασταν όλοι εμείς σε ένα τραπέζι και τα λέγαμε, και ένας από μας, έλεγε "πουλάω και τη μηχανή μου ρε παιδιά, τόσο ..." οι υπόλοιποι δε θα 'χαμε κάτι να πούμε; Last edited by Fuji; 07-05-2010 at 19:00. |
|
|||
|
|||
![]()
Το πρώτο σκέλος το αφήνω σχεδόν ασχολίαστο.. ανησυχώ ή για τα μάτια μου ή για την αντίληψη κάποιων.. αυτό είναι το πιο ανεμικό τσιτάτο που έχω διαβάσει.. αυτό που μπορούν να κάνουν όλοι ανεξαιρέτως- είναι να γράφουν ατέλειωτα κατεβατά στο πληκτρολόγιο
Αγαπητέ Σωκράτη, επειδή ακριβώς σχολίασες εμένα, το ειρωνικό ή επιθετικό ποστάρισμα δεν είναι το δικό μου στυλ και δεν με αφορά. Κανένας λόγος επίσης να ανησυχείς για την αντίληψή μου. Αν προσέξεις το σχόλιό μου πουθενά ΔΕΝ αναφέρομαι στη συγκεκριμένη αγγελία, αλλιώς θα ποστάριζα εκεί. Επίσης όσα θα σχολιάσω ΔΕΝ αφορούν την συγκεκριμένη αγγελία. Είναι οι δικές μου γενικότερες απόψεις πάνω στο θέμα αυτό. Επί της ουσίας: Αλίμονο, αν για να σχολιάσουμε κάτι απόλυτα σχετικό και σε πολύ συγκεκριμένο post, ανοίγαμε κάθε φορά ένα καινούργιο,γενικό,αόριστο και υπαινικτικό thread Αν ανοίξω ένα thread όπου θα αναφέρω πχ τις σημερινές τιμές των βαλιτσών στο ebay και τον πωλητή τους δεν θα είναι ούτε αόριστο, ούτε υπαινικτικό, ούτε γενικόλογο. Ισως και πιό όμορφο από το να μπαίνω σε κάθε ενός την αγγελία και να αναφέρω που αλλού κάτι πωλείται φθηνότερα. Αν το πουλάει ..φθηνότερα από την αγορά θα του προτείνουμε να ανεβάσει την τιμή; Συμφωνώ μαζί σου, κανείς δεν χρειάζεται φόβητρο, αλλά για μένα ούτε και νουθεσίες. Με συγχωρείς αλλά, εκτός κι να εννοούσες κάτι άλλο και εγώ το παρερμήνευσα, αυτό είναι το πιο ανεμικό τσιτάτο που έχω διαβάσει. Η μόνη εύκολη λύση -αυτό που μπορούν να κάνουν όλοι ανεξαιρέτως- είναι να γράφουν ατέλειωτα κατεβατά στο πληκτρολόγιο. Με το "αναιμικό τσιτάτο" αναφερόμουν στην ανάγκη να ακούγονται όλες οι απόψεις ακόμα και όταν προκαλούν διαφωνία αντί να τραβά ο καθείς το μονόλογό του και να τελειώνει. Το θέμα για μένα έληξε. Ευχαριστώ για τη διαφωνία σου Νότης |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ και εγώ -ειλικρινά- για την διαφωνία σου, Νότη.
(Ευχαριστώ και για το άθλιο "ανεμικό" που πολύ σωστά μου διόρθωσες σε "αναιμικό". Ούτε που παρατήρησα πως ξέφυγε.) |
|
|||
|
|||
![]()
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis
![]() Η εύκολη λύση είναι να γράφεις "μοναχικά χιλιόμετρα". Με συγχωρείς αλλά, εκτός κι να εννοούσες κάτι άλλο και εγώ το παρερμήνευσα, αυτό είναι το πιο ανεμικό τσιτάτο που έχω διαβάσει. Η μόνη εύκολη λύση -αυτό που μπορούν να κάνουν όλοι ανεξαιρέτως- είναι να γράφουν ατέλειωτα κατεβατά στο πληκτρολόγιο. ( προς αποφυγή παρεξηγήσεων: αναφέρομαι γενικά και όχι ειδικά σε εσένα) Ε όχι και αναιμικά τσιτάτα ο Carduelis. ![]() ![]() Εδώ σκέφτομαι να εγραφώ στον φιλολογικό σύλλογο που έχει ιδρύσει για να απολαμβάνω τις αναγνώσεις που κάνει στους καταλόγους των εστιατορίων. ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
η αγγελία | Alext | Ανέκδοτα | 6 | 15-10-2009 18:17 |