![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Πέραν του "ντόρου" που γίνεται από τους άσχετους δημοσιογράφους για να βγάζουν κανα μεροκάματο κι αυτοί, και την ξιπασιά του λαού μας γενικότερα, όποτε βρείτε ευκαιρία, ανεβείτε στο πλοίο να του ρίξετε μια ματιά και να φανταστείτε - αν μπορείτε - τι τράβαγαν εκείνα τα χρόνια οι ναύτες του (που σημειωτέον ήταν αρβανίτες οι περισσότεροι και σε αυτήν τη γλώσσα τους μίλαγε ο Κουντουριώτης για να τον καταλαβαίνουν).
Αν πάτε δε διαβασμένοι για τους άθλους που κατόρθωσε το πλοίο αυτό και δείτε μετά τους χώρους του, είναι σίγουρο ότι θα συγκινηθείτε... |
|
|
|||
|
|||
|
άμα είναι να βγάλουμε λεφτά από το Αβέροφ να φέρουμε και τη Lady GAGA...
|
|
|
|||
|
|||
|
είπαμε ..σε αυτήν την χώρα που ζούμε...άμα έχεις λευτα κάνεις τα πάντα!!!
|
|
|
|||
|
|||
|
Ανήκουστα και ανεπίτρεπτα γεγονότα που μας θλίβουν όλους και ιδιαίτερα αυτούς που υπηρέτησαν και τίμησαν το Αβέρωφ..............
![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
την κυριακη μιλαγα με την αδερφη μου και μου ειπε οτι περασε απο εκει και ειδε κοσμο να ανεβαινει και να χωρευουν πανω στο πλοιο με τη μουσικη να βαραει bitakia!!! Ελεγα μηπως εχουν καμια ομιλια-δεξιωση αλλα τελικα ειναι πολυ ξεφτιλες οι ανθρωποι!
Τι να πω, ειναι για φτυσιμο!
|
|
|
|||
|
|||
|
το θωρικτό αβέρωφ ανήκει στην μουσιακή υπηρεσία του Π.Ν
Το έχω καθαρίσει αγγαρεία τουλάχιστον 2 εβδομάδες στην εκπαίδευσή μου,πριν πολλά χρόνια. ακόμη θυμάμαι πως έιχα ανατριχιάσει όταν βρέθηκα στην γέφυρα του,αλλά και στο χειρότερο μέρος του πλοίου.στα καζάνια στο μηχανοστάσιο.ακόμη και σήμερα στο μηχανοστάσιο,πρέπει να υπάρχουν αποξηραμένα λουλούδια-αφιερώματα ,καθώς και χαραγμένα ονόματα πεσόντων... μπράβο μας |
|
|
|||
|
|||
|
Αντε παλληκαρια μου, σειρα εχει η Ακροπολη για καμμια δεξιωση......Οργιζομαι και δεν θα πω τιποτα αλλο γιατι θα ξεφυγω....
|
|
|
|||
|
|||
|
NewsIt.gr: Αποκάλυψη NewIt: Με έγγραφο βάφτισαν το γλέντι επέτειο για τα 100 χρόνια του Αβέρωφ
Λίγη ιστορία “Εύδρομο καταδρομικό” ελαφρύ θωρηκτό “Γεώργιος Αβέρωφ” Το όνομά του προδίδει ότι ο εθνικός ευεργέτης έδωσε τα χρήματα για τη ναυπήγησή του. Ναυαρχίδα του ελληνικού στόλου στους Βαλκανικούς του 1912-13 πήρε μέρος στις Ναυμαχίες Λήμνου και Έλλης. Κατατρόπωσε τον τουρκικό στόλο και διασφάλισε την ελευθερία των νησιών του Αιγαίου.Οκτώβρη του 1918 μπήκε νικηφόρο στα στενά και έριξε άγκυρα στην Πόλη. Κουβάλησε την ελληνική Κυβέρνηση πρώτα στην Κρήτη και ύστερα στην Αίγυπτο μετά την ήττα από τους Γερμανούς το '41. Έγραψε ξανά πολεμική ιστορία στον Ινδικό Ωκεανό ως το '44 συνοδεύοντας νηοπομπές των συμμαχικών στρατευμάτων. Έφερε πίσω την ελληνική κυβέρνηση μετά την απελευθέρωση.Το 1951 ο γερο-Αβέρωφ παροπλίστηκε και από το 1984 είναι πλωτό μουσείο τιμώντας με την παρουσία του το Ελληνικό Ναυτικό και την ναυτική κληρονομιά της Ελλάδος. |
|
|
|||
|
|||
|
Nεώτερα..
Η οικογένεια ζήτησε το πλοίο για εορτασμό, για τα 100 χρόνια του. Το πλοίο δώθηκε. Χρησημοποιήθηκε διαφορετικά. Έπρεπε να σταματήσουν την διαδικασία, όταν είδαν ότι οι προδιαγραφές δεν τηρούνταν. Και εδώ σε θέλω μάστορα (γιατί το έργο το ξέρω καλά). Τι να πεις σε έναν άνθρωπο που μπορεί να μιλήσει αμέσως, με τον μεγαλύτερο προιστάμενό σου?? |
|
|
||||
|
||||
|
Απόσπασμα:
..... ποζάρεις κι εσύ στις φωτογραφίες, ανάμεσα στα γκομενάκια ... ![]() ...... ή μήπως όχι ???
|
Σχετικά Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| Τον Πάνο (Wolferin) ....τον "πάτησε" νταλίκα .... | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Τι μας έτυχε | 50 | 01-04-2010 21:48 |
| Φωτογραφίες απ' τον "Αποκριάτικο χορό" .... | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Συναντήσεις - Εκδηλώσεις (Μόνο επίσημες συναντήσεις) | 35 | 17-02-2010 22:57 |
| Σε δημοπρασία έβαλε την "παρθενιά της" .... | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Επικαιρότητα | 23 | 17-01-2009 10:41 |
| Προϊόντα "ξυπνούν" τον εγκέφαλο | skippybi | Υγεία | 4 | 07-01-2009 23:07 |