![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Ωραίο το θέμα Νότη...
Αλήθειες και πραγματικότητες που υμνούν την λαϊκή σοφία... Το μέλλον καλυτέρευσε πρός το άχρηστο, η ανθρωπιά αραχνιάζει στα ράφια, η επικοινωνία έγινε ταχύτερη χάνοντας την άισθηση της προσμονής, ο ρομαντισμός ρεμβάζει στα μπάρ και τις καφετέριες, οι άνθρωποι μιλάνε μόνον καταναλωτικά και για να μήν μακρυγορήσω θα έλεγα οτι δεν κερδίζεις τίποτα χωρίς να χάσεις. Οι προτεραιότητες σε μιά ανθρώπινα βιώσιμη κοινωνία αποκλίνουν κατα συνείδηση και σε σχέση πάντα με τις ανάγκες που προκύπτουν στο επίπεδο της κοινωνίας. Οι αναμνήσεις απο μια "όμορφη φτωχή γειτονιά" με την νοσταλγία μιάς εποχής σε φέρνουν πολλές φορές αντιμέτωπο με την δυστυχία, τούς μόχθους, αλλά κυρίως με την έλλειψη τεχνολογίας που έδειχνε τα δόντια της με ένα ποσοστό θνησιμότητας μεγάλο, μια παιδεία που πραγματικά δίδασκε αλλά καταϊδρωμένη, κτλ. Ήταν στο χέρι μας να κρατήσουμε σε ισορροπία τις εποχές μα δεν τα καταφέραμε...! Μάλλον θα κλείνω πρός την κυρία.... |
|
|
|||
|
|||
|
Εντάξει η ελληνική γλώσσα αν μη τι άλλο είναι πλούσια και αν ξέρεις να την χειρίζεσαι είναι εύκολο να κάνεις το άσπρο μαύρο, εμένα αυτό το παραμύθι περί καλού λαού και κακού κράτους με έχει κουράσει και μου θυμίζει το γνωστό μοτό "ότι για όλα φταίνε οι άλλοι" .
Αυτό τον τρόπο ζωής έχουμε επιλέξει όλοι άλλοι ενεργά και άλλοι παθητικά όποιος τολμούσε να τον κριτικάρει βαφτιζόταν και βαφτίζεται "γραφικός" και μπαίνει στο περιθώριο. Μας έβαλε κανείς με το ζόρι να παίξουμε στο χρηματιστήριο; να αγοράσουμε την μηχανή μας με 72 άτοκες δόσεις; να προσβάλουμε τους δασκάλους των παιδιών μας μπροστά στα ίδια μας τα παιδιά; να θαυμάζουμε τα λαμόγια και να θεωρούμε μάγκα τον κομπιναδόρο; Όλοι εμείς δεν είμαστε που βγάλαμε το καταπληκτικό "Στην Ελλάδα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια και τα κορόιδα" και όταν το ακούγαμε γελάγαμε αντί να κλαίμε ; Νομίζω ότι δεν δικαιούμαστε να γκρινιάζουμε ούτε εμείς ούτε ο "κύριος" ούτε η "κυρία". Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του με ειλικρίνεια και ας μην ρίχνει τα βάρη στους διπλανούς του. |
|
|
|||
|
|||
|
Ξανθουλη πεσε ψοφα και απο σεβασμο για το forum δεν αρχιζω τα βαρια "γαλλικα".
Η Κυρια Τσακιροπουλου εχει την ψηφο μου!!!!
|
|
|
|||
|
|||
|
Πάντα έλεγα οτι εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να ζούμε λιτά και οχι απαραίτητα φτωχά.Σέ κάθε περίπτωση μόνο ενα πιάτο φαί μπορούμε να φάμε στο δεύτερο θα δυσανασχετήσουμε.Μπορούμε να πάρουμε ολα τα καλά της εποχής μας και να τα διαμορφώσουμε οπως εμείς θέλουμε.Δέν είναι δυνατον να υποφέρω στους 40 βαθμούς και να μην εχω κλιματιστικό , οπως δεν είναι δυνατόν ,κατα την αποψή μου φυσικά,να παω με τήν γυναίκα μου να φαω σουσι πληρωνοντας 200 ευρω μόνο και μόνο επειδή βγάζω χρήματα.Μέ λιγα λόγια πιστεύω οτι πρέπει να είμαστε ολιγαρκείς, να χρησιμοποιούμε και να καταναλώνουμε μόνο οτι πραγματικά μας ειναι απαραίτητο και να μάθουμε να είμαστε ευτυχισμένοι με λίγα ,δίνοντας έμφαση στην χαρά που δίνει η απλη ανθρώπινη συντροφιά.
Παντως εμένα θα μου άρεσε να είχα δικές μου ντομάτες στον κήπο μου... |
![]() |
|
|
Σχετικά Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| Δημοσκόπηση: Εσείς τι χρώμα θα τα βάφατε; | gemara | Παλαιά μοντέλα - Classic | 32 | 05-03-2010 13:51 |
| Αν με κερδίσετε είστε θεοί! | pho.juggler | Consoles - Games | 2 | 23-11-2009 18:14 |
| Εσείς τι βλέπετε; | zastava | Χιούμορ | 1 | 21-10-2009 18:00 |
| Πόσο χρονών είστε ???....... στο μυαλό ??? | EOD-K9 | Χιούμορ | 21 | 08-10-2009 03:31 |
| Εσείς τι gps θα αγοράζατε ; | arisxios | Πλοήγηση - Hardware και Software | 63 | 28-03-2009 02:44 |