![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
ΜΠΟΥΖΙ NGK DCPR8EKC |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω τωρα το ειδα
![]() θα σε στενοχωρισω μανο αλλα τωρα μενω ν.φιλαδελφεια αλλα δεν ειμαι απο δω κ ειμαι ΑΡΗΣ. θα κινηθω αμεσα για αγορα... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
H NGK πάντως στο site της http://www.ngksparkplugs.com/part_fi...d=344&type=reg συστήνει για το μοντέλο σου αυτά τα μπουζί:
Capture.JPG ngk36B.jpg και δεν αναφέρει τίποτε για ιριδίου.. Γιατί να ρισκάρεις;; "Δεν κατέω πράμα" από τεχνικά και πηγαίνω με το manual, αν κάποιος μηχανόσαυρος ξέρει περισσότερα (GeorgeP, Kostas-Patra, Boxer κλπ) ας λαλήσει! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τα μπουζί Ιριδίου έχουν θεωρητικά την δυνατότητα να δουλέψουν και με λιγότερο ή σχετικά ασταθές ρεύμα που μπορεί να δώσει ένα ηλ κύκλωμα σε μια BMW προ CANBUS. Επίσης θεωρητικά "αντέχουν" για περισότερα χλμ. Τα είχα τοποθετήσει σε 1150GS/2001 αλλά διαφορά δεν είδα πλην της τιμής αγοράς.
Τα υπόλοιπα "απλά" μπουζί των μοτοσυκλετών χωρίζονται σε θερμά, μέτρια και ψυχρά, όπου η επιλογή τοποθέτησης γίνεται βάσει των θερμοκρασιών που έχουν να αντιμετωπίσουν. Εκτιμώ ότι σε όλους μας τοποθετούν τα μέτρια για παν ενδεχόμενο. Πιστέψτε με όμως ότι όλα τα παραπάνω έχουν φιλολογικό ενδιαφέρον και όχι πρακτικό. ΥΓ. Κάνω προσπάθειες να με βάλει ο Carduelis στη λίστα με τους παραπάνω εξειδικευμένους, πολυδιαβασμένους ερασιτέχνες μηχανικούς αλλά.....τσάμπα ο κόπος... ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
...παιδες βαλτε μαμισιο μπουζακι! πριν 2-3 χρονια αντικατεστησα και γω τα μαμα με NGK ιριδιου και τα γνωστα πριν κανα μηνα πηρα το μπλοκ ανα χειρας !!...μην με αρπαξετε οι εχοντες ιριδιου γιατι δεν θελω να πεταξω καποια εξυπναδα και να ανακατεψω κανονες αλλα σαν φιλος καταθετω την εμπειρια μου αναμεσα σε φιλους! ... ο μαστορας ειπε οτι ναι ενδεχεται λογο της μεγαλυτερης και ποιοτικοτερης αναφλεξης που μπορει να δωσει ενα τετοιο μπουζι ...σε καταστασης που το δουλευεις το εργαλειο συνεχεια ψηλα να αναπτυχθουν τετοιες θερμοκρασιες που το ψυγειο λαδιου να μην προλαβει να ψηξει ....με αποτελεσμα να παρεις καποια βαλβιδα ή και το ιδιο το πιστονι στο χερι!...υποψην οτι σε μερικα 1150 και σε ολα τα 1200αρια εχουμε 2ιριδιου ανα κυλινδρο! ...επισης προσθεσε οτι ολα τα εξαντλητικά τεστ που εχουν κανει πριν το βγαλουν στην παραγωγη ηταν με μαμα μπουζακια και οταν ο καθενας αλλαζει κατι τετοιο επειδή κατι ακουσε ή κατι υποθεσε τοτε δεν του φταιει κανενας ! ...εγω ξαναβαλα μαμα μπουζακι στο νεο μπλοκ και ειμαι πιο ηρεμος ! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
δεν αρκει η προσπαθεια.......χρειαζεται τσαμπουκαλεμα και φασαρια
![]() ![]() ![]() αγριεψε λιγο,γινε πιο φανατικος και θα μπεις στους μηχανοσαυρους μπαμ-μπαμ.... ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Το λες και μονος σου,2 χρονια τα ειχες πανω. Οπως και να εχει,ενα μηνυμα στην NGK ή στην BMW θα ελυνε ολες τις αποριες(αυτοι ξερουν),αντι να καθομαστε να αντιμαχουμε ή να αμπελοφιλοσοφουμε. Θα το εστελνα εγω,αλλα σε λιγες μερες φευγω για κανενα μηνα και δεν θα προλαβω. Οπως και να εχει,επι προσωπικου,οτιδηποτε μου προσφερει η τεχνολογια ειναι καλοδεχουμενο. Last edited by manosamos; 04-07-2010 at 12:16. |
|
|||
|
|||
![]()
Για τον.. Μαστροβασίλη (Vpentza) που παραπονιέται!
Motorcycle Info Pages - 'How to' & FAQ's > R1200GS Sparkplugs - which? Last edited by Carduelis; 04-07-2010 at 13:12. |
|
|||
|
|||
![]()
θέλω να προσθέσω στο ανω πολύ κατατοπιστικό άρθρο του συνταξιδιώτη Carduelis ότι οι προτάσεις για μπουζί (δυστυχώς) πρέπει να εξειδικεύονται ανάλογα με το έτος κατασκευής του R1200GS.
Για παράδειγμα, στα μοντέλα 2008- η BMW έστειλε οδηγία να αντικατασταθούν τα BOSCH με NGK (!!!!!!!). Η επίσημη εξήγηση ήταν ότι τα NGK είχαν καλύτερη απόδοση, ενώ τα BOSCH δημιουργούσαν προβλήματα (!!!!!!!). (προς MARK : μην ανησυχείς, το είχα ήδη φροντίσει ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Το Βαραντερο φοραει ιριδιου απο την μαμα του απο το 2003 και μετα, πριν φορουσε πλατινας!!!! Δεν υπαρχει διαφορα στην αποδοση μεταξυ των μπουζι αλλα υπαρχει διαφορα στα διαστηματα αλλαγης τους που ειναι τα τριπλασια απο τα απλα μπουζι (αφου δεν τρωγεται το ηλεκτροδιο οπως στα απλα λογω κατασκευης και υλικου) και τα διπλασια απο τα πλατινας!!!!! Σε κορολα και αξεντ εχω περασει ιριδιου μονον και μονον για τα παραπανω και τιποτε αλλο!!! Διαφορες.....καμια περαν ισως απο μια πιο απαλη και αθορυβη λειτουργια του κινητρα λογω δυνατοτερου, διαρκεστερου και με αντικειμενικα μεγαλυτερη εκταση σπινθηρα!! Προβλημα κανενα κι ας σκιζονται σε αντιξοες συνθηκες και τα δυό!!!! |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
...Τι προτεινετε ; | John1150 | Προτάσεις για κοπάνα - μοτοσυναντήσεις/μοτοπαρέες | 5 | 15-04-2010 21:29 |
Τι σημαίνει BMW??? | gepol | Χιούμορ | 4 | 14-10-2009 18:25 |
Τι είναι GPS | Black_Shadow | Πλοήγηση - Hardware και Software | 10 | 15-06-2009 23:05 |
Τι πιστευεις; | riko46 | Γενικά - Αναβάτης | 3 | 06-05-2009 23:41 |
Τι λετε.....? | danaos | Φωτογραφίες - Video (μόνο για τις δικές μας μοτό) | 101 | 14-02-2009 17:39 |