GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 23-07-2010, 11:56
sansiro.sugata Ο/Η sansiro.sugata βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Κορινθια
Μoto: Bmw R1100Gs -- Μοdel 1998
Προεπιλογή Απάντηση: Παλι Εμεινε απο Ντιζα.

Θα παω την μηχανη στον "Π" για Service , και θα του πω να κανει μια βολτα για τους θορυβους , που ακουω στο μοτερ για το Gear Box.

Λετε να του πω να λυσει το Gear Box για Service? ή μπαινω σε επικυνδυνα χωραφια?
Reply With Quote
Παλιό 23-07-2010, 12:04
point zero Ο/Η point zero βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Αιγιο

Μωρε σε ναρκοπεδιο μπαινεις ....
Reply With Quote
Παλιό 23-07-2010, 12:09
emix Ο/Η emix βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: ΚΤΜ 950 Super Enduro

Προσφατα ειχα ενα προβλημα με το Vstrom, οπου μ αφησε και μενα απο συμπλεκτη. Δεν ηταν ομως το συρματοσχοινο, αλλα εκει που τελειωνει υπαρχει ενα εξαρτημα (σαν καρφι μου ειπαν) και αυτο χαλασε. Ομως εγω δεν ειχα καθολου συμπλεκτη. Ο μηχανικος μου ειπε οτι θα μπορουσα να οδηγησω και χωρις συμπλεκτη, αρκει να ξερεις πως να ξεκινησεις και να σταματησεις, γιατι η μηχανη σβηνει αλλιως.
Προσεκτικα νομιζω οτι μπορεις να πας χωρις συμπλεκτη. Αλλα δεν ειναι για πολλα.
Reply With Quote
Παλιό 23-07-2010, 12:17
sansiro.sugata Ο/Η sansiro.sugata βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Κορινθια
Μoto: Bmw R1100Gs -- Μοdel 1998

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από emix Εμφάνιση μηνυμάτων
Προσφατα ειχα ενα προβλημα με το Vstrom, οπου μ αφησε και μενα απο συμπλεκτη. Δεν ηταν ομως το συρματοσχοινο, αλλα εκει που τελειωνει υπαρχει ενα εξαρτημα (σαν καρφι μου ειπαν) και αυτο χαλασε. Ομως εγω δεν ειχα καθολου συμπλεκτη. Ο μηχανικος μου ειπε οτι θα μπορουσα να οδηγησω και χωρις συμπλεκτη, αρκει να ξερεις πως να ξεκινησεις και να σταματησεις, γιατι η μηχανη σβηνει αλλιως.
Να σαι καλα φιλε μου , νιωθω καπως καλυτερα τωρα!!
Reply With Quote
Παλιό 23-07-2010, 14:42
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από emix Εμφάνιση μηνυμάτων

Αλλο οι αλλαγες σε σαζμαν με υγρο συμπλεκτη κι αλλο σε ξερο!!! Ο ξερος ειναι ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥ ευαισθητος σε αλλαγες ανευ συμπλεκτη!!!!
Αν κατεβασεις ταχυτητα σε αυτοκινητο χωρις συμπλεκτη [πηρες το σαζμαν στο χερι!! εκτος κι αν ειναι κανενα high tech ZF με απολυτα συχρονιζε συστημα οποταν κανενα προβλημα! πραγμα που στην GS δεν υφισταται!
Reply With Quote
Παλιό 23-07-2010, 14:37
gandreas Ο/Η gandreas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: Αμπελόκηποι
Μoto: 1200gs

Μου έχει πει μηχανικός ότι δεν παθαίνει τίποτα. Ο συμπλέκτης είναι μόνο για να ξεκινάει, μετά με νορμάλ στροφές δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, το έχω τσεκάρει στην παλιά μηχανή
Reply With Quote
Παλιό 23-07-2010, 14:43
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gandreas Εμφάνιση μηνυμάτων
Μου έχει πει μηχανικός ότι δεν παθαίνει τίποτα. Ο συμπλέκτης είναι μόνο για να ξεκινάει, μετά με νορμάλ στροφές δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, το έχω τσεκάρει στην παλιά μηχανή
ελπιζω αυτος ο μηχανικος να καλυπτε και τα εξοδα αποκαταστασης οταν του πηγαινες το σπασμενο σαζμαν ανα χειρας!!!!
Μιλω για σαζμαν ξερου συμπλεκτη και οχι υγρου!!! Στους δευτερους ισχυει αυτο που σου ειπαν και παλι ομως πρέπει να ξερεις να το κανεις ειδικα στα κατεβασματα!!!

Last edited by GeorgeP; 23-07-2010 at 14:45.
Reply With Quote
Παλιό 23-07-2010, 12:18
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από sansiro.sugata Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημερα σε ολους!!

Μετα απο μια ομορφη βολτα που εκανε ο αδελφος μου , μεχρι την Αθηνα , κατα την διαδρομη , εμεινε η R1100Gs απο Ντιζα Συμπλεκτη....

Καλοκαιρι , μεσα στην ζεστη , στην μεση της Ολυμπιας Οδου... Καταλαβενετε...

Απο οτι μου ειπε , την πηγε μεχρι το εξουσιοδοτημενο , αναγκαστικα χωρις χρηση συμπλεκτη...

Εχουμε με τον αδερφο μου μια τεχνικη απορια , ποση καταπονηση δεχτηκε το κιβωτιο που εγινε χρηση χωρις συμπλεκτη?

Η Μηχανη Διανυσε Περιπου 40 χλμ χωρις χρηση συμπλεκτη , αλλα με ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ αλλαγες ταχυτητων , για εννοητους λογους.

Ευχαριστω!!
  • Παντα να εχεις μια ανταλλακτικη οριτζιναλ ντιζα μαζι σου για παν ενδεχομενο!
  • επειδη ισως να μην ειναι ευκολο να την α΄λλαξεις, οπως π.χ στο βαραντερο που χρειαζεται να λυσεις ολοκληρη την μοτο σχεδον να κανεις αυτο που λεει ο Κοστας-Πατρα, ενα απλο συρματιοσχοινο με βαρελακι στο πανω μερος του (στην μανετα) και ξεχωριστο σφικτιρακι για το κατω μερος!!! Γλυτωνεις χρονο, κοπο και συνεχιζεις το ταξιδι απροβληματιστα για παμπολλα κμ!
Αν ανεβαζες ταχυτητες στο κλεισιμο του γκαζιου αφου ειχες γεμισει καλα (οχι κοκκινα) την υπαρχουσα σχεση δεν εκανες ζημια σε αυτο το σταδιο!
Αν κατεβασες ταχυτητα με οποιοδηποτε τροπο ενεδεχωμενως να.........!!!

Εχετε κι ευαισθητα σαζμαν σαν των αυτοκινητων!!!

Ο καιρος θα δειξει!
Reply With Quote
Παλιό 23-07-2010, 12:36
kostas-patra Ο/Η kostas-patra βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: α

αθώοι θόρυβοι δεν υπάρχουν
οι χωρικοί και οι χωριάτες είναι εχθροί πρό των πυλών που θα σε αναγκάσουν να δώκεις μπικικίνια από το πουγκί σου για να σε αφήσουν ήσυχο, για κάποιο καιρό

κάθε τι μηχανικό, οσο περνάει ο καιρός, λόγω τριβών δεν γίνεται καλύτερο, αλλά οδεύει προς την φθορά του
αν η μετάβαση γίνει με σωστούς όρους, η φθορά αργεί, γι αυτό ακολούθησε κατά γράμμα το service manual

ο π θα σου πεί μια γνώμη, καθόλα σεβαστή
ξέρει τι λέει
αν εσύ καταλαβαίνεις πως υπαρχει θέμα, ακόμα και αν σου πει πως όλα είναι καλά και να βάλεις ωτοασπίδες, εσύ κάνε την κίνησή σου, γιατί την ξέρεις την μηχανή σου καλύτερα από κείνον που θα την οδηγήσει για 2-3 λεπτά
εκείνος ξέρει περισσότερα, αλλά εσύ την ζείς και την συντηρείς
αν χρειάζεται να μπείς σε κιβώτιο, θα σου το πει και ο ίδιος πως θα του πληρώσεις τη μισή μηχανή, αλλά θα στην κάνει ξυράφι
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης